Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Антивирусно решение за смарт телефони и PDA устройства представи ESET, фирмата-разработчик на NOD 32. Системата е в напреднала фаза на развитие и според плaновете на компанията крайният продукт ще се появи на пазара в началото на следващата година.

Антивирусното решение за мобилни технологии ESET Mobile Antivirus е разработено за устройства с операционна система Symbian. To ще се предлага напълно безплатно като част от лиценза за настолен компютър.

“Защитата за мобилните устройства става от изключително важно значение и нито един разработчик на антивирусни продукти не може да си позволи да пренебрегва този факт”, каза маркетинг мениджърът на ESET - Михал Трънка.

Източник: IDG

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Нод 32 не ми сканира архивирани файлове.Какво трябва да променя от настройките?Помогнете ми.Благодаря ви.

Редактирано от neoscanner (преглед на промените)

Здравей.Относно настройките за сканиране на НОД32 има много добро описание за това и можеш да го прочетеш от следните линкове:

http://www.kaldata.com/articles.php?action...age=1&pagenum=3

http://www.kaldata.com/articles.php?action...age=1&pagenum=5

Поставяш съответните отметки и си готов.Ако има проблеми пиши ми на Л.С.

Успехи.

някой моге ли да ми каже дали е нормално да сложа един фикс за нод32 с който както пише би трябвало да се апдетва нормално

фикса е следният

NOD32.FiX.v1.9

някой моге ли да ми каже дали е нормално да сложа един фикс за нод32 с който както пише би трябвало да се апдетва нормално

фикса е следният

NOD32.FiX.v1.9

<{POST_SNAPBACK}>

mmaksim,здравей.Няма необходимост от използването на патчове,кракове,фиксове и каквито и да било там крикове.Има достатъчно възможности програмата да се ъпдейтва коректно огледално или през парола.

Пиши на Л.С. и ще ти дам повече инфо.Не ми се пише вече във форума за кракове,засягащи НОД32...

Не ви ли омръзна бе хора...едно и също,безброй пъти..

[hide=10]http://av.olympus.ru/updates/nod32/[/hide]

Внимание !

Ъпдейта през този сървър,е направил версията на НОД32-Триал !

Късно снощи,мой познат,който не е имал на разположение,нова работеща парола,е сложил това огледало,за ъпдейт,и след изтегляне на дифиницийте,НОД32,е станал Trial !

Не знам как е станало така,не се наех и да го изпитам,но е факт !

Докато е ползвал работеща парола,сървъра за обновление е бил u4.eset........!

[hide=10]http://av.olympus.ru/updates/nod32/[/hide]

Внимание !

Ъпдейта през този сървър,е направил версията на НОД32-Триал !

Късно снощи,мой познат,който не е имал на разположение,нова работеща парола,е сложил това огледало,за ъпдейт,и след изтегляне на дифиницийте,НОД32,е станал Trial !

Не знам как е станало така,не се наех и да го изпитам,но е факт !

Докато е ползвал работеща парола,сървъра за обновление е  бил u4.eset........!

<{POST_SNAPBACK}>

Такое может случиться (коммерческая версия станет триальной) при обновлении с серверов, установивших у себя зеркала с сервера nod_eval.

Неприятно, но не смертельно.

При следующем обновлении с официальных коммерческих серверов (u1a,

u3a, u4a, u7a...) по паролям будет скачан большой пакет обновления, и ваш НОД опять станет не триальным, а коммерческим.

Это важно знать.

Позволете ми лека заметка.NOD32 няма http-скенер и изпитва непоносимост към някои програми.Пример за това е Craagle, която NOD32 подозира за вирус.

До скоро на моят компютър, с операционна система XP имаше антивирусна програма NOD 32, една сутрин си включвам ком. и той започва постоянно да се рестартира. Не знаех какво да направя успях да влезна в защитен режим, върнах датата и ком. се оправи, но интернета спря. Проверих всичко, за което се сетих, зах., кабели и т.н. Преди да се случи това от антив. ми се показваше прозорец, че има вируси, но те са в system 32, и малко ме страх там да трия каквото и да било. Рещих да изтрия програми и неща, които не ми трябват и изтрих и антивирусната. Интернетът ми се появи. След това отново я инсталирах и отново интернетът спря. Сега съм без антивирусна програма и искам отново да си сложа NOD 32, но как да я настроя, че тя да не пречи на инернета. Моля, някой ако знае да ми пише. Предварително благодаря.

Случайно да имаш инсталирана защитна стена ?

Виж тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...pic=10125&st=90

Такъв беше моят проблем,и прочети отговора на Tragedy !

Позволете ми лека заметка.NOD32 няма http-скенер и изпитва непоносимост към някои програми.Пример за това е Craagle, която NOD32 подозира за вирус.

<{POST_SNAPBACK}>

Грешиш много.НОД32 имат http-скениране.И то отдавна,още от бета версията на програмата през юли 2004.Следващият цитат ще ъпдейтне познанията ти за този софтуер.

Нова Бета версия на NOD32 за Windows е на разположение за тестване. Измежду другите нови характеристики, тази версия осигурява подобрена защита срещу Internet-born зарази, благодарение на чисто новия HTTP скенер, напредналата евристична поддръжка, интегрирана в резидентния антивирусен монитор (AMON), подобрената процедура за изчистване на троянските коне и т.н.

За повече инфо се обърни към представителството на НОД32 в България,както и тук:

http://nod32.bg/index.php?news=346

Aко може някой да ми каже къде точно трябва да погледна за да си оправя НОД-а.При последното ъпдейтване ми даде това съобщ.--->

Update Error occurred while updating program modules (Cannot replace the current file. Check the system TEMP and TMP variables.)

До сега не съм имам проблеми с ъпдейтването,явно проблема е в моето PC.

Сваля ъпдейта и при записването ми излиза горното

Aко може някой да ми каже къде точно трябва да погледна за да си оправя НОД-а.При последното ъпдейтване ми даде това съобщ.--->

Update Error occurred while updating program modules (Cannot replace the current file. Check the system TEMP and TMP variables.)

<{POST_SNAPBACK}>

Отговорът е в самия ти въпрос :".....Check the system TEMP and TMP variables...."В превод това,което ти казва програмата е,че не може да замести съществуващия файл.Провери системните ТЕМP и ТМР променливи (разбирай директории/папки)

Съветът ми е:start/search/search all files and forders

там написваш :*.tmp

след като намери всички временни файлове ги изтриваш тотално и пробваш пак ъпдейта :bye:

Нестава ,братле.Мерси все пак.Май ще трябва да преинсталирам Windows-a,щото и други номера ми прави

Здрасти.

Проблема ми се състои в това че след като си инсталирах NOD32 не можех да се свържа посредством порт 22. Преди съм нямал подобен проблем. Говорех с ISP и "разпердушиних" Windows-а, но не беше от тях. Ако някой е имал подобен проблем и знае решението му нека помогне.

Мерси.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами значи погледни, къде са ти зададени да бъдат ТМР и ТЕМР папките. Това става като дадеш с десен бутон на My Computer - Properties, после отиваш на Advanced - Environment Variables. При мене се оправи този проблем, след като създадох папка C:\Windows\TEMP. Предлагам ти да пробваш! Уиндоуса ми е ХР! Дан съм ти помогнал.

Е точно тая папка ми я изтри System Mechanic Pro 6.0.Добре ,че я махнах .И без това беше бъгава.Създал съм я .Всичко е ОК!.Мерси за помощта. :hush:

Редактирано от [BG]Scarface (преглед на промените)

Аз съм с НОД32 2.51.8, а пък съм с Windows XP(обикновенния, а не този, който е 64 битов), та мисълта ми е тази версия само за 64 битови машили/ОС ли е или ? Нямам проблеми с нея, но все пак пише, че е за 64 битова ОС, пък върви на 'старото' XP...

И какви са разликите между версията за 32 и версията за 64 битови ОС ?

Благодаря!

Аз съм с НОД32 2.51.8, а пък съм с Windows XP(обикновенния, а не този, който е 64 битов), та мисълта ми е тази версия само за 64 битови машили/ОС ли е или ? Нямам проблеми с нея, но все пак пише, че е за 64 битова ОС, пък върви на 'старото' XP...

И какви са разликите между версията за 32 и версията за 64 битови ОС ?

Благодаря!

<{POST_SNAPBACK}>

2.51.8- эта версия NOD32 поддерживает ОС: Windows NT; Windows 2000; Windows XP; Windows 2003 и Windows XP 64-Bit Edition.

То есть полностью совместима со всеми этими операционными системами.

Она и называется в info: NOD32 for Windows NT/2000/XP/2003/x64

Всё в порядке. Удачи.

знам че съм още в зората на ледниковата епоха на тема компютри и за това на някои може да прозвучи глупаво следния въпрос !

ами значи бях с nod32 и нямах никакви проблеми но след преинсталация на windows се случи следното : пак съм с nod32 и като се стартира или рестартира се появява един прозорец който стои около 30-40 секунди та искам да питам можели да се намали това време и имали му нещо на компютъра ?

благодаря Ви предварително за помоща !

-=MOD Edit by neoscanner=- Обединена тема.

Редактирано от neoscanner (преглед на промените)

знам че съм още в зората на ледниковата епоха на тема компютри и за това на някои може да прозвучи глупаво следния въпрос !

ами значи бях с nod32 и нямах никакви проблеми но след преинсталация на windows се случи следното : пак съм с nod32 и като се стартира или рестартира се появява един прозорец който стои около 30-40 секунди  та  искам да питам можели да се намали това време и имали му нещо на компютъра ?

благодаря Ви предварително за помоща !

<{POST_SNAPBACK}>

Екрана на НОД32 ли е това /един зелен ,пише си НОД32/ или друг,ако е първият е нормално/30-40 сек.?/,ако е друг кажи!

ами да още със стартирането на windows се зарежда един зелен като екран е след това се маха и слеза на таскбара ! иначе като кликна на nod32 си излиза и маха доста бързо но питам дали е нормално защото предишния nod не ми стоеше зареждаше (можеби зарежда незнам как да го обясня :) ) толкоз време !

Редактирано от snatch (преглед на промените)

ами да началния прозорец е проверх току що но не седи 30-40 секунди а даже повече от минута това в реда на нещата ли е ?

Това, колко време ще стои началния прозорец на НОД-а, зависи от времето което е нужно за зареждане на ОС, защото проверява файловете, които се зареждат. Явно при тебе операционната система се зарежда бавно и за това прозореца стои на екрана толкова дълго :)

Ако те притеснява този скрийн има начин да не се показва:кликваш върху иконката на програмата в таск бара после отиваш на System Setup, после в дясно Setup ,в прозореца, който ще се отвори сложи отметка/човка/ на Do not display NOD32 splash screen at startup.

Редактирано от zaq (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.