Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гърмящи лан карти

Featured Replies

Професоре, пак ги ръсиш. В предния ми пост пиша ЗАЗЕМЯВАНЕ, ти обясняваш за зануляване. Нещата горят именно защото нулата не е земя, както и че някой вместо да си прави собствено заземление използва някои други. Които пък въобще не се знае в какво състояние са и колко ома са станали.

Моят доставчкик понеже (да не давам квалификации) за по-лесно спират мрежата на целия град. http://www.optisprint.net/forum/index.php?showtopic=1871

А при пряко попадение като това обикновено нищо не помага, просто платките се овъгляват.

4365194e0454.jpg

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
Професоре, пак ги ръсиш. В предния ми пост пиша ЗАЗЕМЯВАНЕ, ти обясняваш за зануляване. Нещата горят именно защото нулата не е земя, както и че някой вместо да си прави собствено заземление използва някои други. Които пък въобще не се знае в какво състояние са и колко ома са станали.

Моят доставчкик понеже (да не давам квалификации) за по-лесно спират мрежата на целия град. http://www.optisprint.net/forum/index.php?showtopic=1871

Аз не разбирам много от електричество, но явно нещо не е наред че да гърмят така. Засега новата ланка държи но при следваща буря ще дръпна кабела за нета за по-сигурно. На всякакви такива защити не трябва според мен да се вярва на 100% cool.gif

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Така е не може на 100% да се вярва. Ако си сложиш защита и не ти пречи, що да не седи там-пък дали помага не се знае. От две години карам на вградената LAN карта. Кабела ми минава през някъв протектор ръчна изработка, нещо черно увито, вътре сигурно има гръмо-разрядници. Една жичка излиза от него и съм я хванал за болчето на корпуса на PC кутията. Контактите са занулени и "бушона" на разклонителя свети зелено (на някой ако не му свети - нему е занулен контакта). Мисълта ми е, ако не се лъжа, нали все пак нулата е някъде заземена в кварталния траф.

Това май е офтопик, обаче - вземи 1 уайърлес рутер :) Надали ще гръмне нещо по компа :wow::)

• Автор

Просто като гърми ще изключвам компа от контакта и ще вадя кабела за нета- това е! Темата приключена! :)

На DarkWalker идеята е добра, това определено ще предпази компа от проблем през лан-а. А ако ще оставяш кабела директно вързан в картата, ще ти препоръчам най-доброто решение за предпазване от мълнии измислено още преди 2000 години -> до кабела слагаш една икона и пред нея запалена свещ...

• 4 седмици по-късно...

Напротив! Аз съм доволна от протектора, който си сложих. При последната буря в нашия вход гръмна един компютър с вградена лан карта. При мен нямаше никакви проблеми. Заземен е към корпуса, но ми казаха че може и към парното. Аз си мислех че ще е изгорял след бурята, но си работи и няма проблеми. Като търсих да си купя отначало се чудех дали да взема един от 46 лева, но после си купих български и съм доволна!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.