Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да добавя български език към Windows XP

Featured Replies

... Нямям обаче такъв диск ! Какво да правя ?

Ами какво - освен да си го свалиш отнякъде и запишеш :angry22: като Boot CD, което сигурно ще ти потрябва и друг път за преинсталиране ;);) .

А не тогава пак да си :wow:

Незнам дали мястото на въпроса ми е тук,ако не е се извинявам много.

Кирилизирах Windows по тази тема : http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=29819&st=0

Обаче на моменти (вечера за почти цял ден) не мога да пиша.Все едно клавиатурата е изключена и компютъра за мен става неизползваем.Сега когато го пуснах се е оправил от само себе си.И въпроса ми е дали някой знае от какво се получава това и съответно как да го оправя?

Ами какво - освен да си го свалиш отнякъде и запишеш :wors: като Boot CD, което сигурно ще ти потрябва и друг път за преинсталиране :clap::clap: .

А не тогава пак да си :wors:

А ти можеш ли да ми дадеш линк за такъв диск? И не ми е ясно какво точно значи Boot CD и как се записва.

Незнам дали мястото на въпроса ми е тук,ако не е се извинявам много.

Кирилизирах Windows по тази тема : http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=29819&st=0

Обаче на моменти (вечера за почти цял ден) не мога да пиша.Все едно клавиатурата е изключена и компютъра за мен става неизползваем.Сега когато го пуснах се е оправил от само себе си.И въпроса ми е дали някой знае от какво се получава това и съответно как да го оправя?

Прочетох цялата тема (без коментарите). Всичко си е точно. Да не би да си пропуснала нещо или да си забравила да рестартираш? ohmy.gif

А инсталира ли фонетичната клавиатура? :huh:

преди малко инсталнах финалния(или нарочен за такъв) SP3.Видима разлика в производителността няма,но по-лошото е,че БГ интерфейса пак ми бега и не ми се удава да го инсталирам.И между другото,Еди спомена че SP3 си инсталира MUI-това вярно ли е ?

P.S.Към Еди-кой пакет за сигурност имаш впредвид...ако е ъпдейт на бозата някакъв не ме бърка,щото аз съм ги забранил перманентно

Аз все още съм със СП2, но не съм казвал никъде какво прави СП3 понеже още не съм го слагал. Казах, че това са ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ.

Прочетох цялата тема (без коментарите). Всичко си е точно. Да не би да си пропуснала нещо или да си забравила да рестартираш? ohmy.gif

А инсталира ли фонетичната клавиатура? :)

Ами няма какво да съм забравила.Рестартирах и пак не се оправи...чак днес сутринта.Това ми го прави вече 3 пъти и се оправя от самосебе си.

Фонетичната клавиатура съм я инсталирала.

Как се оправят иероглифите при тая фиста?

И другото което е при Windows-кия languege bar кое беше за латиница?

Как се оправят иероглифите при тая фиста?

И другото което е при Windows-кия languege bar кое беше за латиница?

Говорим тук за XP.

Ако погледнем реално имам над 30 оригинални диска на Windows XP SP 2 и SP 1.

Тук въпросът беше да се намери начин за отстраняване на проблема като се изключат опциите Format и Reinstall biggrin.gif .

Радвам се, че сам си помогнах и това, че научих нещо ново.

Какво има в nLite tunning release ?

По-точно какво няма в него :beat:

Прикачвам един файл с информация за това.

И в прикачения файл пише:

VLK Serial Number

This works 100% with Windows Update, and passes WGA.

На една моя съседка и казва че VLK-то е в черния списък и не й дават от сайта на микромеките да си сваля каквото й трябва.

Искат й да им шари 141 евро за легален номер за ХП про.

Та тази орязана версия може да стане бързо неизползваема ако си няма човек свой работещ номер да си смени вкарания предварително в диска.

Значи компа не е мой и незнам какво са направили...В тези настройки на XP-то са изчезнали над половината езици...На мен специално ми трябва Българския.Как да го оправя имате ли някакви идеи?

Ако не се сещата за какво говоря сега ще поясня:

Когато влезем в Regional and Language Options на Regional Options има 2 полета за избиране на език и там няма Български.След това на Advanced също няма Български, както и в Language Bar също няма Български.

Значи компа не е мой и незнам какво са направили...В тези настройки на XP-то са изчезнали над половината езици...На мен специално ми трябва Българския.Как да го оправя имате ли някакви идеи?

Ако не се сещата за какво говоря сега ще поясня:

Когато влезем в Regional and Language Options на Regional Options има 2 полета за избиране на език и там няма Български.След това на Advanced също няма Български, както и в Language Bar също няма Български.

Ако имаш инсталационен диск пробвай с командата sfc /scannow

Не се оправи sad.gif Прочетох цялата тема обаче при вас проблема е друг... При мен дори Bulgarian е изчезнало като избор на език...А до преди 1 седмица го е имало.

Редактирано от VANKATA_14 (преглед на промените)

• Автор

Няма начин да не стане това което съм предложил като вариант...

Ето решението на проблема.

1. Слагате диск на Windows XP

2. Пишете в RUN следната команда

rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection LANGUAGE_COLLECTION.BASIC.INSTALL (0402) %WINDIR%\inf\intl.inf

rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection LANGUAGE_COLLECTION.BASIC.INSTALL (1026) %WINDIR%\inf\intl.inf

3. Изчаквате да завърши инсталацията ( ако системата не успее сама да си намери файловете , намерете ги ръчно от въпросният диск )

Ако ви трябват номерата на други езици , можете да ги видите тук

http://www.microsoft.com/globaldev/r...p/xp-lcid.mspx

4. Намирате в диска на Windows XP файла " intl.inf " копирате го и го замествате в C:\WINDOWS\inf.

5. Задавате локани настройки за България , избирате български език и системата ще ви подкани да рестартирате ( демек всичко е вече ОК )

6. След рестарта вече сте забравили за проблема.

Това помага дори при премахнат език, но трябва да имаш Windows XP който е нормален и не е модифициран с nLite

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

• Автор

Днес имах отново подобен проблем, и се опитах да оправя всичко както съм го описал по-горе. Написах в RUN първата команда, но се получаваше. Хем гледах 10 пъти дали не съм сбъркал нещо при писането, но на края вече ми писна и го копирах от това както съм го написал тук и взе, че стана. biggrin.gif

И понеже проблема беше само със загубата на българските настройки, приложих само стъпки 1 и 2. След това инсталирах българска фонетика отворих контрол панела и промених регионалните настройки на български и в момента всичко е OK. На VANKATA_14 мога да му препоръчам да направи точно това със стъпка 1 и 2, като копира написанате команде и ги въведе е RUN..

Успех

• 1 месец по-късно...

1.Променя се ключ в Регистрито:

START -> Eject -> regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\Nls\CodePage

Намираш NAME - 1252 Стойността (Data) е c_1252.nls. Променяш на c_1251.nls, като се кликваш два пъти с левия бутон на мишката 1252.nls.

След това всичко излиза нормално

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.