Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Символът на Орела

Featured Replies

Може би си мислите че ще пусна нещо от Карлитос, но :angry:

http://www.vbox7.com/play:ac2e2ddd

:)

На какво е символ това пиле прекрасно?

589872.gif

п.п. По нататък ако получа вдъхновение може да пусна и една за Феникса наречен още - Жар- птица - zharptica2.jpg

Или направо тук може да си пишете и за двете врабки. Ще ми е интересно да понауча нещичко. Поздрави!

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 20,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Може би си мислите че ще пусна нещо от Карлитос, но :)

:)

589872.gif

п.п. По нататък ако получа вдъхновение може да пусна и една за Феникса наречен още - Жар- птица - zharptica2.jpg

Или направо тук може да си пишете и за двете врабки. Ще ми е интересно да понауча нещичко. Поздрави!

Орелът символизира 'прераждането на душата в матрицата НА ПО-ВИСОКО НИВО. Във ВЕДА се нарича ре-инкарнация. Това е ВИСШ Лунен култ.

За сравнение с Гълъбът, който символизира Возкресението от света на мъртвите(матрицата) или във ВЕДА "освобождаване от самсара" ;)

Може би си мислите че ще пусна нещо от Карлитос, но :huh:

:hush:

589872.gif

Ами аз отдавна си знаех ,че сме братя с индианците.И с индийците сигурно.Само дето изкачат спомени за едни "Избори "и партии от сорта на Български орел,и бързата поръчка за омаскаряването на цялата идея.Но от кулинарната препратка ми се струва че има връзка с китайския период на българите.Все пак "орел с ориз "си е чисто китайско ястие.Което ме сеща че и аз съм китаец,как го бях забравил. cool.gif

Имах удоволствието да чуя това парче на живо, на главната в Пловдив, изпълнено от трупа гастролиращи индианци, само инструментал. Замрях... )))

Гълъбът е пречистващият Дух който променя човека. Този Дух се спуска като гълъб върху главата на кандидата. Тогава той изживява пречистването, великата промяна се извършва чрез силата която навлиза в него като етерно течение. Той ще контролира целият си живот и това е символизирано от орелът който влита в сърдечното светилище.

Както гълъбът е олицетворение на промяната, която докосва човека и идва до него от живата вода, така кандидатът изпитва втората сила като спущащ се орел, който идва от елемента въздух. Елемента въздух въздейства директно върху елемента вода. Неговата сила се разкрива предимно в нашето елементно планетарно състояние - живата вода и чрез живата вода тази сила изпълва цялата атмосфера. Като резултат кандидатът, който се е отворил за това въздействие, ще бъде докоснат от тези сили, които са символизирана от гълъба и орела.

Лъвът е царят на сухоземните животни. А орелът - на въздушните...

И ако лъвът е вожд в мирно време, то орелът е вожд-пълководец. В хералдиката тази горда птица винаги е съседствала с царя на зверовете, и се смята за цар на птиците. Орелът е талисман на героите, победителите, на смелите рицари. Той се асоциира с божественост, храброст, вяра в победата, величие и власт.

Символизира полетът на материята или с други думи - победата над низшите страсти чрез тяхното асоцииране и издигане на по-високо стъпало.

Но въпреки всичко, орелът, макар и най-високо издигащият се представител на животинското царство, също гнезди, също убива, за да се храни и също е подвластен на Предела...

Лъвът е царят на сухоземните животни. А орелът - на въздушните...

И ако лъвът е вожд в мирно време, то орелът е вожд-пълководец. В хералдиката тази горда птица винаги е съседствала с царя на зверовете, и се смята за цар на птиците. Орелът е талисман на героите, победителите, на смелите рицари. Той се асоциира с божественост, храброст, вяра в победата, величие и власт.

Символизира полетът на материята или с други думи - победата над низшите страсти чрез тяхното асоцииране и издигане на по-високо стъпало.

Но въпреки всичко, орелът, макар и най-високо издигащият се представител на животинското царство, също гнезди, също убива, за да се храни и също е подвластен на Предела...

Щом има кървави жертвопринушения и хищничеството не "им мърда" матрицата :hush:

Няма значение дали си Орел, Скорпион, Лъв, Вълк или Акула. cool.gif Все си "цар" в матрицата и следователно-В ИЛюЗИЯ. cool.gif

Гълъбът знае, че трябва да излезе от матрицата, макар и без да титулован! ;)

Щом има кървави жертвопринушения и хищничеството не "им мърда" матрицата :huh:

Няма значение дали си Орел, Скорпион, Лъв, Вълк или Акула. cool.gif Все си "цар" в матрицата и следователно-В ИЛюЗИЯ. cool.gif

Гълъбът знае, че трябва да излезе от матрицата, макар и без да титулован! :)

Добре, в Матрицата сме.

Как да излезем от нея, как да я победим?

Така ли, чрез алхимична сублимация -

http://www.youtube.com/watch?v=icxD5QiGt9o...feature=related

ИЛИ?

Добре, в Матрицата сме.

Как да излезем от нея, как да я победим?

Така ли, чрез алхимична сублимация -

http://www.youtube.com/watch?v=icxD5QiGt9o...feature=related

ИЛИ?

Здравей, Офелия!

За да предизвикаш алхимия, ще ти е нужно да поработиш с алхимичните елементи.

Разбира се Пътят за "навън" е през "навътре".

Например, стига да не се взираш в измамата, а да откриеш сетивото, което да ти донесе различаването на "плодовете на добро и зло", ще можеш ясно да откриеш за себе си общото, а не различията в ученията, религиите и практиките.

Наистина източникът е един и същ, но както е видно криво-гледци има навред.

Потърси есенцията, допирните точки, единосъщието и ще успееш.

Всеки, който харчи слюнка, за да плюе по всичко, освен по "своето", рискува пресъхване на гърлото, а както е известно в Дао-истката алхимия - в слюнката е същината (нектара на безсмъртието), но е нужно за практикуващия първо да се научи да преглъща (обидите, наранените его достойнства) и да държи мълчание, т.е. да не хаби ценна енергия в словоблудство, целящо изява на егоизтичната му природа.

Пожелавам на всички успех и не съдете до толкова "Божият служител", че "и той е човек като теб!".

Бъдете здрави!

п.п. Символът на "еврейската звезда" е скрит образ на вътрешната алхимия, а елементите и са "огън" (равностранен триъгълник, с връх сочещ нагоре), "вода" (равностранен триъгълник, с връх сочещ надолу) и още два - "земя" и "небе", върху които за сега няма да се спирам.

"Огънят" - символизира емоцията, реактивността, импулсът

"Водата" - символизира мисълта, размишлението

и когато са в баланс... човек грейва (Светец).

На това учение се гради цялото познание във физиката на Айнщайн, както и ядрената теория (синтез).

Всички звезди във Вселената горят благодарение на това, че са изградени предимно от водород (Н).

Човешкото тяло е изградено от около 75~80% вода (Н2О), т.е. два атома водород (Н) и един атом кислород (О). Водородът гори, а кислорода поддържа горенето и ето ти Светец.

Двата преплетени триъгълника в еврейската Звезда са също символ на дихателния процес - на вдишването и издишването. Тук вече това всеки може да го опита, чрез личностен експеримент и себенаблюдение. При вдишване се увеличава "огъня" (импулсът, емоцията), докато при издишване се отчиства ума от мисли. На изток това е известно като началото на прана-яма (яма - контрол над праната - универсалната енергия).

Това е - навътре и навън.

Има много методики по света и всичко е едно и също нещо. Никой не е виновен за невежеството или кривотата в хората, нито Служителя Божии, нито еврейте.

Виновен е Противникът (Антихристът), който всеки носи в себе си, но за да се разбере що е то АнтиХрист, ще трябва да се хвърли Светлина и върху Христа.

Ето го Христа в "стил хинди" (разбира се това е Бог Вишну - поддържащия, съзидателния), с еманацията си (проявата си) Кришна (Иисус Христос):

http://www.vbox7.com/play:01ecc7cb

Разбира се, че Кришна учението не е само "секс, песни и танци на нородите", нито е само радост. То е върховна дълбочина и напълно съвпада с учението на Христа.

Изразява се отлично с няколко думи: Върховна и безУсловна Любов към всичко съществуващо, което ще рече, че огъня на емоцията нима нищо общо с огъня на Любовта.

Любовта гори бавно и постоянно, докато импулсът, реактивността, емоцията създава първоначално ослепителен блясък, горивото бързо се изразходва, което води в следствие до Тъмнина и тук е идеята на алхимията - да можеш да овладееш импулса, емоцията, реактивносттта си, първосигналността си, да трансформираш и култивираш (натрупваш) като запас, като гориво, което ще трябва при Светенето.

В Йога е същото.

В Дао, ето как звучи и що за вид има:

Песен на възвисената тишина

(Откъс от "Тайната за получаване на вътрешния елексир в изкуството Тай-Дзи")

"Седейки в спокойствие, отдай се на съзерцание

Ти получаваш импулс в юнгуан*.

Дишането е свободно, но контролирано,

Ин и Ян плавно преминават едно в друго.

И животворна светлина изпълва тялото.

Бъди спокоен, нека огъня да гори бавно,

Затвори очи и с мисъл обгърни сърцето.

Нека твой източник стане спокойствието,

След сто дни ще видиш резултатта,

Като капка елексир, създаден от кан**,

И жълтата жена*** подарява пламък,

Дете и майка сияят пурпурно.

И е безгранична непостижимата красота.

Изпълнете с жизнена енергия (ци) цялото тяло.

Кому е подвластен този толкова прекрасен опит?

Той е подобен на необятните чудни блянове.

Душата, погълната от първопричината,

И елексирът преодолява трити бариери****.

Издига се от дан-тян***** до висотата на ниюн******

И в зонгуан******* продължава потъването.

Водата и огъня стават на течащ живак,

А ву******** и ий********* съставят елексира.

Приспете мислите и животът ще възтържествува,

И вашият дух ще породи три хиляди светове,

И златния петел********** ще ви запее песен.

В сянката на дърветата, нехвърлящи сянка.

А червения лотос разцъфва в мрака на ноща.

И отново настава зима, слънцето засиява,

И ревът на Дракона*********** разтърсва всичко наоколо,

Благославяйки тигрите************ с радост,

Божествената музика изпълва небесата,

Нещо възниква от мъглявата смес;

И безкрайността (У-Дзи) добива своя образ,

Прекрасен в тайнството и потаен в красотата.

Кръговратът на потока пробива трите бариери*************;

Съюзът на Земята и Небето поражда всички явления.

От природата пий роса - тя е сладка като мед,

Напитка на боговете (будите) и свята радост.

Когато пределът е положен с двойственост тленна,

Аз разбирам - с вяра всички са равни пред Бога!

Когато си уморен - спи, когато си гладен - яж,

След това прикади с ладан и медитирай

Великото Дао (Път) представи пред себе си

Не се подавай на никакви лукави изкушения,

Загубвайки човешки облик,

Може за милион години да загубиш и душата си.

Блаженият духом намира Небето (рая),

Слепецът блуждае в дебрите на материалното.

За глупеца крайната тайна (истина) не е достъпна,

А да я изпуснеш е най-тежкия грях.

Сложи четирите принципа в основата,

Пътищата на земното лежат в мимолетното.

Първо отключи врата на чудесната тайна

И подхранвай кълна на душата без прекъсване;

Дай на учителя да съставя елексири.

Известно е на избраните какво е истински живак**************

Не друго, а напитка на дълголетието и вечния живот.

Улавяй всеки миг и работи на себе си

Не отлагай духовната тренировка като последна.

Извисяването на душата е възможно за три години,

За някои са необходими десет години

За да засияе силата на елексира."

Джан Санфен - смирен жрец на Дао, поклонник на Празнотата и Чистотата

Ом Намах Шивая

Ом Мани Падме Хум

Харе Кришна, Харе Рама

Аум

Амин

Същото е заложено и в Египетския пантеон:

Нун (Нищото)

Атум (Нещото проявено и проявяващо се), от него се пораждат:

Шу

Тефнут

Нут

Геб

(тези са четирите първоелемента, за които споменах по-горе)

производни на тях са:

Озирис

Изида

Сет

Нефтида

Озирис и Изида раждат Хор

Тук не може да пропуснем и древните траки, при които главна роли изпълнява Орфей или познат още като Динисий (Ти Он Исус).

Божието име Йод-Хе-Вав-Хе יהוה са точно четирите първоелемента "Йод (огън, и в същото време Водород, но във вариант Хелий), Хе (земя, и в същото време Въглерод), Вау (въздух, и в същото време- Азот), Хе (Вода, и в същото време- Кислород)", също така това име е непроизносимо, което говори, че не трябва да бъде разбирано вербално, а по-скоро математически, така че всяко произношение на свещената тетраграма като Яхве или Йехова е неправилно и грешно.

Йод - Аз Съм

Хе - Аз не Съм

Вав - Аз Съм + Аз не Съм

Хе - Аз не Съм*

Аз Съм Този, Който Съм, Първият и Последният, Вечно Съществуващият

Всичкото и Нищото

Алфа и Омега

Редактирано от rurk (преглед на промените)

Добре, след това 5 минутно бясно тичане из езотериката би ли ми отговорил на въпроса, ако това целиш де. Ето го пак:

Как да излезем от матрицата, как да я победим?

Добре, след това 5 минутно бясно тичане из езотериката би ли ми отговорил на въпроса, ако това целиш де. Ето го пак:

Как да излезем от матрицата, как да я победим?

Практикувай!

Какво?!?! Бързо бягане с препятствия ли? :)

Сама трябва да си избереш. Възможностите са неизброими.

:-)

Сама трябва да си избереш. Възможностите са неизброими.

Добре де, пази си своя път за себе си...

А символа на орела също ли е конкретно проявен за всеки един от нас, хората?

Добре де, пази си своя път за себе си...

А символа на орела също ли е конкретно проявен за всеки един от нас, хората?

Офелия, нямам мой път. :-) Нищо не е мое. Единицата може само да преоткрие за себе си, което му пасва, но единица и единица не са еднакви. Природата, Битието не търпи еднаквости. Серийно производство липсва.

Ти си лъвче, което ще рече огнена. Намали огъня. Имаш лечителски способности и това е пътя на твоя живот. Развивай се.

Човек Свети, ако е нито много мокър (воден), нито много сух (огнен). Влажното не гори, то пуши, а прекалено сухото - прегаря бързо, правейки пожари и носейки поражения.

Овладей дишането и ще успееш. Чрез дихателни техники и Буда е постигнал просветление.

Има един много приятен метод, даден от Бабаджи. Нарича се "Лесна медитация".

Потърси информация в нета за него.

Все пак не би могла да излезеш от матрицата, ако не се ползваш от нея.

Все пак, ако аз съм Морфей, а ти Нео, е нужно първо да се довериш, после да предприемеш действието, което те съветвам.

Овладееш ли дишането, няма да огладнееш, нито ще ожаднееш, не ще боледуваш, може и до безсмъртие да достигнеш и това съвсем сериозно го пиша.

Времената са такива. Успех желая!

Офелия, нямам мой път. :-) Нищо не е мое. Единицата може само да преоткрие за себе си, което му пасва, но единица и единица не са еднакви. Природата, Битието не търпи еднаквости. Серийно производство липсва.

Ти си лъвче, което ще рече огнена. Намали огъня. Имаш лечителски способности и това е пътя на твоя живот. Развивай се.

Човек Свети, ако е нито много мокър (воден), нито много сух (огнен). Влажното не гори, то пуши, а прекалено сухото - прегаря бързо, правейки пожари и носейки поражения.

Овладей дишането и ще успееш. Чрез дихателни техники и Буда е постигнал просветление.

Има един много приятен метод, даден от Бабаджи. Нарича се "Лесна медитация".

Потърси информация в нета за него.

Все пак не би могла да излезеш от матрицата, ако не се ползваш от нея.

Все пак, ако аз съм Морфей, а ти Нео, е нужно първо да се довериш, после да предприемеш действието, което те съветвам.

Овладееш ли дишането, няма да огладнееш, нито ще ожаднееш, не ще боледуваш, може и до безсмъртие да достигнеш и това съвсем сериозно го пиша.

Времената са такива. Успех желая!

Сериозно ли ме съветваш да овладея дишането?

Кое дишане?

В квантовата физика всяка елем. частица ту се появява на хоризонта на събитията, ту изчезва

Зависи от наблюдателя. Един вид - диша.

Планетата също минава през множество цикли, които по същество са дишане. Галактиката диша. Целия космос диша.

Редуващи се цикли - това е принципа, върху който е изградена Рупа лока - зоната, достъпна за наше наблюдение. Но и самите ние, а и Самсара. Това е принципа, който движи света към непозната за нас цел.

И ти ме съветваш да овладея Дишането?

Това не е ли за по-късен етап?

А с какво да почна, мога ли да попитам?

• Автор
ohmy.gif Какви техники, какво умуване, какви 5 лева :eek: В Любовта няма техники, в Духът умуване няма. Говорим за Орела - Символа на Свободата, а на по-дълбоко ниво е символ на... Просто живейте и толкова...Поздрави!
ohmy.gif Какви техники, какво умуване, какви 5 лева :eek: В Любовта няма техники, в Духът умуване няма. Говорим за Орела - Символа на Свободата, а на по-дълбоко ниво е символ на... Просто живейте и толкова...Поздрави!

Благодаря за съвета - ще си живея просто така...НО НЕ И ТОЛКОВА!

ТОЛКОВА си живей ти. Аз искам да полетя. Поне ще се опитам. Дори да се пребия. Дори да е вярно, че "роденият да пълзи не може да лети". Пък ти си пълзи...и толкова. :blink:

Сериозно ли ме съветваш да овладея дишането?

Кое дишане?

В квантовата физика всяка елем. частица ту се появява на хоризонта на събитията, ту изчезва

Зависи от наблюдателя. Един вид - диша.

Планетата също минава през множество цикли, които по същество са дишане. Галактиката диша. Целия космос диша.

Редуващи се цикли - това е принципа, върху който е изградена Рупа лока - зоната, достъпна за наше наблюдение. Но и самите ние, а и Самсара. Това е принципа, който движи света към непозната за нас цел.

И ти ме съветваш да овладея Дишането?

Това не е ли за по-късен етап?

А с какво да почна, мога ли да попитам?

О.К.

Тогава дишаи, както вселената - ритмично, на равни цикли, същото, което те съветвах по-горе.

Редактирано от rurk (преглед на промените)

• Автор
Благодаря за съвета - ще си живея просто така...НО НЕ И ТОЛКОВА!

ТОЛКОВА си живей ти. Аз искам да полетя. Поне ще се опитам. Дори да се пребия. Дори да е вярно, че "роденият да пълзи не може да лети". Пък ти си пълзи...и толкова. :P

О.К. де опитай се и толкова какво толкоз :Pbiggrin.gif Пък аз си знам :P

Ти май ми се караш нещо аааааа???? Хихихихи това не е летене то си е чисто... Как го каза ти??? Аха, пълзене беше ;)))

И понеже аз най- добре се изразявам чрез музика ще ти кажа за себе си това:

Кирил Маричков - Моят Свят

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

• Автор

Офелия аз не обичам да имам лоши взаимоотношения с хората затова искам да те поздравя с ценната мисъл за днес като знак на доброжелателство към душата ти:

"Гледайте да намерите вашата душа и да се обърнете навътре към нея. Като намерите душата си, вие ще почувствате една вътрешна пълнота, а сега чувствате празнота и всеки ден отивате назад. И когато вземете нещо, и когато не вземете, винаги се усещайте пълни!"

Дънов, Петър Мисли за всеки ден

http://network-hv.com/forum//index.php?sho...&#entry4807

Поздрави!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.