Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълна забрана на тютюна в Европа

Featured Replies

Намират се слабокапацитетни хора, които се опитват да оправдаят тютюнопушенето с:

• Съществуването и на други вреди
  • "Факта", че "70-80% от хората са пушачи"
  • ...други глупости, които не заслужават вниманието ни.

Всичко това показва до каква степен наркоманията, комбинирана с успешен и дългогодишен маркетинг, е способна да промие мозъка на жертвите си.

Наличието на други вреди не оправдава толерантността към още една. С действията си хората, които пушат, увреждат не само своето здраве - на което те имат пълното право, при положение че са наясно с това, - но и здравето на околните. Което вече прекрачва една доста съществена етична граница, която ги прави престъпници спрямо чуждото здраве. Да седнеш в заведение и да запалиш цигара в присъствието на хора наоколо, които не са пушачи и не желаят да бъдат, е толкова признак на липса на възпитание или замисляне за действията ти, колкото и това да си изхвърлиш боклука си през балкона, например. Тоест тук се нарушава принципа на съобразяване с другите. Защото без значение какви магически вентилации се правят и какви перденца и антренца се слагат между помещенията за пушачи и непушачи, димът, получен от цигарата, е достатъчно летлив, за да достигне до белия дроб и изпраните дрехи на всички невинни жертви наоколо. Няма да коментирам съществата (извинявам се за грубия израз), които правят това и в присъствието на деца в помещението! На всеки му е ясно, че когато в една компания от 5 души, отиващи на заведение, двама са пушачи, останалите трима няма да седнат на отделна маса, нали!? И са принудени да дишат отровите, отделени от шайка самоубийци, които съзнателно или не се превръщат в убийци. Моля да си избиете от главата тезата, че видите ли, много хора пушели до дъблока старост и умирали по причини несвързани с тютюнопушенето. Не е нужно то да е причината. Важното за мен е дали то е повлияло на здравето ми с 0,001% или не. От там нататък друго не ме вълнува. И за мен човекът, който е допринесъл за този 0,001% (или повече) е престъпник.

Навсякъде по света преобладаващата част от пушачите са мъже. Така че ако вземем тях за основа ще забележим следните неща:

1. Мъжете съставляват по-малката част от населението на планетата
  2. ЕДИНСТВЕНИТЕ страни, където пушачите-мъже надхвърлят 50% от общият брой мъже (данни на СЗО) са Русия, Китай, Гърция, Турция, Панама, Афганистан, Йордания, Тунис, Армения, Беларус, Грузия, Молдова, КНДР, Индия, Индонезия, Камбоджа и разни други държавици от Западния Пасифик.

Какво е заключението? Тютюнопушещите са мнозинство предимно в страни, чиито културни перспективи са обвързани с тая практика (Ориента) или които са бивши/настоящи тоталитарни страни и в които населението страда от редица проблеми, водещи до емоционална необходимост от подобен "отдушник".

Извода, който може да си направим, е че като чисто социално явление тютюнопушенето е признак на културни, емоционални или възпитателни дефицити. От медицинска гледна точка - може би и на психологически нужди.

Всяка цигара вреди на здравето ви!

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да съгласна съм с теб,това което мислят да направят е абсолютно погрешно и трябва да се създадът зони така всички ще са щасливи.

А тези "пушачите", ако знаят колко вреди и болести могат да докарат не само на себе си, а и на околните направо трябва да се ЗАМИСЛЯТ ? Прекалено много хора са умрели заради тях, според мен, тези дихателни проблеми не идват от нас самите, а точно от тези вредни газове и димове които много вредят на здравето най-вече на непушачите....... даже и множество от раковете на дробовете и др. стават точно затова, пушенето за мен е най-големият ПОРОК!!!

Редактирано от skylamer (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.