Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фиат Брава или нещо друго до 5000 лева. Дайте съвет.

Featured Replies

Здравейте! Мисля да сменям стария Голф 2 с нещо по-ново до 5000 лева. На пръв поглед съм се насочил към моментния хит - Фиат Брава. Ще се поглеждам и за последните модификации на Форд Ескорт, Голф 3, Поло, Фиеста... Засега не се сещам за друго, но ако имате предложения, казвайте. Изискванията са: 4/5 врати, здраво окачване , климатик, газова уредба евентуално и никакви излишни електроники, особено ако е Фиат и разбира се евтина поддръжка, ако изобщо има такова чудо. Колата ще се ползва главно в града и то в пиковите часове, така, че Опел Вектра, Форд Мондео и тем подобни, не са желани. Все пак главно ме интересува Фиат Брава и вероятността да взема такава кола е поне 80 %. Отказал съм се от Астра или Корса, поради чисто ламаринени причини - ръжда( освен ако не е полицейска Астра, но за тия пари знам, че няма да се намери ). Сеат също не ми предлагайте, защото знам как само за една зима стават на паяжина. Всъщност най-съм навит на Фокус, но няма как да убедя жената да отдели още една две хилядарки.

Та искам мнения за споменатите от мен марки и главно за Фиат Брава.

Карах Корса, после Астра, сега карам Поло.

Определено бих заложил ба Полото. За тези пари ще вземеш чудна колица. Икономични са, драви... друго какво ти трябва? Правя разликата с Опелите. Огромна е.

Не съм карал Фиат и не мога да кажа нищо. Може да са добри колици, но не знам за това и не взимам отношение в тази насока.

Иначе Полото отговаря на всичките ти изисквания. 4-5 врати и багажник, който наистина не е голям, но ако свалиш седалките става чудно. Окачването е здраво и никак зле не вози. Все пак си се насочил към коли от нисък клас и не можеш да очакваш чудеса от возията. От Полото и това как се държи на пътя съм много доволен. Климатика е повече от чудесен и отзивите на масата хора са, че климатиците на VW-тата по принцип са много добри. Изискват минимална поддръжка от гледна точка смяна на филтура за купето. 10-15 лв. Фреон слагаш веднъж на 10 години. :)

Газ... ако искаш можеш да си сложиш, но ми се струва излишно. Един мотор 1.4 ще ти върши чудна работа. икономичен и пъргъв. И за дълъг път не е зле. Никак даже.

Поддръжката... ако не ти се налага да сменяш някакви серизно неща, като скоростна кутия и двигател е в рамките на разумното.

Карах Корса, после Астра, сега карам Поло.

Определено бих заложил ба Полото. За тези пари ще вземеш чудна колица. Икономични са, драви... друго какво ти трябва? Правя разликата с Опелите. Огромна е.

Не съм карал Фиат и не мога да кажа нищо. Може да са добри колици, но не знам за това и не взимам отношение в тази насока.

Иначе Полото отговаря на всичките ти изисквания. 4-5 врати и багажник, който наистина не е голям, но ако свалиш седалките става чудно. Окачването е здраво и никак зле не вози. Все пак си се насочил към коли от нисък клас и не можеш да очакваш чудеса от возията. От Полото и това как се държи на пътя съм много доволен. Климатика е повече от чудесен и отзивите на масата хора са, че климатиците на VW-тата по принцип са много добри. Изискват минимална поддръжка от гледна точка смяна на филтура за купето. 10-15 лв. Фреон слагаш веднъж на 10 години. ;)

Газ... ако искаш можеш да си сложиш, но ми се струва излишно. Един мотор 1.4 ще ти върши чудна работа. икономичен и пъргъв. И за дълъг път не е зле. Никак даже.

Поддръжката... ако не ти се налага да сменяш някакви серизно неща, като скоростна кутия и двигател е в рамките на разумното.

Съгласен съм колега за VW и за полото че са много добри коли.Аз карам голф 3 гти 115 коня и съм доволен.

На скоро карах едно поло и ми се видя доста мудно за 1.6 а да не приказваме за 1.4.Ако искаш да ти гори малко по добре 1.4 гори около 6-8 а моита гори 10-13 разлика 5 лева.И пак съм доволен но полото е с няколко годинки по напред от мен и е малко по домислено.

Моля подобни коментари тип за пернишките голфове да не се споменават че са смешни.

За цената на полото варира от 3000 до 5000 лева зависи от екстри врати коне.

Моита кола е 95г на 196000 км 2.0 кубика 115 коня и я взех за 4.500.

Мисля че само трябва да решиш какво ти се кара с нещо под капака или с по малко нещо под капака на колата ;)

И така за големият хит фиат брава.Имам приятели които са горди притежатели на такава кола и са доволни за сега.

Карам съм браво доста е пъргаво а и е доста ново в сравнение с голфа и полото но това че е с две врати не ми харесва.От зад е удобно но е с две врати...

Като цяло голфаджията си е голфаджия.

Редактирано от valentino46_ (преглед на промените)

Здравей аз пък ти предлагам Seat Ibiza. Колата е с мотор на VW като и повечето неща вътре са си VW. В едно автомобилно списание бях прочел че 80% от частите на Ibiza са взети от Polo но пък Ibiza-та е малко голяма като габарити нещо между Голф 3 и Поло.по евтина от полото, аз карам Ибиза и съм много доволен моята е набор 96г.

ПС: Фиат какво да кажа, не се доверявай на тази кола не че са боклуци но, вероятноста някой ремонт да ти се отвори е по голяма отколкото немските коли.

Редактирано от saint056a (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ви за мненията колеги. Все пак нали разбирате, че дилемата е - по-стар Фолксваген или по-ново Брава ( не Браво), Ескорт 98 година или Фиеста 2001 година. Ако жената не бе голфаджийка, смело щях да и взема Фиестата, а за Бравата съм чувал какви ли не мнения. Знам, че жена и кола са на късмет и затова не отхвърлям никакви марки и модели ;)

Все пак ще се замисля над едно поло, за да ми е мирна главата ;)

Здравей аз пък ти предлагам Seat Ibiza. Колата е с мотор на VW като и повечето неща вътре са си VW. В едно автомобилно списание бях прочел че 80% от частите на Ibiza са взети от Polo но пък Ibiza-та е малко голяма като габарити, по евтина от полото, нещо между Голф 3 и Поло. Аз карам Ибиза и съм много доволен моята е набор 96г.

Да и аз се замислих над Ибиза, но проблемът е в гниенето. Все пак в Испания нямат сняг. Лично аз не се събирам в тая кола и ако се наложи да я карам, ще ми е много кофти. Затова гледам и аз да съм добре ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

ние пък си купихме Фиат Брава за 4000лв и си ме кефи. не гори много и вози добре. има си и екстри и т.н. и т.н. може да не разбирам кой знае колко от коли, но ти го препоръчвам :)

:blow out candles: Неможах да се сдържа и да не пиша!

Първо да уточня че аз се занимавам със внос на автомобили от Европа!

Ето тази кола, знаете ли колко струва в Германия?????

PASAT%201%20bijeli.jpg

1500 евро, натъпкана е със всички възможни екстри, мотора е дизел с турбо и интерколер!

Ако си я докараш ти, ще ти излезни 4000 лева с регистрирането!

Какви са тия бараки кадето му ги предлагате, човека иска съвет за свяна кола до 5000 лева, и не пита кой каква барака има.

Сега ще ти предложа и нещо по-прилично, което снимах преди три дни.

Мерседес 124 купе, с широката лайсна, с климатик, мотора е 150 коня - дизел, автоматик, оборудван е със страхотна музика за която в България ще ти вземат 700-800 лева. Дава ми подарък 8 лети данти за нея.

Без да правя пазарлък ми каза 2000 евро, но ще смъкне цената и на 1800, давам гаранция!

dsc00296oi6.jpg

dsc00297tk3.jpg

Без драскотина е.

Аз ти препоръчвам Пасата, защото Мерцедеса ми се струва малко скъпичък. :cheers:

Само да добавя, не съди по модела на колата за това дали ще почне да ръждясва! Истината е, че ако колата, каквато и да е тя, е карана в държава с повече валежи(сняг, дъжд), тогава шанса да започне да ръждясва е по-голям, така че ако мислиш да си купиш кола от чужбина, бих ти препоръчал да се насочиш към Италия. :gift:

Поздрави и да почерпиш като се сдобиеш с ново возило! :blow out candles:

Преди година стоях пред тази дилема дали да си купя ФИАТ брава или не .Да дизайна е супер но само толкова.

Виж ТУК много добър руски сайт с различни модели и спецификации на автомобили.

Прегледах на времето доста материали и установих,че фиатите стоят на стара слава по отношение на разхода за гориво.Това важи за БЕНЗИНОВИЯ и за ДИЗЕЛОВИЯ им двигател.Визирам Бравите.Сравни си сам разходите и тогава вземи решение.

По отношение на автомобилите докарвани от Германия ,Белгия и т.н т.е Северните д-ви. В повечето случаи са почнали да гният. Лично на мен по-поръчка ми докараха от Белгия автомобил.Отвсякаде 6 само,че като се поразрових в багажника и погледнах под колата се УЖАСИХ. И никога не давай пари предварително-това да ти е закон,че едва се отървах от зделката.

От Италия колите са без грам ръждица-но там пък трябва да внимаваш за мотора.

Абе с една дума търси ПОДДЪРЖАН автомобил без да гледаш марката.Ако искаш и климатик гледай колата да е поне 100 кончета,щото,ще се чудиш,на градско що не върви.

Редактирано от dred (преглед на промените)

По отношение на автомобилите докарвани от Германия ,Белгия и т.н т.е Северните д-ви. В повечето случаи са почнали да гният. Лично на мен по-поръчка ми докараха от Белгия автомобил.Отвсякаде 6 само,че като се поразрових в багажника и погледнах под колата се УЖАСИХ. И никога не давай пари предварително-това да ти е закон,че едва се отървах от зделката.

От Италия колите са без грам ръждица-но там пък трябва да внимаваш за мотора.

;)

Точно това имах предвид! В северните страни има повече валежи, което предразполага колата към гниене и ръждясване. Също така съм съгласен и с твърдението да не търсиш определен модел и марка, ами да гледаш състоянието. Според мен марка и модел кола се гледа тогава, когато си купуваш чисто нова директно от завода!

• Автор

Благодаря за мненията. Все пак аз преди 3-4 години се возих в Бравата на един приятел, внесена от Италия. Да, ръжда няма, а и Фиат поне с това са известни още от времето на Типо, което бе със 70 % поцинкована каросерия. Обаче Бравата бе стояла под яркото слънце прекалено дълго и таблото и бе така напукано, все едно е 20 годишен автомобил. Освен това човека се оплакваше от проблеми с електрониката - ел. стъкла и така нататък. Всъщност и аз се натъкнах на тоя проблем миналото лято с моята Фиеста. От 40 градусовите жеги и постоянно стоене на слънце, бензиномера ми почна да показва по-малко от реалното. А и италианците и испанците са известни с това, че не оставят колата си на ръчна спирачка. Това ще рече, че ако някой иска да си намери място за паркиране, просто избутва колата ти с неговата. А и съм чувал от доста приятели, че в Италия няма неблъсната кола. Така изниква дилемата - от Германия или Италия. Предполагам, че ако Бравата е от Германия, няма да има големи проблеми с електрониката и ръждата, освен ако не е блъскана.

Един приятел се сдоби миналата година с Астра 1 от Германия, която за мое учудване няма грам ръжда и след като изкара тая зима. Предполагам след следващата зима вече ще има, след като не я държи в гараж. Колата, която търся, няма да стои в гараж, затова е важно общото мнение за това, дали ръждясва или не. То е ясно, че ако преди това не е стояла в гараж или е блъскана, ще почне да ръждясва в скоро време.

handcream, ами дай тогава някой Голф 4 за тия пари, веднага ти гарантирам, че ще взема 2 бройки :P

• Автор

А какво ще кажете за това? 11205188939300576_4.jpg

4490 ЛВ.

Данни:

Дата на производство - ноември 2000 г.

Тип двигател - Бензинов

Скоростна кутия - Ръчна

Категория - Хечбек

Пробег - 106000 км

Цвят - Светло сив

Особености:

4(5) Врати

ABS

Airbag

Buy back

Аларма

Бордови компютър

Газова уредба

Ел. Огледала

Ел. Стъкла

Имобилайзер

Климатик

Металик

Нов внос

Серво управление

Халогенни фарове

Центр. заключване

Всъщност това ще е колата. Може да ми честитите :help wanted:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Баджанака ми имаше Фиат Брава 1998г.Абсолютно калпава кола.Освен външен вид,друго в нея няма.Скапа се инжекцията, и след това проблем след проблем.То кабелите се стопяваха,компа все блокаж заради дефектиралите дюзи на инжекциона.То чудо беше.Взе го за 7000лв преди 3 години,продаде го за 4000лв с газово подарък от него.После черпи.Ако искаш добър автомобил,насочи се към немските.Golf 3 с всички екстри би ти струвал по-малко от 5000лв (ако отидеш до Италия или Германия).Здрави и с евтина подръжка."Народна кайма" братче.Можеш да си вземеш и японска кола,но там подръжката е скъпа.Иначе са добри.

Баджанака ми имаше Фиат Брава 1998г.Абсолютно калпава кола.Освен външен вид,друго в нея няма.Скапа се инжекцията, и след това проблем след проблем.То кабелите се стопяваха,компа все блокаж заради дефектиралите дюзи на инжекциона.То чудо беше.Взе го за 7000лв преди 3 години,продаде го за 4000лв с газово подарък от него.После черпи.Ако искаш добър автомобил,насочи се към немските.Golf 3 с всички екстри би ти струвал по-малко от 5000лв (ако отидеш до Италия или Германия).Здрави и с евтина подръжка."Народна кайма" братче.Можеш да си вземеш и японска кола,но там подръжката е скъпа.Иначе са добри.

абе колата си е много хубава ама трябва да знаеш кой и как я е карал преди теб ако не е нова.

bildera_ айде честито :)

Честито наистина, безаварийно каране ти пожелавам!

Само да кажеш кога ще е поливането! biggrin.gif

Поразгледай и японските модели :speak: Даже ако имаш възможност да се качиш, ще останеш учуден от пъргавината и ниския разход на гориво (е разбира се не всички модели :help: ). Suzuki Swift, Mitsubishi Colt, Mazda 323, Honda Civic...за това се сещам сега :help: Успех с покупката :help:

• Автор
Поразгледай и японските модели :hush: Даже ако имаш възможност да се качиш, ще останеш учуден от пъргавината и ниския разход на гориво (е разбира се не всички модели :P ). Suzuki Swift, Mitsubishi Colt, Mazda 323, Honda Civic...за това се сещам сега :blink: Успех с покупката ;)

Определено, вече се отказах от модел. Важно е състоянието на колата и късмета. Оня ден един колега се сдоби с Голф 4 TDI 90PS 1998 г. на 170 000 за 8 бона. Избира дълго време, но искаше непременно Голф 4 за малко пари. Какво получи в замяна за тия 8000 лева за три дена. Смяна лагер на главина, липса на крушка за номера, неработеща къса светлина, неработещи стопове, надрана врата, смачкана пластмаса на двигателя, масло от турбото, липса на кора, защитаваща турбокомпресора, мигаща лампичка за подревните свещи, въздух в нафтопровода ( Не знам, дали това е нормално. Ако някой знае, нека каже), нескопосано пребоядисване, огънати ламарини по каросерията, едно с едно нееднакви стъкла по години, счупена задна броня... Лично аз повече от 4 бона не давам за тая бракма.

Определено, вече се отказах от модел. Важно е състоянието на колата и късмета. Оня ден един колега се сдоби с Голф 4 TDI 90PS 1998 г. на 170 000 за 8 бона. Избира дълго време, но искаше непременно Голф 4 за малко пари. Какво получи в замяна за тия 8000 лева за три дена. Смяна лагер на главина, липса на крушка за номера, неработеща къса светлина, неработещи стопове, надрана врата, смачкана пластмаса на двигателя, масло от турбото, липса на кора, защитаваща турбокомпресора, мигаща лампичка за подревните свещи, въздух в нафтопровода ( Не знам, дали това е нормално. Ако някой знае, нека каже), нескопосано пребоядисване, огънати ламарини по каросерията, едно с едно нееднакви стъкла по години, счупена задна броня... Лично аз повече от 4 бона не давам за тая бракма.

Много внимавай с дизелите-на повечето им са бутани километражите.Който си е купил нов дизел ,го е взел за каране.Обикновенно въртят по-повече от 40 000 на година ,та сам си прави сметката.

А и сега съм ,щастлив,че миналата година заложих на бензиновия двигател /поради горните съображения/и монтаж на чисто нова Газова инжекция ми докара разхода на бензин и на газ 1:1 ,а карам на половин цена от бензина,да не говорим за дизела.

Досега за 1 година съм сменил само консумативите.

Така,че залагай на подържания автомобил.

Не си избрал обаче времето-обикновенно през пролетта цените са високи.Автожамбазите,ще гледат да наваксат малките постъпления през зимата.

Редактирано от dred (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...
;) Неможах да се сдържа и да не пиша!

Първо да уточня че аз се занимавам със внос на автомобили от Европа!

Ето тази кола, знаете ли колко струва в Германия?????

PASAT%201%20bijeli.jpg

1500 евро, натъпкана е със всички възможни екстри, мотора е дизел с турбо и интерколер!

Ако си я докараш ти, ще ти излезни 4000 лева с регистрирането!

Какви са тия бараки кадето му ги предлагате, човека иска съвет за свяна кола до 5000 лева, и не пита кой каква барака има.

Сега ще ти предложа и нещо по-прилично, което снимах преди три дни.

Мерседес 124 купе, с широката лайсна, с климатик, мотора е 150 коня - дизел, автоматик, оборудван е със страхотна музика за която в България ще ти вземат 700-800 лева. Дава ми подарък 8 лети данти за нея.

Без да правя пазарлък ми каза 2000 евро, но ще смъкне цената и на 1800, давам гаранция!

dsc00296oi6.jpg

dsc00297tk3.jpg

Без драскотина е.

Аз ти препоръчвам Пасата, защото Мерцедеса ми се струва малко скъпичък. :clap:

Голям майтап Пасата дето го предлага "крема за ръце" бил от борса в Босна за 16 500 KM/лева

http://www.autopijacabijeljina.ba/vozila.p...lika&ids=96

:lol6:

Митове и легенди за Фиат Брава-така прекръстете темата.Флезни във fiat-bg.org и прочети техническия раздел и си прави изводите.На баджанак му,на зълвин девер малката му балдъска имала Брава.Глупости!Това само голфаджия може да го напише.Аз не карам нито Гоуф нито Фиат ама имам сумати познати с Фиат и лоша дума не съм чул.Елементарна кола за подръжка.Но все пак на каквото попаднеш.Билдера не слушай кой какво ти казва включително и жената а слушай сърцето-коя кола ти е най-на сърце нея взимай.

Баща ми има Fiat Marea 1998 от Австрия. С докарване, застраховки, аларма и регистрация струваше 6000 лева. Колата е била на една баба австрийка и е карана доста отговорно. Винаги е паркирана в подземен гараж, а техническите прегледи и смените са се случвали като по часовник. Когато я видях тази кола, останах учуден колко е запазена. Боята и е като на чисто нова кола, двигателят е дизелов и харчи 7/100 с добро каране.(при мен е около 8,5/100) Няма никъде ръжда. Просто е добра сделка. Вместо да гледате страната на произход и марката, се поинтересувайте по-добре от историята на конкретната кола.

• 2 седмици по-късно...
А какво ще кажете за това? 11205188939300576_4.jpg

4490 ЛВ.

Данни:

Дата на производство - ноември 2000 г.

Тип двигател - Бензинов

Скоростна кутия - Ръчна

Категория - Хечбек

Пробег - 106000 км

Цвят - Светло сив

Особености:

4(5) Врати

ABS

Airbag

Buy back

Аларма

Бордови компютър

Газова уредба

Ел. Огледала

Ел. Стъкла

Имобилайзер

Климатик

Металик

Нов внос

Серво управление

Халогенни фарове

Центр. заключване

Всъщност това ще е колата. Може да ми честитите :rolleyes:

Бива си я! :) Колата е супер, поне на външен вид!

Честито със закъснение!

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Май е Хюндай, ама както и да е :P Така и не разбрах каква е. Моята е зелена и всички ме познават с нея - просто се отличава от тълпата :) Замислям се за яркочервена, но това дразни биковете само май :P Обичам да дрифтя. Днес на три пъти правих това. Определено колите са създадени за ДРИФТ и нищо друго :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.