Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Твоят може да е от по-новите, които поддържат по-вискои скорости. По-старичките, малко по-големите поддържат до 8Mb/s максимум :dancing18:

Мисля, че няма по-стари от моя. Синя грееща кутийка май 631 или 831 не се сещам точно, като се върна в къщи мога да дам точния модел.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ако е от 831 единичка си е от старите, ако има и лампичка diag, със сигурност е от старите. Ако е 831 двойка и няма такава лампичка, значи е от по-новите ;)

голямо обяснение направих-като на първолаче

Ако е от 831 единичка си е от старите, ако има и лампичка diag, със сигурност е от старите. Ако е 831 двойка и няма такава лампичка, значи е от по-новите ;)

голямо обяснение направих-като на първолаче

Има си лампичка DIAG има и DSL и LAN и POWER.

Защо да е задължително?

Аз също съм на 12Mbit и съм с модем на 3 години и си работи нормално.

Старите модеми са с максимална скорост до 8 МБт.Освен това не поддържат АДСЛ2+
Старите модеми са с максимална скорост до 8 МБт.Освен това не поддържат АДСЛ2+

Ами не знам какво поддържа точно, но си тегля с мегабайт и малко в секунда при 9Mbit май скорост си е добре, а иначе ако трябва да се сменят модемите те от БТК нямаше ли да ги сменят сами. Все пак при тях си има какво са ти дали, а и като са вдигали скоростите би трябвало пак да са видели какво има отсреща. Има ли някой със сменен модем по тази причина? (наистина не знам дали има, не се заяждам ;) )

Ами не знам какво поддържа точно, но си тегля с мегабайт и малко в секунда при 9Mbit май скорост си е добре, а иначе ако трябва да се сменят модемите те от БТК нямаше ли да ги сменят сами. Все пак при тях си има какво са ти дали, а и като са вдигали скоростите би трябвало пак да са видели какво има отсреща. Има ли някой със сменен модем по тази причина? (наистина не знам дали има, не се заяждам :rolleyes: )
Мисля че ти обясних защо е задължителна подмяната.А защо не са ти го подменили-питай ХелпДеска.Но както виждам си доволен от стария си модем така че ползвай си го тогава.Успех cool.gif
Мисля че ти обясних защо е задължителна подмяната.А защо не са ти го подменили-питай ХелпДеска.Но както виждам си доволен от стария си модем така че ползвай си го тогава.Успех cool.gif

Най-вероятно ще им се обадя профилактично. Мерси за инфото все пак :rolleyes: .

Малко в страни от темата със скоростите и свързванията,но от няколко дни забелязвам шум и смущения в слушалката на радиотелефона ,когато е в стаята с модема.Възможно ли е този модем да излъчва на честоти 800MHz до 1GHz и ако защо е одобрен за използване без екранировка?Моля,пишете съществува ли този проблем и при други?

Малко в страни от темата със скоростите и свързванията,но от няколко дни забелязвам шум и смущения в слушалката на радиотелефона ,когато е в стаята с модема.Възможно ли е този модем да излъчва на честоти 800MHz до 1GHz и ако защо е одобрен за използване без екранировка?Моля,пишете съществува ли този проблем и при други?

не смятам че излъчва директно такива честоти, но е възможно да е от харминици

Възможно ли е този модем да излъчва на честоти 800MHz до 1GHz и ако защо е одобрен за използване без екранировка?Моля,пишете съществува ли този проблем и при други?

Вероятност има и тя клони към нулата. Вероятноста компютъра да излъчва в този честотен диапазон е значително по-голяма.

Справка! MCU-то работи на 240MHz. 3-ти хармоник е 720MHz. 5-ти е 960MHz. С други думи - търси причината за шума другаде.

и да има излъчване, то е от 40 до към 200 mhz, и за сравнение да кажа че много по-силни смущения се излъчват от работещ компютър, а безжични телефони на които това им пречи са по-старите модели които нямат цифрова обработка на сигнала

ако си купиш един Panasonic DECT, няма да имаш такива проблеми

Бях на БТК 2Мбит.Първо подадох online заявка за преминаване на БТК Темпо. Чаках околко месец и половина - нищо .Накрая отидоха на място в БТК центъра и подписах договора на нямасто(преди 1 седмица), на следващия ден имах download ~2mb и upload ~1mbit. И в момента е същотото положението.

това ми показва модема: ZTE v.II

statusle1.jpg

Линията ми дали може да поддържа по големи скорости? Не целя максимума, но се надявах на поне малко увеличение.

Не можах да се свържа с хелпдеска (пробвах 6-7пъти за по 10мин , явно трябва повече).И на e-maila не ми отговарят.(и преди съм пращал майли никакъв отговор).

Благодаря за отделеното време.

Редактирано от koevman (преглед на промените)

Линията ти е идеална, най-вероятно още не е ъпдейтван профила ти за новата скорост. Изчакай още малко и освен хелпдеска (колкото и да е трудно) - друг не може да ти помогне.

Имам следния проблем:

До скоро бях на 8Мbits BIZ, реших да премина на 12Мbits BIZ. След като това стана модема не е сменен. Модема ми се намира на труднодостъпно място, за да се рестартира трябва стълба sad.gif. До сега не ми беше проблем защото знаех паролата за модема и си го рестартирах по мрежата. След миграцията явно е сменен firmware на модем а с това и паролата sad.gif. Ако някой може да ми прати новите пароли ще ми помогне много.

Модема ми е от сините ZTE по-големите и заоблени не от тия по-малките и квадратни дето греят много :rolleyes:.

Дали да не поискам да се смени модема. И с какъв ще го сменят?

Имам следния проблем:

До скоро бях на 8Мbits BIZ, реших да премина на 12Мbits BIZ. След като това стана модема не е сменен. Модема ми се намира на труднодостъпно място, за да се рестартира трябва стълба sad.gif. До сега не ми беше проблем защото знаех паролата за модема и си го рестартирах по мрежата. След миграцията явно е сменен firmware на модем а с това и паролата sad.gif. Ако някой може да ми прати новите пароли ще ми помогне много.

Модема ми е от сините ZTE по-големите и заоблени не от тия по-малките и квадратни дето греят много :blink:.

Дали да не поискам да се смени модема. И с какъв ще го сменят?

Модема ти трябва да се подмени-не поддържа 12МБт и АДСЛ2+.Паролите не са променени,фърмуера на модема също.

Абонамента ми е ADSL 12Mbit - 20 лв. доволен съм от скоростта, но има един проблем, ако задам obtain IP automatically нямам интернет може цял ден да стои на този етап от свързването. Когато задам ръчно IP , Gatwey и т.н. рестартирам модема и няма проблем инернета е налице. Въпроса е че когато спра компютъра и го пусна отново, пак трябва рестарт на модема. Проблем ли е това и как може да се оправи? Благодаря.

Абонамента ми е ADSL 12Mbit - 20 лв. доволен съм от скоростта, но има един проблем, ако задам obtain IP automatically нямам интернет може цял ден да стои на този етап от свързването. Когато задам ръчно IP , Gatwey и т.н. рестартирам модема и няма проблем инернета е налице. Въпроса е че когато спра компютъра и го пусна отново, пак трябва рестарт на модема. Проблем ли е това и как може да се оправи? Благодаря.

Лан картата ти не може да си вземе адрес автоматично.Влез в настроиките на лан картата и изтрии драйвера,после рестартирай и ако не се оправи помисли за закупуване на нова,защото тази може да те изненада неприятно в един момент.Иначе с ръчни настройки може да си я ползваш без проблем,стига да не ползваш и услугите на друг доставчик.Успех cool.gif

Модема ти трябва да се подмени-не поддържа 12МБт и АДСЛ2+.Паролите не са променени,фърмуера на модема също.

най-старите модеми поддържат до 12мбита при линия до 1.5 км !!!!

това че не поддържа 2+ не значи че не поддържа 12мбита.

смяна на модема се прави единствено на линии над тази дължина където параметрите слизат надолу

Така е - и старите модеми подържат такива скорости, като достигат близо 12 Мб/с (около 11990 kb/s), но не се държат толкова стабилно и на upload.

Лан картата ти не може да си вземе адрес автоматично.Влез в настроиките на лан картата и изтрии драйвера,после рестартирай и ако не се оправи помисли за закупуване на нова,защото тази може да те изненада неприятно в един момент.Иначе с ръчни настройки може да си я ползваш без проблем,стига да не ползваш и услугите на друг доставчик.Успех cool.gif

Благодаря многа стана с деинсталация и инстал на нови драйвери.

Преди 1 месец свалях с максималните за Темпо скорости. Сега с максимум 6Mbps. Каква според вас е причината и има ли проблем в линията ми?

006111697-big.jpg

смяна на модема се прави единствено на линии над тази дължина където параметрите слизат надолу

Така е - и старите модеми подържат такива скорости, като достигат близо 12 Мб/с (около 11990 kb/s), но не се държат толкова стабилно и на upload.

Какво предлагате да направя?

Да искам да ми го сменят или да си карам с него и да продължавам да търся паролата?

Някакви идеи за паролата?

Редактирано от Presiyan (преглед на промените)

Ами аз лично ти предлагам замяна :speak: Кажи на Хелп-деска, че не се държи добре и това е.

Модема е до 8МБт.Това , че позволява работа и по-нагоре е факт , но не е стабилен.Мисля , че е по-важно да дадеш на някого най-лесния,точен и практичен отговор на проблема му , а не да се правиш на всезнайко.Никой няма нужда от това.

Преди 1 месец свалях с максималните за Темпо скорости. Сега с максимум 6Mbps. Каква според вас е причината и има ли проблем в линията ми?

006111697-big.jpg

Данните , които си показал отговарят на Старт.Звъни на Хелпа или посети Бизнес центъра за да потърсиш отговор защо е така.Успех

Линията ти поддържа тази скорост и затова не можеш да сваляш с по-голяма.Ако преди месец си бил наистина с 12 Мб,помисли дали не си правил нещо по инсталацията(включване на дериват преди сплитера,удължаване на телефонния кабел и т.н.).Ако нищо не си пипал,трябва да се обадиш на Help-а,за да пратят техник.Имай предвид,че от утре телефонът за връзка вече е 0800100(спорда сайта на ВТС).Не знам дали пак ще се чака толкова,но поне няма да плащаш за гадната музика която пускат.Успех

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.