Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко разсъждения, въпроси и...още нещо!

Featured Replies

За втори път се включвам в темата с два цитата :

Kак да се държим във форума / или защо бях изгонен/репресиран...

Другото са правилата на форума

Не са ли достатъчни за информиране на всеки потребител какви са му правата и задълженията ?

Всички , при регистрацията сме деклалирали, че сме съгласни с това.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Относно видимостта на нивото на предупреждение - въпросът е от компетенцията на администраторите. Що с отнася до второто предложение - при използване на коментирания по-горе бутон, докладът за нарушението се разпраща до всички глобални модератори и администраторите. От това по-добро сигнализиране, здраве му кажи! ;)

Да, знам ясно ми е. Но днес например ми се случи да се зачудя за нещо, исках второ мнение за един пост и в крайна сметка постъпих според собствената си преценка (която не винаги съм убедена, че е правилна). Има моменти, когато нещата се случват, а няма никой, а ти трябва да отреагираш.

Говоря не само за конфликти, но и за чисто технически въпроси. В много случаи ЛС-тата са ми вършили много по-добра работа от докладите, които понякога стоят поне 1 час преди някой да отреагира.

А, и честно казано за мен това е нещо елементарно. Ясно е че никой не е длъжен постоянно да подскача по разните ни там прищевки, но когато наистина се налага е хубаво да знаеш, че винаги има човек, който няма да ти прочете писмото след час-два, а ще ти отговори веднага.

• Автор

Не са ли достатъчни за информиране на всеки потребител какви са му правата и задълженията ?

да...

аз все още съм съгласен с това...

и винаги ще бъда...

с тази си тема къде нарушавам правилата...

би ли ми пояснил...

искам просто да предизвикам дискусия...

и да споделя с какво не съм съгласен...

имам ли това право господин Trichocephalus или не...

просто си питам...

и Ванка, ето още нещо, което конкретно мисля, че може да се промени...

Можете да бъдете репресиран/изгонен и за нарушения, които не са изрично написани тук.

Личната преценка на модератора за всеки конкретен случай се счита за меродавна и окончателна.

ще ми е интересно да чуя твоето мнение...

Аз от тези линкове си научавам само задълженията, не и правата. Ти, би ли ми посочил къде са ми правата?

Аз от тези линкове си научавам само задълженията, не и правата. Ти, би ли ми посочил къде са ми правата?

biggrin.gif Съжалявам, ама имаше един виц на времето:

Стоят хора и викат: "Искаме!Искаме!Искаме!"

Накрая излиза човека и ги пита "Кво искате бе, хора?"

Отговорът: " Ко дадеш! Ко дадеш!"

Тъй, че давайте да конкретизираме а?

В случая бих казал, че всичко което не е забранено е позволено.

Що не вземе "Групата на Шаро" да си направи един форум и да си пишете вътре на спокойствие? Да си направите правила по ваш избор, да си сложите титли "глобални модератори" и да престанете да натоварвате хората с вашите свръх идеи?

С идеята да привлечете внимание ставате много смешни и банални вече! Излезте в тая хубава вечер на разходка, да разтоварите напрежението е моя съвет.

Що не вземе "Групата на Шаро" да си направи един форум и да си пишете вътре на спокойствие? Да си направите правила по ваш избор, да си сложите титли "глобални модератори" и да престанете да натоварвате хората с вашите свръх идеи?

С идеята да привлечете внимание ставате много смешни и банални вече! Излезте в тая хубава вечер на разходка, да разтоварите напрежението е моя съвет.

Бацката...Даваме идеи.Конкретни. Нали така ни казаха колегите ти...Какъв е проблема???

Това, че ти се предоставят достатъчно неща тук, не е ли достатъчно, на фона на три елементарни неща, които се искат от теб?

А дали не искате и по някой лев да ви дадем, че сте се регнали?!

biggrin.gif Съжалявам, ама имаше един виц на времето:

Стоят хора и викат: "Искаме!Искаме!Искаме!"

Накрая излиза човека и ги пита "Кво искате бе, хора?"

Отговорът: " Ко дадеш! Ко дадеш!"

Тъй, че давайте да конкретизираме а?

Че то по-конкретно от това, здраве му кажи. Бих се засмял на вица ти, ако беше написан на място.

В случая бих казал, че всичко което не е забранено е позволено.

Аз не бих казал, защото това което написа, замисляш ли се колко права ми дава... cool.gif

за Бацката говоря и то не защото имам нещо против него... просто темата беше разчистена, а неговия пост оставен...

ето градивна критика... не само в онази тема сбъркаха те... и тук продължиха (ако не всички, то някои)...

сега искаш да кажеш да се обърна към администратор ли...

хората ако нямат малко самосъзнание и чувство за такт и уважение към другите, за какво да говорим с админите...

искам си правата бре... как да го обясня в по-кратък и прав текст... не искам революция, не искам преврат...искам нещо просто и елементарно...

Това е начинът да го получиш. Там, след натискането на бутончето, трябва да ти се покаже и поле за причината, заради която го натискаш - попълни го. Не знам как да ти го обясня другояче...

Можете да бъдете репресиран/изгонен и за нарушения, които не са изрично написани тук.

Личната преценка на модератора за всеки конкретен случай се счита за меродавна и окончателна.

За първата част - няма как да бъдат предвидени абсолютно всички случаи. Ей ти един, дето аз го репресирах и го няма в правилата: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=86461 - какво да го правя такъв? Един път му е посочено какво нарушава, той не вдява, щото го мързи... И на него съм му нарушил правата, щото го няма в правилата. Ако потрети, обаче, ще му ги наруша пак - тук вече е личната преценка. Пък той ако иска, да се оплаква.

За втората част - ако втората част се махне, нали тоя любител на търсачката ще тръгне да се жалва всеки път, когато някой го локне по същата причина? След "репресията" му остава възможността за "реабилитиране" - след бана пак му се дава възможност да поиска преразглеждане от администратор, има специална форма за целта. Счита се за меродавно дотолкова, доколкото не би трябало да бъде предмет на публично обсъждане.

И тук пак има изключения, знам...

А така, извадено от контекста, наистина звучи доста стряскащо...

• Администратор

Доста се колебаех дали да пиша в тази тема и доста хора спирах да пишат ама и дойде времето и на нея.

Първо и основно - Писна ми да чета постове на потребители, които не са направили нищо за тоя сайт освен да го използват да си пишат и плюват по други и в един момента да дават предложения и да оценяват работата на хора, които са прекарали стотици безсънни нощи над него за да изглежда така спретнат и подреден и без никаква латиница.

Ето един отговор от мен: ДА на модераторите и хората, които работят върху този форум ще се гледа с друго око и ще се прощават някои грешки. На потребителите НЕ. Ако това не ви харесва станете Модератор и прекарвайте по 5 от 7 безсънни нощи в седмицата в редактиране на теми пък после давайте оценки за работата на другите.

На който не му харесва аз съм го казвал над хиляда пъти от създаването на сайта казвам го и сега: Форума не е публичен дом, който влезе да излезе доволен и не е старчески дом, който влезе да остане до края - има много форуми по света.

Относно warn-а няма нужда и няма да е видим ... Едно време като имаше репутация и като беше видима нито някой се спираше да нарушава правилата нито възпитахме някой. Даже всяка втора тема беше за тази Репутация кой на кой гласувал защо гласувал .. защо минус, защо плюс. Извинявайте ама не сте дорасли да виждате и да боравите с подобни неща и за съжаление няма скоро да дорасте България за подобно нещо.

Допълнение: algor и там другите... Докато сте потребители и използвате услугите ни безплатно ще имате само ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Права и други подобни ще имате, когато станете част от екипа на сайта или плащате нещо за да го използвате.

Редактирано от kal (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.