Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко разсъждения, въпроси и...още нещо!

Featured Replies

algor, вчера ти дадох следния отговор:

Ами настоящият раздел е точно с такава цел, но рядко се ползва по предназначение!

Цял ден не бях на компютъра, сега влязох...и какво да видя - така наречената (пак от мен) "градивна тема" се е превърнала в място, където всеки плюе по всеки и никой не казва нищо! Нали не очаквате, че по този начин можете да постигнете това, което искате, ако въобще повечето тук знаят какво искат, защото ми се струва, че са като най-задните овце в стадото - блеят, защото другите го правят! Темата излезе не само от добрия тон, тя излезе и от предназначението си!

Вчера споменах също:

Докато темата е градивна и не излезе от добрия тон, няма да бъде затворена. Това обаче зависи само от участниците в нея.

Е...сами преценете вече къде и е мястото. Според мен се колебае между раздела най-отдолу и Празни приказки! Там поне може да се блее на свобода!

• Отговори 62
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
algor, вчера ти дадох следния отговор:

Цял ден не бях на компютъра, сега влязох...и какво да видя - така наречената (пак от мен) "градивна тема" се е превърнала в място, където всеки плюе по всеки и никой не казва нищо! Нали не очаквате, че по този начин можете да постигнете това, което искате, ако въобще повечето тук знаят какво искат, защото ми се струва, че са като най-задните овце в стадото - блеят, защото другите го правят! Темата излезе не само от добрия тон, тя излезе и от предназначението си!

Вчера споменах също:

Е...сами преценете вече къде и е мястото. Според мен се колебае между раздела най-отдолу и Празни приказки! Там поне може да се блее на свобода!

да...

абсолютно си прав...

мен също ме нямаше цял ден и видя първо какво писах преди малко...

усещането ми беше същото - че умишлено определени хора подтикват темата към излизане от добрия тон с цел затварянето и...

и съм наясно, че много скоро това ще стане (не защото го искам, а натам отива)...

кажи ми обаче другото...

сериозно ли е да ме олицетворяваш с всички тук, без значение на пол, раса и занятие...

питам те, защото се обръщаш към мен, а говориш в множествено число...

нататък...

умишлено след поста ми сутринта си бях казал ден-два да не пиша, просто за да се изкажат повече хора, а не да се включвам след всеки...

мисля си, че ще стане малко размито, а и не е необходимо да съм на всяка манджа мерудия...

така...

сега за конкретиката, която търсиш...

виждам по-горе поне два конкретни въпроса с цитати на тема и никове на модератори...

и какво се случи...

аз поне не виждам отговори...

ти приятелю, ако виждаш - дай цитатите...

ехидните подигравки на бацката - те няма как да се променят...

дългите безмислени постове на доктора - на първо четене лъхат на сериозност и достоверни факти, но ако ги прочетем внимателно ще видим, че той е роден за политик - тоест много да пише, но нищо съществено да не казва...

опита се да каже всъщност, но не ми се навлиза в междуличностни спорове, за да го питам него, а и всички останали някои неща...

нека дадат отговори на конкретните въпроси и аз лично ще продължа нататък...

и то градивно...

пп. в крайна сметка не виждам защо твоите колеги да имат право да ме обвиняват в нелепости, а аз да си мълча...

затова ще си продължа поста с въпросите към хората по-късно или утре...

за сега продължавам да говоря с теб, защото си единствения до тук от властимащите, който не само говори, а и чете това, което му се пише...

От доста време ме сърбят пръстчетата да се обадя тук, само дето не знам дали ще има смисъл, и дали постът ми няма да постигне тъкмо обратния ефект на този, който е целял.

"Смея да заявя категорично, че преди пет години форума в този си вид сигурно е бил връх."

Не знам, аз съм регистриран само от малко повече от четири. Оттогава много демократични нововъведения минаха през него, една немалка част от тях - по моя идея и настояване. Беше първият форум в България с репутация, с шапки на темите в разделите, с Hide-тагове и бутон "Благодаря"... Модератор щеше да става с предимство онзи, който е натрупал най-много полезни постове (ПОЛЕЗНИ, оценени като такива, не бройка). Оказа се, че, меко казано, не сме дорасли за тая демокрация. Това, което работи безупречно в много от големите световни форуми, тук стана повод за най-големите раздори в българското интернет пространство. Почна се едно даване на благодарности, на плюсове и минуси, едно търсене на кукли и парцалки (репутация, демек)... И много качествени потребители се отляха - една част от тях са тук под други никове, но други никога няма да се върнат. А бяха полезни.

"Не забравяйте, че през годините всичко се развива и върви напред и не виждам защо този форум да не го прави също."

Разви се. От три-четири раздела някога, я вижте колко са сега. В половината от тях, както беше споменато и по-напред в темата, някой пуска тема, без да си е направил труда нито да потърси, щото го мързи, нито да прочете, пак зарад туй, често с надеждата някой будала-модератор да му затвори демократично темата, т.е. да потърси вместо него и да му даде линк към това, дето го търси, или някой да му напише домашното, или да му преведе текста, че на него не му се занимава (в повечето случаи, изключая тези, които са от незнание на езика). Заради тях не щях и не ща да съм глобален - гледам колко работа има в "Софтуер" заради гореспоменатите причини, а не знам каква лудница е в другите подфоруми. И не знам как бих реагирал там. Въпрос на лично мнение. Толкоз за тях.

"Накратко:променете малко правилата на форума.В този си вид са леко примитивни и безумно ултимативни."

1. Как - конретни предложения.

2. Пример за примитивно и високотехнологично правило, да схвана разликата.

3. Правилата затова са правила, иначе щяха да са препоръки, нали? Дозата ултимативност е необходимо зло.

"...нямат създаден един раздел (или подраздел) или друго указано място, където спокойно и аргументирано да споделят за нередности, породени от даден модератор. Не говоря за безумно плюване и безпочвени обвинения, а за аргументирано и подкрепено с линкове и цитати мнение.Наречете го атестация, ако щете."

Цъкни тука.

"...явно ролята на модераторите тук е малко странна.Тоест освен да трият и преместват мнения и чат-пат да изплющят някой, други обязаности са им неприсъщи."

Виж броя на мненията на някои колегите. От туй по-голямо събуждане - здраве му кажи. Виж и в колко теми, независимо от раздела, отговаря модератор.

"Дали точно модератора не е този, който понякога е добре да застане като абритър между двама души, които спорят и да поведе разговора в посока на културен диспут ( обикновено се затварят темите или се трият постове)..."

Пробвай да застанеш между двама, дето нямат друго намерение, освен да си ги мерят. Иначе, тук си прав. По принцип.

"Следващото ми питане е, защо във форума има определено адски неактивни раздели, за сметка на такива, които могат да бъдат много по-актуални и раздвижени?..."

Просто е - защото потребителите не пишат в тях. Само с модератори не става...

Предложение за активен и раздвижен, или активно раздвижен раздел?

"Не разбирам от програмиране и подобните издания на форумното изкуство, но с някои свежи идейки (пак от вашите потребители) това място наистина може да стане перфектно и още по-посещавано."

Тук съм на 100% съгласен.

"неспособностите на някои хора да вземат адекватно решение в нужен момент."

Всички сме хора. Не че ги оправдавам, ама на стотната тема, дето редактираш/триеш/пишеш/местиш, или съчетание от всичките, може и да сбъркаш.

"...за странните търпимости към някои хора във форума..."

Лично аз винаги съм се старал да третирам всички еднакво, независимо, че от време на време си имам пристрастия. И да се вслушвам в мнението им, стига обаче да е обосновано, разумно и полезно. Което понякога налага една уравнивиловка, която е вредна - или ще демотивираш някого, или няма да го оцениш по достойнство... И става омагьосан кръг.

наистина някои от правилата се нуждаят от реставрация

Кои - как? Конкретно.

Не може модераторите да се явяват като някакви страшилища, които само трият и затварят.

Виж няколко реда нагоре. Пък и не е лошо да се помисли, в колко от случаите са наистина принудени да го направят. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=86222 - колко са тук, ултимативни или не, но нарушени?

Знам,че винаги е лесно да казваш - "това ми харесва как си го написал,браво"

По-трудното е да дадеш идея.

:)

"И все пак никой никого не кара на сила да сме тук и да подкрепяме каквото и да било,всеки е по свое желание,както потребителя се съобразява с модератора и с правилата,така и от модераторите може компромис понякога да се направи,все пак ако нас потребителите ни няма в "калдата" няма и модератори да трябват-винаги трябва да има някакъв баланс между всички тук-малко или много.Всички сме хора все пак."

Абсолютно. Само че после следва "Що на него му направиха компромис, пък на мене - не?" Ако е "Или на всички, или на никого", ми се струва, че в първия случай ще означава анархия, а във втория - модератор-страшилище и казармен форум... За пример - Imho.ws. Нарушение там, независимо какво, означава предупреждение. Второто - бан. Завинаги. Другата крайност. Неултимативно - пише си го, съгласил си се при регистрацията. После нямаш право да мрънкаш, щото е нарушемие. Нарушение - предупреждение... Мисля, че тук е нещо средно между двете. Само не знам, дали е златната среда. Май не - угодия на всички няма никога.

За обидите - кой обиждал, кой не - зависи на кого колко му е прагът на търпимост. Кой колко лесно пали. Пак субективната преценка.

За нарушаването на правилата - да, табелката отдолу ограничава. Повечето нямат идея колко. И задължава. Много. Там компромис не може да има. Но... всички сме хора. С нерви, чувства и емоции.

Да, и мен ако питате, някои раздели са за триене. Затова и изключително рядко влизам там. И не ме дразнят. Но на някои им харесват. Те са за тях. Защото имат правото на тях. Разни хора...

"Явно пак всичко ще тръгне в посока лични заяждания..."

Което ще принуди някой модератор да се намеси, на някого това няма да му хареса... Пак омагьосаният кръг.

"Модераторите са като свещени индийски крави. Те могат да правят каквото си искат, защото всичко им е позволено."

Дълбоко грешиш.

Що са отнася до публичните дискусии с модовете съм напълно "за", но при определени случаи. Тъй де, няма кой за какво да се обяснява, че някой си не е уцелил раздела или е писал на латиница.

Що се отнася до това, че отговарящите за раздела били длъжни да разнообразяват разделите за, които отговарят. Това е форум, а не моя личен блог, че да радвам посетителите си. Форумът е такъв, какъвто потребителите си го направят. Ако на някой му е спряло кранчето с ентусиазма, си е негова работа.

:go ahead:

Във форума на kaldata времето е приело други измерения и ценностите не са това, което трябва да са.

Дефинирай "ценности". В ценности се възпитава.

Чудя се знаете ли значението на думата уважение?!

Модераторите имат право на защита и не мисля, че си вършат работата зле. Не виждам какво трябва да се промени в форума, освен начина на изказване на потребителите и поведението им.

И вземете се замислете, че ако вие бяхте на мястото на модераторите нямаше да ви е никак лесно да разтървавате този или онзи в разни темички, независимо кой е раздела.

Няма ли тази анархия да спре най-накрая и да има някакъв ред и спокойствие?!

Не е ли възможно човешко поведение, без ненужна агресия?!

Аз мисля, че идеята на Алгор, беше в тази тема да говорим като зрели хора

Относно модераторите: "За" съм да участват в темите повече от наблюдатели -да провокират интерес и т.н. Виждам, че има изказване и "против", та ще трябва да изтъквам аргумент. Примерно, че приобщаването на модератор към раздел предполага негови интереси към случващото се в него и наред с компетенцията му може, а следователно е длъжен да го обогати. Добре е модераторите да са наясно, че за да модераторстват в някоя тема в нея е нужно и чуждо (не негово) посещение, та усилията му в привличането на интерес към онова което смята, че си заслужава никой не би осъдил като погрешни.

"Против" съм модераторите да са арбитри, защото е неизбежен субективизмът им.

За някои от споменатите факти просто няма как да дам мнение - не съм чел темите. Ако в тях е имало нарушения на колеги, надявам се да си вземат поука, или да е било само инцидентно. Тук вече е градивността на критиката.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Обърнах се към теб, защото ти си авторът на темата, защото ти се опасяваше вчера, че ще бъде затворена и защото на теб казах при какви условия ще се затвори. Аз лично съм вече за затварянето и, защото вече няма смисъл от нея и ако зависеше от мен, да съм я окичил с червения катинар.

Продължих в множествено число, защото думите ми са насочени към всички, допринесли темата да бъде обезсмислена. На мнение съм, че трябва да се дава резонанс от страна на потребителите за работата на модераторите. Няма лошо да ни се казват/показват грешките. След тази тема обаче съм и на мнение, че правило 2.19 трябва да бъде преименувано в правило номер 1, защото явно е трудно да се намери правилният начин за критика.

От мен толкова, отивам си в хардуер, където мога да помогна :)

Предварително се извинявам за офтопика. Прочетох внимателно поста на Wankata и не мога да не го запитам, какво по дяволите прави в Software, като очевидно мястото не му е там. Не се съмнявам, че и там си върши перфектно работата, да не ме разбира погрешно. Същото май се отнася и за iovi. Виждам, че и той модерира този раздел. Определено мисля, че някои модератори трябва да сменят разделите, ще е от голяма полза за потребителите на форума. Предполагам обаче, че едва ли ще искат да го направят.

• Автор

нямаше ме два дни, но като гледам и вие сте били отпуски, изключая двамата над мен (тези постове всъщност по темата ли ги третирате, че не са изтрити)...

Wankata, за твоя пост каквото и да кажа, ще е малко...

и като мисъл и като начин на изразяване всичко е просто страхотно...

ако поне половината от твоите колеги се изразяваха по този начин и бяха готови да слушат хората отсреща както ти го направи, всичко щеше да е връх и тази тема нямаше да я има изобщо...

приеми моите скромни поздравления още веднъж...

а сега продължавам по темата...

вече двама души от модераторския екип се изказаха, че в диалога с тапанарите (като мен) и интелигенцията (като останалите потребители на форума) , не би имало нищо лошо и те лично са отворени за предложения и критики...

светата троица, в лицето на други трима модератори ни обеща пресконференция, но аз лично прочетох едно нищо неказващо по тази тема мнение на Trichocephalus, който явно се е изказал от името на двама души...

ще си позволя от тук нататък да взимам отношение само по същината на темата или по мнения и нападки, отправени лично към мен...

пп.всъщност дали не е време някои неща да ги пренесем в друга тема, за да не се разводнява тази...

та докторе...

би ли ми обяснил кое точно в поста ми е пълно с жлъч и ти как точно го разбра това...

ще ти го припомня, защото си го пазя...

и не само това...

наистина имам нечовешко отношение към нИкой от тук присъстващите...

с по-малки по възраст хора се боря отдавна и още бая имам да се боря...

определено достойнство и себеуважение имам...

изобщо поста ти е безумен бисер...

в желанието ти да ми извадиш очите, ти ми изписа веждите...

благодаря ти...

кое е точно жлъч драги ми Док...

първото изречение ли...

там повторих нейното, като само уголемих сбърканата буква - тоест казах, че наистина нямам нечовешко отношение към никой, а не към някой...

второто изречение знаеш ли какво означава...

че отдавна се боря с малки деца - в най-добрия смисъл, на земята върху килима, както всеки родител се бори с дечицата си - а моите деца наброяват 4...(за сега)

тук нещо обидно и жлъч има ли...

другото изречение няма какво да коментирам, защото имам и достойнство и себеуважение (за разлика от...айде това ще го редактирам, за да спазя правилата за добрия тон)...

в оставащите три изречения ли видя жлъч, мили ми докторе...

с интерес бих чул точно тълкуването ти...

и те моля да го направиш тук, пред всички, както пред всички по-горе хвърли една каросерийка кал и мръсотия върху мен...

пост на потребителя algor, който е бил изтрит от модератора на раздела -Aragorn съвсем правилно

продължавам с молбите...

Aragorn, би ли споделил кога изтри тоя ми пост и защо...

и преливащия от жлъч такъв не престоя ли поне час (или около...или доста повече) докато ние с теб разменяхме ЛС...

просто питам всички вас, как час или два или три (или колкото там е било) този пост не беше пълен с жлъч, а изведнъж преля...

Потребителят algor беше неведнъж предупреждаван лично от мен относно непрекъснатите си постове уронващи престижа и човешкото достойнство на различни потребители.Последният случай беше точно преди 8 дни- със haidukpikaso, a малко преди това и с потребителят ^^ANGELSING^^.

ех докторе, докторе...

би ли споделил как точно ме предупреди...

отново те моля...

а аз веднага ще си призная, че е така (ако е така де) и ще се самобанна форевър от тук...

всъщност даваш ли разрешение да постна няколко диалога между мен и теб на ЛС от последните 10-ина дни, касаещи точно мненията ни за тези два потребителя...

а ще имате ли доблест и ти и Арагорн да споделите тук не бях ли аз този, който ви гоних двамата цели два дни (или почти де) като ви задавах един въпрос и ви се обяснявах кат ученичка...

ако искате споделете...

аз няма да кажа точно какво сме си говорили, докато не дадете съгласието си, както е по правилата на форума...

тези неща са пряко свързани с основната идея на темата, затова си позволявам да говоря за тях...

а и касаят два потребителя на форума (на който не забравяйте колко много съм задължен), от които доста хора са вдигнали ръце, но не им се занимава просто...

за сега толкова...

после още (може би)...

Редактирано от algor (преглед на промените)

а сега продължавам по темата

Не, algor, отклоняваш темата. Искаше промени, искаше да даваш предложения... Когато обаче ти се представя възможност, ти пак изпадаш в уклони тип "лично съобщение". Изяснявайте си личните отношения лично. Чакам отговори на моите въпроси (мога и да ги повторя), иначе ще бъда принуден да приема, че съзнателно се бяга от конкретиката на темата и се върви към подбуждане на раздори и изясняване на лични отношения/нападки. Което пък ще ме накара да помоля колегите да я затворят - ако от нея няма да излезе нищо градивно и полезно. А какво ще преценят те, си е тяхна работа.

Мисля, че на няколко пъти написах - конкретно и стегнато. По въпроса. Прочети поста ми толкова внимателно, колкото и аз твоя. Отговаряш на всички останали, бъди така добър да отговориш и на мен.

ПП. Благодаря за комплимента.

• Автор
Не, algor, отклоняваш темата. Искаше промени, искаше да даваш предложения... Когато обаче ти се представя възможност, ти пак изпадаш в уклони тип "лично съобщение". Изяснявайте си личните отношения лично. Чакам отговори на моите въпроси (мога и да ги повторя), иначе ще бъда принуден да приема, че съзнателно се бяга от конкретиката на темата и се върви към подбуждане на раздори и изясняване на лични отношения/нападки. Което пък ще ме накара да помоля колегите да я затворят - ако от нея няма да излезе нищо градивно и полезно. А какво ще преценят те, си е тяхна работа.

Мисля, че на няколко пъти написах - конкретно и стегнато. По въпроса. Прочети поста ми толкова внимателно, колкото и аз твоя. Отговаряш на всички останали, бъди така добър да отговориш и на мен.

ок...

приемам забележката ти, макар да не бягам, а просто по-късно щях да ти отговоря лично на теб...

и това не беше комплимент, а истина...

бях започнал изречение по изречение да ти отговарям, но може би няма смисъл...

ще дам първото предложение така, както го искаш - кратко, точно и ясно...

предлагам в правилата на форумите на Калдата, да се добави един подраздел (или подточка...не знам как да го нарека) с правата на потребителите...

подчертавам - само с правата...

кратко, точно и ясно да бъде описано кой потребител какви права има, когато в действията, описани в правилата в момента, е намесен модератор...

говоря за обиди, заплахи, репресивни действия и така нататък...

само не ми казвай моля те, че в такива случаи трябва да докладвам на администрацията...

както и да е...

няма да разсъждавам повече...

ето ти кратко, точно и ясно предложение...

първото...

после продължавам нататък...

пп.тъй като правилата на форума завършват с един цитат от Аристотел, аз пък ще си позволя да завърша поста си с един друг цитат от Лао Дзъ...

За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо.

ппп.всъщност ще кажа отново нещо, което споменах и по-горе в постовете...

имам желание този форум да се дооформи с помощта на неговите потребители...

ако всички останали мислят, че няма смисъл това да става, кажи ми Ванка мислиш ли, че аз желая тия форуми да се оформят по стереотипа и желанието на алгор...

не, не е това желанието ми...

не знам как да те/ви убедя, че не е това идеята на темата...

Човека още в първия пост си е дал предложенията.

Защо трябва да повтаря и потретва ?

Който иска ще разбере, който не иска си е негова работа.

И без това накрая ще стане както винаги - някой от правоимащите ще каже "Много се разприказвахте" и ще затвори темата без излишни (не е и длъжен да ги дава) обяснения, и някое и друго последно предупреждение.

И пак ще си продължи така, както си е било и досега.

Обаче ... :blink: ние сме оптимисти ! Може пък този път да не стане така.

[cut]

Обаче ... :blink: ние сме оптимисти ! Може пък този път да не стане така.

Добре. А какво точно очакват от екипа на Калдата, оптимистите? Ей това се опитваме да разберем в тема от пет страници вече, for God's sake.

Добре. А какво точно очакват от екипа на Калдата, оптимистите? Ей това се опитваме да разберем в тема от пет страници вече, for God's sake.

Аз също не разбрах каква точно е тази тема. Иска някой нещо или какво? Дали само аз не разбирам? Изписани са 5 страници с глупости.

На колко се равнява креативността

Аз също не разбрах каква точно е тази тема. Иска някой нещо или какво? Дали само аз не разбирам? Изписани са 5 страници с глупости.

за 1-ви път ше се съглася с мнението на dragozow

Седя в тая тема и гледам сеир. Всъщност като гледам долу посещаемостта забелязвам, че има висок рейтинг.

Но хората над мен са прави - изписаха се глупости, лични нападки и простотии...За да ви върна в час ще ви напомня темата....

Сега ще си позволя да изразя некои съображения, относно форумите.

Смея да заявя категорично, че преди пет години форума в този си вид сигурно е бил връх.

Порядките в него също.

Но все пак не забравяйте, че през годините всичко се развива и върви напред и не виждам защо този форум да не го прави също.

Накратко:променете малко правилата на форума.В този си вид са леко примитивни и безумно ултимативни.

Защо примерно след като разчитате на потребителите си, същите такива да нямат създаден един раздел (или подраздел) или друго указано място, където спокойно и аргументирано да споделят за нередности, породени от даден модератор. Не говоря за безумно плюване и безпочвени обвинения, а за аргументирано и подкрепено с линкове и цитати мнение.Наречете го атестация, ако щете. Заглавието е без значение.

Друго нещо, което ми прави впечатление откакто съм регнат в тоя форум е факта, че явно ролята на модераторите тук е малко странна.Тоест освен да трият и преместват мнения и чат-пат да изплющят някой, други обязаности са им неприсъщи. Не е ли точно модератора този, който ако даден раздел е прекалено неактивен той да го "посъбуди"...дали с тема нова или по друг подходящ начин е без значение. Дали точно модератора не е този, който понякога е добре да застане като абритър между двама души, които спорят и да поведе разговора в посока на културен диспут ( обикновено се затварят темите или се трият постове)...

Спирам до тук, защото мисля ме разбрахте.

Следващото ми питане е, защо във форума има определено адски неактивни раздели, за сметка на такива, които могат да бъдат много по-актуални и раздвижени?...

Не, не давам предложения за нови, за да не се изтълкува погрешно и тази ми критика.

Примерно раздел "Отопление и климатизация". Или "Друга битова техника", който е полезен, но не така в този си самостоятелен вид.

Не разбирам от програмиране и подобните издания на форумното изкуство, но с някои свежи идейки (пак от вашите потребители) това място наистина може да стане перфектно и още по-посещавано.

Не е нужно да си гений, за да видиш предложенията. Евала на Уанката, човека отговори точка по точка за момент дори темата заприлича на дискусия. Аз също си казах мнението, къде съгласна, къде не и спрях да пише. Не, защото не мога да измрънкам на някого нещо. А, защото мнението ми е казано и всеки останал пост би бил излишен. Ако повечето го бяхте напривили вместо да се джафкате можеше и да излезне нещо, можеха и да се родят други идеи. Ама не, трябва да става цирк, за да ни е весело на всички.

предлагам в правилата на форумите на Калдата, да се добави един подраздел (или подточка...не знам как да го нарека) с правата на потребителите...

подчертавам - само с правата...

кратко, точно и ясно да бъде описано кой потребител какви права има, когато в действията, описани в правилата в момента, е намесен модератор...

говоря за обиди, заплахи, репресивни действия и така нататък...

само не ми казвай моля те, че в такива случаи трябва да докладвам на администрацията...

Мислиш ли, че аз желая тия форуми да се оформят по стереотипа и желанието на алгор...

1. Дотук добре. Едно конкретно нещо, само дето се страхувам, че точно това ще ти отговоря - да се обърнеш към администратор. Той да прецени, нарушени ли са ти с нещо правата. Случвало се е модераторско решение да бъде променено от администратор, повярвай ми. А това, дали на някого са му накърнени правата от друг, май е най-добре да се решава от трети човек. И когато вторият, който според първия, е модератор, или, както ти се изразяваш, властимащ, просто не остава друг, на когото да се оплачеш, освен още по-имащ (админ).

Това, че тоя, дето ти ги е нарушил, е с табелка, не ти отнема възможността да натиснеш бутончето за доклад.

Питанка: как безспорно се установява, че са ти нарушени прословутите права? Само примерно: затварям ти темата и ти решаваш, че съм ти отнел правото на слово, личната свобода, вероизповедание и че съм ти нанесъл психическа травма за цял живот. Или си се обидил, задето модераторът те е изложил публично, като ти е поправил две-три грешки и ти е стъпкал егото. И отваряш тема. Вътре се намърдват още двама-трима, и те обидени или засегнати. И... поредният скандал за глупости.

Не мисля, че е и необходимо - за мен важат същите правила (вкл. права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ), които и за теб. Даже малко повечко.

Страхувам се и от ефекта на подобно нещо, имайки предвид досегашния си скромен опит в българското интернет пространство, а и тази тема. Смятай, че моментално се е мултиплицирала.

2. Не мисля. Нито може. Но ако той предложи нещо, което да се приеме от всички за полезно и да има консенсус около него, току-виж станало факт. Пресен пример - подразделът за драйвъри.

Ще намина пак през темата на някоя почивка...

ПП. Подчертавам, това е ЛИЧНОТО ми мнение. Опитах се да кажа също, че те и сега са ти написани.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Разчистих темата от глупости и циркаджийски изпълнения. Надявам се, оттук нататък, в нея да видя и някакво конструктивно предложение, а не само лични нападки и разчистване на сметки. Всяко следващо отклонение от предмета на темата, писане на простотии, с цел авторът им да се покаже колко е оригинален и други подобни изяви, ще бъде санкционирано!

Добре...Имам конкретен въпрос и евентуално - предложение.

Искам да попитам дали в този форум има някакво ниво на warn level - в смисъл при всяко нарушаване на правилата от даден юзър да му се слагат някакви проценти,като при достигане на определен брой проценти да следват наказания - примерно постване само след одобрение от модератор,временен бан и т.н. Не знам как дейставт тук глобалните,за това питам. Аз съм глобален в един друг форум,и там е така - всичко си е регламентирано с тези проценти и няма двоен стандарт. Защото ми писна да виждам тук някои потребители,които системно нарушават правилата,и последствия - йок. Та примерно всеки да може да си вижда warn level-а и да си прави сметката дали ще нарушава правилата... Това ми беше въпроса.

Има warn level - по 10% за всяко наложено наказание. С риск да стане банално - за пореден път отправям апел да се използва бутонът p_report.gif при всяко забелязано нарушение.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Има warn level - по 10% за всяко наложено наказание. С риск да стане банално - за пореден път отправям апел да се използва бутона "Докладвай" при забелязано нарушение.

Добре. Възможно ли е това ниво да е видимо за всеки,а не само за глобалните? Не виждам някаква пречка. Така всичко ще е много по-открито и прозрачно. Плюс това би могло да се разясни и в правилата на форума - за да знаят хората за тези проценти и за какви провинения се налагат. Мисля,че е напълно осъществимо...

Warn level e видим само са модовете и админите, и би трябвало да е 33%, тоест след 3 предупреждения получаваш бан.

• Автор
1. Дотук добре. Едно конкретно нещо, само дето се страхувам, че точно това ще ти отговоря - да се обърнеш към администратор. Той да прецени, нарушени ли са ти с нещо правата. Случвало се е модераторско решение да бъде променено от администратор, повярвай ми. А това, дали на някого са му накърнени правата от друг, май е най-добре да се решава от трети човек. И когато вторият, който според първия, е модератор, или, както ти се изразяваш, властимащ, просто не остава друг, на когото да се оплачеш, освен още по-имащ (админ).

Това, че тоя, дето ти ги е нарушил, е с табелка, не ти отнема възможността да натиснеш бутончето за доклад.

Питанка: как безспорно се установява, че са ти нарушени прословутите права? Само примерно: затварям ти темата и ти решаваш, че съм ти отнел правото на слово, личната свобода, вероизповедание и че съм ти нанесъл психическа травма за цял живот. Или си се обидил, задето модераторът те е изложил публично, като ти е поправил две-три грешки и ти е стъпкал егото. И отваряш тема. Вътре се намърдват още двама-трима, и те обидени или засегнати. И... поредният скандал за глупости.

Не мисля, че е и необходимо - за мен важат същите правила (вкл. права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ), които и за теб. Даже малко повечко.

Страхувам се и от ефекта на подобно нещо, имайки предвид досегашния си скромен опит в българското интернет пространство, а и тази тема. Смятай, че моментално се е мултиплицирала.

2. Не мисля. Нито може. Но ако той предложи нещо, което да се приеме от всички за полезно и да има консенсус около него, току-виж станало факт. Пресен пример - подразделът за драйвъри.

Ще намина пак през темата на някоя почивка...

ПП. Подчертавам, това е ЛИЧНОТО ми мнение. Опитах се да кажа също, че те и сега са ти написани.

подчертавам дебело - до сега не съм се обръщал към администратор, колкото и да ми е било належащо...

така, че ако ме упрекнеш ти или който и да е от екипа, че първо е трябвало да пробвам и тогава да ръся мозъци, ще го приема...

малко ще се поясня, защото от поста ти имам чувството, че не съм разбран правилно...

основното ми предложение е да бъдат добавени написани права на юзерите в Калдата...

а това как да реагират в случай, че са им незачетени правата от модератор, просто да си е вътре в този раздел с правата...

прав си, че всичко е въпрос на тълкуване...

но аз не мисля, че и сега има проблеми с повечето от вас...

както ти ми даде примери, така пък аз ще ти дам факти (без да споменавам имена или никове)...

до сега няколко пъти съм се опитвал да решавам нещата с тези бутони или чрез ЛС...

обаче в нито един от случаите не се стигна до конструктивно решение на това, което бях поставил като желание или като проблем...

не ми е целта да топя някой или да си пиша някакъв актив...

интересно е, че когато и глобални модератори вдигат ръце и ми казват (цитирам) "А бе оправяй се както знаеш" това на теб на какво ти прилича...

ето друг пример в тази тема...

огромна благодарност на Стенли, че я разчисти като хората...

обаче остана поста на един ваш колега, който ако не обиден, то е абсолютно арогантен и нападателен...

за Бацката говоря и то не защото имам нещо против него...

просто темата беше разчистена, а неговия пост оставен...

ето градивна критика...

не само в онази тема сбъркаха те...

и тук продължиха (ако не всички, то някои)...

сега искаш да кажеш да се обърна към администратор ли...

ами не виждам смисъл Ванка...

хората ако нямат малко самосъзнание и чувство за такт и уважение към другите, за какво да говорим с админите...

пп.само ще вметна, за да не ме разберат накриво хората...

на мен не ми пука дали модератори ще бъдат Дупедавий, Навединчо или Блюдолизчо (тук също използвам тъпи невъзможни имена, за да не се припознае някой случайно)...

пука ми за това, както аз не съм го напсувал него, така и той да не ме псува мен...

искам си правата бре...

как да го обясня в по-кратък и прав текст...

не искам революция, не искам преврат...искам нещо просто и елементарно...

ппп.като приключим с това обсъждане, ще премина лично аз към следващи конкретни предложения...

тоест това, което аз ще предлагам...

другите нека си пишат когато и както сметнат за удобно...

Ако нещо подобно е видимо човек, ще се замисли преди да прави на интересен отново.

Гледаш, че си на една крачка от бана и си мериш приказките.

Но мен ме интересува друго. Значи някой е във видимо нарушение и пращаш доклад. То хубаво пращаш, ама понякога модовете не са на линия. Нещо напълно нормално и разбираемо. Моето предложение е модовете, които са на разположение да са видими, а не скрити. За да знаеш към кого да се обърнеш, за бърза реакция пък и да не се заформят кавги за глупости.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Warn level e видим само са модовете и админите, и би трябвало да е 33%, тоест след 3 предупреждения получаваш бан.

Това е твое тълкувание. Аз искам мнението на глобалните. За мен уорн левъла трябва да е видим за всички,и да си има регламентирани правила за вдигане на процентите - примерно спам и реклама - 10 %, обида,цинизми,ругатни - 20 % и прочее,като това бъде вписано в правилата на форума и се знае от всички. Така всичко ще е много по-ясно и подредено. Лично мнение все пак...Само предлагам

Ако нещо подобно е видимо човек, ще се замисли преди да прави на интересен отново.

Гледаш, че си на една крачка от бана и си мериш приказките.

Но мен ме интересува друго. Значи някой е във видимо нарушение и пращаш доклад. То хубаво пращаш, ама понякога модовете не са на линия. Нещо напълно нормално и разбираемо. Моето предложение е модовете, които са на разположение да са видими, а не скрити. За да знаеш към кого да се обърнеш, за бърза реакция пък и да не се заформят кавги за глупости.

Относно видимостта на нивото на предупреждение - въпросът е от компетенцията на администраторите. Що се отнася до второто предложение - при използване на коментирания по-горе бутон, докладът за нарушението се разпраща до всички глобални модератори и администраторите. От това по-добро сигнализиране, здраве му кажи! ;)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.