Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безплатен лицензиран софтуер

Featured Replies

Пак и отново за пропусналите      https://www.comss.ru/page.php?id=5230

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 626k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Скоро идват Нова година и Коледа, а с тях и времето за подаръци! Компанията AOMEI, заедно със своите партньори, подготви грандиозна промоция, разпространявайки 22 полезни програми абсолютно безп

• CyberLink PhotoDirector 6 Deluxe И едно видео, в което се показва една от възможностите, заради която си инсталирах този софтуер.  

• Подаръци от AOMEI: https://www.aomeitech.com/partners/biggest-christmas-carnival-giveaway.html   Soft Organizer Pro 9.20 https://tunecom.ru/licenses/127-soft-organizer-pro-besplatna

Публикувани изображения

Търся някакво приложение подобно на Ublock Origin за Google CHrome, защото него вече го деактивираха, а ми вършеше перфектна работа, Изпробвах няколко, но не блокират всички реклами, както правеше то... Предложения? :)

преди 37 минути, isi-to-fi-a написа:

Търся някакво приложение подобно на Ublock Origin за Google CHrome, защото него вече го деактивираха, а ми вършеше перфектна работа, Изпробвах няколко, но не блокират всички реклами, както правеше то... Предложения? :)

То има, Manifest v3 версията, която е по-орязана и по-малко ефективна, но работи на Chrome-a. Казва се uBlock Origin Lite.

Алтернативата е AdGuard.

https://chromewebstore.google.com/detail/ublock-origin-lite/ddkjiahejlhfcafbddmgiahcphecmpfh?hl=en&pli=1

https://chromewebstore.google.com/detail/adguard-рекламен-блокер/bgnkhhnnamicmpeenaelnjfhikgbkllg

Или да преминете на Firefox + стандартните версии на uBlock Origin или Adguard за основен браузър, а Chrome за втори браузър.

преди 48 минути, isi-to-fi-a написа:

Като ще е Chrome, защо да не е Edge, където uBlock Origin все още си работи? Не мога да си обясня вманиачването в определен браузер при толкова голям избор на браузери.

преди 20 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Firefox + стандартните версии на uBlock Origin

от години ...работи идеално!

помъчих се да харесам  Edge ... ами не можах ... foxа ми е първата любов ...:)

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Като ще е Chrome, защо да не е Edge, където uBlock Origin все още си работи? Не мога да си обясня вманиачването в определен браузер при толкова голям избор на браузери.

Въпроса е, че Edge пак си е Chromium и скоро ще спре и при него най-вероятно стандартната версия, защото MS следват накъдето "духа" Chrome-a. И сигурно и там ще се наложи да се слага Lite версията.

Затова или да свиква отрано с Lite или да минава на Firefox. Но последния не се знае още колко време ще е съвместим и той с Manifest v2. Предполагам и там до година-две ще ги натиснат да минат на v3.

Ще стане интересно, когато Google продадат Chrome-a, както ги натискат. А пък Firefox-a имаше скандали тези дни с това, че вече намекна, за продажбата на данни в лицензионното споразумение (което след остра реакция на аудиторията засега се отказаха). Лошо е, че са два вече основните енджини при браузърите. Safari отдавна нямат версия за Win, IE Legacy е преустановен (за щастие, защото с тези ActiveX беше доста продънен). А останалите са просто fork-ове за наличните 2 основни играчи...

току-що, Joss Bomon написа:

Така е. И целия цирк предимно заради рекламите в тубата, на която също има доста алтернативи вече.

Да, определено е заради YT. Иначе е редно май да споменем и Brave при алтернативите, защото макар и Chromium базиран, той ползвам собствен инструмент за блокиране на реклами и то също доста добър.

Като започнахме за браузърите.. вижте  този тест..! Може да е от полза..(в някои форуми започнаха да препоръчват да се деинсталира Опера )..:

What are the best private browsers in 2025?

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Защото в него са ми записани всички сайтове и пароли, букмаркс и т.н. и нямам нужда да пиша постоянно пароли при всяко логване - той си ги вкарва сам,  и съм си свикнала с Хроум, ползвам го от години и съм доволна от него и бързината му.  Предполагам и другите браузери имат същите функции, но не ми харсва бързината им - по-бавнички ми се струват. Та затова... Но, ако работи на другите браузери - ще се наложи да си инсталирам още някой браузер заради загубените реклами :(

преди 9 минути, isi-to-fi-a написа:

Защото в него са ми записани всички сайтове и пароли, букмаркс и т.н. и нямам нужда да пиша постоянно пароли при всяко логване - той си ги вкарва сам,  и съм си свикнала с Хроум, ползвам го от години и съм доволна от него и бързината му.  Предполагам и другите браузери имат същите функции, но не ми харсва бързината им - по-бавнички ми се струват. Та затова... Но, ако работи на другите браузери - ще се наложи да си инсталирам още някой браузер заради загубените реклами :(

Пробвай първо с тези:

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:
преди 23 минути, isi-to-fi-a написа:

Всички пароли и отметки се експортират/импортират лесно в който и да е друг браузер. Хром не е по-бърз, но щом си държиш на Хром, деинсталирай uBlock Origin и си изтегли uBlock Origin Lite.

Към  uBlock Origin Lite. бих добавил   DuckDuckGo Privacy Essentials - Уеб магазин на Chrome...Двете в комбинация при мен работят много добре..! 

преди 51 минути, Joss Bomon написа:

Всички пароли и отметки се експортират/импортират лесно в който и да е друг браузер. Хром не е по-бърз, но щом си държиш на Хром, деинсталирай uBlock Origin и си изтегли uBlock Origin Lite.

Сложих го - засега работи, благодаря на всички , които се включиха с предложения :)

Като стана въпрос за хрома и на мен преди няколко дни при затваряне и отваряне на браузера ublock ми се деактивира сам заедно с още 2 добавки и пак си го активирах но кога напълно ще бъде деактивиран незнам  явно е по етапно.

А на версия 109 на хрома гледам че тя е със manifest v2 и там няма ядове с ublock.

• 4 седмици по-късно...

Ако го инсталирам днеска след 24 часа дали няма да ме опне да му плащам?

Какво мислиш по въпроса, наистина ли е безплатно това, виждам кофти брояч отгоре>/?

преди 10 часа, Amphion написа:

Ако го инсталирам днеска след 24 часа дали няма да ме опне да му плащам?

Не то си пише. Всеки ден ви даваме по 1 софтуер така докато изтече времетъо после свършва всичко само програмите и лиценза си остава за колкото си важи. Вероятно е да изгубите лиценза ако преинсталирате или ъпдейтнете програмата.

SoftOrbits Flash Drive Recovery - пожизнен лиценз

Screenshot-3.png  Screenshot-1.png Screenshot-2.png

Програмата възстановява всички повредени и изтрити документи, снимки, mp3 и други файлове, дори ако картата памет е форматирана.

Цитат

SoftOrbits Flash Drive Recovery can recover data from any type of storage media (music sticks, digital cameras, flash drives, USB drives, PC cards, etc). This tool restores all corrupted and deleted files even if a memory card was re-formatted.

https://www.softorbits.net/flash-drive-recovery/

Активирайте с един от  тези ключове:

FDR3-CZSJE-WBGXH-ACDTB

или:

FDR3-HDKNA-MFEPY-YCWTL

или:

FDR3-CZTRB-PBNVJ-MSLUE

Подробности с илюстрации : Comss.ru- SoftOrbits Flash Drive Recovery

WinXvideo AI -безплатен пожизнен лиценз

Мощен аудио и видео конвертор с AI

image.jpeg.dc665dfa9a48082df8d94ab0383d3395.jpeg image.jpeg.36a8090cd4b6c0aa2a8fe302d9af87f4.jpeg  image.jpeg.1e358b8b023fc0a3ef32582a42aec844.jpeg

Цитат

Your complete toolkit powered by AI. Enhance old, low-quality, noisy or blurry video/image, upscale to 4K, stabilize shaky video, boost frame rate to 120/240fps, convert, compress, record, and edit 4K/8K/HDR video with full GPU acceleration, achieving cinema-grade visuals in every frame.

https://www.winxdvd.com/winxvideo-ai/

Промо страница: https://www.winxdvd.com/giveaway/convert-video-free.htm#tobuy

Можете да активирате програмата също със:

AIVLW-MONQE-Y3GCX-MKCGL

Или

AIE2P-X52PR-QJ4ZM-JIUBS

Подробности има и тук: Comss.ru-WinXvideo AI

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Wise Registry Cleaner Pro -пожизнен лиценз

Screenshot-1.png

Акция: Comss.ru

Wise Care 365 PRO -пожизнен лиценз за версия 7.2.4.697

Screenshot-2.png

Акция: Comss.ru

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.