Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с фирма "СТЕМО" - Варна

Featured Replies

У-у-у, само ми дайте да разкривам некадърници, в това най-ме бива

:angry:

Един възрастен клиент отива в офиса на Стемо във Варна, където са известни с поведение към клиентите, подобно на турски паша към роби (и той самият го каза).Поискал е да му препоръчат gamer laptop до към 3 000 лв (предостатъчна сума).В последствие те му пробутват боклук на HP, с NV QUADRO :speak: Даже елементарни игри не вървят, такива, като CALL OF DUTY 2, която си върви и на INTEL GMA, с ниски настройки, и на RADEON 1600 (mobile).3D Mark 2005 изобщо не мина, отделно рестарти и забиви.Клиентът бе убеден, че СТЕМО и HP са уважавани фирми :idea: След сериозно количество смях от моя страна, истината лъсна наяве, след като разказах куп случаи, истински, и му обещах да му отърва кожата.Писах на централата на СТЕМО за подлата измама, нахвърлих им разликите между сериите QUADRO и Geforce.Бяха учтиви и ми дадоха телефона на управителя във Варна.Той се кри 4 дни, преди да го намеря, и бе изключително нагъл, и технически по-некомпетентен от 16-годишен хлапак, а шеф на толкова "уважавана фирма" :wors: Каза, че много добре били направили, като излъгали клиента.Искаше ми се да го попитам дали така е преуспяла фирмата му, но, то си е повече от ясно.Така били преценили техните техници.Отказано ми бе да разговарям с тях.Взели лаптопа, щели да го оправят с преинсталация на WINDOWS :nono: След няколко дни играчка те се предадоха, и обещаха смяна, и бях поканен да ида, и да избера друг модел лаптоп.Отидохме днес, някаква служителка ми крещя и ме обижда, като си призна, че не е технически компетентна.Побеснях, но после й се смях в очите на провокациите.Видите ли, от NVIDIA не знаели коя карта е геймърска, и препоръчвали GF, но от СТЕМО излязоха по-турци от ходжата, и дали QUADRO, само и само да вземат всичките 3000 лв на човека.Игрите не били лицензирани, затова не тръгвали :yanim: Предложих й да инсталирам безплатни игри, и да проверим това, но ми бе отказано.Правели невероятен жест, не сме го оценявали, като сменяли лаптопа.Изсъсках й, че са направили безумно некадърна продажба и явна измама, тъй като клиентът е казал, че не разбира, и иска лаптоп за игри.Служителката лъга, че е предлагала куп лаптопи, а клиентът е настоявал като магаре на мост точно за този модел, което клиентът отрече веднага.КАк можело аз да пиша такива неща на сайта на Стемо...Аз й казах, че грешката си е тяхна, и да си оправят бакиите.Останах потресен как и шеф, и служител ревностно отричаха измамата, като 15-годишни хлапаци.Смятам да ви спестя обидите и лъжите, които търпях половин час.Взели 3 бона на човека, мен изкараха некоректен...Заплаших случаят да гръмне из цяла България, като КАЛДАТА и HardwareBG са първите стъпки.В крайна сметка се спрях на един FSC с TURION X2 и NV 8600M, 2 X 320GB HDD, 17: 1440:900, за 2600 лв, тъй като нямаха особено голям асортимент.Накрая излезе, че клиентът не си пази кашона, и те отказаха смяна.Той си каза, че не иска пари назад...Няколкостотин ЛВ разлика, заради един кашон?Доколкото знам, на вторични суровини ги изкупуват по стотинки-килото ;) Инструктираха го да намери отнякъде друг кашон.Интересно, и това е представител за БГ...Половината от лаптопите в сайта им излезе, че ги няма в БГ :ass::) Накрая онази ми казва, че разликите между QUADRO и GF ги имало във всяка книжка... :clap: Само дето и хлапетата ги знаят, бих й казал аз...Моля за коментари по темата.3 000 лв, на този гладен живот, и такова унижение към клиент...Накрая човекът каза, че има чувството, че го задължават да им коленичи...Ако голяма фирма като Стемо не може да си позволи да си наеме поне един кадърен кадър във Варна...Случаят бе отнесен към доста конкурентни фирми, дори видях няколко червени от смях лица (не си измислям).Май Господарите ще ги посещават скоро...

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

• Отговори 206
  • Прегледи 50,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Явно офиса във Варна има нужда от нов персонал :)

В "дагето" несъм имал проблеми с тях.

Лошо,много лошо! За съжаление почти навсякаде е така.Само да те видят че не разбираш и ще те преметнат както си искат.

Много ти благодаря за този сигнал. Ако излезе наяве фирмата "Стемо" от някой мой познат ще му обясня как стоят нещата, за да се предпази от некомпетентни, некадърни измамници. Интересно защо в днешно време всеки пишман-продавач на хардуер е решил, че много разбира и че е най-добрия след една продажба на PC на някое хлапе...

Ако имате още Варненски фирми, които влизат в черния списък бих желал да науча имената им. :P

• Автор

Подобни случаи има най-много в Е-Варна (бившата ЛИДЕР), JarComputers, ЮМЕНА, Технополис, DIGIT, VarSys, Инфовизия, Пласико, Милениум.Ако се сетя за още, ще кажа и тях.Окуражавам всички да се включат с мнения, все пак, не съм единственият тука, и уважавам чужди мнения (ако са компетентни като на онази служителка :P )

Като говориш за HP дай поне модела , че да преценим защото като те гледам какво си избрал ще минеш за "супер разбирач".Модела pl .

• Автор

Това какво трябва да означава, заяждаш ли се?! Аз ли съм виновен, че палячовците нямат никакъв асортимент?Аз ли съм виновен, че не предлагат по-сериозни марки, като ASUS, например? Подчертах, че изборът бе ограничен, и че много модели просто ги нямали.Само да спомена, че клиентът е моряк, и след 2 дни заминава, и няма и много време.А той изрично държи дисплеят да е 17". Проблемният лаптоп е нещо подобно на ТОЗИ А избраният лаптоп е от ТАЗИ СЕРИЯ Все пак, можеха да го доставят за утре, и щели да умуват дали да уважават размяната.Няма много подходящи модели, няма време, човекът е моряк..Питах го, той каза, че не държи на interface, държи само да е 17" и с добра карта, абсолютно нищичко не го интересувало. Иначе, ако го имаха, бих избрал Ето това

За съжаление в БГ все още си мислят, че са над купувача. Дано да се оправи скоро.

Подобни случаи има най-много в Е-Варна (бившата ЛИДЕР), JarComputers, ЮМЕНА, Технополис, DIGIT, VarSys, Инфовизия, Пласико, Милениум.Ако се сетя за още, ще кажа и тях.Окуражавам всички да се включат с мнения, все пак, не съм единственият експерт тука, и уважавам чужди мнения (ако са компетентни като на онази служителка :sobbing: )

Ако за теб digit са измамници, за мен не са . И ако имаше повече търговци като тях, щяхме да живеем една идея по-добре.

• Автор

Хал, хал хабер си нямаш какви са, аз ги познавам от 8 години.Понеже пръв развестих истината, ме намразиха.Имам над 1000 оплаквания от тях, имам и телефоните на клиентите, които се оплакаха. Заповядай , и искрено ти съчувствам за мнението.

За Варненските продавачи добавям и INLAB http://www.inlab.bg/

за 2 седмици не бяха пуснали компютъра да видят за какво иде реч

и накрая след като търсих 4 дена подред отговорен персонал

човека отсреща каза еи сега го пускам какво му е

след като му обяснявах 30 минути по телефона че дъното е здало багажа

(то кое ли интелско дъно става за нещо) и че прегрява до степен че изключва мрежовата карта

образа правил тестове и ми връща компа без видео кара със съвет да ползвам дънната видео карта

(на компа се работи изключително на CAD приложения)

1-во ASUS не са никаква марка при лаптопите, ама никаква, освен с цените си естествено! 2-ро така и не казваш модела на въпросния проблемен Quadro лаптоп, 3-то... нали знаеш телефоните на КЗП, обаждай се - хората това работят!

• Автор

Драги ми Pit...

1-Добре виж модела, който посочих на ASUS, както и тези на HP и FSC.Твърдението ти е безумно, и не мога да повярвам, че точно ти казваш това..А и говорим за една от най-надеждните марки, а аз имам едва 4 000 компютъра, за които лично отговарям.Явно не си наясно, че от всички марки, HP има най-лоша подръжка и най-ниско качество на продукция, заедно с Lenovo.Бих се радвал на ЛС да обсъдим въпроса за ASUS.

2-Модела го посочих с линк

3-Изрично писах, че човекът заминава след броени дни, и няма кога да ни обърнат внимание от КТЗП.

Fixt00l нещо немога да разбера

HP-то е доста мощно шефа ми има такъв (взет от същата фирма от което изпати)

но видеото е доста добро върти 3D CAD приложения перфектно при 1920х1200

8600М е 1/3 по бавно

• Автор

Аз питах човека, дали има някаква възможност да някога да използва CAD/DCC, изброих му куп програми, той каза, че никога няма да прави какъвто и да е дизайн и моделиране.Освен това, техниците им не свършиха работа, играха си, игри, тръгващи при INTEL GMA, не тръгват тук.Аз не искам да рискувам, предпочитам геймърска карта, пък нека да е бавна за CAD/DCC/CAE.Машината не се държи стабилно, и техниците бяха съгласни да я подменят.Все пак, нямам лаборатория да ги сравнявам...Елементарни игри не вървят, не минава 3DMARK, не е ли достатъчно ясно?Мъчиха го с WINDOWS-и и разни драйвъри, няма, баце...Човекът изрично поръча геймърски лаптоп.След 2 дни заминава.Да му дадат друг със същата карта, и да стане същият проблем, насред океана? :yanim: Макар FX1600M да се води същата като 8700М-GT, видяхме я, какви ги свърши...Допълнителните, ненужни екстри вдигат и цената...Мога да модифицирам и излъжа BIOS на картата и драйвъри, но рискувам доста...И това, за 1/3 по-бърза, е много преувеличено, те са еднакви, 8700М е леко овърклокната 8600М, с около 200 MHz нагоре.Отново повтарям, лаптопът не е мой (опазил ме господ), човекът заминава на път, и няма да поемам никакви рискове с временни решения.А машината си има гаранция, да не съм им длъжен да им оправям бакиите?Щом не успяха, какво да говорим повече biggrin.gif

на мен отдавна мо стана ясно че почти всички комп фирми са некоректни към новаци!

видят ли такъв го лъжат на поразия

навремето при първия си по-свестен компюър и мен ме минаха, на моя колежка пробутаха за петнтиум РС със загубен процесор,наскоро минаха мой братовчед с подобна история - навили го да купи за дете лаптоп за игри, пробутали му на космическа цена накакъв залежал с 14' екран и с тъпа видеокарта уж марков, естествено качили му няколко стари игри и човекът нали не разбира доволен дал спестяванията си! и детето само стари игри играло а после почнало да мъкне лаптопа насам натам и го скапало! и естествено от фирмата казали че то си е виновно ( може и да е така) и отказали гаранция!

"абе как ще взимаш на дете лаптоп - питам го - те са за работа не за игри - ами от фирмата му препоръчали! че по света децата се са с лаптопи!

ами защо не ме пита? - ами те нали са специалисти! наистина са спецове ама по номерата - имат изработен нюх и попадне ли им наивник го надуват,

а попадат най често бащи със скромни доходи, искащи да направят подарък на децата си.

да не говорим че за игри е по добре настолен със свестен монитор и по стабилен е и по евтин дори за 5 пъти по-малко пари можеше да вземе настолен втора употреба и като му качи паметта и с хубава видеокарта щеше да е с много по- големи възможности!

Редактирано от martab (преглед на промените)

Ела, боже, си прибери вересиите... biggrin.gif Имам предвид не продавачите от "Стемо", разбира се, а набедения "независим експерт" Fixt00l, автора на темата. Впрочем, той човека си признава още с първото си изречение, че познанията му стигат единствено да критикува другите. И накрая не само набутал горкия клиент с Turion вместо CoreDuo, ами и една от най-дървените марки - Fujitsu-Siemens.

От над 20 години съм в компютърния бранш, работя и със Стемо, и с Юмена, и с JAR-а (до преди няколко години техни единствени представители във Варна бяха РИГ), и с Дарина от Лидер, и с братята от VarSys. Продал съм на клиенти стотици техни компютри и съм им инсталирал софтуер. И, кой знае защо, никога не съм имал проблеми с коя да е от тези фирми. Винаги са били коректни, уважавали са гаранциите (единствено от Лидер преди 5-6 години ми бавиха цял месец смяната на изгорял хард) и са проявявали разбиране, ако поради една или друга причина клиентът не хареса даден компонент и желае той да бъде заменен. В Юмена се е случвало два-три пъти при асемблиране на нова машина да заменят детайл от поръчката с друг (примерно диск Seagate с IBM/Hitachi), но след като констатирам несъответствието винаги са ми поставяли каквото съм поръчал в рамките на деня.

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения

знае как да изтрие OEM Vista-та, да инсталира на чисто XP SP3, да му изтегли и сложи нужните драйвери и да подкара без проблеми която и да е игра, но вместо да се научи кое как се прави, тръгнал да оплюва наред. Започна от Стемо, мина през топ-модел на една от най-стабилните, качествени и с добра поддръжка марки - HP - и на края изреди всички порядъчни фирми във Варна, които поддържат ниски цени. И кой остава като добър търговец според него? Може би D&G или RISK-а, с техните 20-30% надценки? Мога да ти гарантирам, Fixt00l, че на посоченото от теб HP ще върви не само Call of Duty II, a дори и IV без никакви проблеми. Стига да не използваш драйвери за видео картата на Microsoft, разбира се. А на клиента мога да изразя само най-искрените си съболезнования за лошия късмет да попадне на такъв "експерт" ;)

Редактирано от pit (преглед на промените)

• Автор

Първо, ти караш да махна на човека лицензирания WINDOWS, и да му сложа пиратски ohmy.gif Второ, ако желаеш да бъдат описани всичките случаи на некадърниците от посочените от теб фирми, да, ще бъдат, и то-с протокол.За познанията ми-колегите от форума знаят, знаят и на първенствата.Ако за теб критиката прави човека експерт-то, виждам причината за надутостта ти.

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения

ТУКАБратята от Varsys още едно време продаваха геймърска машина-Celeron с FX5200, вместо Athlon64 с по-модерна карта, още нямаше двуядрени процесори.Юмена във в-к "Позвънете" получиха карикатура за сини екрани и рестарти.Клиенти 3 месеца чакаха да им намерят захранване.Открай време казват на хората да не си вземат Radeon+Nforce чипсет, че прави проблеми (я да обясниш, господинчо...)Нося им гаранционен комп с дефектна памет, със снимка от Memtest86, те го връщат след седмица.Още случаи искаш ли? Между другото, независимият Fixt00l е четирикратен световен и европейски шампион, ти какъв си?Виж колко поста имам аз, и колко имаш ти, с какво си полезен на този форум?С обидите си, които са против правилата му?Какви са тези поръчкови, смешни коментари, без НИКАКВА обосновка?Не видях никаква аргументация.И защо великите експерти от СТЕМО НЕ УСПЯХА да го оправят, и накараха човека да си плати за инсталацията, и накрая казаха, че ще сменят машината?А твоите герои от VarSys продължават да твърдят, че Sirtec слагат в джоба си FSP.Продаваха Soltec дъна, по-запознатите от нас си спомнят за едни щуротии с картите на ATI Technologies, и шефът им плюеше по ASUS, нямало такива боклуци, и по-точно-култовия за времето си K8N, всички си спомняме, че то нямаше грам конкуренция.Предлагаше Foxconn с mATX на негово място :lol6:;)Отделно запечатват компютрите, което само мошеници и некадърници го правят, и е противозаконно.Така правят и Жар, и Юмена.Жар компютърс продадоха дефектен комп, който не можаха да оправят, изтриха WINDOWS, пращаха момчето да си носи драйвъри от 20км, вместо да изтеглят, и не можаха да го оправят, аз по телефона им казах как biggrin.gif И се обадих в София да обясня колко са кадърни тия от Варна, мога веднага да ти дам телефона на потърпевшия.Чакам извинение за обидното ти отношение, и не ме карай да си премерим знанията, ще станеш за посмешище от един младок.Ако ти си продал стотици, аз съм продал над 10 000, отделно отговарям за други 4000, имаш ли елементарно понятие колко милиона долара са това, сега ще си ги мерим ли?Нали знаеш, че това е против правилата на форума?Как можеш да караш човека да инсталира пиратски софтуер, като има оригинален?Това ли научи за 20г в бранша?Съчувствам ти.Нямали проблеми в Стемо, а не можаха да го оправят, тоя HP...Пращам клиент с лаптоп HP, купен от Гърция, и не могат да му оправят заседнал бутон, тъй като не били виждали през живота си тоя модел.А за великата и смешна марка HP, ето ти едно клипче, слушай внимателно какво казва човекът Цък Jarcomputers нарочно съм им поръчвал разни неща, вечно не могат да доставят, и обещават да се обадят.Можеш да питаш Myd, например.Когато един лаптоп дефектира, и човекът заминава след 2 дни, той законно има право да го смени, г-н 20г в бранша, и никакви гръмки прикази тип БАЛОН няма да променят това.Добре, че не попадна на теб...Мога да ти дам телефона на Димитър, бивш сервизен техник, който избяга панически от Дарина, и отиде в друга фирма да работи...Дарина обеща до края на годината да продава Blu-ray дискове по 60 стотинки...Освен това, има прекрасен пример за тяхната компетентност, случая с потребител smilevarna и дефектната видеокарта, дето всички помнят кой я съветва и кой й отърва кожата.Ето виж нейния post- ТУК и ТУК Имаше една госпожа, на която й бяха промили мозъка, че FX5200 е в пъти по-добра от RADEON 9600, навремето, имам адреса и телефона й, също бих ги предоставил.Продават компонентите с орязана гаранция, с цел рекламациите да си останат за тях, и да продадат наново гаранционен компонент- има такъв случай в КТЗП, лесно може да го проверим...Май модераторите ще се намесват, побеснявам, когато някой си самозванец ме предизвика...Обиждаш ме, наричаш ме ламер, което е против правилата на форума, а куп техници в Стемо не са ламери, като не са го оправили, така ли...А това с драйвъра е супер-съвет, сетих се още преди тях, а и опитаха и те, ама не стана.Дано излезеш мъж, и се извиниш за отношението си.Може за тия фирми и да питаш ХристоС от hardwarebg, определено е сред най-големите в България.

O.C TEAM BULGARIA FOREVER!

Специално за V12 - наистина започва да ми се струва, че си някакво рекламно лице или нещо такова на СТЕМО и другите такива фирми. Fixt00l е един от хората тук, които знаят какво говорят и през ръцете му са минали повече компютри, отколкото можеш да си представиш дори. Ако дори половината от това е истина ( а аз не се съмнявам, че е ), значи положението в тези фирми е плачевно и наистина ме е срам, че са от моята държава и се считат за специалисти.

Приканвам да се запази добрия тон и да няма нападки, темата предполагам ще е полезна за някой, така че въздържайте се от крайности!

Приканвам да се запази добрия тон и да няма нападки, темата предполагам ще е полезна за някой, така че въздържайте се от крайности!

Темата наистина е полезна.

Писнало ми е някой да ми продава нещо което си няма на идея какво е. Не може да като тръгна да си купувам фотоапарат примерно да погледна тук там и като отида в магазина да знам повече от човека който се опитва да ми продаде стоката.

Ако някой има информация как се процедира при случаи с измами да сподели. Аз лично не знам кой може да ме защити като потребител.

Еми така стават нещата като се съберат и купувач и продавач, които не са наясно с обекта на сделката. Още като видях понятието геймърски лаптоп ми беше ясно какво следва, а накрая като виждам и гениалния избор - вече нямам думи. Върхът разбира се е култа към невероятната марка Асус - неам думи...

Относно фирмата - ами дреме й на фирмата да ти кажа. Те така или иначе си поддържат магазините само с хуманна цел към самите магазини, а парите идват от съвсем различни проекти и области, това разбира се не значи, че трябва да се държат като идиоти. Това което мен ме притеснява обаче е мнението че един кашон не може да струва еди колко си. Ами може. Аз работя в компютърна фирма - незнам как е в Стемо, но като ги знам габровци - едва ли са по-либерални. Та ако аз приема някой да ми върне неокомплектована стока си я получавам като заплата и толкова. Щото ти после като клиент ще се радваш ли да ти продам лаптоп без кашон и дали няма да ми поискаш не няколкостотин лева, ами и 1000лв надолу?

А на Стемо проблема им е като на всички останали фирми - няма кадри. И това е видно.

Здравейте.

Към Fixt00l biggrin.gif

Интересно мислене имаш, но погледни към светъ

HP следва DELL и после не е много важно кой са след тях.

А дръгото което е така, ЧЕ в България внасят само БОКЛУЦИ, и чат пат по нещо свястно.

Така че скоро нема да се оправим.

Аз нямам преносим компютър, но ако имам ще бъде DELL така че не правя релкама на никой.

Това е от мен

P.S. Много се палиш, няма смисъл само хадиш нерви. :)

.Накрая човекът каза, че има чувството, че го задължават да им коленичи...Ако голяма фирма като Стемо не може да си позволи да си наеме поне един кадърен експерт във Варна...Случаят бе отнесен към доста конкурентни фирми, дори видях няколко червени от смях лица (не си измислям).Май Господарите ще ги посещават скоро...

Нищо чудно!!! То какво ли вече да е изненадващо?! Клиента има право винаги, но няма право да се държи зле с продавача на дадена стока! А продавача е длъжен да даде най-доброто предложение на клиента си! Тогава и двамата ще са доволни, а от това всеки да остане доволен имат полза и двамата, ако това изобщо касае продаващия стоката! Въпрос на гледни точки. Може пък да е мислел, че дава най-доброто?! Или просто е некомпетентен продавач! ;)

Да има и друг вариянт, да продаде и не чак толкова добрата стока- и ако успее, значи е наистина добър в продажбите!!! :)

P.S. Много се палиш, няма смисъл само хадиш нерви. :nono:

ПП. Може и да ги хади, ама явно има какво да хади! :P

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.