Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера дали ми следят компютъра?

Featured Replies

Anne, с това което прочетох от теб, имам чувството, че вярваш в теорията за конспирацията. Прекалено си страхлива, да не въртиш на този компютър банкови сметки с по над 20 000 лв. че така се притесняваш.

Прочети това, което ти е дал B-boy[styLe]. Програмите към, които той е дал линкове са за блокиране на портове(места от където в повечето случай се прониква) които не се използват от ОС. Така ще ограничиш достъпа до компютъра си от атаки, управление и каквото друго решиш.

Сканирай с антивирусната и вземи сложи някой Spyware програмки, за да знаеш дали някой не ти слади клавиатурката... ами това е ...

П.П. Тези програмки, B-boy[styLe] ги знае най-добре, кои са ефективни и кои не ;)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Отговори 135
  • Прегледи 70,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• а аз си мислех, че вица за блондинката дето я пратили в космоса е научна фантастика

• ееееееееее, стига де! Тъкмо стана интересно!

• не е зле един лог от Hijackthis 1.свали я от тук 2.прейменувай я на alabala.exe 3.избери Do scan and safe log file 4.копирай съдържанието на лога и го постни в следващия си пост

Публикувани изображения

Anne, с това което прочетох от теб, имам чувството, че вярваш в теорията за конспирацията. Прекалено си страхлива, да не въртиш на този компютър банкови сметки с по над 20 000 лв. че така се притесняваш.

Прочети това, което ти е дал B-boy[styLe]. Програмите към, които той е дал линкове са за блокиране на портове(места от където в повечето случай се прониква) които не се използват от ОС. Така ще ограничиш достъпа до компютъра си от атаки, управление и каквото друго решиш.

Сканирай с антивирусната и вземи сложи някой Spyware програмки, за да знаеш дали някой не ти слади клавиатурката... ами това е ...

П.П. Тези програмки, B-boy[styLe] ги знае най-добре, кои са ефективни и кои не ;)

Да, изтеглих си една програма и какво да видя-сума ти вируси, дето Нортъна, дето само знае да спи, ги е пропуснал!Имаше и троянски кон! Ох, добре, че си намерих програмка една такава за ловене на шпиони и други такива, та ги разкарах.

За кешираните страници малко се съмнявам, защото сред картинките имаше такива от ICQ както и аватарче със снимка на един мой познат дето аз го нямам. И картинки на бутони от форуми, които са ми съвсем непознати! ohmy.gif

Притеснявам се, защото едно момиче ме тормози, караме се заради момче. Тя се отнесе гадно с мен, много е отмъстителна, а пък аз имам ниска компютърна грамотност sad.gif Преди време ми беше пратила троянски кон и затова сега се притеснявам.

А какво са това портове и как се проверяват?

Да, изтеглих си една програма и какво да видя-сума ти вируси, дето Нортъна, дето само знае да спи, ги е пропуснал!Имаше и троянски кон! Ох, добре, че си намерих програмка една такава за ловене на шпиони и други такива, та ги разкарах.За кешираните страници малко се съмнявам, защото сред картинките имаше такива от ICQ както и аватарче със снимка на един мой познат дето аз го нямам. И картинки на бутони от форуми, които са ми съвсем непознати! Притеснявам се, защото едно момиче ме тормози, караме се заради момче. Тя се отнесе гадно с мен, много е отмъстителна, а пък аз имам ниска компютърна грамотност Преди време ми беше пратила троянски кон и затова сега се притеснявам.А какво са това портове и как се проверяват?

Anne, обяснението за портовете е дълго и широко, просто си намери някой познат с по-големи познания да го провери

Ебати и съвета дето ги четох до сега , Anne Изтегли си от kaldata TrojanRemover сканирай кажи резултата , ако няма резултат изтегли си AviraAntivir сканирай & докладвай , ако и с Avira-та не стане нищо дръпни почти всички програми AVG , DrWeb , Kaspersky , Nod32 , и напоследно място бозата Avast сканирай с тях ако няма резултат нито с 1 от всичките тогава направи следното отвори Paint минимизирай го , сега влез в старт менюто долу в ляво само цъкни на него трябва да излезнат програмите които си инсталирала след като ги видиш натисни бутона Print

Screen

Sys Rq

бутона се намира при стандартна клавиатура след F12 , след като го натисеш задръж 2 3 секунди , отпусни го и отвори Painta просто на белия фон натискаш Control + V , качи снимката в сайта или в някой друг дай линк може да имаш и някаква програма която не трябва да я имаш !

А забрваих да кажа може да позлваш и AVZ Antiviral

Надявам се да съм ти бил полезен и умната !

Намерих си добра програмка, дето се оказа по-полезна от спящия Нортън-кво са го прехвалили толкова? ;) Хвана ми няколко вируса и сред тях Троянски кон, при това на програми, дето мислех, че няма вируси.

http://img511.imageshack.us/img511/4811/54633432og0.png

Обаче сега имам друг проблем, ето този. Да знаете какво е? И на всичкото отгоре и последните бутони горе не би трябвало да ги има!

http://img156.imageshack.us/img156/4955/96515206no6.png

Намерих си добра програмка, дето се оказа по-полезна от спящия Нортън-кво са го прехвалили толкова? ;) Хвана ми няколко вируса и сред тях Троянски кон, при това на програми, дето мислех, че няма вируси.

http://img511.imageshack.us/img511/4811/54633432og0.png

Обаче сега имам друг проблем, ето този. Да знаете какво е? И на всичкото отгоре и последните бутони горе не би трябвало да ги има!

http://img156.imageshack.us/img156/4955/96515206no6.png

Деинсталирай го от Control Panel -> Add/Remove Programs, и друг път като инсталираш програми внимателно чети какво друго освен нея ще се инсталира.

Деинсталирай го от Control Panel -> Add/Remove Programs, и друг път като инсталираш програми внимателно чети какво друго освен нея ще се инсталира.

Коя програма да деинсталирам?

Извинявам ако повторя нещо, но ме домързя да чета останалите мнения.

Забрави въобще за МВР, можеш и сама да се справиш - с една защитна стена (пр. FireWall) или дори някоя антивирусна, която ще ограничи достъпа до компютъра ти.

yahoo ! toolbar

ти не четеш ли какво пише по екрана ти ?

Супер, обаче не намирам никъде Яху като програма. Има само папка. ;)

Супер, обаче не намирам никъде Яху като програма. Има само папка. ;)

В Control Panel -> Add/Remove Programs.

Ако я няма там, просто когато следващия път излезе прозореца сложи отметка на Don't change my homepage и на No, и щракни ОК.

Освен това може да щракнеш на най-горната сива лента във Firefox и да махнеш отметката пред Yahoo!Toolbar

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Извинявам ако повторя нещо, но ме домързя да чета останалите мнения.

Забрави въобще за МВР, можеш и сама да се справиш - с една защитна стена (пр. FireWall) или дори някоя антивирусна, която ще ограничи достъпа до компютъра ти.

Ако знам какво са това защитни стени............

Вземи си направи акаунт на компютъра-с парола и то по-сигурна,мисля,че така ще се затруднява влизането на други в компютъра.Не ,че ако се заемат за известно време ,пак може да я разберат,но трябва наистина да са много знаещи в областта.И все пак акаунт с хубава парола-букви и цифри,ще е добре да имаш.Поне аз така си мисля.

п.с.

Ако знам какво са това защитни стени............

Съветвам те да почетеш малко повече ,преди да предприемаш каквито и да било промени по"windows".Aз също нищо не знаех преди половин година/то не ,че сега много знам/,но все пак с четене се постига всичко.

Ето тук прочети за защитната стена->********************

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Вземи си направи акаунт на компютъра-с парола и то по-сигурна,мисля,че така ще се затруднява влизането на други в компютъра.Не ,че ако се заемат за известно време ,пак може да я разберат,но трябва наистина да са много знаещи в областта.И все пак акаунт с хубава парола-букви и цифри,ще е добре да имаш.Поне аз така си мисля.

п.с.

Съветвам те да почетеш малко повече ,преди да предприемаш каквито и да било промени по"windows".Aз също нищо не знаех преди половин година/то не ,че сега много знам/,но все пак с четене се постига всичко.

Ето тук прочети за защитната стена->********************

Аха, само не разбрах кое се отнася за моя Интернет Експлорър , моя е Професионал.

Аха, само не разбрах кое се отнася за моя Интернет Експлорър , моя е Професионал.

Не мога да те разбера нещо,но както и да е "Интернет Експлорър"- е едно ,а "Професионал."-май е за "уиндоус-а".

Сега виж поне вградената стена дали ти пусната ,ако не е ,пусни си за сега нея,аз също си я ползвам-за момента.

Ето от къде:

Старт->настройки->Контролен панел->Security Center->Firewall->ON-така трябва да ти е,за да е пусната.

Дано съм била полезна.

Не мога да те разбера нещо,но както и да е "Интернет Експлорър"- е едно ,а "Професионал."-май е за "уиндоус-а".

Сега виж поне вградената стена дали ти пусната ,ако не е ,пусни си за сега нея,аз също си я ползвам-за момента.

Ето от къде:

Старт->настройки->Контролен панел->Security Center->Firewall->ON-така трябва да ти е,за да е пусната.

Дано съм била полезна.

Пуснах си музика и се обърках какво пиша! :clap:

Да, пусната ми е и сега?

Верно ли е, че папките и файловете с това име-system32, които са в диск С са такива за проследяване?

Верно ли е, че папките и файловете с това име-system32, които са в диск С са такива за проследяване?

Да вярно е!!!Веднага ги изтрий,ако искаш да си решиш всичките проблеми,завинаги!

А сега сериозно-НЕ ПИПАЙ ТАЗИ ПАПКА!Единственото разумно нещо,което прочетох досега в темите ти е да си извикаш някой знаещ,който да ти оправи компютъра.Нивото на компютърна неграмотност,което демонстрираш е потресаващо!Поне се напъни да почетеш малко,преди да пълниш форума с тъпотии....

Поздрави!И успех в четенето!

Глупости.Не.Но,ако има нещо,което да те проследява,то знай,че програмите за откриване на подобен вид "програмки за проследяване"или разни други "спайуер-и"-ще ти покажат точното местонахождение.Такива са->а-squared free

MalwareBytes

Има и още много други-въпрос на личен избор,но аз използвам тези и съм много доволна.

това е сиситемна папка на уиндоус... а,за защитна стена мисля ,тази на уина не е достаъчна защото сканира само входящите портове ,а ако троянеца изнася информация тя не го закача...

това е сиситемна папка на уиндоус... а,за защитна стена мисля ,тази на уина не е достаъчна защото сканира само входящите портове ,а ако троянеца изнася информация тя не го закача...

Ти и входящи и изходящи портове ли имаш ?

Ти и входящи и изходящи портове ли имаш ?

oп грешка за Входящия и изходящия ТРАФИК ставаше дума...

Глупости.Не.Но,ако има нещо,което да те проследява,то знай,че програмите за откриване на подобен вид "програмки за проследяване"или разни други "спайуер-и"-ще ти покажат точното местонахождение.Такива са->а-squared free

MalwareBytes

Има и още много други-въпрос на личен избор,но аз използвам тези и съм много доволна.

знам я първата, откри ми вируси, но не и нещо проследяващо! Как се търсият тия вреддители?

Trojan.Downloader източва трафик.. изобщо не те шпионира. хаха излез от филма biggrin.gif

edit: това дали ще ти помогне ?

Редактирано от ctelu (преглед на промените)

Anne Мойто момиче, я се поуспокой излез от филма в който си влязла.

Сега десен клик в/у иконката на My computer > Properties > Remote > и махаш отметките след което ОК

Направо не смея да те карам да се бърникаш в services да не оплескаш нещата.

Със каква антивирусна си ? ( може да си споменала ама кажи пак) и имаш ли инсталиран Service Pack 1,2,3 (след като дадеш пропертайс на май комп. във General пише операционната ти система Windows XP и отдолу Service Pack еди кой си номер )

Ако решиш да я сменяш след като си изтеглила новата деинсталираш старата , като преди това си вадиш кабела на нета и когато старата вече е махната слагаш новата и кабелчето за нета.

Изтегли си :

Advanced WindowsCare V2 Personal - Тя горе долу ще закърпи положението и ще затвори по-опасните дупки в Win.

xpAntispy - също ще ти помогне , само че трябва малко от малко да разбираш все пак какво правиш.

HijackThis - Със него има гояма вероятност да се открие това което те тормози ако изобщо има такова , ама няма да можеш да се справиш. Затова ако постнеш само лог( log)-а от програмата които ще ти бъде генериран тук ,за да видим за какво става въпрос ще е добре.

Anne Мойто момиче, я се поуспокой излез от филма в който си влязла.

Сега десен клик в/у иконката на My computer > Properties > Remote > и махаш отметките след което ОК

Направо не смея да те карам да се бърникаш в services да не оплескаш нещата.

Със каква антивирусна си ? ( може да си споменала ама кажи пак) и имаш ли инсталиран Service Pack 1,2,3 (след като дадеш пропертайс на май комп. във General пише операционната ти система Windows XP и отдолу Service Pack еди кой си номер )

Ако решиш да я сменяш след като си изтеглила новата деинсталираш старата , като преди това си вадиш кабела на нета и когато старата вече е махната слагаш новата и кабелчето за нета.

Изтегли си :

Advanced WindowsCare V2 Personal - Тя горе долу ще закърпи положението и ще затвори по-опасните дупки в Win.

xpAntispy - също ще ти помогне , само че трябва малко от малко да разбираш все пак какво правиш.

HijackThis - Със него има гояма вероятност да се открие това което те тормози ако изобщо има такова , ама няма да можеш да се справиш. Затова ако постнеш само лог( log)-а от програмата които ще ти бъде генериран тук ,за да видим за какво става въпрос ще е добре.

Ей, ей, я обясни по-бавно и разбрано!

С Нортън съм, но сега си имам и една по-добра за ловене на вредители- a-squared fee и си махнах вредителите.

Просто искам да знам дали някой ми бърка в компютъра и ме следи, защото все пак авчето със снимката на онова момче я виждам за пръв път!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.