Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Летни олимпийски игри - Пекин 2008

Featured Replies

Айде, време е за стискане на палци за Станка Златева. Баси, коремчето ми се свива, това е магията на олимпийския спорт. biggrin.gif

НЕЕЕЕЕЕЕЕ... да му се невиди, а сега да погледнем позитивно... взехме сребро biggrin.gif

• Отговори 104
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

язък, но и сребро си е успех...

тази китайка е доста жилава...психически стоеше по-добре

нашата си личи колко и не е на кеф...но това е спорта!

все пак прибави се още един медал...при плачевното състоянието на нашия спорт...

сребро е много добър резултат .. браво :) поздравления ... тея китайкии ;):angry: :angry:

сребро е много добър резултат .. браво :) поздравления ... тея китайкии ;):angry: :angry:

Така е трябва да се радваме ... но както каза неговия треньор: "сега не знае какво е загубила и какво е спечелила, тя загуби златото, но спечели среброто, а през 2012 ще разбере какво е да спечели ЗЛАТО" !!!

Браво на момичето :sobbing: :sobbing: :sobbing::clap:

Утре всички да стискаме палци на златното ни момче Йордан Йовчев, че да си вземе златото момчето чака го от толкова много време :)

Как ме е яд, че го пропуснах...

Националният ни тим по волейбол победи с 3:1 Венецуела и си осигури място сред осемте най-добри отбора в света и участие на четвъртфиналите на олимпийския турнир в Пекин. Момчетата на Мартин Стоев не бяха напълно концентрирани в първия гейм и го загубиха с 23:25, но в следващите три части бяха категорични с победи на -19, -16 и -22. Най-резултатен бе Владо Николов с 20 точки, който очевидно бе преодолял разкъсването на мускул, което получи преди два дни. 17 точки добави и Матей Казийски. Пламен Константинов се завърна в игра и реализира 5 точки.

Мартин Стоев (старши треньор на България): Много съм горд от постигнатата победа, защото се представихме по различен начин в сравнение с мача срещу Италия. Всички състезатели изпълниха тактическите ми указания.

Завръщането на Пламен Константинов вдъхна увереност на състава, особена в посрещането. Играчите показаха различна игра днес. За първи път на олимпийските игри разполагам с всичките 12 волейболисти. По-големият избор ме кара да бъда по-уверен за предстоящите мачове. Това ще ни помогне да играем по-добре.

Пламен Константинов (капитан на България): Казах на моите съотборници да преодолеят напрежението. И на четвъртфиналите трябва да продължим да играем по същия начин. Това беше важен мач за нас, заслужаваме да се класираме напред. Чувствам се малко уморен. Надявам се завръщането ми от София в Пекин да се отрази добре на отбора.

Анди Рохас (капитан на Венецуела): Знаехме, че мачът ще е труден, но и много важен за нас, защото имахме шанс да се класираме на четвъртфиналите. Българският отбор игра отлично, особено на начален удар. Тяхното подаване не ни позволи да организираме нашите атаки ефективно.

Русия или Полша?

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Ми би трябвало да е Русия защото поляците днеска ги биха и Руснаците стават втори в тяхната група, а то нали вторите играят с третите от другата група :) или нещо такова беше, ама да видим, довечера ще стане ясно има още три мача.

Ми би трябвало да е Русия защото поляците днеска ги биха и Руснаците стават втори в тяхната група, а то нали вторите играят с третите от другата група :P или нещо такова беше, ама да видим, довечера ще стане ясно има още три мача.

Доста тежък жребий за момчетата ни във Волейбола ... Руснаците са преодолим съперник, но ние винаги имаме големи проблеми с тях и доста често си патим, когато играем с тях. Аз обаче лично се надявам утре да е деня на нашите момчета и да успеят да запишат една невероятна победа над "СБОРНАЯ" и да покажат на цял свят, че сме ако не най, то едни от НАЙ- добрите в този спорт и може да бием всеки един отбор в Света защото според мен това е напълно реално и е така ... Надявам се повече Българи да станат в 05:00 утре и да подкрепят тима ни ... Напред Български Лъвове!!!

Денс 19.08.08г. печелим четвърти медал(бронзов) на олимпийските игри в Пекин.Героят на България е Радослав Великов (руди). Той спечели с 2:1 срещу Азербейджанецът (0:2 ; 3:1 ; 1:0) Надявам се знаете стила спорт който играе Руди - борба. :whist: Поздравления за нашето момче и нека да има повече такива победи :whist:

Пушката: Знаем как да победим Русия

19.08.2008 11:31

"Мачът ще спечели този отбор, който допусне по-малко грешки", убеден е центърът на националния отбор по волейбол.

0000038944-article2.jpg

Един от най-опитните волейболисти в националния ни отбор Евгени Иванов - Пушката е оптимист преди четвъртфиналния сблъсък с Русия на Игрите в Пекин.

Центърът е убеден, че "лъвовете" могат да преодолеят "сборная", така както го сториха на Световната купа в Япония.

"Лесно вече няма. Който си мисли, че ще му е лесно не би трябвало да е на Олимпиада. Руснаците са си отбор отвсякъде, но ние знаем как да ги накараме си тръгнат победени."

"Правили сме го и то скоро – за последно ги бихме миналата година на Световната купа в Япония, когато спечелихме олимпийската виза.”

"Те имат добри единици, но повече разчитат на отборния дух. Ето къде можем да наблегнем – да не им даваме да се разиграят и да започнем мощно още от първия сервиз. Мачът ще бъде решен от по-малкото грешки на единия отбор", добави още Иванов.

А дано ;)

Редактирано от ПеЧеН ЛиГлЮ (преглед на промените)

Волейболните ни национали отпаднаха на четвъртфинала на олимпиадата в Пекин след 1:3 от Русия.

Българите поведоха в първата част с елегантна и технична игра, без излишни рискове. Първият гейм завърши 25:20 в полза на българите.

Втората част руснаците повишиха самочувствието си и въпреки скандиранията "БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ" на българската публика спечелиха гейма с 25:16. На няколко пъти имаше спорни ситуации, които бяха отсъдени в полза на Русия.

В по-голяма част от третия гейм руснаците водеха в резултата. Българите съумяха да изравнят едва при 17:17, но последваха грешки и противникът поведе отново. Третата част свърши при резултат 25:22 за Русия.

В четвъртата част паднахме 21:25.

:)

Все пак наздраве :) , че стигнаха до тук !

Редактирано от nirvana_ (преглед на промените)

след издънката на федерацията с пламен...това е полужението...

днес изиграхме добра среща, но явно до тук сме били на тези олимпийски игри...

жалко, че казийски неможа да намери върхувата си форма през цялото ни участие...само днес се доближи до играта която знаем от него...

Най-важното нещо,което ни липсва,е психическата устойчивост. Започваме добре,подържаме равенство в резултата,и накрая рухваме психически и правим сериозни грешки,които подаряват победата на съперника...Аз лично смятам,че Мартин Стоев има съществена вина за това. За мен той не е подходящият човек за треньор на националите...

Българският борец Кирил Терзиев взе бронза на олимпийския турнир по свободна борба в категория до 74 килограма.

Браво на Кирчо! Голям симпатяга.

след издънката на федерацията с пламен...това е полужението...

днес изиграхме добра среща, но явно до тук сме били на тези олимпийски игри...

жалко, че казийски неможа да намери върхувата си форма през цялото ни участие...само днес се доближи до играта която знаем от него...

СЪгласен съм.........

ако не беше тоя смехотворен скандал покрай пробите на Пламен нашите щяха да си изиграят предните мачове добре , щяхме да сме 1 в групата и щяхме да имаме лесен противнк... или поне по-лесен ;) оттук щяхме да се класираме за полуфиналите и там вече каквото направим ;) и четвърти да бяхме останали щеше да е нещо голямо, щяхме да сме сред четерте най-добри отбора :) но уви късмет :) за пореден път бяхме без късмет

Най-важното нещо,което ни липсва,е психическата устойчивост. Започваме добре,подържаме равенство в резултата,и накрая рухваме психически и правим сериозни грешки,които подаряват победата на съперника...Аз лично смятам,че Мартин Стоев има съществена вина за това. За мен той не е подходящият човек за треньор на националите...

Всички знаем, че мартин нестава за треньор :) но ние нямаме право на глас....... аз до колкото знам не е бил и кой знае какъв играч де, че да има някаква основа и за добър треньор... не че двете са свързани :P

Редактирано от ПеЧеН ЛиГлЮ (преглед на промените)

Всички знаем, че мартин нестава за треньор ;) но ние нямаме право на глас....... аз до колкото знам не е бил и кой знае какъф играч де, че да има някаква основа и за добър треньор... не че двете са свързани :)

Беше средно ниво играч, но като треньор е копие на Пената. То ти е достатъчно да го чуеш какво приказва "Айде, айде, айде, можеме...добре тука, ама може и по-добре". С такива инструкции и аз ще стана треньор на националния;) По-важното е, че момчетата имат респект към него, а и в момента честно казано не се сещам за по-добра алтернатива от него.

Иначе руснаците можеше да ги изпържим днес, ако не правехме толкова глупави грешки в атака - изпуснахме 10 000 шанса и във втория, и в четвъртия гейм. Както винаги се прояви най-голямата ни слабост - психиката. След погрома първия гейм казах на брат ми "Ако втория гейм го вземем или паднем с малко имаме шанс да ги сплескаме тия мужици", обаче стана най-лошото - паднахме с разлика и се появи дежурното сдухване, което ни цака с топла бира в последните 4-5 години. Не толкова на тренировки в залата, колкото на психолог трябва да ги води Мартин Стоев според мен.

Някой знае ли за колко време /години/ ще спрат състезателните права на конете хванати с допинг?! laugh.gif

Гледахте ли днеска ансамбъла ни по художествена гимнастика? Аз за жалост пропуснах, надявам се поне финала да гледам... Мн съжалявам за Елизабет Паисиева - класира се на 16-о място на предваритлените и едва ли ще играе на финала... Е, поне Симона да се класира...

Четири коня с допинг на Олимпиадата

1113357_orig.jpg

Четири коня са с положителни допинг-проби и са изключени от състезанията по прескачане на препятствия - индивидуално, на летните олимпийски игри, които се провеждат в Хонконг. Това съобщи днес Международната федерация по конен спорт. Финалът на прескачане на препятствия - индивидуално, трябва да се състои днес, четвъртък, с начален час 14,10 часа по Гринуич. Един от уличените в употреба на допинг е конят Камиро на бронзовия медалист в отборната надпревара Тони Андре Хансен от Норвегия. Останалите трима наказани ездачи заради положителни допинг проби на конете им са Денис Линч (Ирландия), Бернардо Алвеш (Бразилия) и Кристиан Алман (Германия). Конят на Алман - Кьостер е дал положителна проба за наличие на капсайцин, който се дава за облекчаване на болки.

http://sportal.bg/news.php?id=127363&vote

Капсайцин - за облекчаване на болки

Горките кончета

sad.gif

Докаде стигна спорта щом и конете започнаха да шмекеруват biggrin.gif

България записа най-слабото си представяне на Летни Олимпийски Игри от над 50 години

България записа най-слабото си представяне на Летни Олимпийски Игри от над 50 години насам. В Пекин 2008 участваха 72 български спортисти, а с медали се завръщат само петима от тях или с 1 златен, 1 сребърен и 3 бронзови.

Румяна Нейкова стана олимпийска шампионка на скиф в гребането, а останалите четири отличия донесе борбата. Станка Златева е олимпийска вицешампионка в категория до 72 килограма в женската борба, Явор Янакиев взе бронз в категория до 74 килограма в класическия стил, а Радослав Великов и Кирил Терзиев извоюваха бронзови медали съответно до 55 и 74 килограма в свободния стил.

За последно пет медала сме печелили през 1956-а година в Мелбърн, но с повече качество - 1 златен, 3 сребърни и 1 бронзов, а освен това тогава сме участвали с 47 спортисти. По-малко от пет медала България е печелила през 1952-а година в Хелзинки, когато боксьорът Борис Георгиев-Моката носи първия медал за родината ни - бронз в категория до 75 килограма, както и на всички останали Игри преди това.

На Летни олимпийски игри, включително и Пекин 2008, България е извоювала общо 212 медала - 51 златни, 84 сребърни и 77 бронзови. Към тях трябва да се прибавят и шестте отличия от Зимни Олимпийски Игри - 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови. Така общият брой спечелени медали от Летни и Зимни Олимпийски Игри е 218 - 52 златни, 86 себърни и 80 бронзови.

www.Sportal.bg

Жалко за нашите състезатели, а имаха възможност поне още 3-4 медала да донесат, но не винаги се получава

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.