Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Падна рекордът на 100 метра

Featured Replies

Олимпийската титла ще ме зарадва повече, отколкото този рекорд, обяви Болт

Фантастичните 9,72 направи Юсейн Болт - Мълнията в Ню Йорк

Падна световният рекорд на 100 метра за мъже. Той бе счупен на турнир в Ню Йорк (САЩ). Юсейн Болт от Ямайка записа невъзможните 9,72 сек при вятър 1,7 м в секунда и разби предишното върхово постижение на сънародника си Асафа Пауъл.

На 9 септември миналата година в Риети (Ит) Пауъл даде 9,74 секунди, а само преди месец Юсейн Болт даде индикации, че ще атакува рекорда, като спря хронометрите на 9,76 в Кингстън (Ям).

Сега Болт с прякор Мълнията се представи великолепно на турнира в Ню Йорк, въпреки че коронната дисциплина на 22-годишния атлет е 200 м. Той е световен шампион за юноши през 2002 г. именно на 200 м. В бягането на 100 м обаче Болт остави зад себе си световния шампион Тайсън Гей (САЩ) и Дарвис Пейтън (САЩ).

Новият рекордьор показа и здрава психика. Спринтьорите бяха принудени да чакат 45 минути старта, а началото на турнира се забави с час. Синоптиците очакваха на трибуните да падне мълния и зрителите бяха евакуирани. Участниците във финала на 100 м чакаха толкова дълго на стартовата линия, че напрежението във въздуха около тях можеше да се разреже с нож, написа "Ню Йорк Таймс". Нервите на всички бяха опънати до крайност и затова се получи и фаулстарт.

- Бях много доволен от повторението на старта - каза Болт по-късно. - Така се успокоих и се съсредоточих. Знаех, че ако още от старта съм пред Тайсън, ще спечеля.

Той се надява да повтори успеха на игрите в Пекин това лято.

- Знаех, че стартирам добре. Усетих, че имам шанс. Пистата е бърза и бях сигурен, че мога да пробягам разстоянието за по-малко от 9,75. Когато видях времето си на таблото (преди корекцията то е 9,71), разбрах, че съм направил нещо наистина специално. Но и 9,72 е прекрасен резултат. Със сигурност обаче този световен рекорд няма да значи нищо, ако не спечеля златото на олимпийските игри или поне световната титла - заяви Болт.

На същата тази писта през 1991 г. Лирой Бърел записа световен рекорд от 9,90. Седемнадесет години по-късно рекордът вече е 0,18 секунди по-бърз.

Развитие на рекорда

9,95 Джеймз Хайнс (САЩ) 14.10.1968

9,93 Калвин Смит (САЩ) 3.07.1983

9,93 Карл Люис (САЩ) 30.08.1987

9,92 Карл Люис (САЩ) 24.09.1988

9,90 Лерой Бърел (САЩ) 14.06.1991

9,86 Карл Люис (САЩ) 25.08.1991

9,85 Лерой Бърел (САЩ) 6.07.1994

9,84 Донован Бейли (Кан) 29.07.1996

9,79 Морис Грийн (САЩ) 16.06.1999

9,78 Тим Монгтомъри (САЩ) 14.09.2002

9,77 Асафа Пауъл (Ям) 14.06.2005

9,74 Асафа Пауъл (Ям) 9.11.2007

9,72 Юсейн Болт (Ям) 1.06.2008

www.7sport.net

• Автор

Може би, а може би не ;)

Тва момче е невероятен талант, прилича на Карл Люйс :)

Може би, а може би не :clap:

Тва момче е невероятен талант, прилича на Карл Люйс ;)

А може би просто си е дошло времето за подобряване на рекорда :) Виж графиката - според мен изненади няма :)

post-162728-1212497254_thumb.gif

Поредната допингирана маймуна.

Защо мислиш, че всичко се постига с допинг? Много странно за мен бе преди години, когато направих ръка 47 и то не мазни. Никой не можеше да повярва, че не съм вземал стероиди, а само хранителни добавки( протеин, креатин, глутамин, Zn+Mg), почивка, сън, физическа работа по 8 часа на ден , включително нощни смени и сапунени опери за отмора. Допингираните маймуни щяха да се пръснат от яд. Бях се заканил и 50 да направя по тоя начин, но живота ме завя нанякъде...

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.