Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

1. AsRockP4i65PE е дъното, харда е MAXTOR 80GB/ 7200 8MB SATA

2. Не ми се появява на екрана.

3. Никакъв клавиш не натискам.

4. Сигурен съм.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 211,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

1. AsRockP4i65PE е дъното, харда е MAXTOR 80GB/ 7200 8MB SATA

2. Не ми се появява на екрана.

3. Никакъв клавиш не натискам.

4. Сигурен съм.

Би трябвало при първоначалното зареждане да ти даде надпис долу на екрана Boot from CD/DVD ... или нещо подобно. И да те изчака няколко секунди (обикновено от 3 до 5) да натиснеш клавиш. Тогава започва boot-a от CD устройството. След като започне това мисля, че нататъка е ясно.

Надявам се, че CD - то се разпознава от BIOS - а, нали ?

:bye:

П.П. А дискета с драйвери за твърдия диск ще ти иска, ако диска не се разпознава от биоса. Това е когато качваш Windows и натискаш F6 за да заредиш допълнителни драйвери. Но това става при самата инсталация и не е причина да не ти boot- ва от CD-то

Редактирано от lordjohn (преглед на промените)

sad.gif Не не се получава такъв екран... иначе пробвах с Live CD Knopix, но всичко си тръгна... Незнам просто защо, а на моя комп като го сложа тоя диск с Уиндолса ми го боотва и всичко е точно...

размини cd-tata , между твоя и другия комп :speak:

или пробваи с друго копие на windows .. . успех :)

Това последното няма да стане, защото компа му е нов и още е в гаранция... Пък и те не са CD-та, а DVD-та и на двамата. На мене от отдавна ми е писнал Уиндолс и затова вече него ползвам, но се чувствам виновен, че му прецаках Уиндолса, а на него му трябва. И за това питам...

Редактирано от diavolo_vam (преглед на промените)

Естествено че ще тръгне. Съвет от мен продължавай да си пускаш Live CD Knopix и не се занимавай с тоя Windows. Поредното доказателство колко са зле нещата при него.

---------------------------

виж тук - www.no-invite.com

Бих коментирал, че нещата са зле при тебе, щом не можеш с един Windows да се оправиш, ама не съм такъв човек. И бих те посъветвал, ако нямаш какво да кажеш, да се въздържаш от коментари или поне да използваш ето това -> :clap:

@diavolo_vam - добре де. Никакво ли съобщение не вади, като не буутва. Нещо поне от рода Invalid system disk ?

Проблема според мен е, че устройството не може да прочете инсталационния диск с Windows. Търси друг диск или презапиши този !

seal-luck.gif

Според мен не е от ЦД-то...

Кажи къде си свързал ЦД-ром-а, на първи или втори IDE chanel?

Ако е на първи няма да ти разпознае SATA дискът, сложи го на втори канал.

Влез в биоса и задай boot order-а да бутва първо от ЦД-то.

Провери дали дъното поддържа SATA recognition (не съм сигурен дали така се казваше), опция която лъже биоса(а от там и Windows) че диска ти е ATA. Така няма да ти се налага да инсталираш допълнителни драйвери.

Изключи RAID ако е включен

Здравейте.. пробвах да инсталирам Уиндолс ХП, компа му е с хард Сериа АТА. Имах известни трудности защото като влезна в биоса и като настроя да боотва от СД-то то не боотва sad.gif Един приятел ми каза, че ти трябвало някаква специална дискета и то за всеки комп си била различна ohmy.gif . По принцип знам доста добре как да форматирам и да преинсталирам, но на този комп нищо немога да направя (пък и аз вече не работя на Уиндолс) и се наможи да му сложа Мандрива Линукс (а той грам неможе да се оправя с него). Но той супер мн се нуждае да му се сложи Уиндолс и ако някой може да ми помогне моля да пише. СПЕШНО Е!!!

Пич,а да те питам имаш ли буутваща дискета?

Мисля че с нея ще стане...

Просто пишеш например ако CD ROMA ти е D:

D:/Win/Setup.exe и би трябвало да започне инсталацията! :yanim:

Пич,а да те питам имаш ли буутваща дискета?

Мисля че с нея ще стане...

Просто пишеш например ако CD ROMA ти е D:

D:/Win/Setup.exe и би трябвало да започне инсталацията! :yanim:

Пич този номер беше до Windows XP, при него процедурата е различна!

Компът е гаранционен.Твърдият диск е SATA.Maйката е AsRockP4i65PE .Инсталационният диск е бутващ.

Serial ATA (SATA) Hard Disks Installation

This motherboard adopts Intel ICH5 south bridge chipset that supports Serial ATA

(SATA) hard disks. You may install SATA hard disks on this motherboard for

internal storage devices. This section will guide you to install the SATA hard disks.

STEP 1:Install the SATA hard disks into the drive bays of your chassis.

STEP 2: Connect the SATA power cable to the SATA hard disk.

STEP 3: Connect one end of the SATA data cable to the motherboard’s primary

SATA connector (SATA1).

STEP 4: Connect the other end of the SATA data cable to the primary SATA hard

disk. If you just want to install only one SATA HDD, the installation

process is complete at this step. If you want to install two SATA HDDs,

please continue to do the following steps.

STEP 5: Connect the SATA power cable to the SATA hard disk.

STEP 6: Connect one end of the second SATA data cable to the motherboard’s

secondary SATA connector (SATA2).

STEP 7: Connect the other end of the SATA data cable to the secondary SATA hard

Before you install OS into the SATA hard disk, you need to check

ensure the configuration of the OnBoard IDE Operate Mode opti

BIOS setup is correct according to the condition of your system

Because Intel ICH5 south bridge only supports four IDE devices

under legacy OS (Windows ME / 98SE), you have to choose either

[Pri IDE + SATA]or [sATA + Sec IDE] when the installed SATA device

is used with legacy OS.

Ясно, че стъпки от 1 до 7 са направени в фирмата продала компа.Останалото не става ясно.

bios2xz.th.jpg

За да стане абра-кадабрата, трябва да се изтеглят драйвери за SATA диска от страницата на AsRock или да се разгледа прилежащия диск към дъното, ако има такова при покупката.Най-малкото "Уиндолс ХП" не е показател за "колко са зле нещата при него", след като се пише с л, а не у.

Unix/Linux са некомерсиални ОС-ми, поради което по-късно се нагаждат към новия хардуер.По сайтовете на Asus/Gigabyte/AsRock/Epox няма и намек за тях що се касае последните им дъна.За NF4 те препращат към други сайтове, което за мен си е мазохизъм.

Как мога да прехвърля съдържанието на private folder от предходна инсталация. При опит за достъп до папката ми дава access denied. С Linux успява да се отвори, но не позволява прехвърлянето на файловете в друга папка. Ако има програма, която разрешава този проблем пишете. (Системата е Windows XP /NTFS дял/, папката явно е обявена като private от sharing and security.)

Благодаря предварително!

Пробвай да махнеш отметката в "Make this folder private " - десен бутон на папката > properties > sharing.Ako по някаква причина кутийката не е активна,следвай тези инструкции.

For Windows XP Professional Edition, disable Simple file sharing:

Click Start, and then click My Computer. On the Tools menu, click Folder Options, and then click the View tab. In the Advanced Settings section, clear the Use simple file sharing (Recommended) check box. Click OK. Then, follow these steps:

* Right-click the folder in question, and choose Properties.

* Click the Security tab.

* Click Add, and type in Administrators, click OK.

* Select Administrators group that you've added now.

* Put a checkmark near Full Control (Allow) in Permissions box.

* Click OK.

For Windows XP Home Edition, you need to start Windows in Safe Mode in order to see the Security tab. Remaining steps are the same.

Пробвай следното:

1.Ако биоса е разпознал харда на иде канал, го махни от там,защото така няма да може да го разпознае САТА контролера и виж дали на иде-то се вижда ДВД-то

2.Дай да търси устройство на SATA 1 и 2 или го задай принудително.

Редактирано от androns (преглед на промените)

Аз имах подобен проблем, самоче харда ми е АТА.

Измъкни кабелите на харда и пусни компа, и мисля че ще стане!!!

Колко поста се изредиха и то без никаква полза от тях. Не е истина! :angry:

защото компа му е нов и още е в гаранция...

Какви кабели да смъква и какви хардове да маха?

Прочитайте първо!

като влезна в биоса и като настроя да боотва от СД-то то не боотва
2. Изписва ли ти съобщение на диспрея - Boot from CD - Press any key или нещо подобно ? - 2. Не ми се появява на екрана.

Още не е стигнал до дискетата със САТА. Проблемът му е, че въобще не може да бутне от диска (постовете така говорят) не че не може да му разпознае диска. Дотам още не е стигнал.

diavolo_vam, щом изобщо не може да бутне значи не му разчита добре СД-то. И след като не може да буташ устройсвото изходът е само един: ПРОБВАШ С ДРУГО БУТЪБЪЛ СД или пък пробваш да почистиш въпросното ако е замърсено със спирт например. Какво толкова му мислиш.

Един приятел ми каза, че ти трябвало някаква специална дискета и то за всеки комп си била различна

Твоят приятел ти е казал за дискетата със САТА драйверите, за която и другите ти казват.

Щом дискът ти е САТА, инсталацията на Уин няма да ти разпознае харда. За да ти го разпознае ти трябва специална дискетка с въпросните драйвери, която обикновено може да си направиш от СД-то, което идва с дъното. Питай го твоя приятел за идващо СД към дъното му, на което трябва да има драйвери за САТА контролер, откъдет си правиш дискетката или пък ако няма трябва да има такава готова дискетка, идваща с харда.

Това е. Пъхаш дискетата по време на инсталацията, ако се наложи може и да цъкнеш F6 като те попита и инсталацията си продължава по същия начин... :)

И аз така мисля.CD драйвът си е наред.Иначе как да си обясним факта че е инсталирал Линукс ? Едва ли е приложна магия :angry: .И така прегледай още един път инсталационния компакт диск.

Ако компютърът има онова гадно,антично,мазно устройсто наречено флопи (а то ще го има заради САТА),ти остава вариант да пробваш с него.Трябва ти дискета от win98 (че има CD драйвър),стратираш с нея,отиваш до директориата i386 на диска и задействаш WINNT.exe .Казват че по този начин става,но не съм пробвал лично.Сигурният начин е да смъкнеш специално сътворените за целта дискети на МС,но имай впредвид че са поне няколко на брой.

Нататък,като почне инсталацията и те подкани да натиснеш F6 го правиш и слагаш дискетата за САТА.

Успех.

И аз имам същия проблем значи ето тези три неща намерих на MotherBoard диска в Raid папката

Въпроса ми е кое от тях да сложа на дискетката sad.gif

[HighPoint ] HighPoing FastTrak Family Driver Diskette.

[Promise ] Promise FastTrak Family Driver Diskette

[siliconImage ] Silicon Image SiI 3112 SATARaid Driver.

Flick,без да си казал какво ти е дъното ще ми е тръдно да позная кой драйвър ти трябва.Още повече досега не съм се занимавал със САТА.В упътването към дъното трябва да има инструкции.Все пак бих се пробвал със Silicon Image.Но да знаеш че това не е нищо повече от догадка.

• 3 седмици по-късно...

...може ли някой да ми каже, как да си инсталирам SP2 на WinXP (ама не по легалния начин), че аз имам сервизния пакет ама като започна да го инсталирам ми пише, че нама да стане номера, защото ключа за Уиндоуса ми вече е използван?

...дадоха ми линк за някакъв саийт от който а си дръпна една програма, която ми променя ключа уиндоуса, ама то се оказа, че това което тегля са само вируси... щеше да е хубаво ако беше инстинско... sad.gif

Здравейте,

много съжалявам за може би глупавия въпрос, но тук се мъчим вече 4 часа с една приятелка да инсталираме Win XP SP2 на нейния лаптоп, но без успех. Какъв точно е проблемът ни:

Не можем да нагласим настойките в BIOS така, че да се включва първо optical device drive и да се задейства инсталацията. Лаптопа е чисто нов - HP nx 6125 и съответно няма инсталирани драйвъри, има само Dos, както можете да се досетите.

Много ви моля, ако някой има някакви предложения, помогнете, защото и двете вече напълно се отчаяхме. Благодарим много.

Ели

Здравейте,

много съжалявам за може би глупавия въпрос, но тук се мъчим вече 4 часа с една приятелка да инсталираме Win XP SP2 на нейния лаптоп, но без успех. Какъв точно е проблемът ни:

Не можем да нагласим настойките в BIOS така, че да се включва първо optical device drive и да се задейства инсталацията. Лаптопа е чисто нов - HP nx 6125 и съответно няма инсталирани драйвъри, има само Dos, както можете да се досетите.

Много ви моля, ако някой има някакви предложения, помогнете, защото и двете вече напълно се отчаяхме. Благодарим много.

Ели

Здравей,

не знам каква е версията(типа) на БИОС-а ви, но би трябвало от опциятаза BOOT MENU или ADVANCED BOOT не помня по памет го казвам да изберете First Boot -> Optical Device (В случая CD-DVD).

Но друг е въпроса дали въпросния диск с Win XP SP2 е bootable(самостартиращ се), предполгам че е оригинален или правен такъв.

успех!

Здравей,

не знам каква е версията(типа) на БИОС-а ви, но би трябвало от опциятаза BOOT MENU или ADVANCED BOOT не помня по памет го казвам да изберете First Boot -> Optical Device (В случая CD-DVD).

Но друг е въпроса дали въпросния диск с Win XP SP2 е bootable(самостартиращ се), предполгам че е оригинален или правен такъв.

успех!

Версията е 1.06, това вече го пробвахме и нищо не се получи. sad.gif Hа моя лаптоп диска си тръгва без проблеми. Буквално 4 часа се мъчим да постигнем нещо, но резултат никакъв. Пробвахме почти всички опции в BIOS-а, дори се опитах да го инсталирам през USB с помощта на iPod. Започвам да си мисля, че със самата машина нещо не е наред.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.