Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за задачи на Pascal (merged)

Featured Replies

От ДАЛЕКО също може да бъде образувана думата КОЛЕДА.

ДАЛЕКО != КОЛЕДА => md5(ДАЛЕКО) != md5(КОЛЕДА)

• Отговори 622
  • Прегледи 131,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мислиш ли, че той ще те разбере ?

Ти съзнателно го заблуждаваш.

Трябва да се научи да мисли тоя автор иначе няма смисъл да се занимва с каквото и да било!

Здравейте! Осъзнавам, че молбата ми към вас не е правилна, знам че е редно аз да си знам маетриала, но поради здравосолвни проблеми отсъствах от Паскал. Сега имам курсова задача, която имам съвсем леко понятие какво трябва да се случи, но не и как да го направя. Моля за малко помощ, а ето я и задачата: 1.Да се състави подпрограма за намиране номерата на елементите в едномерен масив, по-големи от числото М и по-малки от сумата на предшествуващите елементи. Да се отпечатат входните данни и търсените резултати. 2.Подпрограмата да се извиква от главна програма, която да извършва обработка на масивите SUM(10), SUM(15), SUM(20)Предварително благодаря на всички, които ще се опитат да ми помогнат :cool:

Как става това с числото М? Числото М е произволно въведено от клавиатурата..или? И относно синтаксиса за по-големи от числото М ясно, но какъв ще е в условието за по-малки от сумата на предшествуващите елементи?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, Преди време ми беше попадал скрипт (мисля че беше на паскал, но не съм сигурен). на който имаше място да се въведе ИМЕ и ПАРОЛА. Имаше бутон "ВИЖ КОЛКО ТОЧКИ ИМАМ". Функцията самия скрипт беше, щом се кликне някъде където има възможност за писане на текст, да се изписват променливите на "ИМЕ" и "ПАРОЛА" и да се натиска ентър. Направено е така за да може ако се напише в скайп да може да се изпрати името и паролата. Та въпросът ми е, дали някой ще може да ми помогне с такъв или подобен скрипт?

Здравейте,

Преди време ми беше попадал скрипт (мисля че беше на паскал, но не съм сигурен). на който имаше място да се въведе ИМЕ и ПАРОЛА. Имаше бутон "ВИЖ КОЛКО ТОЧКИ ИМАМ".

Функцията самия скрипт беше, щом се кликне някъде където има възможност за писане на текст, да се изписват променливите на "ИМЕ" и "ПАРОЛА" и да се натиска ентър.

Направено е така за да може ако се напише в скайп да може да се изпрати името и паролата.

Та въпросът ми е, дали някой ще може да ми помогне с такъв или подобен скрипт?

На Pascal не се пишат скриптове.

Я обясни по-разбираемо, за какво ти е нещо подобно !

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Пиша тук, понеже смятам, че има хора, които могат да ми помогнат. Та, за петък госпожата по Информатика ни иска да реша някаква задача за домашно на Паскал, но аз нищо не разбирам и моля някого, когото може да ми я реши или поне да каже как да си я реша сам, но имайте предвид, че идея си нямам за какво иде реч. :cool: Ето я и задачата: Да се напише програма, която по дадено естествено число n(n>1), пресмята сумата S=(1/1)на степен n + (1/2)на степен n-1 ... + (1/n)на степен 1. Трябва ми и ще съм благодарен на всеки, който се отзове.

Знчи ще помоля да ми помогнете с решението на тази задача на любимия ни език Паскал :yanim: Да се напише програма, което създава файл Ukazatel, чиито записи съдържат информация за имената и телефонните номера. Да се създаде файл Tel_iva, който да съдържа имената и телефоните на всички с име Ива. Да се изведат елементите на този файл от броя им. Благодаря за съдействието. Насоки по задачата и непълно решение също ми вършат работа :yanim:

Здравейте!Бих искал да помоля някой, който знае Паскал да ми помогне за една задача: Програма за изчисляване на стойността на изразите C=n! върху m!(n.m)! Благодаря предварително, нямам и понятие как да я реша

Здравейте!Бих искал да помоля някой, който знае Паскал да ми помогне за една задача:

Програма за изчисляване на стойността на изразите

C=n!

върху

m!(n.m)!

Благодаря предварително, нямам и понятие как да я реша

program Test;

var
  c:real;
  n,m:integer;

function factorial(value:integer):integer;
var
  i,j:integer;
begin
  j:=1;
  for i:=1 to value do
	j:=j*i;
  factorial:=j;
end;

begin
write('Въведете N:');
readln(n);
write('Въведете M:');
readln(m);
c:=factorial(n)/(factorial(m)*factorial(n*m));
writeln('C=',c);
end.

Редакция: Няколко поправки в кода.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

program Test;

var
  c:real;
  n,m:integer;

function factorial(value:integer):integer;
var
  i,j:integer;
begin
  j:=1;
  for i:=1 to value do
	j:=j*i;
  factorial:=j;
end;

begin
write('Въведете N:');
readln(n);
write('Въведете M:');
readln(m);
c:=factorial(n)/(factorial(m)*factorial(n*m));
writeln('C=',c);
end.

Редакция: Няколко поправки в кода.

Благодаря

Здравейте,

Бих искала ако може някой да ми помогне за тази задача

Даден е едномерен масив а(n), n<=100. Да се състави програма, която създава нов масив В, съдържащ отрицателните елементи на масива а.

Благодаря предварително

Здравейте,

Бих искала ако може някой да ми помогне за тази задача

Даден е едномерен масив а(n), n<=100. Да се състави програма, която създава нов масив В, съдържащ отрицателните елементи на масива а.

Благодаря предварително

Цикъла, в който се проверява за отрицателни стойности в масива a[n] и се записват в масива B.

j:=0;
for i:=1 to n do
  if a[i]<0 then
  begin
 	j:=j+1; 
     B[j]:=B[i];
  end;

Цикъла, в който се проверява за отрицателни стойности в масива a[n] и се записват в масива B.

if a[i]<0 then
  begin
     B[j]:=B[i];
  end;

Знам, че може да съм нагла :):cool: но ще може ли да ми направиш цялата задача

Ако ли пък НЕ Благодаря за това

Знам, че може да съм нагла :blink::shake_puter: но ще може ли да ми направиш цялата задача

Ако ли пък НЕ Благодаря за това

Ето направих това, но ми излиза грешка бихте ли ми я открили

Program proekt_1;

var a:array[1..100] of real;

i,n:integer;

j:real;

begin

repeat

write('n');

readln(n);

until(n>0) and (n<99);

if a<0 then

begin

B[j]:=B;

end;

writeln('j=' j:2:4);

end.

Редактирано от elito_ksp (преглед на промените)

Ето направих това, но ми излиза грешка бихте ли ми я открили

По-добре дай съобщението за грешка.

Блок-схема, която разменя два символа въведени от клавиатурата е задачата.

Благодаря предварително :wors:

Още ли се мъчиш да намериш човек, който да ти направи и схемата ?

Досега да си се научил как се прави и да си забравил !

Седни и направи малко усилие за логично мислене ! Ще видиш, че не е толкова трудно !

Човек днес около 3-4 часа съм викнал в нас хора ама не могат да го разберат и те. Поне утре да и предам проекта на госпожата и да ми го обяснява, че вече направо главата ми ще гръмне от тези блок схеми. Затова разпитвам.

Редактирано от inf0rthemix (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.