Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD или INTEL

AMD или Intel 224 гласували потребители

1. 1. Коя марка процесори предпочитате?

• AMD
      43%
      84
    • Intel
      56%
      111

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Някак си не е приятно да пишеш с CAPS LOCK ... И какво по дяволите е това невероятно сравнение между друядрен Turion и стар Celeron. Ако използвам твоите думи ... Мерцедес да ми ядат г*за. Новата ми Астра хвърчи като истребител, а Мерцедесът ми (300SL ... върховна кола модел 1952) се скапва и се налага да го ремонтирам непрекъснато. Сравнението ти е отвратително. Това с Дурона и Пентиум 3-ката също не е подходящо.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Отговори 142
  • Прегледи 18k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

На M-r Caps Lock мога да кажа, че това не е никакво доказателство, защото няма никаква информация за системата. Видеокартата е важен елемент при гледането на HD видео.

Напоследък в ценовия диапазон на E7200 не намирам процесор на AMD, който да е равен по производителност. За процесорите на AMD има доста евтини дъна с нови чипсети и това е плюс за AMD. А и новите RADEON.....

От AMD имаме нови Phenom™ X4 Quad-Core -9150e и 9350e, които са 65W. Чакаме да видим какви ще са ценичките.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

iovi

Редактирано от iovi (преглед на промените)

До cybervain:

Стига си крещял! /Ако не знаеш: писането с САРS LOCK означава, че крештиш/

Тоя линк дето си го дал: няма смисъл от него. Ако АМД компютъра има видео карта, а итела няма!?! Или пък Интела работи със 256 РАМ?!?

Това с Нокиата и Сонитата беше глупаво. Аз харесвам Нокиа, но нямам против Сони Ериксон.

И аз съм привърженик на АМД, обаче това линкче нищо не доказва. cool.gif

Ето ТОВА е по нормален клип. /Той нищо не доказва, обаче е показано сглабяването е разглабянето на няколко дъна,процесора.../

По темата:

Винаги ще има привърженици на Интел и АМД, които смятат, че тяхната марка е по-добра. Лично аз харесвам АМД.

Първо заради по-ниските им цени. Второ, защото са по-пройзводителни в игри /поне така знам/.

В точно този момент интел така да се каже са набрали скорост и АМД никакви ги нама. Обаче пък АМД направиха скок с архитектурата на Фенома. АМД имат и триядрени процесори /не коментирам дали се добри или не/, което е доста интересно. За мен лично триядрените са доста добро решение при проложение, че ги клокнеш.

Поздрави! :speak:

...Второ, защото са по-пройзводителни в игри /поне така знам/.

Така беше до преди няколко години.Сега не е така - точно в игрите е най-голямото превъзходство на интелските процесори пред АМД.Из нета има много тестове, няма да сбъркаш, ако се поразровиш, достатъчно е в гугъл да напишеш "Phenom vs Q6600" например - или нещо подобно.

И все пак никой не отчита факта, че и Athlon X2 3800+ и Intel процесор от 8ма серия да си вземете за ежедневна работа няма да усетите разликата...поне болшинството от изказалите се. Доколкото знам имаме доста по-напреднали ползуватели на ПЦ-тата от ежедневни програмки и цъкане на УоУ и ЦС. АМД или Интел - ако е за домашна употреба зависи най-вече от фенщината според мен. И двете фирми имат стратегия за продажбите. Аз лично ползвам АМД машинка по няколко причини -

1. приличен двуядрен процесор на неприлично ниска цена

2. никакъв проблем с което и да е приложение

3. опитвал съм и просто при ежедневна употреба неможах да претоваря нито моя процесор, нито на комшията Интелската машина.

В общи линии за мен е въпрос на личен избор и финанси. А пък нека тука някой диваци си говорят за фпс и 3д марк и т.н. Не вярвам живота ви да протича цял ден в пускане на някакви тестове да видите на кой разбираш ли ще му изкара повече Фпс ;)

П.С. Едно мнение, което ми хареса:

Like many people above me have pointed out: If you want raw power and have the money, go Intel. Seriously, the highest end Intel proc will beat out the highest end AMD proc.

If you want more power per dollar, go AMD. An Intel proc and an AMD proc at the same price level will show that AMD comes out on top.

So please, stop this fanboy BS. I run a C2D in my desktop and a Athlon in my laptop, and guess what? They're both great CPUs.

Редактирано от DarkWalker (преглед на промените)

В предната страница повечето постове вече са в червено. Искам още веднъж да Ви помоля да ползвате темата по предназначение и да дискутирате в рамките на добрия тон! Нямам намерения за подобна (за мен) глупава тема да раздавам наказания, така че ако продължите в този дух, ще я затворя!

До cybervain:

Стига си крещял! /Ако не знаеш: писането с САРS LOCK означава, че крештиш/

Тоя линк дето си го дал: няма смисъл от него. Ако АМД компютъра има видео карта, а итела няма!?! Или пък Интела работи със 256 РАМ?!?

Това с Нокиата и Сонитата беше глупаво. Аз харесвам Нокиа, но нямам против Сони Ериксон.

И аз съм привърженик на АМД, обаче това линкче нищо не доказва. cool.gif

Ето ТОВА е по нормален клип. /Той нищо не доказва, обаче е показано сглабяването е разглабянето на няколко дъна,процесора.../

По темата:

Винаги ще има привърженици на Интел и АМД, които смятат, че тяхната марка е по-добра. Лично аз харесвам АМД.

Първо заради по-ниските им цени. Второ, защото са по-пройзводителни в игри /поне така знам/.

В точно този момент интел така да се каже са набрали скорост и АМД никакви ги нама. Обаче пък АМД направиха скок с архитектурата на Фенома. АМД имат и триядрени процесори /не коментирам дали се добри или не/, което е доста интересно. За мен лично триядрените са доста добро решение при проложение, че ги клокнеш.

Поздрави! :whist:

Дори няма да чета поста, самите AMD, казват че Intel са по-добри. Сам прецени.

"1. приличен двуядрен процесор на неприлично ниска цена"

Значи положението е че цената на АМД процесорите е по-скоро нормална, а Интелските са твърде завишени, особено "екстремните" модели. Но докато има неприлично богати хора, които да си ги купуват, едва ли нещо ще се промени.

ПП Най-добрия AMD се казва Athlon 64 независимо дали като моя едноядрен или двуядрения Athlon X2!

Intel Pentium 4 колкото да се мъчи да бие атлон, няма да го бие! Дори в прегряването AMD държи повече.

Advenced Micro Devices RuLzZzZzZzZzZzZz :question:

Братле земи си свери часовника, че май си проспал последните две години.

Аз съм фен на АМД, обаче интел са по-добри! В момента интел имат и по-добра архитектура, което води до по високи скорости! Дано с излизането на АМ3 сокета нещата да се подобрят. Проблема им на интел е, че цените са завишени.

интел Core 2 Duo са по-добри от Athlon 64 2x, но има какво да се очаква от AMD - http://hardware.nano-byte.org/forum/%D0%9A...B0-amd-t12.html

Според мен AMD е по добриа избор за средниа геимър.Вместо да се изръси за Intel core duo процесор ще си всеме AMDx2 със добра видео карта и така машината ще е по добра от Intel конфигурациа cool.gif

Според мен AMD е по добриа избор за средниа геимър.Вместо да се изръси за Intel core duo процесор ще си всеме AMDx2 със добра видео карта и така машината ще е по добра от Intel конфигурациа cool.gif

Прав си! Дори и да имаш добър процесор ако нямаш достатъчно рам и видео каква фаида.

Здравейте,искам и аз да споделя впечатленията си от двете марки.В миналото имах АМД,след време - по-точно

след година реших да ъпгрейдвам - да сложа нов процесор.Оказа се че за това време АМД са сменили два пъти сокета а процесори за моя сокет "А" има само на старо.От тогава започнах живо да се интересувам от развитието на хардуерните производители и след известни проучвания реших да инвестирам в интелска платформа.Тъй като тогава интелските "Конро"бяха доста скъпи на фона на сриващите се цени на АМД някой би

казал че това е твърде неразумно,но...Дъното което взех беше доста прилично от към възможности за ъпгрейд а процесора - Пентиум-Д. На тези които веднага ще коментират "Дървото" което съм сглобил само ще кажа:- По

това време най - евтиния Атлон х 2 струваше 180 долара срещу 106 за Пентиум - Д.Моят беше по-слаб, естествено от Атлона но и почти два пъти по евтин.Хубавото в случая беше че сокета на Интел нямаше да бъде сменен в скоро време т.е. имах възможност да ъпгрейдвам с безкрайна гама от процесори - едно,дву и даже четириядрени.Значи сменям процесор без да пипам дъното.Само за сравнение за последните 3 години АМД смениха ,ако не се лъжа -4 сокета и сега готвят пети,което значи че сменяш ли процесор сменяш и дъно.Тъй като малко се отплеснах, искам само да добавя - от половин година съм с Q6600 на вече старото ми дъно и всичко си дойде на мястото.На феновете на АМД ще задам въпрос, за "Цена - Производителност" - Кажете само един процесор на АМД който е по-бърз и по-евтин от Q6600,този стар и вече спрян от производство процесор ?И последно - относно славата на АМД в игрите - От както "Конрото" излезе на пазара ,АМД са втори и така е до сега.

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

На феновете на АМД ще задам въпрос, за "Цена - Производителност" - Кажете само един процесор на АМД който е по-бърз и по-евтин от Q6600,този стар и вече спрян от производство процесор ?

Виж ТОЗИ и ТОЗИ Като производителност са на кантар а като цена? cool.gif Първия е моя, а втория на един приятел! На бенчмарка на уинрар го издухвам с около 20% ха сега ми кажи каде ми е келепира да си взема интела!

За клокъри и луди интел

За обикновени потребители който не ги интересува клок и друго АМД.Дори амд се представя по добре във игри от интел Примерно правя съпоставка П4 на 3гхз и 3000+ на 1.8гхз АМД-то води във игрова част :)

"jivkosivanov" спри да връщащ времето назад.Ако става за въпрос не споменаваш че въпросниа Dual pentium D е Celeron biggrin.gif.Нещата няма да станат както преди.А колкото до Феномите те са само за AMD фенове cool.gif

Виж ТОЗИ и ТОЗИ Като производителност са на кантар а като цена? cool.gif Първия е моя, а втория на един приятел! На бенчмарка на уинрар го издухвам с около 20% ха сега ми кажи каде ми е келепира да си взема интела!

Кажи ми за "Q6600" а не сравнявай тези."На кантар" според мен означава равни а определено 2180 е по-добър

от 4200+.Отвори чичотомовата колиба и виж в колко теста 4200+ е по-слаб или равен на 2160 а не 2180 и пак напиши нещо.Казвам ти това защото лично аз преброих над 20 теста в който 2160 беше по-бърз, по-икономичен и по-хладен.В момента малка доза "Цена - Производителност" в полза на АМД има само за някои модели и то за сметка на по-голямата консумация на електроенергия по-голямото топлоотделяне и по-ниската производителност - все фактори които бяха водещи при Интел до преди 3 години. cool.gif

п.п.Кажи само за колко прави "супер ПИ" твоя 4200+ ,защото аз знам, и за колко 2160 например?

"jivkosivanov" спри да връщащ времето назад.Ако става за въпрос не споменаваш че въпросниа Dual pentium D е Celeron biggrin.gif.Нещата няма да станат както преди.А колкото до Феномите те са само за AMD фенове cool.gif

Старият ми процесор беше Пентиум-Д 820.Не знам дали си запознат но абревиатурата "Пентиум" не означава орязан "Селерон" още повече че двуядрени селерони преди 2 години нямаше. :rolleyes:

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

Когато смятате цената , смятайте дъно + процесор. И ако сметнеш консумацията на северния мост(контролера на паметта при интел)+тази на процесора , тогава би било адекватно сравнението с отделяната мощност при AMD процесорите.. Защото повечето пъти радиаторите на чипсетите при интел ,конкурират тези на централния процесор :rolleyes:

Толкова от мен. cool.gif

jivkosivanov Какво имаш предвид с това "Отвори чичотомовата колиба и виж в колко теста 4200+ е по-слаб или равен на 2160 а не 2180 и пак напиши нещо.Казвам ти това защото лично аз преброих над 20 теста в който 2160 беше по-бърз, по-икономичен и по-хладен"....

Вземи се образоваи 2160 65nm, а 4200 /защо го слагаш тоя "+" не ми е ясно/ е 95nm......

Celerona отдавна е R.I.P biggrin.gif и не се интересувам от него.А за тестовете по интернет мога да кажа че едно е да се трества на тяхните машини друго е на твоита cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.