Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инструкции за Виртуална памет (pagefile.sys)

Featured Replies

Мисля си че по-добра производителност би се получила ако SWAP файла се намира точно в средата на всички файлове на диск C:, така с втори partition главите на твърдия диск се разкарват постоянно излишно, което би се отразило и на живота на HDD. Много съм си играл докато измисля решение на това мое предположение и накрая го направих с Acronis partition..., като свих целия C: partition (без SWAP) в самия му край, после го разширявам и създавам SWAP файла наново...

Но едно по-добро решение е това:

1.msconfig

2.system.ini

3.[386eng]

ConservativeSwapFileUsage=1

така paging файла се използва само след свършване на RAM-а....

Най-доброто решение е 2 GB RAM за XP и забраната на SWAP файла

:-)

Това са глупости. Ако забраниш суап-а, това ще се отрази зле на операционната система. Има програми, на които дори и 100ГБ памет да им дадеш, те пак ще си търсят SWAP-а. моля не давайте некоректни съвети!

• 9 месеца по-късно...
  • Отговори 85
  • Прегледи 33,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти си с доста рам, но за тези с по-малкото рам е добре да го направят 2 пъти рамта. Това между другото си го препоръчват и самите Microsoft. По-нататък го намекваш, но е добре още в началото да се каж

Здравейте

pagefile.sys ми е почти 1.2 ГБ а преинсталнах бозата преди един ден .... Има ли начин да се намали това чудо ?

Поздрави

Това са глупости. Ако забраниш суап-а, това ще се отрази зле на операционната система. Има програми, на които дори и 100ГБ памет да им дадеш, те пак ще си търсят SWAP-а. моля не давайте некоректни съвети!

Прав си за отсъствието на виртуална памет. Това под Windows е лоша идея (под Линукс не ги имал проблем, поне не голям :-)

Но bili е прав за разположението. Ако се намери начин (под Windows) виртуалната памет да се алокира върху средните цилиндри на диска, това би увеличило нейната производителност

Здравейте

pagefile.sys ми е почти 1.2 ГБ а преинсталнах бозата преди един ден .... Има ли начин да се намали това чудо ?

Поздрави

Ти прочетели ПЪРВИЯ пост на темата: http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...ost&p=74517

Прочетох го още вчера но забравих да си редактирам глупавия въпрос sad.gif

• 4 седмици по-късно...

Гледам в UltimateDefrag ,че page файла е разделен на две части ....Не ми дава,че е фрагментиран :whist: Това ще забавя ли нещо?

Гледам в UltimateDefrag ,че page файла е разделен на две части ....Не ми дава,че е фрагментиран ;) Това ще забавя ли нещо?

В известна степен. Силно пожелателно е този файл да се намира в непрекъсната област върху диска

В известна степен. Силно пожелателно е този файл да се намира в непрекъсната област върху диска

Дефрагментирах Page файла с PerfectDisk и се съединиха двете части.Мисля ,че така е добре : b0a17a8b8515be18.PNG

• 1 година по-късно...

Искам да попитам - този pagefile увеличава ли се с времето?В момента ми е гигабайт и половина, а мястото в С не ми е неограничено.Трябва ли да го намалявам?

Искам да попитам - този pagefile увеличава ли се с времето?В момента ми е гигабайт и половина, а мястото в С не ми е неограничено.Трябва ли да го намалявам?

Зависи от настройките. При мен е файла е с фиксиран размер. Но по подразбиране е с променящ се, но ограничен размер (не расте безкрайно)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Къде мога да ги видя тези настройки?Там пише ли максималния размер?

• 1 месец по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.