Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно тема на латиница

Featured Replies

отколкото да наказваш някого без да си направи труда да му кажеш, че е сгрешил.

<{POST_SNAPBACK}>

На всеки персонално ли трябва да се моли някой да прочете правилата?не мисля.При регистрацията потребителя декларира че е запознат със същите а после ги нарушава...това какво е?Поздрави!!! :bye:

не мислиш ли че има разлика между твоя пример и този, за който говорим? защото докато тоя човек, който влиза в заведението си има други работи на главата и да речем се е случило така, че е пропуснал надписа "пушенето забранено", тук потребителите когато се регистрират трябва да се съгласят с една много интересна страничка, която им се появява и е наречена "Правила на форума" и когато натиснат бутончето да продължат по-нататък с регистрацията, това би трябвало да означава че са ги прочели, нали? Добре случва се да бързаш нещо и като се регваш да нямаш време да ги прочетеш, ама след като видиш че целия форум пише на кирилица и да не си направиш труда да се замислиш аджеба дали и аз не трябва да пиша така, или пък е най-добре все пак да ги прочета тея правила... не е ли така?!!

ПП> randb, не мога да си обясня само защо ако някой получи 4 плюса за някоя тема, не се оплаква тогава, а? Както можеш да получиш повече за нещо наистина стойностно, така и можеш да бъдеш наказан повече, ако направиш някоя мн тъпа грешка.. А според мене това да влезеш във форума, да не си мръднеш пръстта да прочетеш правилата и да тръгнеш да пишеш тема, при положение че над прозорчето за писане ти пише "Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение" с червени букви.. това си е наистина глупава грешка!

<{POST_SNAPBACK}>

Да права си, но с този пример имах предвид това, че всички тръгват да наказват затова, че е писал на латиница. Вече казах кой според мен трябва да раздава наказанията. Ако започнат всички да го правят то за една грешка (дори умишлено да си я пропуснал) ще те изритат от форума като грешен дявол.

Аз съм за наказването на потребителите който пишат на латиница.

SCORPIO, мисля, че всички са за. Нека тези наказания се изпълняват от екипа на Калдата.

На всеки персонално ли трябва да се моли някой да прочете правилата?не мисля.При регистрацията потребителя декларира че е запознат със същите а после ги нарушава...това какво е?Поздрави!!! :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

точно така! след като си се съгласил с нещо би трябвало да знаеш какво пише в него, нали? не се оплаквайте хора, а четете, четете! не мога да разбера защо се води сега тоя спор, заради хора, които ги мързи да отделят 5 минутки от времето си да прочетат една страничка!

признавам си.. аз също отначало като се регистрирах не ги прочетах, но още на втория ден се усетих че това тука няма нищо общо с простотиите в чата и че ако искам да остана по-добре да съм запозната с правилата. Може би и на мен първия ми пост щеше да е на латиница, но видях че по-горе всички са писали на кирилица и направих връзката че може би и аз не трябва да прая изключение, може би в това, което съм пропуснала да прочета при регистрацията го е пишело...

Ежедневно тук се хвърля много труд, за да се поддържа сайта и форума.. мисля че е проява на неуважение от страна на потребителите, които изобщо нехаят за това и вместо да помагат малко, създават допълнително проблеми. Замислете се.. какво се изисква от един нов потребител? Само да е прочел правилата и да не ги нарушава! Ами ако и това го мързи да изпълни какво изобщо очаква? Да го посрещнат с цветя и бонбони тука?! Съжалявам, но не мога да се съглася да се толерира мързела!

Съгласна съм обаче, че понякога потребителите прекаляват с наказанията. Но за това я има тая тема! Тука си пише кога с колко трябва да се намаля репутацията, тъй че моля преди да намаляте го прочетете <въпреки че по принцип би трябвало повечето да са го чели>. Вярно че си има модератори и админи да наказват, но пък тогава защо ние потребителите виждаме под аватара на някого и плюс, и минус. Защо да го виждаме тоя минус след като не остава за какво да го използваме? Почти 100% от случаите репутацията се намаля, заради неспазване на правилата. А пък ако се намали за нещо друго, веднага плъзва едно всеобщо мнение, че е от злоба и на лична основа.. за което бях чела някъде че не трябва да се прави. Ами за какво тогава да го използваме тоя минус, ние потребителите? Аз нямам нищо против модераторите да наказват, но тогава нека се премахне тоя минус и ние да можем само да повишаваме репутацията. Просто няма смисъл да го има, защото само спорим кой да го използва, а се оказва, че ние не можем да гласуваме за някого "против", т.е. спорим напразно.

Wankata всички сме хора всеки греши понякога.И както ти каза една такава тема на латиница се превежда за 10 мин. и по-малко.10мин. от 24часа толкова ли за десет минути не може да се преведе една тема?

<{POST_SNAPBACK}>

VANKATA_14,10мин може да не са много,но това е въпрос на етика(най-малкото)-да прочетеш правилата.Да не би като спазваме правилата да ни става нещо?-Напротив,запазваме форума по-чист и по-красив,работата върви по-добре и по-бързо.

Правилата са за това-да се спазват от всички и това е най-важното!

цитат от правилата на този форум:

"2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона “Докладвай”, намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването ще бъдат трити или редактирани. "

питането ми е колко от Вас го спазиха?

Редактирано от soul (преглед на промените)

цитат от правилата на този форум:

"2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона “Докладвай”, намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването ще бъдат трити или редактирани. "

питането ми е колко от Вас го спазиха?

<{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно съм съгласна с това.Точно,но ясно.Бравоо!Ако се продължава в същия дух мисля,че ще се получи нов конфликт и ще има нови обидени,а възможно е и същите последствия.Всички знаете за какво говоря.Моля Ви бе хора не си търсете за какво да се дразните и не приемайте нищо на ЛИЧНА основа.Айде приятно писане из форума и давайте по-свежо и приятелски настроено. biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif :bye: :bye: :bye:

Откровено казано ме мързи да чета цялата тема, признавам си. Ама що тъй, питам аз, никой от тези дето са намалили репутацията и автора на темата освен това, не са цъкнали бутончето "Докладвай"? Щом са имали време да намаляват репутация...

SCORPIO,

Moля те провери моят случай. Аз бях наказан за 1 нещо няколко пъти.(5 пъти)

Това справедливо ли е?

Относно писането на Латиница:

Абе хора! Не всички живеем в България. Ако имаш Windows на Испански нямаш савместимост към много букви от нашата азбука. За да напиша буквата"ч" трябва да вляза първо в Microsoft Word, да искарам "ч"то и с "copy" и "paste"(на испански е:Copiar-Pegar), да го слагам където ми трябва.

Е как да пише човек като има такова ограничение? А ако има други ограничения? Принципно много се радвам да чета мнения, мисли, споделени проблеми. Лошото е, че някой хора вземат нещата много присърце, и раздават правосъдие. Този път ще си спестя коментарите за "тези" "хора", що за хора са.

Редактирано от Chapolin (преглед на промените)

Ми сложи си кирилизатор бе,толкова ли е трудно?Я напиши нещо на кирилица във чуждоезичен форум и да видим?Незнам защо още го правим на въпрос за маймуницата.Искаш ли Флекстайп или друг кирилизатор?

SCORPIO,

Това справедливо ли е?

Абе хора! Не всички живеем в България. Ако имаш Windows на Испански нямаш савместимост към много букви от нашата азбука. За да напиша буквата"ч" трябва да вляза първо в Microsoft Word, да искарам "ч"то и с "copy" и "paste"(на испански е:Copiar-Pegar), да го слагам където ми трябва.

Е как да пише човек като има такова ограничение? А ако има други ограничения? Принципно много се радвам да чета мнения, мисли, споделени проблеми. Лошото е, че някой хора вземат нещата много присърце, и раздават правосъдие. Този път ще си спестя коментарите за "тези" "хора", що за хора са.

<{POST_SNAPBACK}>

На испански или дори ако ти е китайска локализация имаш възможност да добавиш кирилица по БДС, която е стандартна в MS Windows XP ( ако си с него ) и си върви в инсталационния пакет. Просто в езиковите настройки добавяш българската подредба със съответната кодова таблица. Лесно е и не е кой знае каква философия. Така, че всичко е възможно, стига да имаме желание.

Откровено казано ме мързи да чета цялата тема, признавам си. Ама що тъй, питам аз, никой от тези дето са намалили репутацията и автора на темата освен това, не са цъкнали бутончето "Докладвай"? Щом са имали време да намаляват репутация...

<{POST_SNAPBACK}>

Защото са взели правосъдието в свой ръце ;-) Защото имат възможността (и се чувстват длъжни) те да санкционират за нарушения на правилата, а не да докладват на модератор... Нали затова е системата - да се наказва :P

SCORPIO,

Това справедливо ли е?

<{POST_SNAPBACK}>

по повод това което си написал. Тук не е нужно да имаш кирилизация.

има кирилизация под мястото за писане ако не си обърнал внимание!!!!! Това нещо ама изопщо не те оправдава, че си с китайски или с какъвто и да било луиндолс.

ако не знаеш каде се намира ето ти снимка кадето можеш да видиш.

panel7.JPG

С уважение:SCORPIO

Май не сте ме разбрали правилно. Имам проблем само с изваждането на буквата "ч". Определено имам нужда от някой кирилизатор. Само да не е Флекс Тайп. Пишейки тук обикновенно ползвам прозорчето отдолу за смяна на режима на клавиатурата. Само дето това пусто "ч" не излиза.

Ако имате някой свестен кирилизатор, моля пpатете ми го на: [email protected]

Май не сте ме разбрали правилно. Имам проблем само с изваждането на буквата "ч". Определено имам нужда от някой кирилизатор. Само да не е Флекс Тайп. Пишейки тук обикновенно ползвам прозорчето отдолу за смяна на  режима на клавиатурата. Само дето това пусто  "ч" не излиза.

Ако имате някой свестен кирилизатор, моля пpатете ми го на: [email protected]

<{POST_SNAPBACK}>

http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm

• Администратор
SCORPIO,

Това справедливо ли е?

<{POST_SNAPBACK}>

Ако си прочел правилата на форума (в което силно се съмнявам) щеше да разбереш защо си наказан 5 пъти за едно нещо и че обидата на потребител се наказва сурово - даже и сега заслужаваш наказание, че занимаваш цял форум с незнанието си, за да те запозная с правилата и за да не пишеш повече глупости ще ти предоставя линк който внимателно да прочетеш: Заповядай: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=7533

Лелеееее. Kal. Ама тези правила са страшно много. Да прочетох ги. Вече ще знам.

Това обаче не решава моят проблем. Когато бях наказан първият път не съм писал на латински, само използвах 4 вместо ч, по обективни причини. Вие първи ме провокирахте сваляйки ми репутацията. Аз само исках да помогна на Вас самите. Нямах ни идея че след провокацията от ваша страна и последвалата обида от моя стана, ще бада наказан. Сега вече знам.

Мир братя.

P.S.: И някои да ми прати свестен кирилизатор на адрес: [email protected]

• Администратор

Това обаче не решава моят проблем. Когато бях наказан първият път не съм писал на латински, само използвах 4 вместо ч, по обективни причини. Вие първи ме провокирахте сваляйки ми репутацията. Аз само исках да помогна на Вас самите. Нямах ни идея че след провокацията от ваша страна и последвалата обида от моя стана, ще бада наказан. Сега вече знам.

Мир братя.

P.S.:  И някои да ми прати свестен кирилизатор на адрес:  [email protected]

<{POST_SNAPBACK}>

Незнанието и непознаването на законите не е оправдание и смекчаващо вината обстоятелство според нито една конституция. Регистрирайки се в този форум ти си сложил отметка на "Съгласен съм" с правилата , а дали и защо не си ги чел не е наш проблем. Това е все едно да подпишеш договор, който не си прочел.

Мир братя.

P.S.:  И някои да ми прати свестен кирилизатор на адрес:  [email protected]

<{POST_SNAPBACK}>

Chapolin, разбирам какво е положението, в което се намираш, както и разбирам защо ostavime ти е поставил минуса за използването на "4" вместо "ч". Естествено, че за всяко нещо си има и обяснение, което ти си дал, но дори и при това ти обяснение може да се намери решение за твоят проблем. Нещото, което си изпуснал е да попиташ как да решиш този проблем. Не е никакъв проблем ако ми пишеш (или на който и да е от екипа) лично съобщение като съобщиш конкретният си проблем и попиташ за решение и ние ще ти отговорим. Естествено първото нещо, което трябва да се направи е да се потърси във форума. Както другите потребители вече ти казаха - има достатъчно много теми, в който е писано за кирилизиране на Windows. Ако не можеш да намериш това прословуто "ч" в някоя от тези теми може да попиташ как да присвоиш символ към дадена буква и т.н.

Ако в крайна сметка проблемът ти е непреодолим, защо не направиш така - пиши си мненията в някоя текстообработваща програма (Word - където каза, че можеш да пишеш символа "ч") и след това да ги копираш в текстовото поле във форума.

Благодаря за разбирането, ама не искам да занимавам всички с този "вече" незначителен проблем. :hush: Много място и време му отделихме и сигурно вече сте ме намразили. Все пак правя точно така както ме посъветвахте. Което не излиза тук го намирам като символи на друго място и с сорy и peaste си го вмъквам където ми трябва. Щом тук трябва да се пише спазвайки правила, ще се опитам да ги спазвам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.