Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Унищожава" ли Газовата уредба двигателя?

Featured Replies

а горивото е много сериозно перо в ежедневието ми :)

Не знам какво разбираш под "сериозно" но и при мен положението е същото. Газта е добре може би до момента в който не стане някоя грешка и не каже бум. Вчера пак четох нещо в нета за две жени и дете и кола с газова уредба. Недостатъка на газта е единствено че се държи в дебело стенни бутилки под налягане. Аз навремето минах метър само с измръзване ама ...

Вече съм си направил сметка за мен, голяма ли е колата дизел, малка ли е бензин останалото е неоправдан риск.

• Отговори 92
  • Прегледи 127,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нали няма да е газ :D Ще са хибридни :D

То в статията пише че и хибридите ще са забранени.Явно БСП-то мисли много далеч в бъдещето след като иска Белене да строи.Оказахме се сред първите в Европа при пълната забрана на цигари...да не вземем да изпреварим и Англия за пълна забрана на бензина и дизела?-в България всичко е възможно и нищо не може да ме изненада.Може да сме по бедни...велосипеди колкото щеш по магазините. :huh:http://www.emic-bg.org/news/item/776

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

Не знам какво разбираш под "сериозно" но и при мен положението е същото. Газта е добре може би до момента в който не стане някоя грешка и не каже бум. Вчера пак четох нещо в нета за две жени и дете и кола с газова уредба. Недостатъка на газта е единствено че се държи в дебело стенни бутилки под налягане. Аз навремето минах метър само с измръзване ама ...

Вече съм си направил сметка за мен, голяма ли е колата дизел, малка ли е бензин останалото е неоправдан риск.

Тесен ли ми е джоба колело :D

Тесен ли ми е джоба колело :D

Точно днес се оплаквам на един приятел от висок холестерол и той ми вика да си взема колело че аз иначе и до тоалетната ходя с колата. И съвсем сериозно ще си взема до дни. Ама от ония които стоят статично на терасата че на пътя е доста опасно за мотори и велосипедисти.

Препоръчвам на тези,които маслото им на  5000 км. е все още бистро,при следващата смяна да се замислят за друга марка масло! 

Мойто масло statoil е на около 5000 км.и по твойта логика е боклук защото все още ми е бистро.Карах с MAXXUS 5/40 но ставаше при горещ двигател много рядко и чукаха клапаните.Сложих добавка за сгъстяване но никакъв резултат.Накрая го махнах на 10000км.и сложих VAICO 10/40 но честно казано също не ми хареса.Сега съм със STATOIL 10/40 и двигателят ми работи като часовник и клапаните не чукат при горещ двигател но маслото на 5000км.ми е все още бистро и не съм доливал-явно почти не го гори.Много съм доволен от него но според теб е боклук.Понеже не разбирам кое масло ще е най подходящо и добро за двигателя бих ти бил благодарен ако дадеш съвет каква марка да сложа и дали да е 5/30,5/40,10/40 или нещо друго.Ако някой който разбира и даде съвет ще съм му благодарен.Колата е на 16години.AUDI A4 1.8 бензин с турбина  V5 152 к.с. :(

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Мойто масло statoil е на около 5000 км.и по твойта логика е боклук защото все още ми е бистро.Карах с MAXXUS 5/40 но ставаше при горещ двигател много рядко и чукаха клапаните.Сложих добавка за сгъстяване но никакъв резултат.Накрая го махнах на 10000км.и сложих VAICO 10/40 но честно казано също не ми хареса.Сега съм със STATOIL 10/40 и двигателят ми работи като часовник и клапаните не чукат при горещ двигател но маслото на 5000км.ми е все още бистро и не съм доливал-явно почти не го гори.Много съм доволен от него но според теб е боклук.Понеже не разбирам кое масло ще е най подходящо и добро за двигателя бих ти бил благодарен ако дадеш съвет каква марка да сложа и дали да е 5/30,5/40,10/40 или нещо друго.Ако някой който разбира и даде съвет ще съм му благодарен.Колата е на 16години.AUDI A4 с турбина. :(

На газ няма как да не ти е бистро маслото.  Остави ги тия съвети за замисляне за смяна на марката !!! Друго не мога да разбера ! Оплакваш се от рядко масло и чукане на клапани а наблягаш на ниска горна граница на висикозитета !!! Още повече на газ се предполага че двигателя грее повече. Ти трябва да търсиш масла с по висока горна граница.

На газ няма как да не ти е бистро маслото.  Остави ги тия съвети за замисляне за смяна на марката !!! Друго не мога да разбера ! Оплакваш се от рядко масло и чукане на клапани а наблягаш на ниска горна граница на висикозитета !!! Още повече на газ се предполага че двигателя грее повече. Ти трябва да търсиш масла с по висока горна граница.

Не си ме разбрал.Написах че карам с бензин(никога няма да си сложа газ) но според колегата LOST IN който цитирах маслото ми е на 5000км.и все още е чисто а според него щом е чисто при тези километри значи е боклук.Затова питам коя марка и какъв вискозитет да сложа които ще са най добри за двигателя. :ohmy:Колата е на 16години.AUDI A4 1.8 бензин с турбина  V5 152 к.с.  :(

• 3 години по-късно...

Имам Сивик 7ма генерация, след поставяне на газовия инжекцион Ловато, колата върви перфектно вече 70 000 км, автомобила е на 300 000км.

направи ми впечатление че почва с времето да повишава разхода на масло все повече, а на бензин не беше така.

с две думи ,с газовото ми похарчва доста масълце, имам и система за омасляване на клапаните.

някой има ли с такъв проблем?

Има много хора с такъв проблем. Особено сред тези с коли над 300 000... Хондите искат пререгулиране на клапаните през 30 000- това правил ли си го някога?

Техниката и в частност автомобилите имат нужда от ремонти. Някога да си правил? Ремъци стареят, части се износват.  То навремето се носеше легенда за едно трабантче, на което не е отварян капака 19 години. Няма ли да направиш тема че за 70000 км са се изтъркали гумите и са на галоши и не спират?

на 21.08.2013 г. в 15:06, BMW Маниак написа:

Няма висока долна и горна граница. Едното е вискозитета на студено, другото е вискозитета на загряло масло. Разлика между 5/10 и 15/40 на загряла кола не би следвало да има. Гъсто на студено масло е адекватно да се препоръчва само ако двигателят духа. Ще го подкачва по-трудно, но ще прави по-гъст слой и ще се вдигне една идея компресията на студено.

Бистрото масло наистина не е добър знак. Друг път ще ви обяснявам защо...

на 16.02.2017 г. в 23:56, язе написа:

Бистрото масло наистина не е добър знак. Друг път ще ви обяснявам защо...

Защото означава, че нищо не мие, т.е няма присадки, които да спомагат за почистване на отлаганията. Т.е много долнопробно е.

на 15.02.2017 г. в 15:10, simtech написа:

Разлика между 5/10 и 15/40 на загряла кола не би следвало да има.

Аве ти сериозно ли ? Колкото повече ти загрява колата а тя на газ определено загрява повече трябва да се стремиш горната граница на маслото да ти е по висока. Висока горна граница означава че макар и доста загряло маслото запазва свойствата си. Инак ако ти е ниска горната граница на загрят повече от нормално мотор може да скъса масления филм на някой биелен лагер във високи обороти.
Как изобщо може да кажеш че масла 5/10 и 15/40 ще се държат еднакво при загрял мотор. Второто ще се държи много по добре на загрял мотор а първото при студен защото има долна ниска граница 5.
Аве далечни са ти още двигателите. Наблягай на панти на лаптопи.

А да те питам нещо къде се предполага че ти си е силата.
Мислиш ли че с един хол сензор в делкото мога да управлявам две тиристорни запалвания. Не искам на едно да закачам две бобини а искам всяка бобина да си има отделно но пък хол датчика ми е един.

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

Как изобщо може да кажеш че масла 5/10 и 15/40 ще се държат еднакво при загрял мотор. Второто ще се държи много по добре на загрял мотор а първото при студен защото има долна ниска граница 5.

Моля? 5/10 и 15/40? Нали беше 5/40 и 15/40?

преди 1 час, simtech написа:

Моля? 5/10 и 15/40? Нали беше 5/40 и 15/40?

Това ти го твърдиш ?

Твой цитат

на 15.02.2017 г. в 15:10, simtech написа:

Разлика между 5/10 и 15/40 на загряла кола не би следвало да има.

На загряла кола с масло на което горната граница е 10 (5/10) как само ще скъса масления филм "като стой та гледай".
С това масло и в Аляска не ти препоръчвам да го караш а за разлика не искам и да коментирам даже дали нямало с 15/40

преди 29 минути, BMW Маниак написа:

Това ти го твърдиш ?

Ако съм го твърдил това, значи трябва да си сложа очилата. Имал съм предвид 5/40 и 15/40. Много ясно, че 5/10 няма нищо общо с 15/40. Но 5/40 и 15/40 - 15/40 ще е по-гъсто студено от 5/40, но загрели и двете имат вискозитет 40.
Съответно на издухан двигател често се слага по-гъсто студено масло. Нали..да не сменяме сегментите, пълним с боза.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 година по-късно...
на 5.06.2013 г. в 20:18, BMW Маниак написа:

п.п. Ей днес писах за бомби в колата и гледай какво става

http://pik.bg/%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BF-%D1%81%D0%B5-%D0%B1%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%28%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8%29-news78117.html

Само на газ може да се получи това и гледам и една бутилка в ремаркето.

Не можах да се сдържа, едно търсех друго намирам... Бутилките изпускат ЕДИНСТВЕНО когато са под налягане при висока температура, трудно се взривяват, всъщност по-лесно от искра може да се взриви бензинов резервоар отколкото газова бутилка. АКО е обикновена газова бутилка ( за домашна употреба ), те са с по-тънки стени, авто газ бутилките са с ДЕБЕЛИ стени, преди да се продават минават през рентген за качество на снадките, никой няма да си прецака бизнеса просто ей така.... Автогаз бутилките имат авотматичен изпускателен клапан, който се отваря, когато се достигне определено налягане ( за да има аванс, не случайно на всяка газ станция зареждащият трябва да НЕ зарежда повече от 8о % бутилката, за да има голям диапазон за разширение на газта при евентуален проблем, клапана трябва да е заварен за да не сработи. МОЖЕ да има взрив единствено, ако автомобила е затворен отвсякъде и има повреда във маркучите / тръбна магистрала, но тогава ще изпуска бавно. Ако отвора е по-голям клапана на бутилката ще се затвори моментално, Ако е повредено гнездото на свързване от бутилката към зареждачката или към изпарителя или буренцето може да има изпускане на газ, но това означава ЛОШ монтаж или не добре поставена бутилка, която се мърда или собственика е бутал и размествал тръбите и т.н. Много са малко случаите на авто инцидент. Домашните бутилки са по-опасни и инцидентите с тях са не малко, тъй като вторичния механичен клапан в много от случаите изпуска и ако има искра ще стане пожар и тъй като стените на тези бутилки са по-тънки какт оказах от автобутилките, при загряване те нямат контролен клапан за регулиране на налягането и ще се взриви... грешка на индустрията. Домашните бутилки имат клапан дан е изпуска газ, но при високо налягане не се отваря.... До колкото виждам автомобила е по-вероятно да е дизелов, но дори да не е, тази бутилка отзад е твърде голяма за АВТОгазова, голяма е и за домашна газова бутилка и е по-вероятно да е съвсем друг вид газова бутилка, бутилките за дом употреба за пропан бутан и другите газове които се ползват в различните индустрии са с  по-тънки стени И нямат защитен клапан, който да контролира налягането при повишаване, а само клапан който да спира изпускането на газ  и/или само кран, който при високо налягане може да се отвори или директно да изхвърчи ( виждал съм нещо подобно ) и да направи беля! Някои от индустриалните и медицинските газове също са силно запалими и дори по-опасни от пропан-бутана. Не го казвам с цел да защитя индустрията, но исторически дори погледнато инцидентите с взривове при бензинови автомобили и дори мотори са в пъти повече от тези с авто газ, не отричам че няма... Няма невъзможни неща, светът не е перфектен. Ако се замислите, с газ и без газ все се возите на бомба било то и скутер ( виждал съм взрив на пластмасова бутилка с 1 литър бензин в нея, разкъсва всичко ), всъщност най-трудно да се взриви е концентрация на дизелово гориво, тъй като той се възпламенява при компресия / налягане или много висока температура, не случайно е и най-вреден зашото е почти невъзможно да изгори напълно ( без вторичното отработване на газовете ). С навлизането на електрическите коли, всички са против тях....... А замислихте ли се че батериите също са взривоопасни ?! Някой виждал ли е как гърми телефон ? А акумулатор и то презареден от кола ?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.