Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Излезе ми следното съобщение при поредния автоматиче ъпдейт:

The file has an incorect digital signature. Do you wish to use the file anyway?

Някакви идеи дали да го позвам или не?

Мерси.

<{POST_SNAPBACK}>

Виж дали има отметка в полето Automatic Update.Ако има,не е нужно да я ъпдейтваш. cool.gif

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Въпрос на гледна точка,приятелю,въпрос на гледна точка.И какво според теб значи по-добри?!?!?! :)

Моля разяснете какво представляват fix- версиите на NOD32.Чувал сам че това са trial-версии с много дълъг срок.Вярно ли е това?

Да вярно е , просто маха триала и можеш да си я ползваш много време cool.gif

Да вярно е , просто маха триала и можеш да си я ползваш много време  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ърдейтва се редовно и нормално нали?

Ърдейтва се редовно и нормално нали?

<{POST_SNAPBACK}>

да!

stojan73

Не ти препоръчвам подобна гавра с антивирусна програма. По-добре ползвай Retail версията и си я обновявай отнякъде. Сайтове за ъпдейт има, пък и паролки излизат редовно.

Мнда и аз съм на това мнение.Бях с FIX на НОД-а ,незнам точно какво прави тоя FIX,но откакто си сложих Commercial Version съм по-доволен,мисля така да си остане.Има някаква разлика ама не съм разбрал каква е .В смисъл за добро е да не ползваш тия FIX-ве.Пък и както казва Underwater -не си прави гавра,а и пароли се намират :bye: Успехи.

Мнда и аз съм на това мнение.Бях с FIX на НОД-а ,незнам точно какво прави тоя FIX,но откакто си сложих Commercial Version съм по-доволен,мисля така да си остане.Има някаква разлика ама не съм разбрал каква е .В смисъл за добро е да не ползваш тия FIX-ве.Пък и както казва Underwater -не си прави гавра,а и пароли се намират :bye: Успехи.

<{POST_SNAPBACK}>

От чисто търговска гледна точка (а програмите се правят за да се продават) trial версията в никакъв случай не е по-лоша от commercial версията. Дори напротив. Единствената разлика е в периода на използване. Сигурен съм, че производителя не следи trial версиите, за разлика от тези, които си ъпдейтват с еднакви (крадени) пароли. Затова действай с trial-а и да не ти пука!

Илиза ми прозорче, че 30 дневния срок ми е изтекъл. Какво да направя сега ?!?

Илиза ми прозорче, че 30 дневния срок ми е изтекъл. Какво да направя сега ?!?

<{POST_SNAPBACK}>

Вижt_3c5fcded5fd1a0c5e4df63faf19d357f.jpg

но като гледам какво е написано по горе не знам дали е правилно да ти кажа от каде да я изтеглиш.

Вижt_3c5fcded5fd1a0c5e4df63faf19d357f.jpg

но като гледам какво е написано по горе не знам дали е правилно да ти кажа от каде да я изтеглиш.

<{POST_SNAPBACK}>

Защо?

имам следният проблем:използвам нод32 от няколко месеца кракнал съм я с фикса, обаче от вчера явно съм разкрит и за да се ъпдейтва ми иска юзернейм и парола.ако я преинсталирам дали ще се оправи или трябва да търся друго решение

имам следният проблем:използвам нод32 от няколко месеца кракнал съм я с фикса, обаче от вчера явно съм разкрит и за да се ъпдейтва ми иска юзернейм и парола.ако я преинсталирам дали ще се оправи или трябва да търся друго решение

<{POST_SNAPBACK}>

Виждам че от скоро си във форума, моят съвет, а сигурен съм, че и на повечето в този форум, е да си инсталираш Retail версията на програмата и ако те мързи да сменяваш често паролите за обновяване, ползвай някой огледален сървър. Такива има доста - български и чужди. Аз лично никога не бих сложил fix. Все едно да й бръкнеш в .... с боксова ръкавица.

П.С. За по-конкретни въпроси пиши ЛС, на мен или на някой от модераторите, по твоя преценка. Сигурен съм че ще решиш проблема си. cool.gif

supergezza,е абсолютно прав,но в последно време няма действащи пароли,а и доста сайтове,спряха темите си за ъпдейт на НОД32 !

Търсех преди в руски,китайски и словашки сайтове,но сега не ги намирам !

Както и да е , винаги ще се стремя да използвам Retail версия,без fix-ове и т.н. !

Вижте, момчета, аз си инсталнах нода, след това и фикса. От няколко месеца съм с нея и нямам, ама нямам абсолютно никакви проблеми с ъпдейта!!! Даже сигурно вече 7-8 пъти съм си форматирала харда, и съм си качвала всичко наново, включително и нодчето с фиксчето.Ами проблеми никакви.Не знам какви версии си инсталвате на нода, и какви са тези фиксове, он при мен нещата са бетон!!!

version of virus signature database-1.1394(20060205)

Здравейте, моля ви за бърз отг, Току що сканирах за първи път с Нод 32 и откри pirate.b virus. Обяснете ми с какво съм се заразил и каква е разликата м/у Clear Delete , кое е по добре да задам на Нода да прави. sad.gif:wors:

Този вирус се трие най-добре с Avast! Virus Cleaner

http://files.avast.com/files/eng/aswclnr.exe

а отностно NOD32 има такава тема ползвай търсачката и спазвай правилата.Поздрави...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...iew=getlastpost

Ето какво трябва да направиш, ако наистина искаш да работиш с Нод 32.

Оиди тук-http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=16493

След като си настроиш правилно Нод 32, тогава рестартирай компа.Ако и така не го изтрие, пробвай да го изтриеш ръчно като отидеш в папката където се намира вируса.Нода щом ти го засича би трябвало и да ти пише къде точно се намира тази гадинка, ти отиваш и го делийтваш ръчно. Другия вариант е да сканираш с нода под Safe Mode. laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Здравейте,  моля ви за бърз отг, Току що сканирах за първи път с Нод 32 и откри pirate.b virus. Обяснете ми с какво съм се заразил  и каква е разликата м/у Clear Delete , кое е по добре да задам на Нода да прави.  sad.gif;)

<{POST_SNAPBACK}>

Clean е ако може само да почисти вируса като запази файла а Delete е да го изтрие напълно.

Благодаря на всички за отговорите. Съжалявам ,че не прочетох всичко в форума но за първи път ми се случва да открия вирус.

Благодаря ВИ много. Вие сте страхотни biggrin.gif;)

Ето един пач за НОД32. При който, след инсталацията не се нуждаете от пароли. Или поне така казват създателите. Аз не съм го пробвал, защото не използвам този антивирус.

PATCH

nodpatchstor0st.gif

П.п. Надявам се че всеки знае как е работи с rapidshare.de. Ако някой не знае, просто трябва да натисне там където пише FREE, отваря се една друга страница и може да се покаже долу едно отброяване ( но може да мине и без него). След като свърши отброяването (20-30 сек.) се показва файлът, който трябва да изтеглите.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз също имах проблем, сложих го това нещо-и няма проблем сега.Мерси

Здравейте,

Отскоро съм потребител на НОД32 и след като изчетох цялата тема искам да попитам следните 3 въпроса на които никаде не видях конкретни отговори /изключвайки един руски такъв/:

1. Има или няма разлика в Trial и Commerciаl версии на продукта - да/не ?

2. NOD32 FIX v2.1 променя само регистрите отнасяйки се до trial period, като го увеличава. Големината му е само 297 KB! Той не променя програмните кодове или компоненти. Позволява update не само на вирус дефинициите, но и на програмните компоненти. Въпреки всичко, това ограничава ли функционалността на NOD32 по някакъв начин.

3. Каква е разликата в нормалните update сървъри и тези, които завършват на http:/........./nod_eval/

Ако отговорите на т.1 и т.2 са "НЕ", тогава Trial+Fix /подходящ, разбира се/ си е отлична комбинация.

От отговора на т.3 бих се ориентирал /надявам се/ дали използвайки http:/........./nod_eval/ сървъри дълго време, биха могли да засекат прекалено дългия trial период на моя NOD32.

Държа да отблежа, че пробвах и другите възможни сървъри за обновянане, които програмата инсталира и засега нямам проблем - работят!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ето какво уточнява NOD32 FiX v2.1, който съм използвал:

--------------------

| Instructions |

--------------------

1. Install NOD32 2.x. Check "Set update parameters later" to get past the password screen during the commercial installation. DO NOT RESTART AFTER INSTALLING!

2. Install NOD32 FiX.

3. Now restart your computer.

4. Enjoy! :wors:

Note #1: If you already have NOD32 fully installed just skip Step #1. But, you'll still need to reboot after applying the FiX to ensure the events get properly placed in the NOD32 Scheduler.

Note #2: If you already have the FiX installed you do NOT need to uninstall, new versions will auto-detect all your old installations!

--------------------

| WTF |

--------------------

This basicly makes that 30 day trial for NOD32 last...oh...40,000 YEARS! It also changes the default update server to that of the eval signatures so you no longer need a password to update NOD32.

--------------------

| Legal Note |

--------------------

To my knowledge, applying a simple value to your registry is 100% LEGAL. I, nor you, have modified any of ESET's files. Meaning, this FiX is perfectly legal and you are breaking NO laws by using it. :wors:

--------------------

| Credits to: |

--------------------

forenaitweel - for starting the whole FiX idea/method,

jangi - for his method of applying the FiX,

StyleWarz - for his batch delay method and testing, and

winguy - for the two new servers added as of version 2.0

Редактирано от angeldown (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.