Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с фирма "СТЕМО" - Варна

Featured Replies

Е, днес им работи сайта на Стемо. Така и така темата се оспами и ми писна да я гледам все отгоре като отворя форума искам и аз да драсна няколко реда. Та, аз дори когато си купувам сирене питам по възможност някоя колежка откъде е с най-добро качество и цена. Въпросният моряк при положение, че познава хора от бранша (т.н. IT cool.gif ) да отиде като мъжете в първия по-голям магазин и да си вземе на юнашко доверие първото му предложено лаптопче, еми това си е просто глупащина. Ако наистина е заявил, че компа ще се използва предимно и само за игри и развлечения то не им прави чест пък на хората от магазина, дето са се полакомили за оборота. Но някои от продавачите са на процент и ако заплатката им зависи от няколко едри продажби, защо пък да му дадат една не съвсем подходяща машина на това дънди ? На никого от нас не му е приятно да гледа постоянно по улиците разни новозабогатели бизнесмени с лъскави мерцедеси и джипове. От къде да знаят, че има и хора, заработили по честен път повече парички. Та те са толкова малко у нас... А и не всеки ден в магазина ти влизат подобни клиенти. Просто е като хипотеза за това, което се е случило. Все още не знаем и не сме чули другата страна.

Та 8710w е моделна фамилия. Като забележка и като мнение аз бих предложил този модел. Защото е с ХП и е по-подходящ и съвместим с повечето игри, особено по-стари от 1 година. Това е моят друг упрек към екипа на магазина. И малко инфо - 8710w са с резолюция 1680 и 1920 за топ модификациите, с 1600 куадро и малък диск - 120 ГБ. Докато 8710р фамилията е с 250 гига диск но с по-слаба куадро видео карта и резолюции от 1440.

На времето като най-добра изработка и качество за мен и някои колеги бяха Компак машините, след тях Дел, ЕйчПи и накрая IBM и Ейсър. След като ЕйчПи прилапаха Компак се позагуби предишния страхотен дизайн и качество на Компак машинките но поне оставиха за лаптопите името им. Но както и да го извъртам ЕйчПи машините, независимо дали са лаптопи, десктопи, сървъри (доста техни сървърчета се въртят денонощно в България, да не говорим по света) или принтери са с отлично качество, дизайн и надеждност. Относно цените бих казах, че IBM имат по-високи цени в най-общия случай като машини и услуги....

На мен тази случка ми прилича на поста за кебапчето от оня ден. Та толкова големи далавери и злоупотреби стават в АйТи бранша в нашата територийка, че е смешно и жалко да си хабим барута и времето с една неудачна покупка. Като ще плюеме големите фирми у нас можем да започнем с информационно обслужване например. Или с Контракс. Там са големите далаверки, договори, доставки, манипулации и изобщо мръсотийки. Страх ме е да спомена дори понятието "здравна каса"... :) . А ако Стемо имат участие/я в подобни далавери, нека тях да обсъждаме а не подобна нелепа случка да бъде централен пост в Калдата няколко дни подред ?

Fixt00l като никнейм се чете веднага, поне за геймърчетата не е проблем да познаят че това е фикс Тул или инструментче за закрепване, поставяне на място и не знам всъщност какъв смисъл влага самият той. Fixt00l, нека да насочим силите в друга насока, става ли ? И се предполага, че не е добър стил използването на подобни епитети за по-възрастните хора, 50-те години е най-силната възраст за творчество и реализация, ще поживееш и ще го разбереш това, I hope ;)

• Отговори 206
  • Прегледи 50,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Така, смятам да кажа, с кое съм съгласен, и не съм съгласен.Съгласен съм, че съм прекалил с епитетите, и в своя защита отново ще кажа, че първо шефът, после служителката ме предизвика.Заглавието на темата е такова, тъй като машината е била продадена съзнателно.По отношение на това, държа да стисна ръката на човека, който ме предупреди да не обявявам на вселослушания какво работя, как съм се уредил, за връзките и т.н., защото е много, много прав.Държа да кажа, че не става въпрос за някакъв си sysadmin, ни кабеларка, а за много сериозна работа.Поздравявам kmvasilev за поста му, както и adisan, Shuurfak rai Shedler, дори и djagi.Клиентът влиза в офис на голяма фирма, не е длъжен да води след себе си армия, която да го спаси от набутване.Примерът на Кокомил с автомонтьора беше блестящ :) Както и IOVI, който си каза за куража.До всички, които ме плюят, бихте ли посмели да рискувате себе си, и кариерата си, срещу такива връзкари като Стемо, които са измамили човека?Относно ASUS-а, ами, нека ви го кажа така-вижте добре спецификациите на картите.8700M не е нищо друго, освен напъната 8600М, и са почти еднакви с QUADRO-то като hardware.Някъде посочиха Стемо-София, а аз повтарям, говоря само и единствено за Стемо-Варна, за Стемо-Пловдив чух добри, чух и лоши неща.V12, не почивам нито един ден седмично, трябва да се замисля.Колкото до писането по форумите-някои от нас могат да стигнат спокойно 400 удара в минута при писане, и не ми отнема чак толкоз време да пиша.Не мога да помагам толкова, колкото някои други, защото, все пак си иска време.Не съм казал по какво съм световен шампион.За това си има световни рекорди, но там 80% решават големите мангизи, и поръчковите охлаждания, спортът се губи, по мое мнение.Не съм отишъл с гръм и трясък като бай гъзар, не сте чели явно добре какво написах.Поканиха ме да избера друго, и изборът не бе голям.Посрещнаха мен с гръм и трясък, и, както казаха, болезнената избухливост си каза думата.Преумората-също, понякога се налага по 2 денонощия без сън.Ако продължава така, сега съм на 25, на 40 години ще съм се свършил...Не съм казал, че трябва някой да е чувал за мен.И по-напреднали от мен познавам, даже са няколко.Развитие трябва да има.Едно от нещата, на които станах Световен шампион беше детска цел, която се радвам, че постигнах, за да се кротна малко (представете си какво е било преди cool.gif ) Другите 3 неща нямат общо с игрите.Ако Стемо се е доказала фирма, което е въпрос на мнение, тогава как допуснаха наглата измама?! Заради процент?Изключително грешна политика, така стимулират хората да продават скъпо и прескъпо.Някой посочи цените им за пример.Защо, след като високопоставен техен служител ме подканва да се обадя на шефа, който е в течение, излиза обратното, и ме посреща така?Нека обобщим.Наистина имам пълното право да се вбеся.Обвиненията срещу мен за поведението ми биха били основателни САМО, ако бе самоволно, без да са били груби с мен.Те си го избраха сами.Не аз трябва да се извиня.Те трябва да се извинят на човека.На мен-не, не ми трябва тяхното уважение.Въпросната "кранта", за да си защити службицата, лъга в очите, че е предлагала и друго.Те директно са му предложили най-скъпото, и са го отпратили.Виновни са си.Да не го бяха направили-тая тема и нерви нямаше да я има.Не съм казал, че с всекиго правят така, само за конкретен случай говорим.Не преувеличавайте.Наистина не умеят да губят спортсменски.Доказаха го и баджанаците, които ги поддържат с хули, както забеляза IOVI.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

странно - Fixt00l поддържа 4000 компютъра пък не е админ както тои казва - в предния пост - дали не е сервизен техник - нека някои с колега от отдел хордуер да каже как се поддържат 4000 компа за които Fixt00l отказва да даде някакво инфо -

пичове струва ми се че fixt00l е самозванец ... нямам нищо против младежа - имам против много срещу глупотевините дето написа на толкова страници...

- лафа за 50 годишния моряк дето е запален геимър на лаптоп ме разби - честно - вместо да съзерцава Дзен залеза и вълничките от капитанския мостик на кораба и да уплътнява самотните вечери във философски разговори за смисъла на вселената , живота и всичко останало на чаша кубински ром - нашия човек цъка Кънтъра и CoD - e не това ме разби

Редактирано от netmaster (преглед на промените)

• Автор

netmaster, ще го кажа така: Може да си админ, може да си сервизен техник, може да си програмист, ЛЕБ-дизайнер (както имаше в бисерите), може да поддържаш софтуеър.Не е въпросът какво можеш, а какво правиш и работиш в момента.Нещата постоянно се променят.Темата май се обърна на това-Кой е Fixt00l? Ами, Fixt00l е спец, който свърши работата, която "колегите" от Стемо не можаха, и спаси кожицата на един клиент.Дали съм просяк, или световен шампион, това няма да промени този факт.Освен това, намекнах, че не става въпрос само за една компания/организация/работодатели.Може ли да оставим настрана това?Аз питах ли някого от вас къде работи?Има си тема-кой какво работи.Е, в нея съм се избазикал сериозно, де...Такива "услуги" не предлагам biggrin.gif:)

Колко много нови потребители се включиха. Чак да се учудиш как се случва точно в такава тема. :)

И за какво ви е CVто на Fixt00l ? Адреса, телефона и трите имена му поискайте направо. И без това сте прозрачни и си личи на къде биете... ;)

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

@ Fixt00l

не пич - постулатът е следния - ако ти си измислен герой - то два три купешки лафа паст-нати от Tom`s Hardware и измислен проблем със неква фирма - няма да ни накарат да те взимаме насериозно а V12 успява да те подплаши и то не на маитап

Мир

P.S - петък е - бар-бира-к...ви - напреееед

хаиде някои здравомислещ админ да заключи тая тема и да мирясаме !!!

На тази тема май вече и е време за катинарче .Каза се каквото има да се казва ми се струва .

хаиде някои здравомислещ админ да заключи тая тема и да мирясаме !!!

На тази тема май вече и е време за катинарче .Каза се каквото има да се казва ми се струва .

Лошо. Забавно четиво беше.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

И за какво ви е CVто на Fixt00l ? Адреса, телефона и трите имена му поискайте направо. И без това сте прозрачни и си личи на къде биете... :)

Затова ли "младежа" се обажда на клиента си от "скрит номер както обикновено"?

Ми дай си телефона и трите имена да те видим кой си ти, световни шампионе? Ма така като ти чета постовете, ти изкара за една книга бе човек. Публикувай в раздел научна фантазия, луди пари ще спечелиш. Мани ги тез компютри, само нерви се хабяло с тях, тц тц. А кой ли ще ти ги върне?

Fixt00l , пич единсвеното което доказваш със всеки свой пореден пост е колко ти е голямо самочувствието , и как ако някой се опита да ти обясни реалните неща те избива на комплекси и започваш да въртиш едно и също и да хулиш всички на света ... без теб естествено ... нали си световен шампион ... по какво обаче... по лично самохвалство... не исках да пиша в темата защото не заслужаваш някой изобщо да ти обърне внимание... с меко казано "огромното" ти самочувсвие... но пич ти не спираш... и тъй като гледам май няма и да спреш докато не си избиеш комплексите... а може би и никога... твое право на собсвено мнение ( особено за себе си ) но не го натяквай на другите със всеки свой пост ... така че спри... има един лаф " Ако се бориш с прасе в кал и двамата ще се окаляте , само че на прасето ще му хареса... " , е пич харесва ти както виждам...

п.с: темата отдавна е за катинарче , отдавна излезе извън какъвто и да е нормален тон и диалог , модераторите да вземат да се погрижат...

Мда, отива към закриване и затова си позволявам да пусна личното мнение на въпросната служителка, моля без коментарии и злословене откъде и как го имам, просто бях помолен да го споделя с вас:

На клиента беше предложено да ползва въпросния ноутбук, избран след консулатации с други колеги, справки по форуми и т.н., да го ПОЛЗВА за ТЕСТОВЕ за срок от 1 седмица, с уговорката ако не е удовлетворен от модела и прецени, че не е подходящ за неговите игри, да го върне. Той се съгласи – след една седмица не само не го върна, но дойде за да оформим окончателно документите по покупката и с твърдението, че компютъра е много добър.

Дори и сега, с моята жалка компетентност по въпроса кой комп е ГЕЙМЪРСКИ, аз съм убедена, че въпросният GC122EA e много добър избор дори и за игри.

и преди да заключат темата

разкажи ни за тая вселенска загадка - как точно си оправил този проблем и какво точно според теб е причинявало постоянните сривове на лаптопа на тази още по загадъчна фигура на 50 годишен моряк луд фен на последните игри - и докато ти ни обяснаш това на дълго и нашироко - аз ще отивам да оправям едни мадами чиито имена не завършват на .jpg

Не си спомням друга тема в този форум да ме е забавлявала толкова много като тази... biggrin.gif

Стана направо като сапунка. Личното ми мнение е,че ако смяташ,че си бил измамен,би трябвало да отидеш и да подадеш оплакване при съответните органи,а не да пълниш форумите с глупости. Не искам да защитавам никого,обаче е най-малкото некоректно спрямо екипа на въпросната фирма да се хвърля толкова кал по тях зад гърба им,както и да се дават обидни определения като "дърта кранта" и т.н. За мен темата е абсолютно безсмислена и само подклажда лични спорове и интриги.

Само като предложение : Fixt00l , вземи една миникамера , заснеми глупостите който ти обяснява продавача/ката в споменатата фирма , качи видеото някаде / дори и да е с лошо качество / да видим дали е вярно . Така ще докажеш на всички че всичко казано от теб е вярно ! Успех !

Мда, отива към закриване и затова си позволявам да пусна личното мнение на въпросната служителка, моля без коментарии и злословене откъде и как го имам, просто бях помолен да го споделя с вас:

Дори и сега, с моята жалка компетентност по въпроса кой комп е ГЕЙМЪРСКИ, аз съм убедена, че въпросният GC122EA e много добър избор дори и за игри.

Ааааа сега разбрах каква била работата, значи въпросният компютър си работел и клиента - Моряк си бил доволен от него ..., но това било така докато не се намесил господин спеца ФиксТул - и така му го фиксал, че компютъра взел да забива и игрите да не вървят. Да не би да си се пробвал да овърклокваш лаптоп бре - то това си е равно на самоубийство - като се има в предвид, че те нормално си греят доста лаптопите.

Е да ама нали за прецакания комп дето човека се изръсил 3 бона, някой трябва да поеме отговорност ... и кой друг освен продавачите в магазина. Дай тях да изкараме виновни за дето компютъра спрял да работи откакто "спеца" се намесил. Мале пич - страшно се излагаш. Ако си беше купил компютъра от мен, не само нямаше да предложа да го заменя, ами направо щях да откажа всякаква по-нататъшна гаранционна поддръжка на въпросния компютър.

Та докато все още темата не е заключена, да успея да кажа набързо и моето мнение за цялата ситуация.

Не искам да засягам спам темите от сорта на "кой е Fixt00l", дали е вярно всичко, което е казал за себе си, епитетите, личните нападки и т.н.

Нека започна с един обикновен въпрос: Кой нормален дори малко компетентен продавач-консултант дори в малка фирма за компютърни компоненти, конфигурации и т.н. би предложил на клиент nVidia Quadro или ATI FireGL, а какво остава пък за по-скъпия професионален клас видеокарти на 3DLabs, ако клиента изрично е попитал за машина, която ще използва за ИГРИ?

Ако проверим в сайта на nVidia навсякъде около информацията за Quadro видеокартите ще срещнем една думичка "business" и ще ни направи впечатление липсата на думичките "gaming" или "gamer" навсякъде, където се споменават въпросните видеокарти от серията Quadro, за разлика от тях обаче въпросните думички (gaming, gamer) може да срещнем във всяко едно описание на 8800, 8700, 8600 включително и M моделите, което означава Mobile. Та въпроса ми е след като от фирмата, която произвежда чиповете на тези видеокарти, както и се занимава с писането на драйвери за въпросните, са решили, че Quadro серията е оптимизирана за бизнес приложения, като CAD, CAE, Maya, 3DSmax и т.н, а GeForce серията е с оптимизирани драйвери, честоти на памет/ядро/шейдъри за игри и всекидневни приложения, тогава бих попитал всички изкарващи СТЕМО "коректна, голяма и притежаваща висококвалифицирани кадри", защо са препоръчали БИЗНЕС лаптоп, на клиент, който изрично е попитал за ГЕЙМЪРСКИ лаптоп, това за мен показва цялостната тяхна компетенция.

И визирайки факта, че клиента е предложил такава сума за лаптоп, като своя горна граница бих опровергал твърденията на някои "експерти" тук, че DELL се нареждат след HP, като една бърза справка ще покаже, че Alienware е собственост на същите тези DELL, а и при наличието на модела Dell Inspiron XPS M1730, не бих ги нарекъл поредните "Volkswagen"-и сред преносимите компютри.

Същото мога да посоча и за Acer, защото според мен ТОЗИ модел е доста по-добър от предложения модел на HP на въпросният моряк.

До тук не видях нищо коректно в препоръката на СТЕМО към клиента.

Относно кой, как и с кого се е държал грубо и дали Fixt00l е "башибозук" или СТЕМО са "турски паша" незнам и немога да коментирам, тъй като не съм присъствал на въпросните спорове, но определено служителите на СТЕМО са постъпили некоректно към обикновения клиент, който е поискал даден клас преносим компютър, а те са му предложили съвсем друг клас, като са се възползвали от некомпетентността на клиента, за да му навредят финансово(Което по законите на Република България все още е подсъдимо), чрез предлагането на по-скъп модел, неотговарящ на искания клас, с цел да вземат цялата предлагана сума от клиента въпреки факта, че са били уведомени, че това е максималната сума, която клиента е склонен да заплати за изискваната от него стока.

Не искам да коментирам повече, защото ще трябва моя тон също да прерастне в гневен, подобен на този на V12 и Fixt00l, защото все пак, когато даден клиент влезе в магазин за хранителни стоки и поиска кисело мляко, не би било коректно продавачите да му продадат немски йогурт, убеждавайки клиента, че е по-добър от обикновеното кисело мляко и заради това оправдава по-скъпата си цена.

Мисля, че не съм излизал извън рамките на добрия тон и се надявам, ако има отговори относно моят коментар, те също да са в същия тон.

Редактирано от Draconis (преглед на промените)

Аз пък имах един случай в JarComputers - Хасково.... влизам си аз в магазина и търся да си купя флаш памет.... продавачката чукаше нещо там на тоя компютър първо каза 30 лева после каза 35 лева да искара касовата бележка ми вика ааа извинявам се много не съм видяла флашката е 42 лева и някфи стотинки..... казах и че нямам толкова че нося в мен само 35 лева.... и тя ми каза съжалявам много вече искарах касовата бележка гаранция това онова..... пфу да ми се невиди добре че имах каширани още 10 лева в задния джоб иначе незнам какво щеше да стане... и така май ме излъгаха с 12 лева....

Аз бих казал ,че това няма как да стане защото JarComputers - Хасково (а и всички останали градове) работят по известните на всички цени в сайта на JarComputers.

Я-а, колко много новорегистрирани потребители са се навъдили из тая тема от вчера :P И тъй като всички са се съсредоточили единствено и само върху личността на Fixt00l, опитвайки по всякакъв начин да го дискредитират, започвам да си мисля, че това е ответната кампания на въпросната фирма.

Искам да отбележа, че не познавам Fixt00l, не съм го виждал, не съм се срещал с него и т.н. (да не ме обвините в пристрастие). Искам да отбележа също и че не мога да възприема тона му. Но, отдавна чета това, което пише тук и другаде и просто съм свикнал, та не ми прави впечатление нито невъздържаността му, нито лееекото самохвалство, подчертавано в постовете му.

От друга страна, новорегистрираните потребители на форума по всякакъв начин се опитаха и съсредоточиха вниманието именно върху автора на темата, вместо да изложат своята гледна точка и да защитят позициите на фирмата, която ги е посъветвала в малките часове на нощта да се регистрират и да опитат по всякакъв начин да дискредитират именно автора. Единствено конкретно и при това индиректно, въпросната служителка чрез поста на kmvasilev , е изложила своето виждане. Хм, къде е Сливен, къде е Варна .... ( е-ех, Василев,Василев cool.gif )

И тъй като темата достатъчно се разводни, вместо да я затворим имам друга идея: да разчистим излишния спам от нея (новорегистрираните потребители) и да оставим място за мненията на представителите на фирмата ( но не препредадени чрез трети лица). Все пак дотук, общо взето, е представена само едната страна. Нека чуем и другата!

Що се отнася до това какво рискува автора на темата и какво не .... не забравяйте т. 2.14 от Правилата за ползване на форумите :

2.14 Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за него. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума или администрацията му.

Коравия регистриран преди 18минути? "Трудно решение", ще е да триеш такъв човек cool.gif .

Хе, само така ти се струва. Стой, та гледай :P Ако пък върна темата и в Хардуер .... тогава изобщо не се съмнявай, че няма да се намеси и някой от останалите. - kokomil

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

да разчистим излишния спам от нея (новорегистрираните потребители) и да оставим място за мненията на представителите на фирмата ( но не препредадени чрез трети лица). Все пак дотук, общо взето, е представена само едната страна. Нека чуем и другата!

А кой е казал, че досега сме чули едната страна, а не представена от трети лица ?

А кой е казал, че досега сме чули едната страна, а не представена от трети лица ?

Ако това е отговорът на другата страна ( представена чрез трети лица) .... има ли смисъл изобщо да коментираме :P

Ако това е отговорът на другата страна ( представена чрез трети лица) .... има ли смисъл изобщо да коментираме :P

Това беше въпрос на развеселен наблюдател ;)

Това беше въпрос на развеселен наблюдател ;)

Коментар на "вещото" лице :

Ха де ... :P

До тук не сме чули нито едната страна според мен:

Нито моряка е писал, нито продавачката.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.