Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за видеокарта

Featured Replies

Кажете карта за главно играене на игри,филми.Говорим за 17-инчов монитор.Ориентирал съм се към Galaxy 9600 GT 512 MB,9600 GSO 384 MB и ХД 3850/3870.

Ако имаш 300 лева - HD4850. Ако нямаш 300 лева - 9600GT, но според мен е по-добре да спестиш за 4850, защото тази карта ще е актуална дълго време заради многото процесорни юнити :)

Кажете карта за главно играене на игри,филми.Говорим за 17-инчов монитор.Ориентирал съм се към Galaxy 9600 GT 512 MB,9600 GSO 384 MB и ХД 3850/3870.

Това, което казва хакстор е така, обаче искам да добавя 9600GSO е 1 към 1 8800GS, а това като варянт не го взимай под внимание!8800GT сега е има под 300 лева и можеш да си вземеш и нея за под 300 кинта, защото е около 10-15%по-бърза от 9600GT.Ето я за 280 лева, като ще спада още, като това се отнася и за 9600ГТ, защото е има за по 210 лева ТУК !

Има ли смисъл от карти като изброените с 17" монитор?

Според мен само, ако в последствие се смени и монитора с поне 24"(1920Х1200), особенно, ако ще се взима Радеон 4850!

• Автор

Според мен само, ако в последствие се смени и монитора с поне 24"(1920Х1200), особенно, ако ще се взима Радеон 4850!

И аз имам в това на предвид.Няма да сменям монитора.Кажете карта за играене за 17'' монитор.

И аз имам в това на предвид.Няма да сменям монитора.Кажете карта за играене за 17'' монитор.

Тази , или ако можеш да изчакаш месец и половина Радеон 4650.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ха-ха! Как да няма смисъл? HD3850 се затруднява на 1024х768 (17") с Assassin's Creed (върви почти на МАХ, но на някой места, например като се скача от кула, фреимовете падат). Тия GT/GSO ... и те скоро няма да са достатъчни, при положение, че най-добрата от тези, които си изброил (9600GT) има само 64 поточни процесора. Напрактика игрите излизащи през есента ще вървят на медиум. А 4850 има само 800 унифицирни поточни процесора (при АТИ са унифицирани и не работят както при nVidia, но пак са в пъти повече като производителност от 64-те на 9600GT). Няма игра, която да се нуждае от 800 е скоро няма и да има. Затова се говори, че HD4xxx серията ще е на ниво доста дълго време. Затова и ти я препоръчваме.

Ха-ха! Как да няма смисъл? HD3850 се затруднява на 1024х768 (17") с Assassin's Creed (върви почти на МАХ, но на някой места, например като се скача от кула, фреимовете падат). Тия GT/GSO ... и те скоро няма да са достатъчни, при положение, че най-добрата от тези, които си изброил (9600GT) има само 64 поточни процесора. Напрактика игрите излизащи през есента ще вървят на медиум. А 4850 има само 800 унифицирни поточни процесора (при АТИ са унифицирани и не работят както при nVidia, но пак са в пъти повече като производителност от 64-те на 9600GT). Няма игра, която да се нуждае от 800 е скоро няма и да има. Затова се говори, че HD4xxx серията ще е на ниво доста дълго време. Затова и ти я препоръчваме.

Не съм изброил аз тези карти! Имах предвид главно по-скъпите и по-добри модели 8800ГТ и Радеон 4850 за които няма смисъл при такъв монитор (17")!

Да ... но като има пари за 9600GT, защо да взима 3650? И размера на монитора изобщо не определе каква карта да си вземеш. 1280х1024 например е една стабилна резолюция с доста голям брой пиксели. По логиката "малък монитор -> евтина карта", то 8400GT е предостатъчна 17 инча.

Аз казах какво става на Assassin's Creed с 3850 на 17 инча ... па вие можете цял ден да умувате за какво му е хубава карта на малкия монитор.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Съгласен..... Събери пари и вземай 4850... Нема да съжаляваш... Много по-добра от всички изброени карти е за малко пари отгоре... Освен Асейсъна ще спомена и Кризата... Като е малък монитора нема да гони един гигабайт памет... Готово... Ако има с 256 - най-добре, ма май са само 512... Да вземаш 4850 и да забравяш, че имаш нужда от видеокарта :P

Да ... но като има пари за 9600GT, защо да взима 3650? И размера на монитора изобщо не определе каква карта да си вземеш. 1280х1024 например е една стабилна резолюция с доста голям брой пиксели. По логиката "малък монитор -> евтина карта", то 8400GT е предостатъчна 17 инча.

Аз казах какво става на Assassin's Creed с 3850 на 17 инча ... па вие можете цял ден да умувате за какво му е хубава карта на малкия монитор.

хмм, съвсем не съм съгласен. Първо, Assassin's Creed го играх на 1024х768 с Asus EAX1950Pro на макс и не забиваше изобщо по време на игра. Зацикляше леко само на анимациите и на менютата. По твоето мнение излиза, че 3850 е по-слаба, което не ми се вярва.

А размера на монитора и резолюцията винаги е определящ, защото няма никакво значение дали ще играш с 60 или 160 фрейма. И в двата случая няма да забива. Но във втория случай ще се изръсиш 5 пъти повече за карта, а ние не искаме това, нали ? cool.gif

хмм, съвсем не съм съгласен. Първо, Assassin's Creed го играх на 1024х768 с Asus EAX1950Pro на макс и не забиваше изобщо по време на игра. Зацикляше леко само на анимациите и на менютата. По твоето мнение излиза, че 3850 е по-слаба, което не ми се вярва.

Ами ... ако х1950 е по-добра от HD3850 то единствено може да е така при филтрациите. А аз казах кога падаха кадрите - при скачане от кули, когато всичко се замазва. Също така трябва да се обърне внимание и на процесора - Е2180, дори и клокнат си остава бюджетен :P

ПП: И кво са, ... да не взима хубава карта, за да не си дава парите. Сега хубаво ще му вървят с 60 кадъра игрите. А тези, които ще излезнат през есента? ... Те с 30 кадъра ... И другата пролет кво става? Играе на Медиум с нема и 60 кадъра .... Аз мисля, че в тая тема настана голям спам. Още в първите постове му се каза какво да прави според бюджета. Мисля, че вече може да се оправи и сам.

ПП: И кво са, ... да не взима хубава карта, за да не си дава парите. Сега хубаво ще му вървят с 60 кадъра игрите. А тези, които ще излезнат през есента? ... Те с 30 кадъра ... И другата пролет кво става? Играе на Медиум с нема и 60 кадъра .... Аз мисля, че в тая тема настана голям спам. Още в първите постове му се каза какво да прави според бюджета. Мисля, че вече може да се оправи и сам.

Ами не. Както виждаш 1950Про е чип на няколко години и въпреки това се справя отлично с новите игри на такива ниски резолюции, а какво остава за 9600ГТ след 2 месеца. Сега, друг е въпроса ако човека мисли да си взема 20"+ монитор до няколко месеца. Тогава нещата отиват към 4850 и 4870.

И кое по-точно определяш като спам ? До тук всичко си беше по темата...

Ами ... още в първите 3 поста му се отговори. После станаха едни сметки и глупости ... х1950 е стара, но много добра карта, която изби рибата при появата си и както се вижда има дълъг живот. Но колко ще е дълъг живота на 9600GT с тия 64 поточни процесора? Въпроса е само дали на човека му се дават пари за 4850, която ще му върши много добра работа дълго време, или да вземе 9600GT, която вече може да се сложи в графата "старо поколение" карти. При тези темпове на напредък, след 6 месеца ще има карти на цената на сегашните, но два пъти по-добри. Естествено игрите не могат да се движат с толкова високо темпо (ако се пишат нормално, то трудно графиките им биха били проблем за видео картите). И ... следващите поколения карти ще бъдат добри доста дълго време (не и при DirectX 10/10.1).

Но ... както и да е. Човека да си решава, аз отивам на РД да поркам Джак :) Приятна вечер и ... дано утре съм в добро физическо състояние ;)

Да, ма преди 2 години немаше да го караш да земе 1950, ми 7600, щото върши работа за 17" монитор... Ма ти си си взел 1950 и караш 2 години... Ако човека си вземе 4850 ще кара 2 години... Ако си вземе 9600 колко ще изкара? аз ще ти кажа... Догодина по това време ще играе новите игри на медиум... ма с 4850 ще си ги играе на макс... Със филтрации...

Да, ма преди 2 години немаше да го караш да земе 1950, ми 7600, щото върши работа за 17" монитор... Ма ти си си взел 1950 и караш 2 години... Ако човека си вземе 4850 ще кара 2 години... Ако си вземе 9600 колко ще изкара? аз ще ти кажа... Догодина по това време ще играе новите игри на медиум... ма с 4850 ще си ги играе на макс... Със филтрации...

;) не е така. Взех я заради 1600x1200 и въревеше пък и нямах пари за по-добра. Сега имам 22" Lenovo с 1920х1200, и съответно купих 4870. Не, че и тук 1950 не се справя с новите игри, но вече без филтрации. С тях в някои е слайдшоу. А за 1024х768 просто пробвах от любопитство. cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.