Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за рибки, аквариум и оборудване?

Featured Replies

Привет на всички във форума. Имам желание да гледам рибки. Търсих информация в мрежата, но не мога да добия представа колко ще ми струва едно такова удоволствие. Говоря за аквариум с всичките му там принадлежности. Имам предвид нещо подобно на това на снимката. Да не е чак толкова голямо, но с подобен "декор" в аквариума

post-123489-1219779763_thumb.jpg

Знам, че е доста относително, но ориентировачно поне за аквариума каква ще му е цената? Рибки искам някакви по-пъстри, подобни на тези на снимката (тя е от интернет залата "Мания" в "Студентски град"). Въпросът ми може да е малко глупав, в смисъл, че това не е проста работа и се изисква време, средства и знания. Все пак се надявам да има някой запален, който разбира от тези неща. Ако може поне да ми препоръчате някакъв магазин, в който се занимават с тези неша, за да отида да попитам. Ще съм много благодарен на всеки, който ми даде информация :angry:

Аз също не знам нищо,

но ще следя темата,дано се намери

някой с опит в гледането на рибки,да помага.

За цени и подробно инфо най-добре

посети някой голям магазин за домашни

любимци.

Мисля,че има бг форуми..

Ами аз имам , но аквариума ми е 30 и няколко литра , а не толкова голям :hush:

Подържам го чист , доливам вода от време на време :nono:

Също така ти трябва и помпичка за кислород.

За подобен аквариум може да питаш в зоо магазините.

Не знам дали ти казах нещо полезно и ново biggrin.gif

Привет на всички във форума. Имам желание да гледам рибки. Търсих информация в мрежата, но не мога да добия представа колко ще ми струва едно такова удоволствие. Говоря за аквариум с всичките му там принадлежности. Имам предвид нещо подобно на това на снимката. Да не е чак толкова голямо, но с подобен "декор" в аквариума

Знам, че е доста относително, но ориентировачно поне за аквариума каква ще му е цената? Рибки искам някакви по-пъстри, подобни на тези на снимката (тя е от интернет залата "Мания" в "Студентски град"). Въпросът ми може да е малко глупав, в смисъл, че това не е проста работа и се изисква време, средства и знания. Все пак се надявам да има някой запален, който разбира от тези неща. Ако може поне да ми препоръчате някакъв магазин, в който се занимават с тези неша, за да отида да попитам. Ще съм много благодарен на всеки, който ми даде информация :hush:

Хубав аквариум!!!

http://images.google.bg/images?hl=bg&q...sa=N&tab=wi

Провери тук!

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D...sa=N&tab=iw

Супер аквариуми , направо ми се иска да имах такъв , но за съжаление мисля ,че са скъпи sad.gif

Съжалявам , че като малък баща ми продаде подобни красиви аквариуми ;(

За поддръжката може да прочетеш тук http://www.zoomania.org/content/view/861/33/

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Аз имам подобен , но доста по малък 110 см дъл. и 40 вис. и моя съвет е първо да се погрижиш за поставката на която ще го сложиш. И най малкото поддаване отдолу ще го спука .Ако правиш от винкел или някакво профилно желязо трябва да са абсолютно успоредни и никога не го слагай на гола дъска. Сложи тънъкстиропор на плоскоста .За цената на аквариума: изчисляваш колко квадрата стъкло ти трябват , До120 литра аквариум може стъкло 6 мм до 180 литр а 8 мм. и т.н. Питаш в стъкларския колко е квадрата на стъклото и тоя дето ще ти го лепи за колко ще го свърши.А това вътре колко струва нямам идея. Но ще ти трябва задължително вътрешен филтър. Цената зависи от това колко литра на час може да пречисти. Моя е 450л/час и беше 22лв преди три год. Растения също трябва , и за тях грижите не са по малки.Ако искаш пиши да ги обсъдиме едно по едно че трябва да напиша цяла книга сега.

Супер аквариуми , направо ми се иска да имах такъв , но за съжаление мисля ,че са скъпи sad.gif

Съжалявам , че като малък баща ми продаде подобни красиви аквариуми ;(

За поддръжката може да прочетеш тук http://www.zoomania.org/content/view/861/33/

Ами то всичко е скъпо, но човек като е решил!

Знам, че е доста относително, но ориентировачно поне за аквариума каква ще му е цената? Рибки искам някакви по-пъстри, подобни на тези на снимката (тя е от интернет залата "Мания" в "Студентски град"). Въпросът ми може да е малко глупав, в смисъл, че това не е проста работа и се изисква време, средства и знания. Все пак се надявам да има някой запален, който разбира от тези неща. Ако може поне да ми препоръчате някакъв магазин, в който се занимават с тези неша, за да отида да попитам. Ще съм много благодарен на всеки, който ми даде информация :wub:

http://www.kukata.com/decorativni/fish.php

http://www.kukata.com/decorativni/rastenia.php

http://www.kukata.com/decorativni/equipment.php

За контакти и въпроси:

София, кв.Стрелбище,

ул.Хайдушка гора бл.114

[email protected]

тел. 02/9581085

моб. 0889 198 447

Този аквариум на снимката е с морски риби.Подобно нещо в къщи е голям товар.По-добре си купи един 100-120 литров за сладководни рибки.Цената им върви около 15-30 ст на литър.Помпичките за въздух около 14-50лв (според модела,марката и дебита).Отглеждането им в малки аквариуми е мъка за рибите и постоянни ядове за стопанина тъй като лесно се замърсяват.Задължително е да имаш водни растения,Криптокорините лесно се гледат и придават супер вид на аквариума.Можеш да попиташ в магазина кои растения да подбереш.За 100л аквариум най-добре се гледат 20-25 рибки,но и там има проблем с подбора им.Не трябва да се купуват риби от видове които не се понасят взаимно,рибешка дискриминация нещо.Има специални препарати които подготвят водата преди да се постави в аквариума,не е нужно вече чакане на активния хлор да се изпари.Това за сега от мен че нямам време.

Брат ми има 150 литра аквариум и горе долу знам какво рябва. Този който си показал от снимката е с морски риби трябва ти солена вода, въобще за вкъщи не става. Трябва ти вътрешен филтър 30-ина лева , обикновена помпа за допълнително въздух с вътрешен филтър гъба(смисъла е да се осъществява по-добро почистване. Водорасли трудно се гледат, има много интересни изкуствени, който не личат особено като полепнат с естествен мъх от аквариума. Има много неща за декорация разни глинени съдове замъци клони и корени от дървета но това зависи от вкуса ти. Трябва рибите да ги подбереш, такива които могат да се понасят, също така и да не са нагъсто, в зоомагазина ще ти обяснят за всяка риба колко литра вода й трябват за да се развива. Препаратите за дезинфекция и обогатяване на водата не са скъпи 15-ина лева като има по-евтини и по-скъпи. Единственото нещо което хвърля доста средства е аквариума, препоръчвам ти да не го правиш ти защото може да не стане както трябва. Както е написано по-горе в постовете трябва да сложиш фибран или тънък стиропор за да е на равна площ дъното защото от натиска на водата може да се пръсне. Водата ще я сменяш на около 6 месеца, като можеш да доливаш, въпреки че няма нужда защото като е с капак аквариума няма от къде да се изпарява водата. Трябва да помислиш къде ще сложиш аквариума за да няма пряка слънчева светлина върху него защото ще имаш проблем със зеленясването. Трябва ти и лампа луминесцентна, продават се в зоомагазините, тя ще помага на водораслите, да се развиват иначе без светлина изгниват, като лампата не трябва да е включена постоянно а само вечер примерно.

За 150 литров аквариум / какъвто имим аз / вътрешен филтър и то от 30 лв. хич няма да ти поддържа чистота :hush:

Незнам ама на брат ми е от преди 2 год и струвше тридесет и няколко лева и сдмело мога да кажа че аквариума му е кристално чист, единствения му проблем беше че там където е аквариума до 11 часа пече и му зеленясваха стъклата ама и това се оправи със щори.

• 1 месец по-късно...

Имам един въпраос старя аквариум ми беше 90/40/40 д.ш.в. със стъкло 5мм асега съм си поръчал нов с размери 100/35/35 с дебилина 8мм.Та въпросами е нали става няма да се спука и той или трябва да направя някаква корекция на размерите.Мколяви кажете да ли ставя предполагам че ще издържи.

Имам един въпраос старя аквариум ми беше 90/40/40 д.ш.в. със стъкло 5мм асега съм си поръчал нов с размери 100/35/35 с дебилина 8мм.Та въпросами е нали става няма да се спука и той или трябва да направя някаква корекция на размерите.Мколяви кажете да ли ставя предполагам че ще издържи.

Разгледай това:

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=aquaglass.txt

• 3 месеца по-късно...

Еми аз сьм с 150л аквариум.Гледам си долу горе рибки които всеки отглежда в по големи сладководни аквариуми неонки,скаларий,златни рибки,цихлиди и най-голямата ми гордост акулката cool.gif и още др..Филтарьт ми е вьтрешен и е за 50лв им и чисти идеално.Пьрво бях сьс 15-20 литра акваиум но беше по трудно защототрябваше да се сменя водата мн често пьк и рибките се мьчеха.Препорачително е да започнете с по-голям аквариум.

• 3 месеца по-късно...

ще издържи

сложи го на резен стиропор и разбира се ползвай качествен силикон

004147775-big.jpg

• 1 месец по-късно...

От около една година си отглеждаме златни рибки.Мисля, че се чувстват много добре, игриви са и се хранят с апетит. От скоро забелязахме, че започнаха да "избеляват"...а днес са почти бели на цвят.Няма го онзи наситен оранжев цвят!

Някой има ли идея на какво се дължи?

От около една година си отглеждаме златни рибки.Мисля, че се чувстват много добре, игриви са и се хранят с апетит. От скоро забелязахме, че започнаха да "избеляват"...а днес са почти бели на цвят.Няма го онзи наситен оранжев цвят!

Някой има ли идея на какво се дължи?

Хората кат остатеят им побеляват косите може и при рибите да има нещо такова biggrin.gif;)

Я даай малко повече информация за акварима-колко е голям,филтрация,колко често сменяш вода,осветление,пък ако може и снимка още по добре.Не вярвам някой да ти помогне без нужната информация.

Рибките са 2 в аквариум около 20 литра.Имат предпочитания към чернодробната храна.Досега нямаше проблеми...денем са с осветление, нощем гасим.Дали не е от температурата на водата?Сега погледнах, че е близо 29 градуса!

Рибките са 2 в аквариум около 20 литра.Имат предпочитания към чернодробната храна.Досега нямаше проблеми...денем са с осветление, нощем гасим.Дали не е от температурата на водата?Сега погледнах, че е близо 29 градуса!

Не е температурата. Току що погледнах моя, показва същата. Но пък, зависи до сега на какво са били и как са свикнали. Ако се е повишила, може и да им е повлияла...

Да не си чистила аквариума скоро ?

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Да не си чистила аквариума скоро ?

Скоро не сме...даже доста е мръсничък, но все не намирам време...

Скоро не сме...даже доста е мръсничък, но все не намирам време...

Нищо не ми идва на ум тогава. Аз преди време уморих скалариите си, след чистене на тъпия аквариум. Докато го чистехме ги поставихме в по хладка вода от нормалната им и ги пресякохме. Пробвай да им смениш храната. Опитай с "въшка" или питай за нвкакви витамини.

О кей! Ще питам за някакви витамини! Иначе изглеждат като прасенца(с кръгли тумбаци), много са големи, вечно търсят нещо за хапване...егати лакомията при тях.

Мерси, Шефче!

О кей! Ще питам за някакви витамини! Иначе изглеждат като прасенца(с кръгли тумбаци), много са големи, вечно търсят нещо за хапване...егати лакомията при тях.

Мерси, Шефче!

Златните рибки могат да ядат неперекъснато biggrin.gif Но сигурно си забелязала и какво влачат вечно след себе си laugh.gif

Ама пък пък, щом имат тумбаци, не би следвало да са болнички.

Моя аквариум е 150 л. и сега в него си имам едно такова златно бебе. Голяма смешка е и няма наяждане.

Дано всичко да ти е наред. Стискам палци :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.