Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Суетата

Featured Replies

В момента получавам една вътрешна убеденост, че знаеш по-добре от мен.

cool.gif

• Отговори 63
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

В момента получавам една вътрешна убеденост, че знаеш по-добре от мен.

Чудесно! Значи можеш да ми се довериш! :)

Вярвам ти.

Както ти казах преди няколко часа-изобщо не ти вярвам,то и ти май си така ,ама нейсе~! cool.gif

Еклесиаст 1:2

Суета на суетите, казва проповедникът; Суета на суетите, всичко е суета.

Какво мислите за суетата ? Как тълкувате тези думи на Проповедника?

Не всичко е суета! Не всичко, не!

Не! Не!

Не всичко е суета! Не всичко, не!

Не! Не!

Може и тъй да е, ама този постинг се пръска от суетност.

Може и тъй да е, ама този постинг се пръска от суетност.

Всеки вижда това, за което е готов.

И за което има сетива...

някъде прочетох тази мисъл и ми хареса - вид суета е

Neo, и недоверието е суета... Хем от големите!

Я да надникна в Уикипедията за тази суета и за "Еклезиаст"-а, откъдето тръгва тази приказка!

"Целта на Еклесиаст е да открие как да си осигури човек облаги в живота, които да са в съответствие с главните цели, посочени в останалите Книги на мъдростта. Според Еклесиаст обаче всяка възможна облага в живота се унищожава от неизбежната смърт. Оттук Еклесиаст достига до заключението, че животът (и всичко останало) е безсмислено (суета).

Думата הבל (hebel) буквално означава „дъх, въздишка“, в преносен смисъл: „нещо безсмислено, напразно“. При традиционния превод на български се използва думата „суета“ с архаичния си (старобългарски) смисъл, който вярно предава значението на еврейската дума."

• 2 месеца по-късно...

Суетата не ме подминава нали съм жена. Понякога съм мноооого суетна. В този живот нали ни е отредена някаква роля, за поддържането на която малко или много ни е необходима суета.

Суетата не ме подминава нали съм жена. Понякога съм мноооого суетна. В този живот нали ни е отредена някаква роля, за поддържането на която малко или много ни е необходима суета.

Да се поддържаш,да изглеждаш добре(но в границите на нормалното разбира се),когато имаш възможност - това не е суета - това е грижа към себе си и уважение към околните.Суета е примерно,да си роб на модата,да искаш да се обличаш по - най новите стандарти,да си купуваш най - скъпите коли и къщи,а то не е нужно.

Един човек може да бъде хубав и по далеч по - скромен начин.А за нас жените - смятам,че всяка жена трябва да се поддържа,поне хигиенично,е и за мъжете важи...но не да почнат да си скубят веждите и да ходят на кола маска;направо е смешно.

Всичко трябва да си има граница.

Като гледам горните постове ...впуснали сте се в излишни разсъждения, които, без да ми се обиждате, вече граничат с дървена философия. Всичко е така просто. Няма човек на този свят, който да не е поне малко суетен. И въпреки това ...не смятам този факт за обезпокояващ. Всичко с мярка, е полезно!

А като говорим за суета .., който не е чел "Панаир на суетата" на Уилям Текери ..да го направи! Много забавно четиво. :)

P.S. Long Live Fanity Fair! biggrin.gif;)

Дали пък под "суета" в Библията не се разбира нещо всеобхватно - вечното ни търчане подир тенекии, пластмаси /но най-нови модели/, камари от бетон, стъкло и ПДЧ, високи етажи в обществото, които ни налагат непрекъснати войни в превземането им и после задържането, и накрая ариегардни боеве при отстъплението надолу...

Че това ли е смисълът на живота?

Ако е това, струва ли си изобщо усилията?

Дали пък под "суета" в Библията не се разбира нещо всеобхватно - вечното ни търчане подир тенекии, пластмаси /но най-нови модели/, камари от бетон, стъкло и ПДЧ, високи етажи в обществото, които ни налагат непрекъснати войни в превземането им и после задържането, и накрая ариегардни боеве при отстъплението надолу...

Че това ли е смисълът на живота?

Ако е това, струва ли си изобщо усилията?

Не,в библията са имали предвид нещо по всеобхватно.ВСИЧКО е суета,тоест безсмислено и преходно.Включително и 'духовните и екзотерични търсения и "постижения"". cool.gif

Не,в библията са имали предвид нещо по всеобхватно.ВСИЧКО е суета,тоест безсмислено и преходно.Включително и 'духовните и екзотерични търсения и "постижения"". cool.gif

Да, и това

И остава неутрализацията ни към външния свят и обръщане към Вътрешния извор. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.