Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Здравейте !!

Ако някой знае как да включа в инсталацията на Windows свои драйвери и го каже ще съм много благодарен (става въпрос за драйверите които ги иска Windows при началното му зареждане на инсталацията т.е при натискането на F6 - драйвери за RAID контролера )

Благодаря Ви предварително

Редактирано от yuks (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 208,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

С nLite. Но за драйвери за RAID контролера не съм сигурен. При всички положения обаче, можеж да включиш драйвери за принтер, ТВ тунер и т.н.

Да но аз пробвах с nLite но не можах да ги включа в инсталацията. А няма ли да стане ако например в папката в която са драйверите се копират тези от диска ?

Редактирано от yuks (преглед на промените)

Може с nLite, може да интегрира и SerialATA драйвери... Няма проблеми !

Добре с nLite но къде точно аз се пробвах с нея но нешто не се получи Windows a все ми изкарваше съобщението че не ми намира хард диска дай малко повече инфо как да го направя с nlite или ако знаеш някоя друга програмка ще се зарадвам да я споделиш.

Здравейте и аз имам същия проблем значи със nLite същия проблем изрязвам интелските драйвери и след като искам да интегрирам моите неможе да ги разпознае затова моля някой който е наясно да обясни ;):)

Бих искал да попитам преди малко разглеждах от инсталационния диск папката i386 и там има едно файлче drivers.cab та се питам няма ли да стане ако там добавя и драйверите за RAID контролера ???

кофти врътка, трабва да качиш драйвери, а не може да се подкара ЦД РОМ-а, единия вариант е да намериш драйвери за ЦД-РОМ-а под ДОЦ и от там да качиш тези за САТА и РАЙД. аз не успях. това, което успях е, да си направя ДОС дискета и на нея да сложа САТА и РАЙД драйверите. ако ПЦ-то няма флопи сагата продължава. там вече нямам поглед. успех

Да лошото е че нямам флопи иначе нямаше проблеми да си сложа с цд то на динната платка драйверите.

• 1 месец по-късно...

Аз зададох въпроса и аз да си отговоря :love:

Значи успях да си интегрирам SATA драйверите като от инсталационния диск с драйверите за динната платка копирах папката FLOPY в папката където съм копирал инсталационните файлове за n'Lite после ги вмъкнах едно по едно и записах image файла на CDRW за да пробвам и се получи.

А и скоро ще публикувам урок как точно да се направи сега го оформям и най-вероятно понеделник да го пусна

Успех на всички !

http://www.driverpacks.net/Projects//DriverPacks/

Програма, която интегрира в инсталацията драйвери. Имате избор от 8 пакета

* DriverPack Chipset

* DriverPack CPU

* DriverPack Graphics

* DriverPack LAN

* DriverPack MassStorage

* DriverPack Sound

* DriverPack WLAN

Подробности на сайта :love:

Първо да се извиня за онази тема, дето писах,че медиа центъра бил фалшив. Изтеглих го наново и се оправи. Явно наистина Биткомета ми го е прецакал.

ПО ТЕМАТА:

Обаче проблемът не е съвсем решен. Записах си наново новите две сидита с инсталацията на медиа центъра. До тука всичко наред, но при инсталацията като ме пита за 2-и диск и търси за:

D:\cmpnents\mediactr\i386\MCDFTREG.INF

А АЗ ИМАМ НА ВТОРИЯ ДИСК:

D:\cmpnents\mediactr\i386\MEDIACTR.CAB

И ВЪТРЕ В ТОЯ АРХИВ МИ Е ВЪПРОСНОТО ФАЙЛЧЕ.

Не иска да ми го отваря, архивът изобщо не ми се появява като иконка, така че да го отворя - какво да правя?

Пробвах да разархивирам само въпросното файлче и после с нерото да го добавя, където трябва, но пак не става. Не го намира.

Ако някой е изтеглил Медиа центъра и го е инсталвал, моля да сподели при него как е било и как да се оправя biggrin.gif

Възможно ли да е ISO файл и инсталатора да не ти го познава в такъв вид?

Ако е така трябва да ползваш някаква програмка за CD симулиране например Daemon Tools или VirtualCD от където да му дадеш да отвори архива и когато те попита за второ CD да му укажеш мястото му cool.gif

пробвай :P

<{POST_SNAPBACK}>

1) Става въпрос за инсталация на Уин. Тук няма даемон тулс или други виртуални сидита. Всичко е на ниско ниво.

2) Разширението е .cab, а НЕ .iso

Като се опитам да му покажа къде е файла изобщо не ми показва иконката на архива. Показва само папките и файловете с разширение .inf

Това е. Ако някой друг е правил инсталация на тази версия на Уиндоус да каже. Това ми е идеята.

При мен инсталацията протече без никакви проблеми и на двата ми компютъра просто като поиска СД2 му го вкарах то си копира каквото му трябва после пак СД1 и накрая всичко си се инсталира безпроблемно.

Харда ми е разделен ето така :

1 Primary reiserfs

2. - 3. Extendet с два logical дяла съответно: reiserfs и FAT32

4. Primaty Linux Swap

5. Primaty FAT32

Реших да си инсталирам 98-цата като втора ОС, но когато прави проверка на дяловете на харда ми излиза съобщение, че няма дял на който може да се инсталира и да проверя дали някои от дяловете не е NTFS и да го конвентирам във FAT32. :yanim:

Пробвах и с ХР, но в момента когато му дам да си зареди диска започва да проверява хардуера, когато трябва да се пусне синия екран с който се зарежда инсталацията от диска, просто ен се пуска. :wors: Екрана остава черен, харда си работи нонстоп, а диска спира да се върти и така си остава цялата система докато не рестартирам.

Имате ли някаква идея кака да инсталирам бозичката?!? :wors:

Сещам се за няколко неща които може да ти помогнат.

Първото е че 98 обикновенно не те пита къдеда бъде инсталиран,а по подразбиране е в c: .В твоя случай C: (вероятно) се пада разширения логически дял ,където не може да се запише боот сектор.Уиндоув вероятно не може да ти каже всичко това и затова връща стандартна грешка номер 1038... Второто е че инсталация на последен партишън (и особено след след 20тия или 30 тия ГБ) може да се окаже проблем за 98.

Както и да е мисля че ако използваш изменен msbatch.inf може и да решиш проблема.

Когато инсталираш пишеш setup d:\msbatch.inf.Поствам съдържанието на моя файл с който съм си играл.Освен това из интернет има още опции за setup търси с гугъл ,току виж си го изнудил да тръгне да се инсталира.

[BatchSetup]

Version=3.0 (32-bit)

SaveDate=12/03/97

[Version]

Signature = "$CHICAGO$"

[Setup]

Express=0

InstallDir="D:\Windows"

InstallType=3

EBD=0

ShowEula=0

ChangeDir=1

OptionalComponents=1

Network=0

System=0

CCP=0

CleanBoot=1

Display=0

DevicePath=0

NoDirWarn=0

TimeZone="E. Europe"

Uninstall=0

VRC=0

NoPrompt2Boot=1

[System]

Locale=L0402

SelectedKeyboard=KEYBOARD_00000409

MultiLanguage=Cyrillic

[NameAndOrg]

Name="Windows User"

Org="-"

Display=0

[Network]

ComputerName="WINNET"

Workgroup="WORKGROUP"

Description="Windows Network"

Display=0

[VREDIR]

LogonDomain="WORKGROUP"

ValidatedLogon=0

[OptionalComponents]

"Accessibility Options"=0

"Enhanced Accessibility"=0

"Briefcase"=0

"Calculator"=1

"Desktop Wallpaper"=0

"Document Templates"=0

"Games"=0

"Imaging"=0

"Mouse Pointers"=0

"Paint"=1

"Quick View"=0

"Windows Scripting Host"=0

"WordPad"=1

"Dial-Up Networking"=1

"Dial-Up Server"=0

"Direct Cable Connection"=0

"HyperTerminal"=0

"Infrared"=0

"Microsoft Chat 2.0"=0

"Microsoft NetMeeting"=0

"Phone Dialer"=0

"Virtual Private Networking"=0

"Baseball"=0

"Dangerous Creatures"=0

"Inside your Computer"=0

"Jungle"=0

"Leonardo de Vinci"=0

"More Windows"=0

"Mystery"=0

"Nature"=0

"Science"=0

"Space"=0

"Sports"=0

"The 60's USA"=0

"The Golden Era"=0

"Travel"=0

"Underwater"=0

"Windows 95"=0

"Desktop Themes Support"=0

"Microsoft FrontPage Express"=0

"Microsoft VRML 2.0 Viewer"=0

"Microsoft Wallet"=0

"Personal Web Server"=0

"Web Publishing Wizard"=0

"Web-Based Enterprise Mgmt"=0

"Microsoft Outlook Express"=0

"Baltic"=0

"Central European"=0

"Cyrillic"=1

"Greek"=0

"Turkish"=0

"Audio Compression"=1

"CD Player"=0

"DVD Player"=0

"Macromedia Shockwave Director"=0

"Macromedia Shockwave Flash"=0

"Media Player"=1

"Microsoft NetShow Player 2.0"=0

"Multimedia Sound Schemes"=0

"Sample Sounds"=0

"Sound Recorder"=0

"Video Compression"=1

"Volume Control"=1

"AOL"=0

"T WorldNet Service"=0

"CompuServe"=0

"Prodigy Internet"=0

"The Microsoft Network"=0

"Additional Screen Savers"=0

"Flying Windows"=1

"OpenGL Screen Savers"=0

"Backup"=1

"Character Map"=0

"Clipboard Viewer"=0

"Disk compression tools"=0

"Drive Converter (FAT32)"=0

"Group policies"=0

"Net Watcher"=0

"System Monitor"=0

"System Resource Meter"=0

"WinPopup"=0

"TV Viewer"=0

[Printers]

[InstallLocationsMRU]

[Install]

DelReg=DelRegistrySettings

[DelRegistrySettings]

HKLM,%KEY_RUN%,Welcome

[Strings]

KEY_RUN="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run"

Едно интересно предложение:

Инсталирай Уиндоуса с виртуална машина. В момента когато ти поиска рестарт я спри.

Прехвърли файловете в партишъна който искаш.При това внимавай да не смениш имената на устройствата (между реалната и виртуалната).Първият път когато го пуснеш на реалната ще започне детекция на устройствата... Мисля че ми схвана идеята

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

С XEN virtual machine се оказа, че няма да стане, защото от FAQs-тата разбрах, че не се потдържа windows. Само в новата версия 3.0 ще се потдържа 2000 и сърварните решения :)

Намерих си една програма която неработи точно като виртуална машина - win4lin, но разправията с нея ще се оказа прекалено голяма за едното инсталиране и копиране на отделен дял sad.gif

Остана решениеот с msbatch.inf за което се хванах още в началото :)

Конфигурирах си свой собствен, но след като се сканират дисковете за грешки и се провери системата ми излиза Errorr SU 995035, което е идентично на 995038

Разрових се в нета и намерих разни решения за проблема, но те май спадаха към проблеми с вече инсталиран 98 :)

Някаква идея как да действам?

Тази сутрин ненадейно ми хрумна решение на проблема.Скрий рейсер партициите,направи последния фат 32 дял активен и ще можеш да инсталираш.Win 98 се обърква когато има повече от един primary partition.

Ако имаш груб в мбр,си го копирай на флопи - уиндоус ще го затрие.

Сори че ти загубих времето вчера с глупости.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

И този номер няма да мине :)

Май могат да се скриват само FAT16, FAT32 и NTFS :huh:

хахаха

Нали? biggrin.gif

Еми като гледам май ще си играя с ХР-то, че и то нещо се лигави. И толкова мъки само за някоя и друга подкарана игра :huh:

• 4 седмици по-късно...

Проблема е в сваленото копие.

пусни си HASH проверка на BitCOMET

ако имаш двд записвачка, добави папките от втория диск към първия,

като използваш временна папка. Направи го стартиращ Описание

ползвай RW диск(ове) поради по малки разходи при тестовете

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Инсталацията винаги казва, че не намира еди кой си файл, ако той не е digital signed, с различен размер или hash е от тези записани в някой от inf-овете на инсталацията.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.. пробвах да инсталирам Уиндолс ХП, компа му е с хард Сериа АТА. Имах известни трудности защото като влезна в биоса и като настроя да боотва от СД-то то не боотва sad.gif Един приятел ми каза, че ти трябвало някаква специална дискета и то за всеки комп си била различна ohmy.gif . По принцип знам доста добре как да форматирам и да преинсталирам, но на този комп нищо немога да направя (пък и аз вече не работя на Уиндолс) и се наможи да му сложа Мандрива Линукс (а той грам неможе да се оправя с него). Но той супер мн се нуждае да му се сложи Уиндолс и ако някой може да ми помогне моля да пише. СПЕШНО Е!!!

Здравейте.. пробвах да инсталирам Уиндолс ХП, компа му е с хард Сериа АТА. Имах известни трудности защото като влезна в биоса и като настроя да боотва от СД-то то не боотва sad.gif Един приятел ми каза, че ти трябвало някаква специална дискета и то за всеки комп си била различна ohmy.gif . По принцип знам доста добре как да форматирам и да преинсталирам, но на този комп нищо немога да направя (пък и аз вече не работя на Уиндолс) и се наможи да му сложа Мандрива Линукс (а той грам неможе да се оправя с него). Но той супер мн се нуждае да му се сложи Уиндолс и ако някой може да ми помогне моля да пише. СПЕШНО Е!!!

1. Вид на дъното ?

2. Изписва ли ти съобщение на диспрея - Boot from CD - Press any key или нещо подобно ?

3. Ако ти изписва, ти натискаш ли клавиш ?

4. Сигурен ли си , че диска ти е bootable ?

:bye:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.