Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Голям външен харддиск (1ТБ) - Препоръчайте

Featured Replies

в момента ползвам някакъв служебен лаптоп, а и компа в нас е с малък хард и реших че един голям външен хард ще е перфектното решение ама си нямам идея към кои фирми/модели да се насоча и затова реших че ще е най-добре да питам някой който е по в час

охлаждане, захранване, форматиране и т.н. - също не съм много запознат

всякакви съвети ще са от полза, благодаря предварително

:)

• Автор

благодаря, този на WD като че ли е по добър

само не видях информация за охлаждането... в тая лъскава кутийка дали има охладител?

а и как трябва да го форматирам... гледам че тук (на лаптопа) C:\ e NTFS a D:\ e FAT32 ohmy.gif

благодаря, този на WD като че ли е по добър

само не видях информация за охлаждането... в тая лъскава кутийка дали има охладител?

а и как трябва да го форматирам... гледам че тук (на лаптопа) C:\ e NTFS a D:\ e FAT32 ohmy.gif

Имам друг диск от серията на WD и определено си струват парите.Относно охлаждането - няма никакви проблеми,цялата периферия (т.е. тази част,която не се вижда на снимката) представлява нагъсто перфорирана планка и това охлаждане е напълно достатъчно. Относно формата,,ако ще работиш с файлове с размер от над 4GB - задължително NTFS, просто защото FAT32 не ги поддържа.

P.S. Ето и перфорацията: http://ecx.images-amazon.com/images/I/31oR3LR7SQL.jpg

имах проблем с външен хард - старият ми лаптоп не можа да го захрани, а на комп. ми излезе съобщение за недостатъчно захранване. НА новия лаптоп тръгна без проблеми. Минах през няколко фирми, но не намерих решение на проблема. Така че отиди с лаптопа и пробвай на място.

• Автор

при всички положения взимам лаптопа с мен :)

ама тоя хард на WD май си е със самостоятелно захранване, виж какво пише:

* Power Source / Power : Included AC adapter / AC 120/230 V ( 50 - 60 Hz )

• Автор

аз докато се наканя и той вече не е в наличност във jar :rolleyes:

от друга страна, след като прочетох мнения оттук оттам разбрах че и seagate не е лоша марка, в случая този модел е по-евтин а и има 5 год. гаранция..

само дето на most computers офиса им е чак на шипченски проход, а и за първи път я чувам тая фирма

кажете някой друг магазин :)

Отиди до технополис, мост не ти ги препоръчвам, приятел бачка там и ми казвал какво става...

Мъж ми си взе външен хард преди месец от технополиса-вербатим 500Г, със самостоятелно захранване. За момента е доволен, само дето линукса в началото трудно го маунтва.

Та предполагам там ще да има и по 1ТВ.

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

• Автор

взех си 500гб на уестърн диджитал от джар. не ми се чакаше а и парите почнаха да свършват :Д

• 6 месеца по-късно...

Аз съм по същия въпрос.Трябва ми един такъв хард за да мога да складирам разни неща които само се "мандахерцат" из компютъра ми.Аз съм с два хард диска, единия на Hitachi другия на Seagate и от двата съм доволен и сега ми трябва трети но вече да е portable, т.е. външен.До сега не съм държал външен хард в ръка и за това незнам коя е най-удачната покупка.Трябва ми минимум 1TB.Можете ли да препоръчате нещо хубаво ама много хубаво.Не разчитам на екстри разчитам на качество и издръжливост, т.е. не китайски фирми и боклуци.Коя марка прави най-добрите външни хардове?

Редактирано от WarriorWithin7 (преглед на промените)

Така.

WD имат software който е FREE, но за 1 месец има някаква регистрация на сайта им и след този 1 месец искат пари ? sad.gif което е много ама много кофти. Така, че внимавайте какво си купувате.

Аз съм по същия въпрос.Трябва ми един такъв хард за да мога да складирам разни неща които само се "мандахерцат" из компютъра ми.Аз съм с два хард диска, единия на Hitachi другия на Seagate и от двата съм доволен и сега ми трябва трети но вече да е portable, т.е. външен.До сега не съм държал външен хард в ръка и за това незнам коя е най-удачната покупка.Трябва ми минимум 1TB.Можете ли да препоръчате нещо хубаво ама много хубаво.Не разчитам на екстри разчитам на качество и издръжливост, т.е. не китайски фирми и боклуци.Коя марка прави най-добрите външни хардове?

Ето ти нещо което може да ти свърши работа,но не знам дали отговаря на условието да не е китайско.1T_WDessential.jpg

Така.

WD имат software който е FREE, но за 1 месец има някаква регистрация на сайта им и след този 1 месец искат пари ? sad.gif което е много ама много кофти. Така, че внимавайте какво си купувате.

Софтуер за какво!?

Въпросният WD е просто страхо-о-о-тен.Аз си взех 1ТВ варианта с 1394/eSata.На 1394 стига главозамайващите 40/33 МВ четене и запис, под мазната Vista (така я наричам).Охлаждането му е прилично.Ако периодично изчезва-включете го директно в стената.Моят спря да прави тия номера.Разнасял съм го в торба, блъскан е многократно-железен.На Philips боклуците от Техномаркет пише на кутията, че е чуплив, не става за пренасяне :clap: Даже смятам да си взема модела, който е с LAN, и има достъп до него от цял свят, чрез Internet Explorer, дори компът да е изключен.Слагаш си го в некое мазе...Очаквах да видя впечатления от Seagate FreeAgent 1TB.Освен заради гаранцията, не бих се доверил отново на тая марка, а има оплаквания в newegg, че много греел, на няколко потребителя даже им се прецакал от това.Software на WD наистина е пробна версия, но, аз, така и не го ползвам.По-скоро бих си сложил truecrypt.

Значи има недоволства относно Seagate и проблеми с software на WD.Кой е най-добре в "хардуерно" отношение, в смисал че аз да си купя един страничен хард и след 2-3 месеца "цък" за нищо не става.Нито неможеш да складираш в него нито да взимаш - да не стане прецакана работа.Гледам че WD са по-скъпи от Seagate?Струват ли си??

Hitachi не правят ли добри портативни HDD и изобщо те правят ли такива защото аз не намирам?

Редактирано от WarriorWithin7 (преглед на промените)

Софтуер за какво!?

Има специалин software на WD мислия че беше Mionet или нещо от сорта. С него се прави връска с харда и разни настройки като IP и други работи.

30 дена след регистрацията самата програма те ограничава и ако искаш пълен контрол плащаш sad.gif

На мен ми е интересно, дали някой е пробвал варианта кутия и хард диск, вместо външен диск. И евентуално как ги съпоставя.

Почти няма качествени кутии, да се справят.Тоя WD го имам от Февруари, железен е, и добра скорост дава, софтът съм го махнал, хич не съм го и слагал.Хардуерно-гледайте да имат 1394, огромна разлика има.

Ползвам повече от 2,5години такава алуминиева кутия:

http://www.jmt.bg/?go=100&jgroup=68&am...691&value=2

Сменил съм няколко харда , работи перфектно(12ч на ден , 6 дена в седмицата.).

Можеш да сложиш всякакъв диск вътре .А да се твърди , че някой са устойчиви на изпускане е пълна глупост , никой 3.5 инчов хард не е предвиден за изпускане и удряне( такива кутий не могат да го предпазят), особенно по време на работа.

Трябва да се внимава при транспорта на устройството.

Успех cool.gif

P.S. 1394 не е никакъв плюс в скоростта , ако usb-to e 2.0(480mbit(60mb\sek), харда трябва да е бърз.

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

За нещо такова си мислех. Ще го ползвам основно за архив. Другия вариант е да експлоатирам сата преходника, който върви към дъното. Но тогава се получава малко тъпо, защото харда трябва да лежи "по чипове" на масата.

Мерси за препоръката.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.