Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За сираците в България

Featured Replies

A аз се питам - защо тогава е директорка ? Като незнае какво да прави със тези събрани пари където искат всички да помогнат ?

Да заслужава,но май на нея не и е мястото ' като директорка ' ?

това е мое мнение

ще се опитаме да изясним причините за това поведение...

а дали заслужава или не - можем да коментираме, но въпроса е в компетенцията на социалното министерство...

ще видим какво ще стане...

дай линк или повече инфо-зад а можем да преценим за какво иде реч...моля...

утре ще дам по-подробно инфо...

днес говорих с колегите в Нова ТВ, но почти цял ден бях извън офиса и не знам каков е станало...

утре се надявам да успея да се снабдя с подробно инфо и ще го кажа веднага...

• Отговори 368
  • Прегледи 55,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

днес говорихме с майката на Паола (така се казва детето)...

утре ще отидем и ще взема от нея документи - епикриза, заключения и всички прилежащи документи...

ще ги сканирам и ще ви ги пусна тук да се запознаете...

събрали са половината сума до сега...

тя е 7200 евро...

трябва да бъдат в клиниката и ще летят на 24 май...

искам да ви знам мнението, защото не желая да давам празни надежди на хората...

то разбира се е принципно, но все пак...

хайде малко се размърдайте моля...

Аз съм съгласен с идеята да дарим събраната сума до момента за това детенце,а след това да си продължим с кампаниите за домове за сираци.

Помощта си е помощ,а в случая тя ще е съвсем реална и обозрима - да помогнем на едно момиченце отново да вижда...

Това е моето мнение. Ако другите,дарили пари,са съгласни,не виждам пречка да действаме.

Хубаво е повече хора да си дадат мнението...така че действайте...

Лично аз смятам, че щом ония тъпи малки жалки нещастни чиновници от Търново щом не желаят помощ не е нужно да се бутаме. Още повече, че няма кой да си хаби нервите по тях. Мога само да изразя съжалението си към децата.

Ако ще летят на 24 това означава, че бате Сашо ти кога трябва да им дадеш парите на 20-23 ли?

Иначе съм твърдо "за"...Честно казано беден ми е речника да изразя възмущението си от тъпата ситуация.

"Те си имат всичко"...тъпата директорка е забравила да спомене, че имат и безмозъчни настойници или квито там се водят.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

И аз мисля,че е много добра идеята да се помогне на това детенце.Значи трябва много бързо да се организираме да преведем парички,за да ги получат до 20.05 .

И аз съм на мнение, че е добре сумата да се дари. Доколкото видях тя е 3150.00 лева, че да не е и повече.

Подкрепям идеята да се дарят парите - помощта си е все помощ, пък и щом от дома в Търново "всичко си имат", мисля, че няма по-добра идея за момента.

Според мен това с търновският дом е някакво недоразумение, не знам... ще се радвам да помогнем на детето да вижда.

така...

бях днес на двучасова среща с родителите на детето...

взел съм един от многото документи и ще го сканирам утре (в къщи нямам скенер), за да го пусна тук...

няма да описвам през какво са минали хората, но продължават да се борят за детето си...

това ще е втората операция, но след нея ще се разбере дали ще има други...

а точно колко ще са никой не знае...

в общи линии практиката показвала, че между 1 и 8 е нормално число...

забравих да взема епикризата, но ще си поправя грешката тия дни...

имам уверението от още една фирма, че тия дни ще получим още 3 000 лева, тъй че...

от форума на Арена също ще има подкрепа...

От последното посещение, което организирахме останаха 140 лв. На 19.05 ще ги преведа по сметката. Много се радвам, че се направихме и продължавам да правим добро за нуждаещите се деца.

това е от fogost - един от админите там...

е хора...

аз лично съм доволен, че усилията ни се и ще се увенчават винаги с успех...

но нека се поздравяваме когато всички обещани неща станат реалност...

а вие не се спирайте...

има още доста работа пред нас (дори и самата Паола ще има може би отново нужда от помощта ни след 2-3 месеца), така че давайте...

пп.напишете тук кой каков иска да знае или да види относно детето...

родителите са имали интернет преди време, но по понятни причини са го спряли...

при така стеклите се обстоятелства ще се погрижа да имат отново нет, за да кажат самите те няколко думи тук...

и да има и някоя снимка разбира се...

както и да ни държат в течение на нещата, които ще се случват преди и след операцията...

ппп.сега по-добрата фотографка в семейството ще се опита да снима документа и ако стане ще го постнем тук...

Аз лично напълно се доверявам на преценката ти и не искам да гледам каквито и да е документи.Крайно време е да преведа някой лев,че вече ме е срам от себе си...

Подкрепям изцяло! Нямам какво друго да кажа...Действаме.

Абе, що е нужна тая показност? Кой колко бил дал. Парите за това ли се събират или е важно, за да може да се покажем? Нещо не схващам. Някой да обясни, ако не е проблем.

П.С. За другата тема говоря.

Абе, що е нужна тая показност? Кой колко бил дал. Парите за това ли се събират или е важно, за да може да се покажем? Нещо не схващам. Някой да обясни, ако не е проблем.

Не виждам какъв е проблема...

Всичко се прави с цел максимална прозрачност. Ако някой не иска да пишем името или никнейма му,просто ще напишем "Анонимен - еди си колко лева".

Няма да казвам през коя работа ми е за показността и така нататъка. Не съм дал пари,за да се покажа колко съм добър и прочее,и да трупам актив в някакъв форум. Мисля,че и останалите,дарили пари,са съгласни...Пак повтарям - който не желае да се разбира,че е дарил пари - няма проблеми. Анонимността е гарантирана. Праща едно ЛС до мен или Algor и готово...Толкоз...

не е въпроса за показност...

аз лично държа да я има тази отчетност, за да е прозрачно и да е ясно всичко...

най-малкото е тук мястото да си правим самореклама или да показваме, че сме нещо повече от другите...

както се разбрахме още в началото всеки изявил желание на ЛС може да остане анонимен или изобщо да не се споменава дори ника му...

ето примерно жената с дарението в евровата сметка...

нито я знам коя е, нито ще разберем (ако тя не поиска)...

но хората виждат колко пари идват и от кой, както и ще видят къде отиват...

може пък да се престрашат в следващата кампания и те да дадат нещо...

примерно...

основно това е целта...

пп.а и тези имена и всичко ще седят докато не отидат парите по предназначение...

после правим една заключителна тема по тази кампания, оставяме събраните средства като цифра и продължаваме със следващата...

ппп.замисли се също, че някои хора може да искат нарочно всички да видят, че са отделили някой лев от залъка си в името на благородна кауза...

без значение дали са 2 лева, 200 или доста повече...

и не заради тая показност, а заради удоволствието да видят името/ника си сред хората, допринесли за нечие щастие...

както неведнъж казах из форумите единия лев дарение, отделен от оскъдна пенсия или малка заплата, понякога морално струва повече от петте хиляди, дарени от някоя фирма или мастит бизнесмен...

поне аз така мисля...

мога още много да напиша, но няма смисъл...

опс...писали сме по едно и също време с кукуригу петльо...

Редактирано от algor (преглед на промените)

Проблем няма. Има въпрос.

И кое е прозрачното в това кой колко дава и на кой по принцип му пука за това? Прозрачност се иска в харченето, не в събирането.

Прозрачност се иска в харченето, не в събирането.

който не е участвал в събирането, найш ли кога ще му позволя да иска прозрачност в харченето...

това е още един мотив - само тези горе в оня списък имат право да ме питат какво сме направили с парите...

на кой по принцип му пука за това

ще го повторя още веднъж...

на мен ми пука...

Ааааа, на тебе. Е, тогава може. Забравих, че ти си изпълнителния директор на организацията.

Не се излагай бе. Осъзнай се.

Успех.

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Ааааа, на тебе. Е, тогава може. Забравих, че ти си изпълнителния директор на организацията.

Не се излагай бе. Осъзнай се.

Успех.

и теб мъдростта те преследва, ама ти явно бягаш доста по-бързо от нея...

на теб найш ли що ти се възхищавам...

щото знаеш, че не е достатъчно да нямаш собствено мнение, а трябва да притежаваш и способността да не можеш да го изразиш...

по това си ненадминат бацко...

целувам те...

На нас ни пука!

Защото едно е да сме велики на думи и обещания...

друго е да застанем зад обща идея и да участваме дори и с малко в реализирането и..

И когато Стефан,Драган,Петка и Иван решат да не си купят две седмици бири или 3 дена цигари и с парите си допринесат за проглеждането на едно малко човече или за усмивките и руменината по бузите на 25 други деца....имената им ще се напишат,дори ще се подчертаят с 3 дебели линии,за да видят всички останали,че не е толкова страшно да се помогне..не е срамно бе хора!

А следващите ми думи отправям към всички от раздел мистика,религия и още нещо...

Вие цитирате,разтълкувате,обяснявате,морализирате,активизирате,ако щете...но какво от това?!

Думи,думи,думи...

Мислех,че вие ще сте най-активни в желанието си да помогнете..уви,едно е да говорим и да се самоизвисяваме духом..друго е да сме човечни

а какво показва практиката,в случая...

че помагат хората от раздел Празни приказки....

Няма да се оправдаваме за действията си..

Как ще оправдаете вие вашите бездействия..

не пред нас...пред себе си

Бъдете здрави!

ostavime,не те разбирам,човече...Ама наистина. Мине се,не мине малко време,и те избива на някакви безпочвени заяждания. Не си уцелил нито мястото,нито времето за това. Опитваме се да направим нещо добро,да помогнем кой с каквото може. И го правим...Не знам теб какво те притеснява това,че се пише кой е дал пари. Обяснихме ти вече,че който изяви желание да остане анонимен,ще си остане такъв. Всичко друго са празни дрънканици. Ако някой изобщо се излага,това не е algor...Човекът отделя от доста натовареното си ежедневие,ходи да открива сметки,да се среща с нуждаещи се хора,да върши организационна работа.И това не защото му трябва популярност,а защото така усеща нещата...Хайде да спрем с глупостите и да впрегнем усилията си за една обща кауза...А ако ти не искаш да се включваш - ок...Няма нужда обаче от такива дребнави заяждания...

ето примерно жената с дарението в евровата сметка...

нито я знам коя е, нито ще разберем (ако тя не поиска)...

Моя позната е. Не сметнах за нужно да го споменавам, а и тя не е изисквала. В Европа е, затова и прехвърля евро, не лева.

Моя позната е. Не сметнах за нужно да го споменавам, а и тя не е изисквала. В Европа е, затова и прехвърля евро, не лева.

супер...

Здравейте аз също съм съпричастна със сираците по домовете но в някои домове не са нужни пари а хора които да ходят там и да общуват с децата...Тези деца нямат приятели живеят много затворен начин на живот нямат с кого да споделят мъките си ... а понякога нямат дори какво да споделят защото ежедневието им е прекалено еднакво ..Ако някой организира някакво ходене до такъв дом бих дошла защото загубих баща си и знам какво е.. Хора успех

Здравейте аз също съм съпричастна със сираците по домовете но в някои домове не са нужни пари а хора които да ходят там и да общуват с децата...Тези деца нямат приятели живеят много затворен начин на живот нямат с кого да споделят мъките си ... а понякога нямат дори какво да споделят защото ежедневието им е прекалено еднакво ..Ако някой организира някакво ходене до такъв дом бих дошла защото загубих баща си и знам какво е.. Хора успех

тази помощ също е добре дошла...

не винаги само парите помагат...

да допълня, че утре към обяд ще преведа парите по сметката на детето...

около 20.00 часа ще организирам среща с родителите, така че яко някой изявява желание да дойде, да каже тук за да знам на кой да се обаждам като уточня часа и мястото...

за сега ще дойде човека, който днес е превел 2900 лева за това дете и Иво също ще бъде там...

имат желание да се запознаят с родителите на място, което е съвсем нормално...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.