Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с цветeн фон (background) под иконите на Windows XP.

Featured Replies

Опитай следното :

Щракни Start - Run и напиши или направо изкопирай оттук

regsvr32 /i mshtml.dll

и натисни Enter.

Също така :

- десен бутон на Desktop-а

- Properties

- ида на таб Desktop

- натисни бутона Customize desktop

- иди на Web таба

- махни всички отметките (ако има) и OK

This file can not be registered:ми дава на първото

на второто няма отметки

• Отговори 69
  • Прегледи 44,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

This file can not be registered:ми дава на първото

на второто няма отметки

Свали този файл http://www.freevbcode.com/code/TransIco.zip

Разархивирай го и стартирай TransDtopIco.

Натисни бутона Make Transparent

Свали този файл http://www.freevbcode.com/code/TransIco.zip

Разархивирай го и стартирай TransDtopIco.

Натисни бутона Make Transparent

Кен с това стана.Цар си.Благодаря за отделеното време и помоща която ми оказа. ;):clap:;):wors:;)

• 2 месеца по-късно...
:wors: Усетих се от какво е, трябва да изключиш Active Desktop-a!

За целта даваш десен клик на Desktop-a, после Properties, в частта Desktop даваш "Customize Desktop..." и в частта Web махаш всички чавки!

Пробвай така и пиши дали става!

Успех! :wors:

благодаря ! Стана. deji

• 3 седмици по-късно...
Точно това е начина!! И аз благодаря :)

Да това е начина. За тези които са с българско ХР:

Дългия път - С десен бутон върху празно място на работния плот -> Свойства. От бутона „Работен плот“ -> Web и махаш отметката на „Заключи елементите на работния плот“ -> ОК -> ОК.

Краткия път - С десен бутон върху празно място на работния плот -> Подреди иконите по -> махаш отметката на „Заключи елементите на работния плот“. :P

• 1 месец по-късно...

значи аз от няколко дена имам следния проблем значи като давам на някоя икона от desktop-a или от start menu-to да се отвори нали не се отваря и всичко изчева ... за 10 сек презареждат се и пак не става sad.gif аз иам още 1 user account но там няма такъф проблем ако може някой да ми каже как мога да го оправя ще съм ви много благодарен ! :ph34r:

Редактирано от orb17al (преглед на промените)

Има prefetch каквото и да значи.....

Виж тук за какво става въпрос.

Та като се изтрие това и зад буквите на иконите се появява цвят......

Евентуално да се копират файловете от "нормално работещ" комп.

Ама несъм се занимавал и незнам дали ще стане.

Но съм сигурен че там е проблема.

За проблема със сенките под иконките:

Start > Run (Win+R) > regsvr32 shimgvw.dll

После сменяте резолюцията за малко (на десктопа с десен клик - Properties > Settings) - примерно една стъпка нагоре, и като ви пита дали искате да се запази настройката, кликвате "No", за да се върне старата. Готово (:

• 2 месеца по-късно...
Десен бутон върху начален екран.Отиваш на "подреди иконите по...".Махаш отметката от "заключи WEB елементите на работния плот" и готово. screenshot0017zd.jpg

И аз същия проблем го имам отдавна, тая тема я бях чел, ама това не съм го пробвал. Сега пробвах и фона зад надписите на иконите се махна! 10х!

• 5 седмици по-късно...
:idea: Усетих се от какво е, трябва да изключиш Active Desktop-a!

За целта даваш десен клик на Desktop-a, после Properties, в частта Desktop даваш "Customize Desktop..." и в частта Web махаш всички чавки!

Успех! :P

:wors:;)

• 1 месец по-късно...
:idea: Усетих се от какво е, трябва да изключиш Active Desktop-a!

Успех! :P

Благодаря ти много! От всички съвети този единствено проработи. Моят проблем беше, че ми пратиха Word документ и аз исках да си копирам една снимка отвътре, за да си я сложа на компютъра. Тогава иконите ми придобиха този отвратителен фон. Сега като отидох там където каза, видях че има една отметка с името на картината. Махнах я и вс се оправи. :P:P

А за вс, които казват изтърканите си начини: Спрете! Не си мислете, че преди някой да пише не е пробвал с десен бутон на десктопа или в My Computer. :nono:

Редактирано от F1L3V (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Правех снимки на десктопа и някои прозорци със бутона print screen. И като дадох Paste на десктопа и всички икони ми станаха сини и няма връщане назад каквото и да правя. Някои може ли да ми каже как да ги направя нормални отново? Благодаря за отг. предварително.

_____.doc

Редактирано от Dhampius (преглед на промените)

Правех снимки на десктопа и някои прозорци със бутона print screen. И като дадох Paste на десктопа и всички икони ми станаха сини и няма връщане назад каквото и да правя. Някои може ли да ми каже как да ги направя нормални отново? Благодаря за отг. предварително.

Пробвай това: десен бутон на декстопа >подреди иконите по> НЕ трябва да има отметка на "заключи WEB елементите...."

Десен бутон на иконата "My computer" - "Properties" - "Advanced" - на раздела "Performance", цъкаш на "Settings" - слагаш отметка на "Use drop shadows for icon labels on the desktop" - "Apply" - "OK" - "OK"

И трябва да си готов (надявам се да не е объркано)

Shuurfak rai She...

Shuurfak rai Shedler

idea.gif Усетих се от какво е, трябва да изключиш Active Desktop-a!

Успех! go ahead.gif

Благодаря ти. Иконите ми се оправиха :yanim:

Редактирано от Dhampius (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...

Хора много Ви благодаря !!!!!! И при мен от една снимка ми се бяха явили такива дразнещи сенки на иконите .Още веднъж БЛАГОДАРЯ ВИ !!! :stop::hush::wors:

• 8 месеца по-късно...
:) :) :wors: И аз ви благодаря много,получи се. :wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.