Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с фирма "СТЕМО" - Варна

Featured Replies

Авторът на темата, заради нарушаване на правилата на форума -т. 2.5 също ще бъде наказан и то лично от мене, след изясняване на ситуацията ! (ако преди това не ме изпревари някой друг колега)

• Отговори 206
  • Прегледи 50,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Уважаеми kokomil,оценявам мнението ти на админ,и смятам че така е редно,но до тук нещата са представени едностранно от страна на фикстоол и с изключение на цитата му от становището на Стемо.Ако наистина всичко е изчерпано нека темата се заключи и да бъде добавен крайният резултат.Аз не се съмнявам че парите ще бъдат върнати.Но нещата не са обективни,а ако наистина само засегнатите страни трябва да взимат становище защо изобщо се пуска такава тема или се продължава след като е видно че от Стемо до скоро нямаше отговор.Не моя работа д,но нека правилата важат и за автора защото съгласи се че изказването за това какво кара шефа си е чиста проба спам,нямаща нищо общо с тема и измества същината на проблема(не коментирам автопарка на автора).Всеки има право на мнение и след като това е форум всеки може да се изказва с уговорката която ти си направил и с правилата записани в форума.Моето мнение е същото не може с едностранно да се твърди ,че някой е мошенник при положение ,че след всички обиди квалификации и не знам какво още казва"Парите ще бъдат възтановени".

Точно затова темата не се затваря и за нас не е приключена - защото не сме чули другата страна. Даваме шанс хората да кажат мнението си и както pit каза, скоро ще го видим. Казвам го отново - всяко мнение, което не носи яснота ще бъде наказвано. Нагледахме се вече няколко дена на глупости, обиди, нападки, спам и мерене на ония си работи!

Здравейте

След тоновете пост тип " БЛА БЛА БЛА " съм 50 на 50 дали да избухна в стил Fixt00l ........

Но за сега само ще попитам Fixt00l :

Аве пич, твоята болест има ли си име ?

Батка нещо не си у ред чесно ти казвам :blink:

1. - не разбрах защо въпросният пич не е влязъл в магазина на Стемо придружен от твоята БОЖЕСТВЕННА ОСОБА ?

2. - като си наясно какво му трябва на човека а именно ГЕЙМЪРСИ АСУС защо си пратил човека във фирма която продава НР и FSC ( FujitsuSimens ) ?

- все едно да вляза в шоурума на BMW и да питам " Аве можете ли да ми продадете една шкода ? "

И още 10 -а точки мога да ти драсна ама не си струва - ясно е, че не се замисляш по-надалече от собсвенното си егоцентрично самолюбие

Все пак да си се замислял за :

- изисквания на Вендори - Стемо е Оторизиран партньор и сервиз на НР от 1993 г. - може би тъкмо си се раждал тогава ?

- според теб ако фирмата е "СТЕМО" са осъзнати измамници" дали ще си задържи Договора с тях 15 години ?

Мога да ти драсна отговор не мо-малко дълъг от твоите бесмислици но не виждам смисъл.

Само едно последно изречение :

Колко души на ден са идвали при теб с оплакването , че от ТЕХНОПОЛИС, ТЕХНОМАРКЕТ или МЕТРО са им продали нещо което не им върши работа ?

Е при мен идват всеки ден - поне по 1 -2-а ........

Mod. Edit:

Отнемане на правата за публикуване за 3 дни! От тук нататък всеки подобен пост ще бъде третиран с наказание!

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Ето и ответа на Силвия Стефанова - Продавач консултант във въпросната фирма.

Разговорът е без редакция:

sds, 12.7.2008 г. 14:20:53:

Здравейте, аз съм въпросната продавачка - Силвия Стефанова.

опитах се да се включа за последно чрез експерта, но той се покри, затова моля пуснете следното

Аз в този форум няма да се регистрирам, не виждам там нищо полезно за себе си

sds, 15:47:32:

искам да кажа нещо, но във форума

MasssHipnozisss, 16:42:11:

Няма проблем аз ще го пусна, кажете каквото имате да кажете

sds, 16:53:25:

Аз съм въпросната служителка, продала злополучния лаптоп.На клиента е възстановена цялата сума за лаптопа.На сервиза на Стемо предстои да установи има ли наистина проблем с тази машина или не.

sds, 16:56:32:

От безбройните писания по тази тема се убедих само в едно - под моето професионално и лично достойнство е да се включвам директно във форума - така или иначе истината или остава нечута, или се изопачава.

Всеки който се интересува от темата, моля да се обърне директно към мен или към друг представител на фирмата с конкретни въпроси - ще му бъде отговорено.

MasssHipnozisss, 16:58:03:

т.е. ще е удобно ли това което пишете 1:1 да го цитирам? За мен е без значение!

MasssHipnozisss, 17:00:08:

"така или иначе истината или остава нечута, или се изопачава." - тя не остава нечута по простата причина, че няма никой , който до момента да е дал вашето становище!

Ако оже малко по-подробно от ваша гледна точка да представите ситуацията, защото в това се състои целия проблем!

sds, 17:01:49:

За мен случаят е приключен!

През всеки от тези повече от 40 дни съм действала в съответствие с писаните правила за работа на СТЕМО и в съответствие с българските закони.

А на fixtool ще кажа само - преди да се захваща със СТЕМО или с която и да било друга фирма или клиент, първо да прочете поне веднъж Закона за защита на потребителя и гаранционните документи към съответната стока.

Този апел отправям и към всички потребители на стоки и услуги - ЧЕТЕТЕ условията за продажба - там има отговори на много от вашите проблеми. И още -първо се доверявайте на обслужващата ви фирма и след това търсете мними експерти.

MasssHipnozisss, 17:02:46:

Питам отново, може ли да ви цитирам 1:1

sds, 17:04:37:

Да, моля да ме цитирате. На сайта на СТЕМО има форум "Моето мнение" - който има въпроси или мнения, да се включи там.

sds, 17:05:32:

Съжалявам, в момента приключвам работния си ден каси и т.н., след малко ще дам фактите.

MasssHipnozisss, 17:05:42:

А някаква основна насока - има ли съществуващ проблем - ще дадете ли?

MasssHipnozisss, 17:06:01:

т.е да изчакам преди да поставя разговора във форума?

sds, 17:13:30:

За момента не мога да кажа има или няма проблем - в момента компютърът е при нас - близо 5 часа колеги играха cod4, факт е че на определно ниво наистина заби, но заби играта, втора игра заби още в началото. Иначе - когато беше в сервиза - два дена беше натоварен с тестове на мах - перфектен. Ще отправим писмено запитване към НР за проблема, ще направим тестове с идентичен втори комп. Аз наистина искам да се убедя, че от моделите които предлагаме, това е добро предложение.

И още - наистина дадох за седмица компютъра на клиента, да играе каквото иска и както иска - след седмица той не го върна, а си го взе окончателно. След 3 седмици се появи с омазан XP и тотално забиващ и с твърдението, че според негов консултант тоя компютър за нищо не ставал - оттам тръгна цялата история.

Това ако искате го цитирайте, вече ми е все тая - на 42 години съм и толкова помия не съм чела през живота си.

sds, 17:16:30:

Искрено съм огорчена, че млади хора (аз мисля че повечето плюещи са такива) вместо да се занимават със стойностни неща, а убедена съм повечето от тях са наистина мощежи и умни, преливат вече трети ден от пусто в празно, без да се позовават на факти, без да изказват аргументирани мнения. Радвам се, че нещата започнаха да си идват на мястото.

sds, 17:17:47:

А това за вас - девизът на СТЕМО е "Нашите клиенти стават наши приятели",...но насила хубост не става.

MasssHipnozisss, 17:18:42:

С това изчерпва ли се вашето становище, т.е. това ли искате да предам в чист вид във форума?

sds, 17:19:31:

Да, смятам че съм казала достатъчно, съжалявам ако има правописни грешки :-))

MasssHipnozisss, 17:19:59:

Още един въпрос: " След 3 седмици се появи с омазан XP и тотално забиващ "

MasssHipnozisss, 17:20:16:

това не е ли било направено във вашия офис?

sds, 17:30:21:

Не - на клиента беше даден с Vista Bussiness и с разяснение, че може легално да го doungradне до XP - това обаче не става толкова лесно за незапознати. Клиентът после сподели, че тъй като игрите започанли да забиват под Виста, се опитал да инсталира ХР. Естетсвено не успял и вместо да се обърне към нас, намерил по обява въпросния "експерт" (не оспорвам уменията му, само да беше прочел, че ако такъв се намеси, сервизът има право да откаже поддръжка). Между другото, на ICQ-то изпратих на експерта цитати от гаранционните карти на НР и стемо с молба да го цитира, но той се покри. и още всяка негова дума изопачва ситуацията.

sds, 17:30:40:

Прав е единствено, че в магазина си позволих да му отговоря на висок тон, че отношенията са между СТЕМО и клиента, а не между СТЕМО и експерта. И да му цитирам извадки от сайта на Nvidia за показателите на върпосната карта от всички тестове. Към експерта имам само един въпрос - какъв софтуер ползва за своятя 'експертна' работа и колко са легално закупени?

И още нещо, всеки оторизиран сервиз ще Ви каже, че софтуер, инсталиран неоригинално от производителя, не подлежи на безплатна гаранционна поддръжка. И че никоя фирма няма право да поодържа нелицензиран софтуер, дори има право да сезира съответните органи.

MasssHipnozisss, 17:31:48:

Това ли е което имате да кажете? Аз нямам повече въпроси за момента!

MasssHipnozisss, 17:32:39:

Искам само да помоля, ако искате да поддържаме контакт до изясняване на проблема! И ако може отново да бъдат давани вашите отговори в чист вид във форума!

sds, 17:32:53:

Ох, да, наистина не исках да се включвам, но все пак държа да се чуе ИСТИНАТА - ако някой я оспорва, негов проблем.

sds, 17:33:30:

Благодаря!!! Смятам да се отдам на по-приятни занимания - все пак съм във Варна *DRINK*

MasssHipnozisss, 17:34:26:

Все пак може ли да разчитам на обратна връзка от ваша страна, ако има още някакви недоразумения! Не веднага естествено!

sds, 17:38:30:

Да, но чак в понеделник - у дома не мога да се докопам до компютъра от децата. Дотогава... всеки има право на мнение, но моля, наказвайте хулителите. Защо fixtool смята, че по начина който работи и говори, ще спомогне да се оправят нещата в тази според него "мошеническа" България - нима това е начина

MasssHipnozisss, 17:39:30:

Имайте предвид, че нашият разговор ще бъде преден 1:1, няма да има нищо спестено... и благодаря за вашето включване!

sds, 17:41:23:

Убедена съм в правотата си, смятам че не съм обидила никого, и съм изказвала само факти...

Парите са възстановени на клиента!

За съжаление голяма част от казанато от Fixt00l не отгаваряше на истината.

Така. От прочетеното до тук си вадя изводи, че fixt00l не е прав. Неговите постове са объркани, неясни и самохвални и така и не разбрах нищо от обясненията му.

Едит:

След като чух разговора на Fixt00l с клиентът му(Коментар: #179) , което според мен трябваше да стане още в началото на темата, искам да се извиня на човека за горното изречение(няма да го редактирам, за да не кажете после че като съм модератор мога да правя каквото искам), но искам да го помоля за да не се стига до такива грешки и неправилни изводи, да промени начина си на писане, по начина с който говори с клиента - т.е. точно, ясно, разбрано и без ненужни нерви . Да приемем, че фирмата греши, но има едно единствено нещо:

sds, 17:30:21:

Не - на клиента беше даден с Vista Bussiness и с разяснение, че може легално да го doungradне до XP - това обаче не става толкова лесно за незапознати. Клиентът после сподели, че тъй като игрите започанли да забиват под Виста, се опитал да инсталира ХР. Естетсвено не успял и вместо да се обърне към нас, намерил по обява въпросния "експерт" (не оспорвам уменията му, само да беше прочел, че ако такъв се намеси, сервизът има право да откаже поддръжка). Между другото, на ICQ-то изпратих на експерта цитати от гаранционните карти на НР и стемо с молба да го цитира, но той се покри. и още всяка негова дума изопачва ситуацията.

Възможно ли е и друг "независим експерт"(например негов колега/приятел или пък самият моряк) да се е опитвал да инсталира ХР и да не е успял, и след това да е бил потърсен fixt00l или цитатът горе е опит за прикриване на истината? За сега ще приема, че и от трите страни донякъде се прикрива истината и всеки иска да се изкара прав.

Стефан(до колкото разбрах така се казва fixt00l) и морякът са прави от гледна точка на това, че СТЕМО са пробутали Quadro карта за геймърска, заради което човекът е платил по-висока цена и е получил хардуерни възможности които на практика няма как да използва, а това което иска да прави с компютъра(игри) му създава проблеми. Все едно да вържат плуг на Мерцедеса и да те накарат да ореш с него - не че няма да върви и няма да оре, ама няма да има нищо общо с изораното от трактор - не че не вървят игри с Quadro, aма не всеки знае как да ги подкара и как да му работят безпроблемно. :sobbing: Ама пък от СТЕМО твърдят, че им донесли лаптопа с омазано ХР и...

И още нещо, всеки оторизиран сервиз ще Ви каже, че софтуер, инсталиран неоригинално от производителя, не подлежи на безплатна гаранционна поддръжка. И че никоя фирма няма право да поодържа нелицензиран софтуер

Хмм...

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Май най - добре от темата да се изтрият всички постове освен тези които са пряко свързани с темата: няколко на фикстуул - от едната страна на спора, и този с цитата на продавачката - от друга страна. За това дали да накажете г-н спеца - сами да си решат модераторите. За това дали фирма СТЕМО ще предприеме някакви законови мерки за оронване на престижа и клевета - да си решава въпросната фирма. Вярвам, че за 8 страници писания всеки е решил за себе си - кой крив, кой прав. Парите са върнати, лаптопа е върнат - това е предполагам края на темата.

Май най - добре от темата да се изтрият всички постове освен тези които са пряко свързани с темата: няколко на фикстуул - от едната страна на спора, и този с цитата на продавачката - от друга страна. За това дали да накажете г-н спеца - сами да си решат модераторите. За това дали фирма СТЕМО ще предприеме някакви законови мерки за оронване на престижа и клевета - да си решава въпросната фирма. Вярвам, че за 8 страници писания всеки е решил за себе си - кой крив, кой прав. Парите са върнати, лаптопа е върнат - това е предполагам края на темата.

Страниците не са 8 а 11 (3 страници помия са в бункера). Моето мнение е, че накрая фирмата постъпи коректно, без значение дали под въздействие на развилия се спор или по собствено убеждение. Факт е, че такива проблеми се случват постоянно и аз лично се надявам тези случаи да намалеят. По тази причина гледам на темата положително. Също мога да кажа, че ако някой представител беше взел на време становище по въпроса и въпросните "новаци" не бяха подходили с ругатни и обиди, нямаше да се стигне до тук.

Та статистиката е:

11 изписани страници

3 от тях помия

2 потребителя със забрана за публикуване за по 3 дни

1 (надявам се) доволен клиент

1 фирма и 1 експерт със за мен за сега неясен статут

Едно въпросче (дано само не ми забраните да пиша за 3 дни biggrin.gif ) :

След като така и не се доказа,че Стемо са "осъзнати измамници",а по-скоро се доказаха някои неща относно "експерта",бихте ли променили все пак заглавието на темата?

Некоректно е някак...

Готово! И тук не е диктатура за да се дават наказания на всеки - наказват се само провокативните мнения и то само в тази тема, след 2 предупреждения от моя страна и 2 от kokomil

Темата беше много поучителна,само в някои моменти дразнеше "хора на новаците".Разбрах също ,че компютрите не са за индианци а също така ,че автора на темата няма реална самооценка т.е. претенциите надхвърлят възможностите му. cool.gif Голям жест от страна на фирмата е да върнат парите на човека ,макар да има съмнение за некомпетентна намеса от трети лица.Може би има още скрити факти които да покажат категоричната правота на някоя от страните но в края на краищата всичко се свежда до действието на покупко-продажбата.

В края на краищата всеки отговаря за себе си какво купува и на каква цена.Като искаш изгодна покупка провери поне на две три места цената на продукта а що се отнася до евентуална хардуерна повреда - за това са сервизите ,още повече че стоката е в гаранция.А това че след два дена човека заминавал просто е лош късмет за него - каква вина имат тези от фирмата за това?Има си срокове условия и прочие други правила за гаранционен сервиз.

п.п.Наистина изчетох темата на един дъх, като "розов роман" и все пак като се замисля колко "новаци" се хвърлиха да коментират по нея ,ме навежда на мисълта че и работата на "въпросната фирма" не е съвсем чиста.

Очакван край :sobbing: Нямал съм пряк контакт с фирма "СТЕМО", но останах с впечатлението, че не са извършили нищо некоректно. Всеки търговец има някакви правила и ги следва. Видях, че и доста работи бяха спестени от нашия ескперт :sobbing: Но, както се каза по-горе, статута и на 2те лица остава неизяснен :) Все пак темата ми беше доста интересна, макар че ми отне доста време да я проследя цялата (малко на латиноамерикански сериал заприлича). Драги fixtool, може би наистина е бил проблемен лаптопа (както се видя от разговора с г-жата), може би ти си го оправил. Напълно грешни действия от страна на клиента (изхвърлена опаковка, опит за преинсталация и т.н.). Все пак се видя, че проблема е просто липсата на комуникация (за съжаления мисля, че вината тук е малко повече при теб, не че и фирмата няма). Всеки проблем си има решение, нека се опитаме да бъдем по-цивилизовани в постигането му. Все пак мисля, че тук повечето са образовани и възпитани хора :yanim:

П.С. Клиента си е получил парите обратно. Интересно ми е (ако разбира се и ти знаеш), каква машинка си взе сега :)

След като се изясни всичко и се видя кой крив и кой прав,се надявам само на 1.За в бъдеще когато някой пуска подобна тема нека избягва крайните квалификации и обиди те не допринасят за никой,а е и крайно време да бъдем по-телерантни един към друг.Изказванията на автора говорят достатъчно за него,не му прави чест че не намери да каже една мъжка дума, а се покри.Песента те излъгаха клиента я чухме,но и му върнаха парите въпреки очевидните нарушения на гаранционните условия.Искам да поздравя админите за това че коригираха заглавието на темата както трябваше да изглежда от самото начало.

• Автор
Здравейте

След тоновете пост тип " БЛА БЛА БЛА " съм 50 на 50 дали да избухна в стил Fixt00l ........

Но за сега само ще попитам Fixt00l :

Аве пич, твоята болест има ли си име ?

Батка нещо не си у ред чесно ти казвам :)

1. - не разбрах защо въпросният пич не е влязъл в магазина на Стемо придружен от твоята БОЖЕСТВЕННА ОСОБА ?

2. - като си наясно какво му трябва на човека а именно ГЕЙМЪРСИ АСУС защо си пратил човека във фирма която продава НР и FSC ( FujitsuSimens ) ?

- все едно да вляза в шоурума на BMW и да питам " Аве можете ли да ми продадете една шкода ? "

И още 10 -а точки мога да ти драсна ама не си струва - ясно е, че не се замисляш по-надалече от собсвенното си егоцентрично самолюбие

Все пак да си се замислял за :

- изисквания на Вендори - Стемо е Оторизиран партньор и сервиз на НР от 1993 г. - може би тъкмо си се раждал тогава ?

- според теб ако фирмата е "СТЕМО" са осъзнати измамници" дали ще си задържи Договора с тях 15 години ?

Мога да ти драсна отговор не мо-малко дълъг от твоите бесмислици но не виждам смисъл.

Само едно последно изречение :

Колко души на ден са идвали при теб с оплакването , че от ТЕХНОПОЛИС, ТЕХНОМАРКЕТ или МЕТРО са им продали нещо което не им върши работа ?

Е при мен идват всеки ден - поне по 1 -2-а ........

Mod. Edit:

Отнемане на правата за публикуване за 3 дни! От тук нататък всеки подобен пост ще бъде третиран с наказание!

iovi

Каква е тая олелия, бе, човек на една тренировка не може да отиде от вас...За хипермаркетите и при мен е така, като най-много са от Технополис, и най-малко, от Техномаркет.Това какво общо има?

Отговарям за пореден път със следното изречение-бях потърсен от човека ЧАК СЛЕД като лаптопът е бил закупен.И да се научиш да водиш диалог, не като гаменче.Аз не съм пращал човекът там, нито той е подозирал какво ще стане.Той бе изключително разочарован.Доста коментари имаше, че не отговаря на истината.ХР са сложили те, а не аз, както ще се чуе от разговорите с клиента.В момента ги качвам, ше ги публикувам след малко.Неговото мнение е най-важното.Можеше да не е ASUS, можеше да е DELL Vostro/XPS, можеше даже и Toshiba или Acer да е, само да е геймърска машина, чиста.Изключително съм бесен за омацаното ХР, инсталираха го в офиса, и отрекоха.Ще говоря с клиента по въпроса за лъжата в интернет, за която може да има последствия за Стемо.Имат време до понеделник на обяд да си признаят, че те инсталираха XP.Опит за преинсталация няма, ни от моя страна, ни от тази на клиента, той наистина не разбира много.Апелирам да не се внасят безпочвени обвинения.Случаят е описан изключително подробно от мен, на когото не му се чете-няма място тук.Ако от Стемо не ми се извинят за клеветата, че съм омацвал ХР,и съм го инсталирал, гарантирам 10 пъти по-голяма "известност" на фирмата им.Дано излязат разумни.Свидетели сме на "българска работа".Имаме факти, а те ми носят вода от 9 морета...Върнат им бил лаптопът работещ.Ами нали аз го оправих...КАк не се сетих да ида и да го върна в състоянието, в което го намерих, и да им гледам сеира...Между другото, говорих с HP, и съм изложил случая директно.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Работя в друг офис на Стемо и следя тема. Реших да се включа, защото почти липсва страната на Стемо. Изключвам новорегистрираните,

предполагам мои колеги, които за съжаление се включиха в духа на охулването или резкия тон. Това неводи до добри резултати. Но със

сигурност не е организирано :).

Ето няколко акцента които си нахвърлих:

-взети са пари за инсталиране на ОС, а не за самата ОС. Има голяма разлика. Никъде няма такова условие, че по подразбиране услугите са

безплатни, напротив, в цял свят си плащаш като пич за услуги.

-на клиента е предоставена машината за 1 седмица за да се убеди, че тази машина е за него!!!

-проблема с връщането на машината е, че клиента не пази търговската опаковка. Нещо задължително в такъв случай! Все пак, незабравяйте, че върнат, този преносим компютър подлежи на нова продажба.

-варианта с връщането на парите се подготвя от поне 3 дена, а не, както си мислите поради данданията във форума. Знам го, защото още

тогава започна търсене на свободна кутия сред клиентите ни, които имат вече подобни компютри. Принципно нямаме никаква политика за

заяждане с клиенти и винаги търсим взаимноприемливо решение. Но да не забравяме, че се изисква коректно отношение и от отсрещната

страна. Ако някой ме нарече "свиня дебела" (щото съм по пълен де :)) ), едвали ще бъда склонен да му сътруднича.

-опредлено има и доста грешки в следпродажбения процес, а именно повишаване тона на разговора. Но за съжаление, това трудно може да се

избегне, първо, защото експерт-консултантите ( в случая Fixt00l) имат навика да говорят доста рязко и нападателно, а търговците ( в

случая от Стемо) неуспяват да задържат защитната си автореакция на контранападение. Между другото, ако тези елементи се преодолеят,

много недоразумения биха се оправили в духа на добрия тон. Често зад нападателния тон на клиент, се крие съвсем културен човек, но с

чуството, че някой го прецаква.

-от 7 години съм в Стемо и търговците нямат стимул да товарят клиентите си с надценки или скъпи неща. Всъщност почти няма никакво

значение дали ще продадеш нещо за 2500 ли или 3000 лв. Даже, ако колежката беше предложила Fujitsu-Siemens, щеше да спечели много много

повече за заплатата си в момента. Но явно е била убедена, че предлага по-доброто решение с HP.

-относно компентеността - доста разтеглив отговор. Обикновенно има два вида компетенции - специализирани и широкоспектърни. Може да си

изкючително добър в разбирането на компютрите, но нищо да не разбираш от плотери. И обратното - прилично да се справяш в цялата налична

гама продукти - мишки, монитори, компютри, принтери, плотери копирни машини, сървъри, сторидж, мрежи и т.н. Ако някой неразбира от

разликата между GF и Quadro, а в същото време умее добре да конфигурира и продава блейд сървъри, клъстери, виртуализация и сторидж

масиви, то той какъв е?

-за машината на HP Compaq 8710w

Core 2 Duo T7500 2.20GHz / 800MHz bus / 4MB кеш

17"WSXGA+ резолюция 1680x1050

твърд диск 120GB 7200rpm

2048MB

DVD+/-RW

802.11a/b/g/n

NVIDIA Quadro FX 1600M 512MB

6xUSB; HDMI 1.2

73Wh батерия

сензор за околно осветление;

здраво магнезиево шаси;

защита от надраскване и износване;

пълна механична защита на диска от падане и вибрации;

SmartCard и SD/ MMC/ MS/MSPro/ MSDuo(само с адаптер)/ xD памет;

36 месеца гаранция(международна), 12 м. за батерията

Аз бих добавил още памет.

Като се вземе предвид, че видеокартата е разширена версия на GF8600GT. Твърдия диск е високооборотен(за преносим компютър) и резолюцията

е средно висока 1680x1050, определено отговаря на изискванията.

Допълнителен бонус е, че конструкцията на компютъра е здрава и износоустойчива - рядкост в другите марки (и почти липсващи в

средно-ниския клас марки Asus,MSI, GB). Т.е. по-високата цена определено не е само заради професионалната карта, а и заради принципно

по-високия клас машина.

Прегледах каталога на Стемо и сякаш компютър с по-мощно видео несрещнах.

Така, че и аз бих предложил подобна машина при такова изискване. Макар, че щях да имам едно наум, че високата резолюция ще ми изяде от

производителността. Но пък ще се наслаждвама на пълно HD видеокачество 1080i/p.

п.с. между другото как ще коментирате моя случай - имам 2 поста, но съм регистриран на 6.04.2005. Сигурно като обида към kaldata-та :)

• Автор

Този пост наистина беше с умерен тон, много ми хареса.Да вземете да си научите варненските колеги на такт...Нужно ли бе всичко това?!Служителката си призна за високомерния тон.Оттам тръгна всичко-от отношението на шефа по телефона, и нейното.Моето поведение, с което не се гордея, бе провокирано от тяхното.Човекът предпочита игрите, а не CAD/CAE/DCC.Разширена версия, ако беше чиста 8700M-да, бих се съгласил, но тази карта не е точно геймърска.Изключително съм обиден от наглата лъжа, че съм инсталирал OS, и че съм го върнал омацан.Преди да се намеся, MODERN WARFARE не тръгваше изобщо.За ASUS изобщо не съм съгласен, че е средно-нисък клас, далеч изпреварват HP в много отношения, най-вече в гаранционните условия, дизайна и quality control/Customer support.Клипчето с разстреляния принтер е именно заради подръжката, слушайте добре какво казва човекът.НА Стемо ще препоръчам да заредят малко от моделите с 8700М, по-изгодни са.За паметта също е добра идея, а въпросния ASUS G2S си идва директно с повече памет.И самата линия е геймърска.

Екскурзията е за 15.4" серия, не за дискутираната.

Да, картата е насочена към CAD, но не я прави по-малко геймърска, а по-скъпа за гейминг. И това от опит, личен и с клиенти. Имам клиент, който след тестове предпочете тази машина вместо Toshiba с SLI 8700M.

Така, че мисля, че от консултанска гледна точка работата е свършена с оглед на гамата продукти предлагани в магазина. Още повече, че все пак машината е дадена да се тества за 1 седмица при клиента именно заради Quadro-то.

Между другото, сякаш никой не е казал, кой точно е омазал XP-то! Но има коментар от страна на клиента, че се е пробвал да качи XP и след това е потърсил Fixt00l. Т.е. предполага се, че омацването идва от него.

Работя в друг офис на Стемо и следя тема.

-за машината на HP Compaq 8710w

Core 2 Duo T7500 2.20GHz / 800MHz bus / 4MB кеш

17"WSXGA+ резолюция 1680x1050

твърд диск 120GB 7200rpm

2048MB

DVD+/-RW

802.11a/b/g/n

NVIDIA Quadro FX 1600M 512MB

6xUSB; HDMI 1.2

73Wh батерия

сензор за околно осветление;

здраво магнезиево шаси;

защита от надраскване и износване;

пълна механична защита на диска от падане и вибрации;

SmartCard и SD/ MMC/ MS/MSPro/ MSDuo(само с адаптер)/ xD памет;

36 месеца гаранция(международна), 12 м. за батерията

Аз бих добавил още памет.

Като се вземе предвид, че видеокартата е разширена версия на GF8600GT. Твърдия диск е високооборотен(за преносим компютър) и резолюцията

е средно висока 1680x1050, определено отговаря на изискванията.

Допълнителен бонус е, че конструкцията на компютъра е здрава и износоустойчива - рядкост в другите марки (и почти липсващи в

средно-ниския клас марки Asus,MSI, GB). Т.е. по-високата цена определено не е само заради професионалната карта, а и заради принципно

по-високия клас машина.

Прегледах каталога на Стемо и сякаш компютър с по-мощно видео несрещнах.

Така, че и аз бих предложил подобна машина при такова изискване. Макар, че щях да имам едно наум, че високата резолюция ще ми изяде от

производителността. Но пък ще се наслаждвама на пълно HD видеокачество 1080i/p.

п.с. между другото как ще коментирате моя случай - имам 2 поста, но съм регистриран на 6.04.2005. Сигурно като обида към kaldata-та :wors:

A аз би предложил на кожодерите - продавачи в България да бъдат малко по-умерени в исказванията си. Подкрепям фикстул тотално.

Най-скъпите лаптопи май са точно в нашата страна. Продават се допотопни (имам предвид доста стари) и скъпи машини.

За разлика от pjМарвин по-горе аз препоръчвам повече осведоменост.

Например отпреди шест месеца се продава лаптоп:

HP Compaq 8710w (За справка код: HP KM173PA)

Процесор: Intel Core 2 Duo T9300

ОС: Microsoft Windows Vista Business (Office 07 Ready)

Монитор: 17" WUXGA Wide-Viewing Angle Display (1920x1200)

Харддиск: 200GB 7200 RPM

RAM: 512MB Dedicated Nvidia Quadro FX 3600M

Батериа: 8 клетки

Гаранция: три години (3 Year Global Next Business Day Parts and Labor OnSite Warranty (3/3/3))

Цена: от 2600 - 3000 американски долара.

Бенчмарк:

1. wPrime v1.62 32M: 31.995 сек.

2. Windows Vista Experience Index: най-малко 5.1, като на аерото има 5.9. :)

3. 3Dmark06 - 7900 3DMarks

4. Игри (пример): Unreal Tournament 3

Min FPS: 41

Average FPS: 60

Max FPS: 65

А тази вече старичка машина, за кято скандално стана дума и се която се продава от СТЕМО струва около 1800-1900 щатски долара без ДДС и посредници - или доста под 3000 лева. :)

Още един въпрос за този античен лаптоп: хак има HD видео 1080 на резолюция 1680x1050?

Редактирано от Ronny (преглед на промените)

A аз би предложил на клиентите на кожодерите - продавачи в България да бъдат малко по-умерени в исказванията си. Подкрепям фикстул тотално.

Най-скъпите лаптопи май са точно в нашата страна. Продават се допотопни (имам предвид доста стари) и скъпи машини.

За разлика от pjМарвин по-горе аз препоръчвам повече осведоменост.

Например отпреди шест месеца се продава лаптоп:

HP Compaq 8710w (За справка код: HP KM173PA)

Процесор: Intel Core 2 Duo T9300

ОС: Microsoft Windows Vista Business (Office 07 Ready)

Монитор: 17" WUXGA Wide-Viewing Angle Display (1920x1200)

Харддиск: 200GB 7200 RPM

RAM: 512MB Dedicated Nvidia Quadro FX 3600M

Батериа: 8 клетки

Гаранция: три години (3 Year Global Next Business Day Parts and Labor OnSite Warranty (3/3/3))

Цена: от 2600 - 3000 американски долара.

Бенчмарк:

1. wPrime v1.62 32M: 31.995 сек.

2. Windows Vista Experience Index: най-малко 5.1, като на аерото има 5.9. :wors:

3. 3Dmark06 - 7900 3DMarks

4. Игри (пример): Unreal Tournament 3

Min FPS: 41

Average FPS: 60

Max FPS: 65

А тази вече старичка машина, за кято скандално стана дума и се която се продава от СТЕМО струва около 1800-1900 щатски долара без ДДС и посредници - или доста под 3000 лева. :)

Още един въпрос за този античен лаптоп: хак има HD видео 1080 на резолюция 1680x1050?

Я пък ти ми кажи какво точно искаш да кажеш, че има нов модел ли? А знаеш ли колко е вноса в България, а митото а фирмена надценка... всъщност какво точно целиш с РЕКЛАМАТА на новия модел?

• Автор
Екскурзията е за 15.4" серия, не за дискутираната.

Да, картата е насочена към CAD, но не я прави по-малко геймърска, а по-скъпа за гейминг. И това от опит, личен и с клиенти. Имам клиент, който след тестове предпочете тази машина вместо Toshiba с SLI 8700M.

Така, че мисля, че от консултанска гледна точка работата е свършена с оглед на гамата продукти предлагани в магазина. Още повече, че все пак машината е дадена да се тества за 1 седмица при клиента именно заради Quadro-то.

Между другото, сякаш никой не е казал, кой точно е омазал XP-то! Но има коментар от страна на клиента, че се е пробвал да качи XP и след това е потърсил Fixt00l. Т.е. предполага се, че омацването идва от него.

Не вярвам да подкрепяте избора на QUADRO пред SLI 8700M, това е равносилно на безумие.Ваше задължение е да обясните това на човека.Омацване не идва от клиента или мен.Май не разбирате, че той не е пипал, наистина нищичко не разбира.Машинката си беше с Vista32, носи я в офиса, връщат му го с ХР, пак не върви.Човекът се обажда, и буквално заеква.Отидох, намесих се с леко модифициране, и готово...Пак някой не е чел дългото ми обяснение:wors: , но бях помолен от бат` Людмил да обясня добре, по Мечо Пуховски.Не разбирам ревностната защита на HP от Pit, все пак е модератор, и би трябвало да е неутрален, подобно на Кокомил и Йови...Дали клиентът бе взел ASUStek G2S или DELL Vostro 1700 или дори TOSHIBA X200 , все щеше повече да прилича на изгодна геймърска машина.Онзи лаптоп верно си е кожодерщина, лично мнение.HP си имат модели с Geforce 8700M, имат и по-мощни.Явно някой трябва да продаде по-старите модели на по-висока цена, нали са официален представител на НР.Май истината излиза наяве.Ако е така, ML не се купува трудно...

Я пък ти ми кажи какво точно искаш да кажеш, че има нов модел ли? А знаеш ли колко е вноса в България, а митото а фирмена надценка... всъщност какво точно целиш с РЕКЛАМАТА на новия модел?

Къде видя реклама? По-горе стана дума за стар модел лаптоп, аз препоръчвам по-нов и актуален. Какъв проблем има?

По-горе став дума за доста неосведомен за новите продукти на НР човек, който може би е от СТЕМО. Зададох няколко въпроса, но не мисля че са към теб.

Зашото посоченият от теб модел в същата фирма е на цена 5000лв. и не влиза в условията на купувача!

Справка: http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1IRV...Nzk=#n.1.1.13.5

Така че спестявайте си офтопика относно цените, действителността в България (може би за жалост) е такава и не е само във фирма СТЕМО!

A 3000$ по елементарни сметки не са 3000 лева = 3000*1.25*1.2(ДДС) = 4500 цена от НР, а фирмите да си го продават без печалба по твоята логика?

Редактирано от pit (преглед на промените)

....

п.с. между другото как ще коментирате моя случай - имам 2 поста, но съм регистриран на 6.04.2005. Сигурно като обида към kaldata-та :wors:

Участието във форума е доброволно и никой никого не кара насила да пише !

Ако и да сте с 2 поста само, очевадно е че не сте от

новорегистрираните,

предполагам мои колеги, които за съжаление се включиха в духа на охулването или резкия тон. Това неводи до добри резултати.

Бих добавил, че се радвам на включването Ви в темата с компетентно мнение. ( за което и апелирах неколкократно)

По въпроса относно

компентеността - доста разтеглив отговор. Обикновенно има два вида компетенции - специализирани и широкоспектърни. Може да си

изкючително добър в разбирането на компютрите, но нищо да не разбираш от плотери. И обратното - прилично да се справяш в цялата налична

гама продукти - мишки, монитори, компютри, принтери, плотери копирни машини, сървъри, сторидж, мрежи и т.н. Ако някой неразбира от

разликата между GF и Quadro, а в същото време умее добре да конфигурира и продава блейд сървъри, клъстери, виртуализация и сторидж

масиви, то той какъв е?

- предполага се, че в зависимост от интереса на клиента към определен продукт се праща и консултант, който е наясно с искания продукт. Не подлагам на съмнение наличието на такъв в съответният офис.

A аз би предложил на кожодерите - продавачи в България да бъдат малко по-умерени в исказванията си. Подкрепям фикстул тотално.

....

то като се замисля и аз незнам как биха се гледали на такава резолюция..беше почти глупост.

Бъди уверен, че високите цени в България не са от продавачите, а от страна на самите вендори. Те ни ги предлагат на такива цени. Това е положението. Дребен пазар, високи цени. Че и европейски, т.е. всичко в EURO.

Само примерче - при продажба на дрехи, надценките са в порядъка 200-300%. При компютърната техника в България, макс 15% ! Кожодерите са другаде!

Ronny, има и условие машината да е до 3000 лв.

Пък и какъв е тоя стар модел дето ти си ми го написал :wors:), ние имаме по-мощен, ама и доста по-скъп:

HP Compaq 8710w T9500 (2.60GHz) 17"WUXGA WVA 4096MB 200GB DVD+/-RW Blu-Ray NVIDIA Quadro FX 3600M 512MB modem 802.11a/b/g/n BT Vista Business w/XPP + Recovery XPP/VB 32/64 KE191EA

Зашото посоченият от теб модел в същата фирма е на цена 5000лв. и не влиза в условията на купувача!

Справка: http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1IRV...Nzk=#n.1.1.13.5

Така че спестявайте си офтопика относно цените, действителността в България (може би за жалост) е такава и не е само във фирма СТЕМО!

Добре, може да триеш това, което смяташ за офтопик.

Офтопик: Между другото моделът, който си посочил е друг. Не е този, за който съм писал, но това е без значение, след като окачествяваш коментара ми като офтопик. Този старинен лаптоп на СТЕМО не го бива хич, оттам идват проблемите. Прочее защо да не коментираме цените? Мисля че не си прав....

• Автор

Готово! Малко се забавих (колко типично от моя страна), и разговорите са ви готови!Това са 2 разговора с мистичния моряк, предполагам, служителите ще го познаят по гласа.Щом и за мен, и за Стемо клиентът е най-важен, чуйте неговото мнение ТУК След това ще апелирам към помирение.Благодаря на Йови, който от всички ви бе най-голям джентълмен, и ме посъветва да защитя честта си с факти. В работата ми като експерт нямам практика да заснемам с HD CAMERA всичко, оттук нататък, при съмнение, ще заснемам всяка проблемна машина.Все още съм бесен.Признаха, че са взели пари за инсталацията на ХР, после бях обвинен, че съм го сложил аз :wors: може би ще е заместителят, ако разстроеният от отношението господин реши да си купи лаптоп, но ще предложа и Vostro, по едновременен съвет на Кокомил и Людмил.И двете машини са повече от добри.Имам лични предпочитания към Азиса biggrin.gif (поздрав за TRIPLE H), поради ниската цена, 3GB RAM, пълноценното оборудване, наличието на HDMI, дизайнът е много важен, морякът държи на него, както и заради високия quality control от страна на ASUS.Моля да изслушате и двата разговора.Нямам видеоматериал.И Стемо нямат.Следващият път, стане ли и най-малък проблем със Стемо-Варна, и, ако има защо-на секундата уведомявам КТЗП, Господари на ефира и още нещо.Човекът лети утре вечер-нямаше време, този път, трябваше да действам САМ.Може да ме мислите за всякакъв, но, отървах на човека кожицата.Малцина от вас биха си жертвали съня и нервите няколко дни, както и да понесат против волята си подобна помия, излята върху мен, способностите, квалификациите и постиженията ми.Къде съм казвал, че съм най-най?Не казах ли в един пост, че искам мнения по темата, че не съм единственият тук?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.