Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да добавя български език към Windows XP

Featured Replies

Проблема е следният...

Windows XP SP2 който е правен с nLite и от него е премахнат българският език.

c4127bf8fcba0018.PNG

Добавих български за да може да се пише поне, но когато искам да запазя написаното, същото се запазва с маймунски знаци.

3bd93e2e7af22c38.PNG

Има ли някакъв начин да се добави отново българският език към оперативната система.

Имах подобен проблем и го реши с тази програмка... и след това копирах този файл в Windows/system32… и след това рестартирах. Дано и на теб помогне.

УСПЕХ

• Автор

Точно това направих, инсталирах програмата и сложих въпросният " Dll " в системната директория , но нищо не се получи.

Проблемът си остава същият.

029c4b6bc169e3eb.PNG

Проблема е следният...

c4127bf8fcba0018.PNG

Добавих български за да може да се пише поне, но когато искам да запазя написаното, същото се запазва с маймунски знаци.

3bd93e2e7af22c38.PNG

Има ли някакъв начин да се добави отново българският език към оперативната система.

Ми има.... труден и лесен начин.

Лесният е да си намериш чист рилйз на WinXP и да си сложиш сам SP2 в него, или поне да си намериш чист рилйз в който е добавено само SP2.

Трудният e да израсходваш страшно много време търсейки, четейки и опитвайки се да откриеш, какво точно, Тунинг маниака на WinXP, е решил да премахне от въпросната инсталация.

По вторият начин има вероятност да научиш нещо ново и да опознаеш по-добре как работи OC-то, но въпреки всичко те съветвам да си намериш нормален Win и да си караш с него.

Успех cool.gif

• Автор

То ясно какво е махнал тунинг маниака, но как да го възстановя. Премахнал е ненужните според него езици, а не се сетил, че въпросната дистрибуция ще попадне и в страни като България.

Добър е замисъла на програмата nLite но понякога се оказва, че същата прави и бели както в случая. Има и една друга програма XPlite, която добавя и премахва Windows компоненти след като вече е инсталирана оперативната система. Но единственото нещо което не добавя е езиците.

Имам някакъв спомен, че и аз имах подобен проблем и ако не се лъжа го оправих с помощта на Деинсталатора за FlexType на Инжинера. Един цитат от началните редове от горния линк:

...изважда оригиналните фонтове и прекодиращи таблици. Също и клавиатурните подредби, затова гарантирано премахва всякакви неоригинални такива.
Проблема е следният...

.....

От третото табче на регионалните настройки добави ли българския ?

Друг вариант е да сложиш един диск с неорязано или малко орязано ХП и да направиш ъпгрейд на текущата версия и си готов.

Потърси из нета едно двд с което се инсталират всички поддържани езици за XP. Tова че това ще ти свърши работа

• Автор
От третото табче на регионалните настройки добави ли българския ?

Друг вариант е да сложиш един диск с неорязано или малко орязано ХП и да направиш ъпгрейд на текущата версия и си готов.

Regional and Lаnguage Options - Advanced - Select a language ......... for non-unicode.... - <Bulgarian> - Apply - Insert ORIGINAL Windows XP Cd into drive <X> ... - Restart - Voila!

Това беше първото нещо за което се сетих и аз и сложих оригинален и опитах да добавя български , но не се получи.

Получава се следното нещо.

8f1ca49b08a35527.PNG

Ще помоля за някакви други идеи.

Идеята на Miteto се оказа доста добра, но за съжаление и тя не ми помогна. Както на снимката се вижда регионалните настройки и езици са върнати в нормално положение, но проблема си остава същият.

90d25ecff7ea5e77.PNG

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

• Автор

Ето решението на проблема.

1. Слагате диск на Windows XP

2. Пишете в RUN следната команда

rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection LANGUAGE_COLLECTION.BASIC.INSTALL (0402) %WINDIR%\inf\intl.inf

rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection LANGUAGE_COLLECTION.BASIC.INSTALL (1026) %WINDIR%\inf\intl.inf

3. Изчаквате да завърши инсталацията ( ако системата не успее сама да си намери файловете , намерете ги ръчно от въпросният диск )

Ако ви трябват номерата на други езици , можете да ги видите тук

http://www.microsoft.com/globaldev/r...p/xp-lcid.mspx

4. Намирате в диска на Windows XP файла " intl.inf " копирате го и го замествате в C:\WINDOWS\inf.

5. Задавате локани настройки за България , избирате български език и системата ще ви подкани да рестартирате ( демек всичко е вече ОК )

6. След рестарта вече сте забравили за проблема.

ПС

Това което предложи Miteto е идентично, може и с него да свършите работа. И само да копирате въпросният " intl.inf " и го заместите в C:\WINDOWS\inf. (Стъпка 4 )

Хе-хе, в крайна сметка научи нещо ново :offtopic_s:

Само неразбрах защо подяволите си трошеше нервите след като имаш оригинален диск...

Това беше първото нещо за което се сетих и аз и сложих оригинален и опитах да добавя български , но не се получи.

Получава се следното нещо.

...или поне аз останах с такова впечатление от това твое изречение? К'во толкова има в този nLite tunning release?

• Автор
Хе-хе, в крайна сметка научи нещо ново :P

Само неразбрах защо подяволите си трошеше нервите след като имаш оригинален диск...

...или поне аз останах с такова впечатление от това твое изречение? К'во толкова има в този nLite tunning release?

Ако погледнем реално имам над 30 оригинални диска на Windows XP SP 2 и SP 1.

Тук въпросът беше да се намери начин за отстраняване на проблема като се изключат опциите Format и Reinstall biggrin.gif .

Радвам се, че сам си помогнах и това, че научих нещо ново.

Какво има в nLite tunning release ?

По-точно какво няма в него :clap:

Прикачвам един файл с информация за това.

ReadMe.txt

незнам дали е оффтопик но реших да не отварям тема за този малък проблем

по-незнайни причини уиндовса ми ХР както беше на български стана на английски и реших да инсталирам на ново българския интерфейс,но нали трябва да махна стария. дааа ,но като тръгна да го деинсталирам ми иска диска с уиндоус който не е у мен. та въпроса е как може да го деинсталирам или как мога да оправя езика ?

• Автор

Щом нямаш диск на Windows, другият вариант е да намериш файловете който ти иска.

И когато те подкани да сложиш CD/DVD избираш опцията Browse и стигаш до въпросните файлове и инсталираш.

За това ще ти кача някъде въпросните файлове , а ти само си избери от къде ще ти е по-лесно да ги свалиш, предлагам ти като варианти - http://rapidshare.com, http://www.megaupload.com или http://tranz.it .

Проблема ми е подобен на coolmeen-по незнайни причини ХР-то ми "загуби" българския си облик и сега е на английски език.Дотолкова съм му свикнал,че даже и не забелязах веднага...Барнах му регионалните езикови настройки в опит да възстановя БГ интерфейса,но не се получи и затова деинсталирах Българския езиков пакет(LIP),изчистих регистрите и го инсталнах отново.Тук,обаче в процеса на инсталация ми даде грешка..нещо от рода " на компютъра вече има инсталиран български интерфейсен пакет на Windows" Е добре де...при положение че съм го делнал с Your Uninstaler,къде да го търся или по -скоро остатъците от него.Моля за вашите съвети,като предварително се извинявам на wowgeleto за това че му разводнявам темата

Българския облик ще се яви отново като излезне БГ ъпдеита за сервизния пакет 3

дотогава може да се ровите да разберете кой точно пакет батисва работата

Проблема ми е подобен на coolmeen-по незнайни причини ХР-то ми "загуби" българския си облик и сега е на английски език.Дотолкова съм му свикнал,че даже и не забелязах веднага...Барнах му регионалните езикови настройки в опит да възстановя БГ интерфейса,но не се получи и затова деинсталирах Българския езиков пакет(LIP),изчистих регистрите и го инсталнах отново.Тук,обаче в процеса на инсталация ми даде грешка..нещо от рода " на компютъра вече има инсталиран български интерфейсен пакет на Windows" Е добре де...при положение че съм го делнал с Your Uninstaler,къде да го търся или по -скоро остатъците от него.Моля за вашите съвети,като предварително се извинявам на wowgeleto за това че му разводнявам темата

Да не би СП3 да е инсталирал MUI. Тогава така се получава. Смяната (избора) на езика се избира от регионалните настройки в секцията за езиците.

Да не би СП3 да е инсталирал MUI. Тогава така се получава. Смяната (избора) на езика се избира от регионалните настройки в секцията за езиците.

Всъщност,нямам инсталиран SP3,все още карам с двойката и БГ интерфейса съм го качил допълнително.Работата явно отива към format C:,особено когато почнат да ми се губят приложения.В очакване на финалния SP3 съм и затова не си давам зор :magnifier:

Подвел съм се от мнението на saentist. Потърси с търсачката, тук беше коментиран този въпрос. Един от пакетите за сигурност разваляше БГ ЛИП-а. Имаше и решение по въпроса.

преди малко инсталнах финалния(или нарочен за такъв) SP3.Видима разлика в производителността няма,но по-лошото е,че БГ интерфейса пак ми бега и не ми се удава да го инсталирам.И между другото,Еди спомена че SP3 си инсталира MUI-това вярно ли е ?

P.S.Към Еди-кой пакет за сигурност имаш впредвид...ако е ъпдейт на бозата някакъв не ме бърка,щото аз съм ги забранил перманентно

Редактирано от howk (преглед на промените)

преди малко инсталнах финалния(или нарочен за такъв) SP3.Видима разлика в производителността няма,но по-лошото е,че БГ интерфейса пак ми бега и не ми се удава да го инсталирам.И между другото,Еди спомена че SP3 си инсталира MUI-това вярно ли е ?

P.S.Към Еди-кой пакет за сигурност имаш впредвид...ако е ъпдейт на бозата някакъв не ме бърка,щото аз съм ги забранил перманентно

Аз направих същото и всичко с БГ интерфейса е наред. Също така и всички програми с БГ интерфейс са ОК , с изключение на PICASA. Не знам защо си промени езика на сръбска кирилица. Правих нова инсталация на програмата и пак същото. Даже още от началото на инсталацията почва на сръбската кирипица. Някой да е в час по този въпрос?

... Също така и всички програми с БГ интерфейс са ОК , с изключение на PICASA. Не знам защо си промени езика на сръбска кирилица. Правих нова инсталация на програмата и пак същото. Даже още от началото на инсталацията почва на сръбската кирипица. Някой да е в час по този въпрос?

Аз съм със SP3 от 23. април, т.е. вече цяла седмица. Проблеми не съм забелязал. Проблем с PICASA нямам - всичко е на български.

Инсталирах го върху XP SP2, с предварително интегриран RVM Update Pack, "побългарен" с LIP за SP2.

Разваляне на интерфейса има само в Контролен панел: Automatic Updates, Windows Firewall и Център за защита. :)

Аз съм със SP3 от 23. април, т.е. вече цяла седмица. Проблеми не съм забелязал. Проблем с PICASA нямам - всичко е на български.

Инсталирах го върху XP SP2, с предварително интегриран RVM Update Pack, "побългарен" с LIP за SP2.

Разваляне на интерфейса има само в Контролен панел: Automatic Updates, Windows Firewall и Център за защита. :)

Мисля,че проблема ми е тук:[attac

hment=3991:ScreenShot013.jpg]

Нямям обаче такъв диск ! Какво да правя ?

Редактирано от Mavro (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.