Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неизвестен проблем с компютъра

Featured Replies

Здравейте.Не разбирам много и за това искам някой да ми помогне с компетентно мнение.От няколко дни имам проблем с компа.Забива когато играя игри,слушам музика.Иконите от дестопа ми изчезват,курсора на мишката също.Когато се ровя в нета прозорците с картинки и реклами разни ми стоят в черно.Преинстелирах уиндоуса като си мислех ,че проблема е в него. Компа доколкото можах да се справя е със следните параметри

процесор INTEL CELERON 2400 MHz

памет 512 МВ /РС3200 DDR SDRAM/

ведеокарта NVIDIA GE FORCE FX5200 с драйвер 169,21

оптично устройство HL-DT-ST DVD RAM GSA-4167B

хард диск -80GB,7200 RPM,ULTRA -ATA 133

ОС-WINDOWS XP PROFESIONAL

Моля за мнение по въпроса и дали този проблем има някво решение

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

качих антиспай уеар нищо не намери.Пуснах и антивирусната да сканира и тя нищо не засече .В смисъл незнам дали е възможно ,но дори и да е имало вирус след преинсталацията на уиндоуса не се ли маха ?

Коя е фирмата производител на NVIDIA GE FORCE FX5200.

Ако харда ти е разделен на дялове, при преинсталация (чиста) форматираш само C:.

А другите дялове ако са заразени вируса си остава.

Ползвай онлайн скенера на BitDefender(червеното бутонче "I Agree")- добре се справя с вирусите.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Само идея: Възможно ли е захранването да е сдало багажа и от недостиг на ток да се получават въпросните проблеми?

• Автор

Пуснах да сканира и ми намери нещо Backdoor.Generic.5799 в ексето на играта и в систем волумето.Пише ,че ги е изтрило.Дали е така?

А по въпроса със захранването има ли някъв начин да разбера ,дали е сдало багажа?

Пуснах да сканира и ми намери нещо Backdoor.Generic.5799 в ексето на играта и в систем волумето.Пише ,че ги е изтрило.Дали е така?

А по въпроса със захранването има ли някъв начин да разбера ,дали е сдало багажа?

Слагаш еверест и проверяваш волтажите на всички шини... Моите волтажи са с разминаване от стандартните с 0,05V... Ако има по-големи разминавания пиши... Има възможност захранването ти да е отишло (кондензаторите исъхват, други неща се случват) и просто променя работата си... В такъв случай на машинката започва да не и стига тока и почва да прави мизерии...

Моята идея беше, дали видеото ти е Galaxy NVIDIA GE FORCE FX5200, защото съм се сблъсквал с 3 такива видеокарти, които даваха същите проблеми. Да вируса е истрит.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Слагаш еверест и проверяваш волтажите на всички шини... Моите волтажи са с разминаване от стандартните с 0,05V... Ако има по-големи разминавания пиши... Има възможност захранването ти да е отишло (кондензаторите исъхват, други неща се случват) и просто променя работата си... В такъв случай на машинката започва да не и стига тока и почва да прави мизерии...

Освен това според мен е хубаво да поизчистиш цялата кутия, като провериш и вентилаторите на процесор, видео и захранване. Просто не можеш да си представиш какво прави една основна профилактика с машината.

• Автор

Имам я тази еверест програма ,но изобщо незнам къде да гледам в нея за тези шини.Простете ми невежството,но досега не ми се е налагало да се "боря" с такива проблеми ,пълен дилетант съм.Някои термини ги чувам за пръв път

А профилактиката на кутията я направих

Моята идея беше, дали видеото ти е Galaxy NVIDIA GE FORCE FX5200, защото съм се сблъсквал с 3 такива видеокарти, които даваха същите проблеми. Да вируса е езтрит.

производителя е нвидия корпорейшън ,а да е галакси никъде не пише

Отваряш еверест, компютър (или дънна платка) > датчик (или сензор)... Там ти пише температурите на процесор, видео и всичко останало, обороти на вентилаторите и волтажите на захраването... Срещу 3,3V трябва да имаш написано напрежение между 3.25 и 3.35... После имаш 5 и 12 волта... И там разликата не е добре да е по-голяма...

ПП: Не се притиснявай. Никой не се е родил знаещ всичко... :lol6: Освен мен :grimace:

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Имам я тази еверест програма ,но изобщо незнам къде да гледам в нея за тези шини.Простете ми невежството,но досега не ми се е налагало да се "боря" с такива проблеми ,пълен дилетант съм.Някои термини ги чувам за пръв път

Съветът ми е да се обърнеш към някой, който малко от малко разбира и притежава мултицет. Everest е хубава програмка, но що се отнася до напреженията, не е 100% достоверен източник. И лека корекция към psycho_666 - допустимият толеранс е 5%, което при 12-волтовата и 5-волтовата шина е различна стойност. :grimace:

Хм... Интересно... Щото мен разликите ми наистина са под 0.05V (най-голямата разлика при 12V е 11.95) и ми казаха (хора на които имам доверие) че съм почти на граноцата... Аз за тва тръгнах с рогата напред... Иначе и за температурите не е особено достоверна... Лично съм страдал от това...

• Автор

Добре е ,че има и такива кат теб знаещи всичко за което много благодаря .Еми с твоя помощ това намерих

срещу 3,3 v- 2.74

5 v- 5.13

12 v - 14.90

+5 v помощ- 5,02

Не са хубави тези показатели, но както казаха колегите, само на програми не може да се вярва... Влез и виж какво се отчита и в BIOS!

Aко разбираш малко от електроника, може да ги измериш и с мултиметър директно!

• Автор

Не разбирам нищо от електроника .Но очевидно е ,че няма да се справя без чужда помощ.А тези проверки в биоса как се правят ?

В BIOS трябва да имаш секция - Hardware Monitor, там се отчитат температурите, напреженията и скоростта на вентилаторите, както и се настройват нивата на предупреждение при определени температури.

• Автор

Извинявам се още веднъж ,но наистина не съм наясно.Как да вляза в този БИОС

Извинявам се още веднъж ,но наистина не съм наясно.Как да вляза в този БИОС

Съветвам те да се обърнеш към специалист, или поне към някой, който малко разбира от тези неща. При въпрос "Как се влиза в биос" е по-добре да не влизаш в него. ;) През форума няма да стане.

Гледайки обаче дадените напрежения, смятам, че това е достатъчно добър повод, да бъдат премерени с мултицет.

• Автор

БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО !!!Занесох си компа на специалист.Като го взема ще пиша какъв е бил проблема.Още веднъж благодаря на всички дето ми обърнаха внимание :yanim:

• Автор

Вече всичко е наред .Проблема е бил във видеокартата.Изгорял вентилатор и от недостатъчно охлаждане е изгоряла видеокартата. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.