Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно тема на латиница

Featured Replies

Преди малко видях един потребител,който тотално не е спазил правилата на форума и заслужава да бъде наказан.Този потребител е Mizo.

Само,че потребителят има само един пост в който пише на латиница и след като един потребител му е намалил репутацията други трима след него са се изредили и те също са му намалили репутацията-И какво излиза,че за едно провинение е наказан четири пъти.Това дали е справедливо и винаги ли се получава така?За едно нещо да те наказват по-няколко пъти?

Редактирано от randb (преглед на промените)

Всеки който е писал поне веднъж във форум би трябвало да знае правилата които не са чак толкова неизпълними.Правилата по форумите са еднакви или поне подобни.За латиницата вижте форума на Фен(там е позволена)и кажете дали е хубаво.Щом потребителя незнае елементарни неща заслужава да бъде наказан.Не мисля че този форум е за да се учи някой да пише тук,мисля че сме на малко по-високо ниво от това.Аз като видя подобно нещо ми се иска да "накажа" персонално човека за това че маже форума,вярвам че и с другите е така и затова получава много "наказания".За да пишеш в един форум се изискват толкова малко неща....четливо писане и правилно зададени въпроси така че да не те питат по пет пъти какъв ти е точно проблема.Поздрави на всички :wors:

Преди малко видях един потребител,който тотално не е спазил правилата на форума и заслужава да бъде наказан.Този потребутел е Mizo.

Само,че потребителят има само един пост в който пише на латиница и след като един потребител му е намалил репутацията други трима след него са се изредили и те също са му намалили репутацията-И какво излиза,че за едно провинение  е наказан четири пъти.Това дали е справедливо и винаги ли се получава така?За едно нещо да те наказват по-няколко пъти?

<{POST_SNAPBACK}>

искам да няколко думи по повод това което си казал по горе.

Това се получава защото са го видяли това нещо повече от един потрбител и са го наказали преди да го види администратора или модераторите на форума който много добре познаваме. Нали така?

Преди да си променя ника си Tragedy ме гонеше както котка гони мишка за правописa.много добре си спомняте Diverssant-а това бях аз.

не трябва да се тулерират такива хора. Да вярно е че някой потребители си го отнасят повече защото не е приел забележката от първия който му е направил за латиницата.

Ако някой от админите и модераторите види преди всички че потребителя го е написал на латиница има само 1 брой минус. Така ли е??? Така е.

С уважение:SCORPIO

Преди малко видях един потребител,който тотално не е спазил правилата на форума и заслужава да бъде наказан.Този потребител е Mizo.

Само,че потребителят има само един пост в който пише на латиница и след като един потребител му е намалил репутацията други трима след него са се изредили и те също са му намалили репутацията-И какво излиза,че за едно провинение  е наказан четири пъти.Това дали е справедливо и винаги ли се получава така?За едно нещо да те наказват по-няколко пъти?

<{POST_SNAPBACK}>

Ако му бях видяла и аз темата със сигурност щеще да бъде наказан и пети път. Защо ли? Защото откъде накъде ще ме кара да се мъча да сричам латиницата му? Лично за мен ще е вбесяващо. Аз съм в Калдата и защото тук се пише само на български /Другите качества на потребителите тук няма да ги изброявам. Повечето знаят мнението ми./ и не смятам, че във форума ни има място човек, който предполагайки се, че току що се е запознал с Правилата /при регистрацията си/ веднага сякаш ни заявява :Не ми пука за тях. Така че, дали модераторите ще му обърнат внимание или не е въпрос на тяхна преценка. Но питам защо тези, които се чувстват засегнати от държанието му да не го накажат? Писането на латиница е достатъчна причина за минус според Правилата. Явно и затова наказалите го потребители не са сметнали за нужно да се впускат в подробности. Ако момъка иска да си пише на латиница, нека се регистрира в някой от форумите, в които допускат това. Но щом е решил да пише в Калдата или ще се съобразява с Правилата, или просто няма място сред нас. По този повод искам да ти кажа, че от 10-на дни РС-то ми няма кирилица. Но ползвам бутончето, на което ясно е написано BG /онова долу в ляво/, така че каква е причината някой да не пише на български според теб? Освен наглост, за друго не се сещам. Е, за теб не знам, но мен лично такова поведение ме вбесява. :bye: :bye: :bye:

И аз щях да го накажа, ако го бях видяла.

Поне в този форум не съм длъжна да чета шльокавица!

И нямам и намерение да я чета!

• Автор

Съгласен съм,че не трябва да четете латиница,но брат ми учи право и там ясно се казва,че един индивид не може да бъде наказван няколко пъти за едно престъпление.Не знам Вие как го разбирате,но аз си мисля,че щом веднъж си наказан не трябва по-вече да получаваш наказание.Даваш -1,пишеш за какво си го наказал и в коя тема и другите спират,а не дай да наказваме защото имаме 100 поста.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Ами след като брат ти учи право би трябвало и да знае че непознаването на закона не е оправдание,нали?;)

• Автор

Да наказват те дори и да не познаваш закона-но само един път.

Да наказват те дори и да не познаваш закона-но само един път.

<{POST_SNAPBACK}>

Сега вече не мога да накажа този потребител, защото ще излезе като отмъстителност, но иначе бих го наказала заради лична обида на моята персона, а не толкова защото е писал на латиница. Защото както аз съм длъжна да спазвам правилата в този форум, така са длъжни и всички останали. Те не важат само за част от потребителите. А това не е едно и също престъпление. И никога досега не съм се възползвала от стоте си поста, за да накажа някого, макар че в един момент бях много обидена от една госпожица, която ме нарече с какви ли не епитети в една от темите. Но даже не се възползвах и от правото си да сигнализирам модераторите. Така че, недей да смяташ, че съм злобарка. Винаги съм се стремила да пазя добрия тон и да туширам конфликтите. Но когато един новопостъпил още с първия си пост ни плюе в лицата и се прави на велик всеки един от нас има правото да се чувства обиден. И да гласува. По твоята логика, ако някой напише тема или пост, от които се възхищават мнозина, то само първият ще може да му пише плюс. Защото не могат да се дават и две награди за едно и също нещо. А това не е Софийски градски съд и ние ползваме Правила, а не НПК /Наказателно-процесуален кодекс/. Не го приемай като заяждане. Просто това е моето мнение и аз не възнамерявам да го променям. :bye: :bye: :bye:

• Автор

Сега вече не мога да накажа този потребител, защото ще излезе като отмъстителност, но иначе бих го наказала заради лична обида на моята персона, а не толкова защото е писал на латиница. Защото както аз съм длъжна да спазвам правилата в този форум, така са длъжни и всички останали. Те не важат само за част от потребителите. А това не е едно и също престъпление. И никога досега не съм се възползвала от стоте си поста, за да накажа някого, макар че в един момент бях много обидена от една госпожица, която ме нарече с какви ли не епитети в една от темите. Но даже не се възползвах и от правото си да сигнализирам модераторите. Така че, недей да смяташ, че съм злобарка. Винаги съм се стремила да пазя добрия тон и да туширам конфликтите. Но когато един новопостъпил още с първия си пост ни плюе в лицата и се прави на велик всеки един от нас има правото да се чувства обиден. И да гласува. По твоята логика, ако някой напише тема или пост, от които се възхищават мнозина, то само първият ще може да му пише плюс. Защото не могат да се дават и две награди за едно и също нещо. А това не е Софийски градски съд и ние ползваме Правила, а не НПК /Наказателно-процесуален кодекс/. Не го приемай като заяждане. Просто това е моето мнение и аз не възнамерявам да го променям. :bye: :bye: :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Да права си и няма какво по-вече да кажа.Просто не ми се струваше справедливо за едно нещо да те накажат няколко пъти.Не се и съмнявам,че би наказала някого с чиста съвест,без субективизъм,без задни мисли. Дано всички да са като теб,но се съмнявам...

Здравейте отново

Бих помолил всички потребители които четат тази тема нека да запазим добрият тон.

Правилата са си правила те трябва да се спазват от всички БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ

тук няма миропомазани.

Уважаеми randb

Бих искал да те помоля да се разходиш из архивите на този Форум и виж дали след като има намеса на администратор или модератор в някой пост или намалена репутация има ли повторно някой да е сложил още един "-" ???

Виждам, че се пак си от доста време тук в калдатата. прочети моля те горния ми пост и помисли върхо него.

Може ли да те попитам нещо??

Защо като си от толкова време в този форум и от когато аз съм тук не съм те видял да пишеш на шлокавица??? А сега се обръщаш срещу нас???? Който градим името на този прекрасен форум???

С уважение и поклон :SCORPIO

• Автор
Здравейте отново

Бих помолил всички потребители които четат тази тема нека да запазим добрият тон.

Правилата са си правила те трябва да се спазват от всички БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ

тук няма миропомазани.

Уважаеми randb

Бих искал да те помоля да се разходиш из архивите на този Форум и виж дали след като има намеса на администратор или модератор в някой пост или намалена репутация има ли повторно някой да е сложил още един "-" ???

Виждам, че се пак си от доста време тук в калдатата. прочети моля те горния ми пост и помисли върхо него.

Може ли да те попитам нещо??

Защо като си от толкова време в този форум и от когато аз съм тук не съм те видял да пишеш на шлокавица??? А сега се обръщаш срещу нас???? Който градим името на този прекрасен форум???

С уважение и поклон :SCORPIO

<{POST_SNAPBACK}>

Не си ме видял да пиша на шлъокавица и няма да ме видиш.

Не се обръщам срещу никого и ни най-малко бих искал да обидя някого или да го засегна.Просто винаги съм гледал да има равенство между всички,защото ако накарам поне един човек да оценява по съвест то това е в полза на kaldata.com,не е нито в моя полза нито на някой друг.

Това е просто критика.Разбирам,че не всички биха били съгласни,но се надявам поне да са погледнали темата.

Това с многото наказания за едно и също нещо е поради смесването на две различни функции в една система. Не случайно в нормалните форуми има репутация и warning... Тогава репутация се дава за добро мнение, отнема се за глупости, а за нарушение на правилата поста се докладва на модератор... и само модератора наказва за нарушение на правилата и според тежестта на нарушението се получават и съответни точки WARN, придружено ако трябва и с друго наказание (премодерация, забрана за писане, бан)

Въпрос?

1.Защо когато темата е написана на латиница никой от модераторите и администраторите не са я превели на БГ?Знам че имат и други мисли в главата но недейте така.

2.Защо вече потребителите наказват неспазващия правилата потребител?Има си други хора за тяя работа.

3.Защо някои хора затварят темата 3 мин. след като тя е пусната.Може би го мързи да я преведе и тогава да му намали репутацията?

Благодаря за вниманието!!!

"кара да се мъча да сричам латиницата му" - ani_2, никой не те "кара"

Добре ето един измислен случай от мен, който е просто едно сравнение:

Човек влиза в заведение, в което пушенето е забранено и го пише на входа. Пали цигара защото просто е пропуснал очевидния надпис на входа.

Сега тук са възможни два варианта:

1.Персонала му казва да загаси цигарата или да излиза навън.

2.Всички клиенти му се нахвърлят един след друг и го карат да я изгаси макар и да си е взел поука още след първото предупреждение.

-в случая се е получило второто според мен.

Аз мисля, че наказанията трябва да се раздават от модераторите и админите, а потребителите никой не ги обижда с писане на латиница - никой не ги кара да я четат.

Междувременно, знам, че въпросът е принципен и, че не е конкретно за Mizo, но замислете заслужава ли си да бъде защитаван, след като той дори един път не се "вясна" в темата да каже аджеба защо я е написал на латиница?

"кара да се мъча да сричам латиницата му" - ani_2, никой не те "кара"

Добре ето един измислен случай от мен, който е просто едно сравнение:

Човек влиза в заведение, в което пушенето е забранено и го пише на входа. Пали цигара защото просто е пропуснал очевидния надпис на входа.

Сега тук са възможни два варианта:

1.Персонала му казва да загаси цигарата или да излиза навън.

2.Всички клиенти му се нахвърлят един след друг и го карат да я изгаси макар и да си е взел поука още след първото предупреждение.

-в случая се е получило второто според мен.

Аз мисля, че наказанията трябва да се раздават от модераторите и админите, а потребителите никой не ги обижда с писане на латиница - никой не ги кара да я четат.

<{POST_SNAPBACK}>

не мислиш ли че има разлика между твоя пример и този, за който говорим? защото докато тоя човек, който влиза в заведението си има други работи на главата и да речем се е случило така, че е пропуснал надписа "пушенето забранено", тук потребителите когато се регистрират трябва да се съгласят с една много интересна страничка, която им се появява и е наречена "Правила на форума" и когато натиснат бутончето да продължат по-нататък с регистрацията, това би трябвало да означава че са ги прочели, нали? Добре случва се да бързаш нещо и като се регваш да нямаш време да ги прочетеш, ама след като видиш че целия форум пише на кирилица и да не си направиш труда да се замислиш аджеба дали и аз не трябва да пиша така, или пък е най-добре все пак да ги прочета тея правила... не е ли така?!!

ПП> randb, не мога да си обясня само защо ако някой получи 4 плюса за някоя тема, не се оплаква тогава, а? Както можеш да получиш повече за нещо наистина стойностно, така и можеш да бъдеш наказан повече, ако направиш някоя мн тъпа грешка.. А според мене това да влезеш във форума, да не си мръднеш пръстта да прочетеш правилата и да тръгнеш да пишеш тема, при положение че над прозорчето за писане ти пише "Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение" с червени букви.. това си е наистина глупава грешка!

ПП> randb, не мога да си обясня само защо ако някой получи 4 плюса за някоя тема, не се оплаква тогава, а? Както можеш да получиш повече за нещо наистина стойностно, така и можеш да бъдеш наказан повече, ако направиш някоя мн тъпа грешка.. А според мене това да влезеш във форума, да не си мръднеш пръстта да прочетеш правилата и да тръгнеш да пишеш тема, при положение че над прозорчето за писане ти пише "Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение" с червени букви.. това си е наистина глупава грешка!

<{POST_SNAPBACK}>

и най-накрая има бутон за редакция

Въпрос?

1. Защо когато темата е написана на латиница, никой от модераторите и администраторите не са я превели на български? Знам, че имат и други мисли в главата, но недейте така.

2. Защо вече потребителите наказват неспазващия правилата потребител? Има си други хора за тая работа.

3. Защо някои хора затварят темата 3 мин. след като тя е пусната.Може би го мързи да я преведе и тогава да му намали репутацията?

Благодаря за вниманието!!!

Едно по едно:

1. Как ли пък не. Някой не си е направил труда и не е отделил 5 минути да прочете правилата, аз защо да отделям 10 да му оправям бъркотията и изобщо защо да вървя след него, и то всеки път, когато му кефне да пусне нещо? Заслужил ли го е? А това:

Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.
- сляп ли е, или го е игнорирал с думите "Абе майната им, някой будала ще ми оправи простотиите"? НЯМА ДА СТАНЕ!!!

2. е обсъждано и се обсъжда в момента на друго място.

3. Виж 1. Въросът не опира до мързел, а е принципен. Проявявам също такова неуважение към него, каквото и той към нас. Каквото почукало... На такива и трудът да им заключиш темата с някакво обяснение им е много... Откъде на къде ще губя време с някакъв илитерат, за което време мога да помогна на някого или да пусна някоя интересна програма?! Имаш ли идея по колко такива са на ден? През последните дни видях протест тук, във форума, че модераторите били много. (Това е един от форумите с най-малко такива) Колко модератори трябва да има в такъв случай? Дали да не сменим табелките и на тях да пише "Преводач на чужди простотии?". За мен е простащина писането на латиница, съответно каквото почукало, такова се и обадило.

Откъде на къде ще губя време с някакъв илитерат

Wankata всички сме хора всеки греши понякога.И както ти каза една такава тема на латиница се превежда за 10 мин. и по-малко.10мин. от 24часа толкова ли за десет минути не може да се преведе една тема?

Не мисля че този форум е за да се учи някой да пише тук,мисля че сме на малко по-високо ниво от това.

<{POST_SNAPBACK}>

Колко е приятно да се самоласкаем....

Здравейте иксам да ви попитам някои може ли да ми даде link за програма коята да правя инсталациони работите които си искам а не да са със Рар а да са instal такива програми има във давнлоад но не бачкат ако някой знае някоя free да ми даде link 10х

Колко такива искаш да ти цитирам? От тоя форум!!! Толкова за "малко по-високото" ниво (да се наблегне на "малко" :rolleyes:.

Лично мен това ме дразни точно толкова, колкото и писането на латиница. Напълно подкрепям мнението на DarkLight, че не е редно всеки да има правото да наказва за неспазване правилата. Нека го вършат хората, които поддържат този форум. А за кандидат съдиите, има едно бутонче "Докладвай". Нека почнат от там пък...

Wankata всички сме хора всеки греши понякога.И както ти каза една такава тема на латиница се превежда за 10 мин. и по-малко.10мин. от 24часа толкова ли за десет минути не може да се преведе една тема?

<{POST_SNAPBACK}>

здравейте отново,

По случей това което си написал за Wankata.

Ти също си от много време в този форум. Колко поста на ден виждаш на ден ??

По принцип 10мин не са много но при количеството на ден койтпо се пускат е много. По твойта логика дай да се занимаваме само с поправянето на постовете на такива който пишат на латиница и да не се занимаваме с новостите и проблемите на другите който бихме могли да помогнем. Според мен и това обсъждане е излошно защото има хора който имат проблеми за решаване а ние се караме(спорим) за неща който ги пише в правилата на форума. Аз съм за наказването на потребителите който пишат на латиница.

Чесно да ви кажа направо ми писна да надискам бутона "Докладвай" за някой който си е написал нещо на шлокавица. Ако не вярвате питате модераторе и администраторите на форума. В момента се получава същото както в темата " Обсъждане на системата за репутация" Говорим и нищо не правим за да помогнем на хората който имат нужда. Този форум не е МИРК или СКЙПЕ или каквато и да е било друга програма за чат.

С уважение:SCORPIO

Добре това за превода няма да стане но защо един потребител с една грешка е наказан 4 пъти.Големи `управници` станахте всички.Ми дайте някой да е написал на латиница --->aide 4a0<---само това и 10 човека да му намалят репутацията.

Според мен много по удачно решение е както постъпиха с мен модераторите при първата и единствена грешка от този тип. Те ми изпратиха лично съобщение с което ме предупредиха за възникналата ситуация, начините за отстраняването и и последствията при съответното неотсраняване, след което, Аз си взех поука и доколкото си спомням не съм писал повече на латиница.

Мисля, че не е голям проблем да напишеш едно лично съобщение на "грешника" с което го уведомяваш за грешката му и за намеренията ти ако не отстрани грешката си и после да раздаваш правосъдие. Това разбира се не е задължително, но от етична гледна точка е по правилното решение, отколкото да наказваш някого без да си направи труда да му кажеш, че е сгрешил.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.