Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за идеята: дървена кутия

Featured Replies

Давайте смело с критиките, все още съм на двата бряга, че хем ще стане суперяко, хем нищо няма да се получи...

Дървото лесно се обработва, леко е, сковава се един съндък (буквално) 50 на 30 на 65 санта и вече почва голямото дупчене за вентили, конектори и т.н. Вече имам дизайн, сам си го направих (оня много див) и съм на мисъл дали да скачам да го правя... Дядото е дърводелец, материали, пирони и винтове фрий... Само се чудя дали си струва, или е по-добра идеята да си ползвам стария делукс и да не се занимавам с глупости...

http://www.silentpcreview.com/article237-page1.html

Само че аз си представях кутията с леко по-заоблени ръбове и с по-тъмен лак. Успах с начинанието!

Едит:

http://www.neatorama.com/case-mod/ - малко надолу в страницата има много красиви кутии от дърво. Например тази:

pc_case_fronta.jpg

И понеже всички знаем, че си фен на зелените:

http://www.mini-itx.com/projects/amdcase/

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

дървото не е ли малко труднo за фина обработка, каквато ще ти трябва? или може би ако използваш метални крепители ... абе направо налагай по старата и лепи за нея biggrin.gif

Редактирано от No_ReSponSe (преглед на промените)

Ще стане ако използваш за материал-ЧАМ.Малко е труден за обработка , но е много здрав.Само да не забравиш да лакираш вътрешната част на кутията,че да не фърчат насам-натам малки прашинки от дървото! :rolleyes:

Ще стане ако използваш за материал-ЧАМ.Малко е труден за обработка , но е много здрав.Само да не забравиш да лакираш вътрешната част на кутията,че да не фърчат насам-натам малки прашинки от дървото! :rolleyes:

Мда, и страниците ще са от чамов шпертплат, например от 4 мм, леко, здраво и тихо. Никакъв лак. След изглеждане и леко шлифоване да се намажат с пчелен восък, разтворен с терпентин, отвън и отвътре. Египтяните са използвали подобно покритие и все още са останали техни дървении в долината на царете. Благодарение на восъка. Да не говорим за цвета и аромата на компютърната кутия после. Поне 25 години ще си пази този аромат. Почиства се от праха само, с леко избърсване с кърпа и ще свети като нова. При добър майстор е възможно да не се използват никакви винтове, скоби и подобни. Думата пирон за подобно бижу би била кръвна обида за един майстор. Или поне за дядо ми Петър дограмаджията, казват, че бил най-добрият из сливенско laugh.gif

• Автор

мали... аз си мислех какво дърво да ползвам, вие ми дадохте отговор... Тея са интересне предложения от Lyudmil, номера е, че вече си имам дизайн... Всъщност е съвсем стандартна кутия, само че няма никаде такава по магазините... Мяза на Лиан Ли на которниците... Както и да е, явно ще скачам, ако не се получи нищо - винаги мога да си зема теникия за 50лв...

Ако някой иска да закупи такава кутия за 150 лв. моля да се свърже с мен. Мога да изработя и други подобни кутии от дърво, изработването става в цех от специалисти.

pc_case_fronta.jpg

Редактирано от a4c7x (преглед на промените)

• Автор
Ако някой иска да закупи такава кутия за 150 лв. моля да се свърже с мен. Мога да изработя и други подобни кутии от дърво, изработването става в цех от специалисти.

pc_case_fronta.jpg

Мерси, ще си я скова сам :blink: Някак си искам да знам че сам съм си я направил, губи ми се удоволствието ако я взема готова... Само един въпрос към специалистите - значи за модове на кутии хората позлват готови задни панели (ще се изразя малоумно) с дупките за ЮСБ-та, мишки, монитори и т.н. В общи линии е само една нещастна ламарина... Някой да си има на идея от де мога да се сдобия с такава? Не ща да изкурубвам стария комп, че после ще трябва па на него да му зимам кутия...

Само един въпрос към специалистите - значи за модове на кутии хората позлват готови задни панели (ще се изразя малоумно) с дупките за ЮСБ-та, мишки, монитори и т.н. В общи линии е само една нещастна ламарина... Някой да си има на идея от де мога да се сдобия с такава? Не ща да изкурубвам стария комп, че после ще трябва па на него да му зимам кутия...

Не те разбрах много добре но защо ще се разваляш стария комп като от някой сервиз можеш да си вземеш или айде, можеш да си купиш за 2 лева едно изгоряло дъно и да си извадиш каквото ти трябва ? Можеш да вземеш едно стара кутия и да си изрежеш парчето около което се крепи тази ламаринка за да я закрепиш за дървената кутия ? А всяко ново дъно си идва с нова, лъскава ламаринка, мъжката част ( ohmy.gif ), която влиза в отвора на кутията ? Извини ме ако ти отговарям неточно.

Ще стане ако използваш за материал-ЧАМ.Малко е труден за обработка , но е много здрав.Само да не забравиш да лакираш вътрешната част на кутията,че да не фърчат насам-натам малки прашинки от дървото! :)

Ами ако потече смола от топлината. Едва ли някакъв лак или восък (kmvasilev), ще успеят да я задържат. Предложи по-подходящ вид дървесина.

Ами ако потече смола от топлината. Едва ли някакъв лак или восък (kmvasilev), ще успеят да я задържат. Предложи по-подходящ вид дървесина.

При очаквана температура около и до 40 градуса на въздуха в кутията лака или восъка ще попият по-бързо в чама а с времето ще изсъхнат и ще се втърдят. Ако беше ламарина тогава имаше опастност от топлината да потече лака. Е, рискът от запалване на подобна кутия (а каквото и да е дърво) е по-голям отколкото с метална ама той е наясно с това и ще си носи тоя риск. Но наистина не е за препоръчване да оставиш подобен комп през лятото цяла нощ включен да тегли торентчета :)

На самият лак и на восъка пламната температура е около 180-200 градуса при която те биха се запалили и положени на ламарина а за после не ми се мисли просто. За днес стига повече с подобни катаклизми.

• Автор
рискът от запалване на подобна кутия (а каквото и да е дърво) е по-голям отколкото с метална ама той е наясно с това и ще си носи тоя риск.

Най-топлата част в компа ще е 4850 печката... Тя вдига 90 натоварена с овърклок... Не вярвам да се запали, още повече ще има вентили вътре дето да правят някакво охлаждане...

Мисля, че се начетох на бисери и уникуми. Сутрин пия аспирин, а вечер рибено масло, под възглавницата си държа светена вода, което ме прави оракул. Оракулът ти казва - само си пощите езиците и кутията няма да я бъде. Ако напук все пак се амбицираш - направи я от абаносово дърво. Имам пирограф и мога да ти услужа, ако обещаеш, че ще ми го върнеш. С пирогарафа можеш да прогориш дървото и да нарисуваш Мона Лиза. Каквото и да натъпкаш вътре - след 6 месеца ще е археологическа находка и най-ценното ще бъде "кутията на Пандора".

За да не изядат кутията термити, дървояди и прочие инсекти - подложи я на обработка с инертен газ. Маже да и теглиш един реактивен лак за яхти. Помисли за двойно дъно. Така кубинските пури ще са ти под ръка.

• Автор

Това тактически ще се направя, че не съм го прочел... Нова идея... Да си направя съндъка от кват дървения намеря и да си я облицовам с фурнир... Тва ми беше още първоначалната идея всъшност... Дядката дърводелец ме съмнява да изнамери кой знае какви дървесини... все пак човека каруци прави...

Ма идеята за двойно дъно ми хареса... Пури не пуша, ма тва не значи, че не мога да си пъхна цигарите вътре, или някое CD, DWD, (дай боже след време) Blu Ray...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Някои машинисти са по-големи естети от хора, задоволи ли се с традиционна кутия за своя комп. Блогът на Darkroastedblend е своеобразно хранилище на изключителни фотографии, някои съпоставими с computer art. Блогърът е отделил подобаващо внимание на нетрадиционни кутии, които задължително трябва да се видят.

част 1

част 2

Имате поле за предизвикателство уважаеми psycho_666

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.