Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link: Mozilla Firefox 3.0.3 на български

Featured Replies

След ъпдейт към версия "Firefox 3.0.1" се оказа, че разширението с превода не е съвместимо с тази версия.

Проблема се разрешава по следния начин:

Редактиратe install.rdf файла(с Notepad) намиращ се във "firefox-3.0.bg-BG.langpack_beta.xpi" файла (.xpi фaйла се отваря с WinRAR или друга архивираща програма).

В install.rdf фаила се променя:

от <em:maxVersion>3.0</em:maxVersion> става <em:maxVersion>3.0.*</em:maxVersion>

След това "firefox-3.0.bg-BG.langpack_beta.xpi" файла се придърпва в прозореца на Firefox 3. Натискате Install.

Рестартирате и всичко е готово.

Редактирано от zackbg (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 31,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Пуснахме пооправен превод, който все още е beta за Firefox 3.0.1. Можете да си га свалите от връзката от предишната страница.

ПС: Остава ни още съвсем малко. Ако имаме повечко късмет в СЪбота или Неделя ще пуснем финална версия и даже ще се постараем да направим и инсталатор.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Не знам дали някой се е заглеждал, но превода на Firefox достигна 700 изтегляния за 6 дни. Това си е рекорд какъвто Mozilla направиха с пускането на Firefox 3. До сега не съм виждал никой друг превод да се изтегли толкова много пъти за по-малко от седмица. Надявам се преди 12 да сме качили финалната версия на превода, но без инсталатор. Все още се мъча да намеря правилния начин за изграждане на инсталатор.

Bfaf искам да ти благодаря за всичко, което правиш за нас.

Надявам се наистина 3-ката скоро да се сдобие с български превод.

Благодаря :P Все още имало хора които имат възможност, желание и умения и ги използват в услуга на всички. Оказа се, че когато има желание всичко става laugh.gif

Благодаря :yanim: Все още имало хора които имат възможност, желание и умения и ги използват в услуга на всички. Оказа се, че когато има желание всичко става laugh.gif

Да така е! Не само желание, но и силна подкрепа от наша страна. Много ме е яд на хора които излизат с коментари от сорта защо си играете да превеждате, аз български преводи не ползвам, най-ми е добре на английски и т.н. небивалици.

Отново огромно благодаря за положения от вас труд за нас! :handshake:

БЛАГОДАРЯ ВИ !Чудя се дали не може да качите превода на официялната страница на мозила!

БЛАГОДАРЯ ВИ !Чудя се дали не може да качите превода на официялната страница на мозила!

И това ще стане.

При мен е оправено :speak:

• 3 седмици по-късно...

За превода на български не е необходимо и друго разширение Може да се смени само една стойност, след като качите файла xpi

Пишете в адрес бара about:config и сменете значението на пареметрите general.useragent.locale с en-US на bg-BG

Рестарт и готово :rolleyes:

Това за разширението е вярно, но мисля, че повечето хора предпочитат да не ровят във всичките тези настройки. Те си избират.

За превода на български не е необходимо и друго разширение Може да се смени само една стойност, след като качите файла xpi

Пишете в адрес бара about:config и сменете значението на пареметрите general.useragent.locale с en-US на bg-BG

Рестарт и готово :)

Аз и Bfaf използваме точно този начин. Но не всеки потребител би ровил там, както Bfaf е написал.

• 2 седмици по-късно...
правя всичко както е описано но неще да става ето вище мозилата 3.0.1 я дръпнах от сайта им

Свали превода от тук. Завлачи превода в прозореца на Firefox и го инсталирай. След това в адресната лента напиши about:config. Като се отвори страницата в полето за филтриране напиши general.useragent.locale. Ще се появи настройката отдолу. Промени стойността en-US с bg-BG и рестартирай браузъра. Това е.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Имам много добри новини. От следващата версия на Firefox (3.0.2) ще има включен официален превод. Няма да е нашият, а от официалните преводачи. Докопах се до бета версия на Firefox 3.0.2 и превода си го бива доста. На някои места е по-добър от нашия. Остава само да изчакаме всички да пуснат Firefox 3.0.2.

НОВО 2008-08-30: Въпреки че преводът е от седмици завършен, Firefox 3.0.2 няма да включва българска локализация. От страна на Mozilla проблемът беше в едно начално подвеждане какво е необходимо условие за включване в 3.0.2, както и претоварването на Mozilla с другите 8 локализации, които са добавени в 3.0.2. От моя страна проблемът беше недостатъчно тормозене на Mozilla по въпросите на локализацията, очаквайки те да реагират бързо.- цитат от преводачите

http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~ogi/blog/a...irefox-3.0.html

Благодаря. Дано да успее да ги изтормози достатъчно за Firefix 3.0.3. Ако трябва и ние ще удариме по едно рамо с тормоза.

... с другите 8 локализации, които са добавени в 3.0.2.

защо все България е прецакана?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.