Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво колело да си купя

Featured Replies

Ще си взимам ново колело тия дни и нито знам от къде нито какво.. Та, мисля че е по-добре да бъде само с преден амортисьор(щото доколкото разбрах задния лесно се разбрицва, а ще го карам и по-по стръмни пътища(т.е. няма да е много стръмно паркове и т.н. :lol6: , но пък и не ми харесва как изглежда като цяло с някаква прожина на половината от колелото..)). Ако може дайте някакви предложения и къде има магазин(гледах 1 магазина в Младост, но не ми харесаха..), цената да е д/г 400-500лв., това е мерси :hush: .

За обща информация по темата

Още по темата с магазинска мрежа - цък

Препоръчвам ти един Драг, избери си подходящия модел

С оглед на изискването избора отива към планински байк а с оглед на малкото парички - към нещо българско, затова ти давам линк към Драговете.

Ползата е голяма от централния амортисьор, разбиването и трайността му зависи доста и от каращия колелото, т.е. задклавиатурно устройство cool.gif

Последно по темата, бих ти препоръчал един по-евтин градски вариант, с допълнителните глезорийки като калници, борд-компютърче (!!??), удобна седалка, която да замени стандартната - много важен Add-ons поне за мъжете ( :doh: ), фарчета и подобни ще мине доста сумата от 300 лева - цък

Тествал съм доста от тези колелца в ниския ценови клас. Драг се отличават с доста здраво и леко средно движение, курбели и изработка, здраво и леко кормилно тяло. Пробвай няколко различни модела за лични впечатления ? Макар, че ако нямаш опита и няколко хиляди километра на колело ще ти е трудно да усетиш разликата :)

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

Еми мерси :) , ще отида в някой от магазините на velomania , и сигорно някой драг ще си взема щом казвате :) .

И аз препоръчвам Драг-овете. Имам две такива, много са здрави и съм изключително доволна. Пък и е българско :)

Както всички останали до момента и аз ти препоръчвам да си вземеш Драг . Много качествени колела ...

Ще си взимам ново колело тия дни и нито знам от къде нито какво.. Та, мисля че е по-добре да бъде само с преден амортисьор(щото доколкото разбрах задния лесно се разбрицва, а ще го карам и по-по стръмни пътища(т.е. няма да е много стръмно паркове и т.н. ;) , но пък и не ми харесва как изглежда като цяло с някаква прожина на половината от колелото..)). Ако може дайте някакви предложения и къде има магазин(гледах 1 магазина в Младост, но не ми харесаха..), цената да е д/г 400-500лв., това е мерси :P .

Хардтрейла е добър като вариант :) Доста трудно се разбиват и все пак внимавай какво купуваш. Внимавай да не ти пробутат стикер за 500 лева правен в Монтана :P бачкал съм там 3 години.

• 10 месеца по-късно...

Какво ще рече "стикер за 500лв правен в Монтана" ? За Крос ли говориш ? Аз също си търся колелце, и понеже съм от Монтана ... гледах Крос, но по форумите мнението за техните колелета е доста ниско, пък ме ми трябва нещо здраво, че съм съм си мъж над 100кг и няма да му е лесно. Ще се кара предимно градско, бюджета ми е същия като автора на поста.

Дайте предложение за някое колело до 200 лв за градски условия - не ми трябна някой "трепач", а просто колело за разходка в морската градина, например :rolleyes:

Дайте предложение за някое колело до 200 лв за градски условия - не ми трябна някой "трепач", а просто колело за разходка в морската градина, например ;)

Ще ти изпратя един линк-разгледай го!От този адрес сме си купували колелетата и вече 5 години никакви проблеми-разбира се, когато колоезденето е за удоволствие!Ако те интересува марка пиши за да питам моя мъж(така и не успях да ги запомня).А най-добре при свободно време се консултирай направо в магазина им(срещу пазар Чаталджа-ако все още са там!!!)

Посети моят уебсайт

Редактирано от beli99 (преглед на промените)

Ще ти изпратя един линк-разгледай го!От този адрес сме си купували колелетата и вече 5 години никакви проблеми-разбира се, когато колоезденето е за удоволствие!Ако те интересува марка пиши за да питам моя мъж(така и не успях да ги запомня).А най-добре при свободно време се консултирай направо в магазина им(срещу пазар Чаталджа-ако все още са там!!!)

Посети моят уебсайт

Благодаря за отговора :ph34r:

Честно казано на прима виста, не се сещам за магазин за колела на Чаталджа, но ще проверя пак!

Иначе като марка Драг ме интересува, но общо взето не държа точно на определена марка, просто да ми върши работа :baby:

Благодаря за отговора :)

Честно казано на прима виста, не се сещам за магазин за колела на Чаталджа, но ще проверя пак!

Иначе като марка Драг ме интересува, но общо взето не държа точно на определена марка, просто да ми върши работа :)

Във Варна има един магазин в района около римските терми... Еее как се казваше... Бени, Дени нещо си... Ще се поинтересувам и ще пиша тука. Та аз оттам си взех колелото преди 2-3 години и сам доволен. То е и сервиз, така че ако имаш проблем можеш да отидеш там.

А ако не ти се търси можеш да провериш в Метро дали нещо ще ти хареса :P Те моделите са едни и същи.

Все си мисля,че каквато и марка колело да си купиш,ако се грижиш за него няма да имаш проблеми.И в този ред на мисли се сещам за момчетата дето подскачат с колелетата си по стълбите и парапетите-едва ли издържат повече от половин година.

Все си мисля,че каквато и марка колело да си купиш,ако се грижиш за него няма да имаш проблеми.И в този ред на мисли се сещам за момчетата дето подскачат с колелетата си по стълбите и парапетите-едва ли издържат повече от половин година.

Е те имат специални колела, които за съжаление не се продават в БГ и са доста скъпи :speak:

Във Варна има един магазин в района около римските терми... Еее как се казваше... Бени, Дени нещо си... Ще се поинтересувам и ще пиша тука. Та аз оттам си взех колелото преди 2-3 години и сам доволен. То е и сервиз, така че ако имаш проблем можеш да отидеш там.

А ако не ти се търси можеш да провериш в Метро дали нещо ще ти хареса :) Те моделите са едни и същи.

Да, отначало и аз се сетих за Метро, ама мн далече бе :beat: не ми се разкарва до там, пък нямам време де

Римските терми са ми по-наблизо, ще проверя като се поосвободя

колебая се какво колело да си взема до 250лв, спрях се на 2 модела:

едното е ЛИДЕР ДОБЕРМАН В магазина ми препоръчаха него, било по здраво и по добро 240 лв - http://www.leader96.com/bikes/1-mountain/Doberman_Leader.jpg

другото е ДРАГ ХАКЕР 230 лв - http://dimibike.com/product_info.php?produ...8ba74a3dd2a4d41

ще го карам в града само, без планински офроуди, тежа към 110 кг

кое ще препоръчате ?

Редактирано от HELLRELL (преглед на промените)

За тези пари не виждам как ще търсиш колело с "амортисьори". Истинска рамка с окачване струва доста повече пари, а и за града не ти трябва нещо сериозно. Моят съвет е да вземеш хакера, ако избираш само между тези двете.

китайското амортисьорче на лидера няма да изкара много със 110+ кг. отгоре, взимай драг-а

Още едно мнение в подкрепа на ДРАГ. Според мен са доказана марка, а амортисьорите на тоя Лидер доста бързо ще "увехнат" особено със 110кг. отгоре им.

Нашите улици и пътища отговарят твърдо на понятието и предназначението на маунтин байк laugh.gif Удоволствието и комфортта с амотрисьори са една необходимист за разбитите ни улици по градове и селца. Имам приятел, който е леко над тия 110 кг, ама съвсем леко де laugh.gif и се чувства изключително конфортно на един подобен. Дълготрайността зависи как се кара и до някъде от късмета с покупката.

Нашите улици и пътища отговарят твърдо на понятието и предназначението на маунтин байк laugh.gif Удоволствието и комфортта с амотрисьори са една необходимист за разбитите ни улици по градове и селца. Имам приятел, който е леко над тия 110 кг, ама съвсем леко де laugh.gif и се чувства изключително конфортно на един подобен. Дълготрайността зависи как се кара и до някъде от късмета с покупката.

Никой не отрича достойнствата на амортисьорите (независимо от кой вид са), но от пръдня боя не става, ще ме извинявате за израза. По-добре нещо по-просто, но по-читаво. Ако пък се държи да има някаква федерация, има Хакер в разновидност с предна федерация.

Аз лично имам протия Хакер, и аз го ползвам само в града, в градинки, тежа 90-95 кг. Държи се много добре. Тежичък си е, ама не чак толкова че да е болка за умиране, но пък за този клас и предназначение си е добре.

Веднъж се бях позасилил и попаднах в една канавка без решетка (от малките, квадратните), която беше покрита с есенни листа и не се виждаше от далече.

Пораженията бяха разнестена верига и спирачка, които лесно се наместиха, както и леко изривяване не предката капла, но не чак толкова, че да се налага да се прави нещо по въпроса.

Съвет: носете предпазни средства! Аз бях само с ръкавици така дланите ми се спасиха, но нямах налакътник и си имам лек белег за спомен от ужулването като с шкурка от асвалта.

• 3 седмици по-късно...

Пропоръчвам ти да и вземеш Скот .. Най - хубавата марка за колела :)

И разбира се , зависи за какво ще го ползвш ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.