Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 2500 лв без монитор !

Featured Replies

Това дъно не е за такива процесори и още повече тая карта сега е 1200 лева и ще я ползваш максимум година повече отколкото аз ще ползвам моята за 300 лева. Не знам ... повече няма какво да се коментира в темата - много неща ти се казаха, но си държиш на някои твои виждания. Избирай!

с теб съм! няма какво да се каже повече.. иска мнение - даваме! сега да се оправя и ако иска да слуша, после ще съжелява.

И по-нагоре споменаха : за Hi-End процесор си трябва и Hi-End дъно ! GA P35 DS4 е много добро дъно, но не е най-подходящото за четириядрен процесор. Ако се спреш на конфигурацията, която ти си си избрал ..... ами и в момента тя вече ще е остаряла . Високият бюджет в момента ти позволява да минеш направо на дъно, поддържащо ДДР3 , и ДДР3 памет ! С видеокартата, която съм ти показал, не съм чул досега някой нещо да не може да подкара ( а и видеокарта сравнително лесно се подменя след време - все пак е само видеокарта, макар и скъпа).

Идеята за двата харддиска е точно , за да направиш RAID с тях и оттук допълнителната бързина.

Еми ок за видеото искам нещо което и с клок да му вървят игрите поне 2-3 год поне на LOw 640x480 !!! Щото сега имам 2500 лв,а след 2 год - нз ,затова сега да си купя комп и да ми вървят игрите !!!

Едно не разбрах-какъв толкова зор за след две-три години???колегите предложили много добри решения в рамките на 2500 лв,взимай,карай три години и после му мисли!

И другото,което мисла лично аз:при 2500 лв за компютор да дадеш 1200 лв за видеокарта... angry.gif

За тези пари човекът съвсем спокойно може и да си вземе две GF9600 GT в SLI. Спокойно всички игри за поне 3-4 години ще ти вървят. Аз моят компютър си го взех преди 4,5 години за 900лв. и все още доста от новите игри ми вървят. Crysis не ми върви но Call of Duty 4 Unreal 3 ми вървяха доста добре всичко на low.

За тези пари човекът съвсем спокойно може и да си вземе две GF9600 GT в SLI.

пак се почна с тва прословуто SLI... ми тогава да си вземе 4 радеона 3850 ? Не разбрахте ли че все още не си заслужава? още повече със среден клас видеокарта....

пак се почна с тва прословуто SLI... ми тогава да си вземе 4 радеона 3850 ? Не разбрахте ли че все още не си заслужава? още повече със среден клас видеокарта....

Mи точно на тази карта съм гледал тестове при които на някои игри с 2рата карта производителността скача с до 90%, при други скача с едва 19%. Найстина не си заслужава SLI, но и 9800 X2 не си заслужава :doh:

Редактирано от crak (преглед на промените)

• Автор

Аз видях,че освен 9600 ГТ в SLI скача с 90 % при 9800 GTx в SLI скача и там с 90 % производителността и ако излезе до 500-550 лв може и от нея да зема две !!!

За SLI ти трябва дъно с nVidia чипсет. А тези дъна малко хора ги предпочитат за Интелски кинфигулации. Ако ще даваш пари за 9800 вземи GX2 и дъно с Интелски чипсет. И пак ти казвам - след две години картата за 1200 лева (сегашна цена) ще се представя по-зле от картата за 300 лева (тогавашна цена). Просто няма смисъл. И ... в интерес на истината изобщо не си заслужава машина за над 1000 лева в момента, защото след точно 8 месеца на пазара ще има нов Интелски сокет, с вграден контролер за DDR3 памети и ще ти падне като гръм от ясно небе как твоята машинка се поти и се дъни зад базираната на новия сокет система за същите пари.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Ако обичаш,ама ултра както виждам от 2 години е най-добрата,а ти викаш,че таз след 2 год ще се справя по-зле и от картата за 300 лв ?!?! И ако може напрай няква конфигурация,на която игриците да вървят (не на макс,поне на медиум) 2-3 год (ако трябва с клок),пак тогава пак ще мисля за нов комп !!! БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Добре де! Не можеш ли да направиш една конфигурация да й вървят игрите (ако трябва с клок на медиум поне),пак след две години ще си сменя видеото и дъното!

Това дъно става ли http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530288 , но и за бъдещ ъпгрейд (да сложа нова видеокарта в СЛИ или нещо от тоз род ) с видео 8800 GTX !?!

Редактирано от pursuitforce (преглед на промените)

Още на първата страница си получил достътъчно добри предложения. Взимай предложеното от kokomil. Аз че малкопрекалих, признавам си - с 9800GX2 ще вървят игрите, но дори след две години ще държи доста висока цена, а производителността и няма да я заслужава. Карта за 300 не, но за 450-500 лева ще се равнява на тази. Просто се опитвам да ти кажа, че 1200 за видео карта не означават добра машина. И аз мога да си сложа да старата машина 9800GX2 и какво ще стане - ще идказам 7000 точки на 3DMark 06, при положение че картата може над 20 000. Видео картата не прави кимпютъра. Търси се баланса. В твоя случай Q9450 + 8800GTS 512MB + X38-DQ6 + Corsair DDR3 памет е най-доброто, макар и неизгодно като покупка предвид задаващото се ново поколение. Поне машината ще издържи 2 години ... Това са ти изискванията, това ти се предлага и няма защо да взимаш карта за 1200 лева.

Еdit: При това положение ще минеш само с eдин 250GB хард, но това е достатъчно.

Добре, става. От 1333 до 1600 може, но може да се наложи закупуването на активно охлаждане. 1800 е смешно че поддържа, защото не можеш да стигнеш до там с клок. Трябва ти памет на 1600 пусната като 1333 и вдигната до над 1600 само с шина. И пад 1800 са леко илюзорни. Ето ти последен вариант. Няма да смятам, смятай сам:

Asus P5E3, X38, LGA775, DDR3

C2D Q9450

Sapphire HD3870X2

2x1GB Ram Corsair DDR3 1333mhz, предложена от kokomil на първата страница

750W захранване, пак предложено от kokomil

Хардове - 2 х 250 или 1 х 320, зависи от сумата на останалите части и личните ти нужди. Ако ще са 2 по-добре да не са в RAID, защото като гледам нямаш много опит и ще си навлечеш неприятности. RAID-а е много крехък и бързо се скапва. За предпочитане харда/овете да е/са WesternDigital или Hitachi.

DVD-то предложено от kokomil

Кутия по избор и в зависимост от сумата да тук.

ПП: Можеш да се довериш изцяло на охлаждането XIGMATEK, също посочено от kokomil, което съм изпуснал да добавя.

Няма силни части. Има бързи и производителни. И да - 3870X2 e по-бърза ... А сега като се замисля, по-добре вземи 2 х 3870 и направи CrossFire, защото 3870х2 е с DDR3 памет, а 3870 e с DDR4 и в Crossfire ще стане по-добре.

А сега като се замисля, по-добре вземи 2 х 3870 и направи CrossFire, защото 3870х2 е с DDR3 памет, а 3870 e с DDR4 и в Crossfire ще стане по-добре.

Сигурен ли си?...Поне тук

пише,че тая е с ДДР4...но не знам колко е достоверна информацията.

• Автор

Хора вече излезе 9800 GTX - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=532583 и нали тя е с 512 бита ?!?! Ако е така може нея да взема и конфига ще е :

видео - 9800 GTX - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=532583

процесор - Q 9450

рам - DDR2 Kingston 1066 Mhz 2 x 2 GB (в мост)

твърд диск - 2 x 320 GB WD , 16 MB cache - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529817

захранване - Thermaltake 700 W - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=932

кутия - Thermaltake - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=885

дъно - GB X38/DQ6 - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530644

двд записвачка - LG - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529038

Кажете става ли тази конфигурация ?!?!

П.п: ревю на 9800 GTX - http://www.tweaktown.com/articles/1356/nvi...test/index.html

Да се включа и аз в спора... 3870Х2 показва еднакви резултати с 2 карти 3870... Така че по-изгодно ти е 3870Х2. Излизат почти на една цена... Номера е, че ако си намериш дъно с кросфайър поддръжка (което за интел не знам дали има) можеш да добавиш една 3870 и производителността ти скача до небесата... Ако ли не 3870Х2 е видео, което поне 2 3 години ще ти подкарва всичко... 9800GX2 е видео с възможностите на 3870Х2 за момента, след оптимизация на драйвърите ще го мине малко, но заради зверската типично енвидийска цена (те са си по-скъпи) е неизгодна покупка... Дали ще си с ДДР2 или ДДР3 си е лично твое решение, но дори и с ДДР2 да си след 2 години пак ще можеш спокойно да си играеш, щото в момента хората си играят новите игри и с ДДР400... За тея пари - това... Другия вариант ти се каза отдавна - 8800GT... СЛАЙ ти е меко казано неизгоден... За кросфайър освен 3870Х2 + 3870 друго не си заслужава... Тъй като не влизаш в ценовия клас за кросфайъра пък и проблема с дъната... Тъй че избирай между двете видеокарти. Забрави за GX2... Не си заслужава 1100лв (последно за толкова я гледах някаде) да получаваш това, което получаваш за 700 със 3870Х2...

psycho_666 Писна ми да чета приказките наизуст. Поне се информирай за нещо ако ще фенстваш. Писах ти и лични съобщения да спреш да спамиш с фенството ти към АТИ, ти обаче от дума не разбираш.

Интел имат платки изцяло поддържащи Crossfire, което не значи автоматично, че човекът трябва да предпочете ATI карта..

А относно това дали 3870X2 се предствавя "мноооого по-добре" от Nvidia 9800GX2...

Ето ти ревю на български език, чети и виж къде е твоята прехвалена по всички теми, темички и постове карта:

http://www.modreactor.com/Reviews/ASUS-EN9800GX2-Review-first-look-at-9800-gx2.html

Tя дори не може да запали приятелю...

Надявам се след този пост, когато започваш да пишеш нещо, първо да се информираш (ако не можеш да пробваш) и след това да си проявиш фенщината!

Поздрави!

ПП Един цитат от ревюто:

От своя страна HD3870X2 остана без резултат по следните причини - първо, опитахме да подкараме новото custom timedemo на картата с последните драйвери - Catalyst 8.3, резултатът бе, че с пуснат Catalyst A.I., тестът не пожела да тръгне. С изключен Catalyst A.I. (и реално изключен Crossfire), тестът тръгна с ужасно нисък фреймрейт и 3-4 минути по-късно играта блокира напълно. Един рестарт, малко скъсани нерви и отновошното пускане на теста доведоха до същия резултат. Реших да поиграя, за да видя дали няма нещо в timedemo-то. За комфорт на играта не може и дума да става, но за щастие едва няколко минути по-късно изживяването приключи с изхвърляне от играта и прозорец за грешка. Последва опит с драйверите от диска на играта - модифицирани от MSI Catalyst 8.2, с които положението не бе хич различно. Иначе и с двата драйвера benchmark_gpu върви сравнително добре (с изключен Catalyst A.I.), също така трябва да споменем, че тези феномени се появяват само и единствено при DirectX 10 режим. В DirectX 9 производителността с HD3870X2 е на ниво и работи безпроблемно, само дето оставате с горчив привкус да се лишавате от ефектите на дадената игра след дадени 750лв за нова двуядрена видео карта.

Редактирано от pit (преглед на промените)

Знаеш ли, може и да си прав... 3870Х2 е наистина зор да играеш с нея кризата... не и според немците... Ма така като гледам и според британците не е особено трудно... На всичкото отгоре имам един познат със 3870Х2 и той също си бъца кризата (за тая игра и за видеото съм сигурен) и мисля дори, че е на същата резолюция, щото мисля че беше с 22" монитор...

Потърпете ме още малко... След 2 седмици няма да съм в България вече... Pit, имам високо мнение за теб... Не ми го понижавай, моля те... Когато говоря понякога, само понякога знам какво казвам... За разликата, която виждам от тея двата теста не ми се струва добра покупка 9800GX2... Ама тестовете са манипулирани... Интересното е, че статията е за 9800GX2, тъй че не ми се чини тестовете да са манипулирани... Ако не трябва да гледам тестовете, какво да гледам, та да се ориентирам? Това, че тея хора не са могли да подкарат играта на тая карта мен не ме интересува... Очевидно е, че играта върви на тая карта, при това доста добре... Тъй че просто не ми излизай с мнението, че една от най-производителните карти на пазара не си струва...

ПП: Ето сравнението между 3870Х2 и 2 броя 3870 в кросфайър

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.