Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

съвет за процесор и дъно

Featured Replies

значи искам да си взема процесор, дъно и някакво охлаждане. Искам процесора да е интел, ще се клоква. То така като гледам маий и паметта ще трябва да сменям - 2х1 SuperT CL4 ще свърши ли работа? За дъното съм се ориентирал към Асус P5Q PRO, а за процесора - C2D E8400 TRAY. Нямам си идея обаче какъв охладител да му сложа. Дайте някое предложение и от гигабайтовите дъна че аз нямах време да ги разгледам. Бюджета ми е 800 лева но ще е добре да не ги харча всичките. мерси предварително :)

Дъното е добро, за паметта препоръката ми е за тази - KIT 2X1GB DDR2 1066 A-DATA - за 73 $ без ДДС, страхотен дизайн има освен че е и добра за целта, първия път като я поръчах и не можах да я позная като дойде ohmy.gif и последно най-изгодния вариант за интелски проц е 8300 трей към момента, като си вземаш отделно едно безшумно охлаждане с опция за поставяне на перка - например - това :)

Подкрепям горните постове. Само за паметта ... не виждам смисъл да я сменяш. Вместо това си купи още 2 такива. Клокват се до 1000-1100 и нагоре (зависи от бройката).

• Автор

е аз съм на XP SP3 32 бита. Като е 4 ГБ нали няма да ми я "види" всичката ?

и едни друг въпрос, тоз радиатор - thermalright ultra 120 extreme - ще се събере ли в кутията ми biggrin.gif просто като гледам размерите оО

Редактирано от azot4o (преглед на промените)

е аз съм на XP SP3 32 бита. Като е 4 ГБ нали няма да ми я "види" всичката ?

и едни друг въпрос, тоз радиатор - thermalright ultra 120 extreme - ще се събере ли в кутията ми biggrin.gif просто като гледам размерите оО

Да, само 3, но какво ти пречи да сложиш x64

• Автор

ми незнам... просто преди време бях си мислил да го направя ама четох нещо за x64 и се отказах. а да знаете хубаво евтино охлаждане за видеото ми че ми писна компа ми да е като печка?

Има голяма вероятност Ultra-та да не влезне. Премери си разстоянието от дъното до капака на кутията. Ако е 17 сантиметра може и да влезне (Ултрата е с размерите на 120мм модели на Xigmatek, а те влизат при въпросното разстояните от 17 см.) За видео картата - Arctic Cooling Accelero S1 Rev2 или Xigmatek Battle-Axе (едното е 40, другото 67 лева в Декада). И за рамта ... ще разполагаш с ~3,25G, но ... колкото повече, толкова повече.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Аз съм с дъно Asus A7V8X-LA (Kelut) и процесор AMD Athlon XP, 2166 MHz (13 x 167) 3000+.

Искам да си сменя процесора с по нов AMD, 64 bit. Кой е най-подходящ за тази дънна платка? Трябва ли пак да е от серията AMD Athlon?

Мога ли да сложа AMD Phenom, X4, 9950?

Аз съм с дъно Asus A7V8X-LA (Kelut) и процесор AMD Athlon XP, 2166 MHz (13 x 167) 3000+.

Искам да си сменя процесора с по нов AMD, 64 bit. Кой е най-подходящ за тази дънна платка? Трябва ли пак да е от серията AMD Athlon?

Със сигурност ти трябва и ново дъно.

Даже и Атлон 64 няма да стане.

То ако така се слагаха нови процесори на дъна отпреди 5-6 години, производителите на дъна щяха да умрат от глад. Не само, че не можеш да сложиш Phenom, но и почти нищо друго не можеш да сложиш на тая машинка. Трябва ти ново дъно, нова памет, нова видео карта ... или с други думи - нов компютър.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

То ако така се слагаха нови процесори на дъна отпреди 5-6 години, производителите на дъна щяха да умрат от глад. Не само, че не можеш да сложиш Phenom, но и почти нищо друго не можеш да сложиш на тая машинка. Трябва ти ново дъно, нова памет, нова видео карта ... или с други думи - нов компютър.

Тогава какво дъно да си сложа за AMD Phenom, X4, 9950? Каква трябва да е график картата, RAM-a и всичко останало?

Редактирано от Emil777 (преглед на промените)

Тогава какво дъно да си сложа за AMD Phenom, X4, 9950? Каква трябва да е график картата, RAM-a и всичко останало?

RAM: 2x2GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X4096-6400C4DHX, DHX, XMS

Дъно: MSI K9A2 CF-F

Видео: RADEON HD4850, 512MB, Sapphire

А за всичко останало зависи от бюджета:yanim:

RAM: 2x2GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X4096-6400C4DHX, DHX, XMS

Дъно: MSI K9A2 CF-F

Видео: RADEON HD4850, 512MB, Sapphire

А за всичко останало зависи от бюджета:yanim:

А мога ли да си сложа това?

RAM: Geil Black Dragon 4Gb DDR2-800Mhz PC2-6400 (2x2Gb)

Дъно: Asus Crosshair II Formula nForce780a SLI Socket AM2+

Видео: Sparkle GeForce 7600GS 512Mb GDDR-2 DVI Agp

А мога ли да си сложа това?

RAM: Geil Black Dragon 4Gb DDR2-800Mhz PC2-6400 (2x2Gb)

Дъно: Asus M3N-HT Deluxe/HDMI nForce 780a SLI Socket AM2+

Видео: Sparkle GeForce 7600GS 512Mb GDDR-2 DVI Agp

Отпиши го това видео! Трябва ти видеокарта за ПСИ Екпрес слот. По-горе има посочена такава която определено си заслужава!

Отпиши го това видео! Трябва ти видеокарта за ПСИ Екпрес слот. По-горе има посочена такава която определено си заслужава!

Ясно, разбрах! Благодаря на всички за съветите! :)

Забелязах, че дъното което си избрах (Asus M3N-HT Deluxe/HDMI nForce 780a SLI Socket AM2+ ) има само 1 АТА конектор, а за да си включа двата харда и двете CD/DVD устройства ми трябват 2 АТА конектора. Какво трябва да направя?

Редактирано от Lyudmil
За добавяне на информация към предишен пост има бутон Редактирай на всеки ваш пост. (преглед на промените)

Да смениш поне единият хард и едното оптично устройство, или двата харда, или двете оптични устройства. . Просто новите дъна всички са само с по един IDE конектор заради масовото навлизане на SATA.

Да, само 3, но какво ти пречи да сложиш x64

По-точно 3.2-3.3ГБ, но проблема е в програмите - почти няма кракнати на х64 / съмнявам се, че всички работят само с оригинален софтуер/ и все пак 3.2-3.3ГБ е повече от 2ГБ.

Да смениш поне единият хард и едното оптично устройство, или двата харда, или двете оптични устройства. . Просто новите дъна всички са само с по един IDE конектор заради масовото навлизане на SATA.

Ами след като единият ми хард и едното оптично утройство ги купих преди 2 месеца, тогава ще сменя и другият хард и другото оптично устройство и готово. Абе лесно стават нещата, само пари да има човек biggrin.gif .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.