Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълна забрана на тютюна в Европа

Featured Replies

Тези евродепутати полудяха. Съвета ми към тях е да се гръмнат за да не ни занимават с глупости. Да направят забрани да се пуши на повечето места и да вдигнат цената на цигарите - сигурно има още 20 начина.

• Отговори 52
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да съгласна съм с теб,това което мислят да направят е абсолютно погрешно и трябва да се създадът зони така всички ще са щасливи.

Това си е чиста проба дискриминация и нарушаване на личните права,най-вече правото на свободен избор.

Това си е чиста проба дискриминация и нарушаване на личните права,най-вече правото на свободен избор.

А не смяташ ли, че правото на пушачите да пушат навсякъде нарушава правото на личен избор на непушачите (тоест да не пушат)?

Непушачът е направил избора да не се трови чрез цигарения дим, а когато пушач има правото да пуши навсякъде пречи на свободният избор на непушача да не пуши. Тоталната забрана за пушене е изключително погрешна и само ще доведе до изостряне ситуацията, затова мисля, че трябва да се създадат зони за пушене, които трябва да бъдат с достатъчна площ и гъстота, че да не се чувстват некомфортно пушачите докато си пушат в тях. Така, хем едните ще могат да си пушат на спокойствие, хем непушачите, ще могат да бъдат по-добре опазени от цигарения дим.

А не смяташ ли, че правото на пушачите да пушат навсякъде нарушава правото на личен избор на непушачите (тоест да не пушат)?

Непушачът е направил избора да не се трови чрез цигарения дим, а когато пушач има правото да пуши навсякъде пречи на свободният избор на непушача да не пуши. Тоталната забрана за пушене е изключително погрешна и само ще доведе до изостряне ситуацията, затова мисля, че трябва да се създадат зони за пушене, които трябва да бъдат с достатъчна площ и гъстота, че да не се чувстват некомфортно пушачите докато си пушат в тях. Така, хем едните ще могат да си пушат на спокойствие, хем непушачите, ще могат да бъдат по-добре опазени от цигарения дим.

Да съгласна съм с теб,това което мислят да направят е абсолютно погрешно и трябва да се създадът зони така всички ще са щасливи.

Чета и чак ми става смешно!Не мога да не пиша:как да не консумираме отровната вода,как да почистим отровната почва,отровния въздух,отровната храна??????????Защото след като почвата и водата са отровни такива са и растенията,следователно и храната.А животните,които се хранят с тези растения????И там накрая на веригата са цигарите!Така че според мен всички сме родени отровени!

ОБОЖАВАМ ХУБАВОТО ЯДЕНЕ С КАЧЕСТВЕНО ПИЕНЕ И ХУБАВА ЦИГАРКА!!!!!!!!!

Не знам към кои да се причисля!Мога с тях и без тях(ЦИГАРИТЕ).Обичам хубава цигара с хубаво пиене,но няма да позволя цигарите да ме диктуват!!!Категорично не!

Но всеки да си пуши където му е приятно-има достатъчно по важни неща за които да спорим!Пък умния и интелигентен човек знае къде какво да направи!!!!!!!!!!!!!!1

Пушенето в Евросъюза може да бъде тотално забранено. Няма да се разрешават производството и продажбата на цигари и тютюневи изделия във всички страни членки. Това предложи група депутати от Европарламента начело с ирландката Арвил Дойл. От ЕК потвърдиха, че обсъждането по проблема ще започне от септември тази година. Според Арвил Дойл е нужен 15-годишен преходен период, за да се разясни на гражданите вредата от пушенето. Тя смята, че целта е напълно постижима и призова всички евроинституции да бойкотират контактите с лобисти на тютюневите концерни.

Източник: 24 час

biggrin.gif

Сега верно, че съм на 18 и много не разбирам, ама тези сладури, как си мислят, че ще стане това?

Производителите на цигари са непоклатими корпорации - тях и Бог не може да ги спре.

Да си бълбукат там в Европарламента, пък аз отивам да си запаля цигарка.

Всеки си е в правото сам да си съкращава живота.

както вече в почти всички страни забраниха да се пуши в обществени сгради така може и да спрат производството. Но спирането ще е много много трудно .

някои беше написал ,че трябва да се разделят заведенята на пушачи и непушачи . Това се направи в някои заведения даже и в БГ , но няма ефект . Защото поне един от компанията пуши . Лично съм бил в Англия и видях със собствените си очи как ВСИЧКИ хора са излезна ли отвън и пушат . Аз не съм пушач и на мене ми хареса :)

Като искате да се тровите , защо трябва и другите ?

както вече в почти всички страни забраниха да се пуши в обществени сгради така може и да спрат производството. Но спирането ще е много много трудно .

някои беше написал ,че трябва да се разделят заведенята на пушачи и непушачи . Това се направи в някои заведения даже и в БГ , но няма ефект . Защото поне един от компанията пуши . Лично съм бил в Англия и видях със собствените си очи как ВСИЧКИ хора са излезна ли отвън и пушат . Аз не съм пушач и на мене ми хареса ;)

Като искате да се тровите , защо трябва и другите ?

E това да, ама пък съвсем да ни забранят да се тровим.

И аз винаги излизам - студ, мраз, дъжд, няма значение - и тук не се пуши по заведенията и всички пушачи сме навън. Нямам нищо против, ама да се опитват да ни забраняват да пушим съвсем...ммм..няма да стане :handshake:

е в доста заведения се пуши . Не може да ми кажеш ,че навсякаде се излиза :) . Да не е хубаво да се спират изцяло цигарите . И според мене ще започне внос от други държави и така пак всички ще пушат . Да ще намале е ама пак ще >

Това е абсурдно. В случая май непушачите сме по - малко. Това за наркотиците беше добър пример - забранени са, но има наркомани. Какво правим тогава? От забраната няма нито смисъл, нито ефект. По - скоро глоба за пушене на работното място или на улицата ще свърши по - голяма работа. На много непушачи им е неприятно да миришат на цигари след като дори не ги употребяват. А от друга страна ми се струва много грозно това да се пуши по улицата, и особено като видя жена така. Който е решил - нека пуши, то си е за него. Стига да се съобразяват малко поне с околните, мисля, че всичко е ок. cool.gif

е в доста заведения се пуши . Не може да ми кажеш ,че навсякаде се излиза ;) . Да не е хубаво да се спират изцяло цигарите . И според мене ще започне внос от други държави и така пак всички ще пушат . Да ще намале е ама пак ще >

Това, че в България се пуши по заведенията, не значи, че навсякъде е така. Масово по Европа като си пушач, излизаш да пушиш навън. Тук, дори в студентския бар, където всички са пушачи си има правила - всеки излиза навън да пуши, защото е забранено да се пуши вътре. Което мен ме устройва, защото така пуша много по-малко, отколкото бих пушила в едно заведение, където тютютнопушенето е позволено.

И още нещо - независимо колко са скъпи цигарите, щом си пушач винаги си купуваш. И 5 евро да ти е кутията, все ще ги намериш ;)

Това е абсурдно. В случая май непушачите сме по - малко. Това за наркотиците беше добър пример - забранени са, но има наркомани. Какво правим тогава? От забраната няма нито смисъл, нито ефект. По - скоро глоба за пушене на работното място или на улицата ще свърши по - голяма работа. На много непушачи им е неприятно да миришат на цигари след като дори не ги употребяват. А от друга страна ми се струва много грозно това да се пуши по улицата, и особено като видя жена така. Който е решил - нека пуши, то си е за него. Стига да се съобразяват малко поне с околните, мисля, че всичко е ок. cool.gif

Ами това вече си зависи от хората - аз гледам да се съобразявам с непушачите - дори самата аз мразя, когато косата и дрехите ми се вмиришат на цигари. Но ако сме 10 човека и 2-ма от тях са непушачи, колкото и да се съобразяваме - няма как. Аз нямам нищо против забраните да не се пуши в заведения, барове и ресторанти, ама тоя абсурд за спиране на производството не ми се връзва :angry:

честно да ти кажа не съм виждал как хора излизат извън заведението да пушат :) , но щом казваш ще ти повярвам . Но това е практика в много малко заведеня не смяташ ли ???

да гадно е когато дима отива към тебе ама кво да праиш - търпиш . То където и да завъртиш пепелника , то винаги дима идва в непушача . Нз защо е така :P

Такава забрана ще е пълна дивотия. Не за друго, а защото ще стане като с дрогата - ще се продава нелегално на 500-1000 пъти по-висока цена от себестойността си, престъпниците ще трупат милиони, а тинейджърите ще започнат масово да пушат, защото е забранено и следователно - интересно.

Аз също съм непушач и бих подкрепил една тотална забрана за пушене извън собствения дом. И то само в семейства без деца. Би трябвало на родителите-пушачи да бъде предложена алтернатива: или отказ от цигарите, или принудително лишавани от родителски права, като остава задължението да заплащат разходите по отглеждане на детето си.

Редактирано от V 12 (преглед на промените)

е ти си драстичен с взимането на децата . Не съм родител ама това нещо прекалено .

оня ден видях бременна да пуши - е това вече е отврат

• 1 месец по-късно...
Никой пък и не е длъжен да диша дима, който бълвате и да се трови заради вашите слабости.

Точно срещу това има и закони и забрани в ЕС. В България тези забрани се ограничават до едни елементарни и безполезни табелки и толкова.

Като толкова те дразни всичко това. Хващай първия полет и отлитай в така добре озаконения ЕС, кадето няма да дишаш цигарен дим!!!

И в Холандия от 1-ви юли е забранено пушенето във всички заведения и обществени места.Но пък спокойно може да се пуши трева в кофишоповете,които са на всяка крачка.Парадоксално,но факт.

В Испания всичко живо пуши навсякъде-по спирки, по улицата, в заведенията-навсякъде, освен, ако изрично няма табела и видео камери за наблюдение !

Рай :baby:

Спора е безмислен. Тук става въпрос за елементарно възпитание, което липсва в 90% от българското ни съсловие. Тук сме на принципа - шъ си праа кот си искам па който не му харесва да го ... . Ми не става така. Пушете си, тровете се и т.н., но не ми го натрапвайте. Просто и лесно. Пише си по заведенията - пушачи непушачи. Колко човека го спазват? Незначително обидно малко! Пушене по улиците. Че то вече израза - излизам на чист въздух не е актуален! Когато има някакво взаимно уважение и разбиране между хората, няма да има каране викане и т.н. за глупави въпроси. За мен пушенето е простотия и неуважение към собственото си здраве. За комшията може и да не е. Но аз не му натрапвам мнението си ежедневно и не му преча по никакъв начин за разлика от него. Замислете се малко :rolleyes: Иначе наистина звучи като в приказка: спираме производството, всички спират да пушат, всичко е перфектно...е няма перфектни работи :help: Пък и достатъчно приказки си имаме и в родна България.

Ще сменя континента бе,ще се преселя и пак ще си пуша

biggrin.gif

Само да разбера къде има цигарки и няма забрана

:go ahead:

Да ги забраняват бе! Но да легализират ТРЕВАТА. cool.gif

Пушачитре до един са наркомани, което ще рече поне 80% от жените и 60% от мъжете.

Грозна картинка...

ХАХАХАХ СМЯХ ако забранят цигарите смятай че това ще стане най-продаваният "наркотик" на черния пазар biggrin.gif ше се праят луди пари от цигари купувайте и се запасявайте с цигари занапред богати да станете :huh:

Пушачитре до един са наркомани, което ще рече поне 80% от жените и 60% от мъжете.

Грозна картинка...

абсолютно-кое е първото което вземат и никога не забравят,като излизат--цигарите,може да си забравят парите,документите и т.н. но цигарите-не

пък и от личен опит го знам,20г. ги пуших тия ла...на и един ден просто се стегнах и ги хвърлих,и тогава разбираш каква дрога си бил и колко си бил зависим от тях (шест месеца всяка нощ сънувах как си павкам сладко-сладко и други такива) да не говорим за парите.

но и пушачите като наркоманите неразбират колко са зависими,докато не се опитат да ги откажат!

ОТКАЖЕТЕ ГИ и ще разберете какво сте изгубили през това време!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.