Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 700лв.

Featured Replies

• Автор

За последно това да вземам ?

GIGABYTE MA770-DS3, AMD770, DDR II 1066/800/667/533, SATA II, RAID, 1394, GLAN, AM2+ 120.20 лв.

Athlon64x2 5000+ Dual Core (2.6GHz, 1MB, 65W, AM2) BOX 114.74 лв

320GB WD, SATA2, 7200rpm, 16MB 106.21 лв

ATi HD3850, 512MB, Sapphire, GDDR3, PCI Express, TV Out 199.96 лв

KINGSTON 2 x 1GB DDR II 800 60.14 лв.

ATX захранване 400W Fortron ATX-400PNR, Silent, 120mm 67.59 лв

LG GSA-H55N/58N, Black, Ram 12x, +R 18x, -R 18x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x48x 39.59 лв

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

708.43 лв

Извинявам се за спама, но като си вземах 1 компютър ме прецакаха затова ся неща да се повтори :)

Ми нещо от рода на Race Driver: GRID, Assassin's Creed, Need for Speed: Pro Street, Call of Duty 4 : Modern Warfare :gift: Ама не само за игри ще се ползва.

Редактирано от RePt1Le (преглед на промените)

Кутия избрал ли си? Конфигурацията е хубава - намести я в някоя прилична кутия. :gift:

Взимай WD-то, обаче да попитам какви точно игри ще играеш , струва ми се че 700 лв. са си много за компютър само. Скоро взехме на един приятел една конфигурация, да ти кажа излезна 400 лв. обаче фифа 2008 върви без проблеми.

Брех, каква ще да е тази кутия за 400 лева. Ще споделиш ли с нас?

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

Еми тя е промоция на една фирма която няма да спомена поради рекламни съображения. Самата конфигурация беше за 300 лв. но от фирмата се съгласиха да я променим малко и излезна около 390 лв. Незная точните компоненти , но дъното беше на asus, със вгладена lan,sound,vga - Gforce 6100 512 mb, със 2 GB ram, процесора беше sempron 1.9 Ghz но не се сещам точния модел, 320 Gb wd . И това е общо взето, кутията мисля че беше 400 W ,но може и 350 да беше не се сещам точно. Пича си купи и маса и монитор втора ръка , 21" dell тръба, и всичко излезна 600 лв.

• Автор

Кажете ми някакво охлаждане като вентилатор какво да вземам ?

взимаш една такава кутия и и слагаш отпред такъв вент и отзад такъв или отпред 80мм а един отстрани на мрежата 92мм да духа на дъното :)

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Съвет от мен:

Проца 5200... Няма да натежи като цена, но преди време се носеха слухове за дефектни 5000+ и не ни се иска да се набуташ с такъв...

Запуши всички дупки на кутията, на които няма вентилатори... По тоя начин кутията ти няма да се пълни с прах през тях... Аз моята съм я олепил с широко тиксо... За да не смучат и вентилите прах вземи си филтри за вентилаторите - в декада съм виждал че имат... Не са никак скъпи...

Сега една претенция... Тая памет Кингстън не ме блазни особено... Същото дръвце (според мен) е като PQI, ма е малко по-скъпа, заради 1 година гаранция отгоре... Сам решаваш честно казано, за това казах, че това си е моя претенция... Аз бях с PQI около година, после си взех А-ДАТА, ся ме е яд и за двете... Хората си ми казваха вземи си суперТ аз- не... Или хиперХ или СуперТ ЦЛ4... Кингстъна обикновения не ми харесва...

Иначе всичко останало е на шест...

• Автор

Я ми кажи кой процесор по точно

Athlon64x2 5200+ Dual Core (2.7GHz, 1MB, 65W, AM2) BOX 132.87 лв

AMD ATHLON64 5200 X2, 1024c, AM2, DUAL CORE, BOX 129.18 лв.

AMD ATHLON64 5200 X2, 2048c, AM2, DUAL CORE, BOX 123.55 лв.

А за тая памет дето каза никаде немога да я намеря в сайтове само по 1 гб има ама аз искам КИТ 2х1 ГБ

За паметта: вземи си 2 плочки по 1 ГБ... Не би трябвало да има проблеми да ги вържеш в двуканален режим...

За процесора: Разлика между първите два не виждам... И двата са 65нм, 2,7ГХз, 1МБ кеш, АМ2 сокет... Може единя да е по-нова ревизия, не знам... Бих взел този, но не от този магазин...

• Автор

Аз точно утре смятам там да ходя да видя :speak: то други магизини за компютри тука май нема освен жаркомпутерс(ама то е някаф офис и май няма мн работи там) и още някви малки фирми дето са като офиси нещо

От каде си бре пич?

Къде е това тука? Някоя от малките фирми, които са като офиси е дострибутор на Мост. По-добре от там, отколкото от Жарените компютри...

здрасти градски в стара загора Kontrax са дилъри на мост,намират се над ''алана'' до базовото училище.иначе има и други-Викинг който са срещу бившата детска поликлиника.други им дилъри не ги знам къде са но има телефони цък(избери стара загора и ги виж ;)

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор
здрасти градски в стара загора Kontrax са дилъри на мост,намират се над ''алана'' до базовото училище.иначе има и други-Викинг който са срещу бившата детска поликлиника.други им дилъри не ги знам къде са но има телефони цък(избери стара загора и ги виж ;)

Контраха го знам точно до мост е ама там ... Викинга съм го чувал ама него знам къде трябва да видя там също

• Автор

Здравейте, значи преди малко се връщам ходих да видя цените какви са.

Значи ходих първо във МОСТ и там ми казаха чи тия WD не са хубави и без това не продавали такива щото колко са ги купвали толкова са ги връща ли (преди е имало вече неги продават).Така а другото беше видео картата не е точно същата май значи тая дето я искам е ATi HD3850, 256MB, Sapphire, GDDR3, PCI Express, TV Out , а тая дето ми я сложи като оферта е SAPPHIRE ULTMT HD3850 512MB и са чудя дали е същата ---> http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37737, после ходих във ВИКИНГ пак нямаха WD 640 GB и аз и казах да сложи примерно 320 ГБ SEAGATE/ 7200 / 16 МБ ? кажете ми какво да правя

Дано сте ме разбрали :rolleyes: чи чесно казано и аз се обърках вече ако има нещо пишете ако мога по друг начин да го обясня cool.gif

• Автор
а обясниха ли защо са ги връщали? ohmy.gif Ако взимаш Seagatе вземи 500ГБ с 32МБ кеш.

Ами неми каза ама сигурно на ремонт :ass: ? и аз незнам точно ама и непродават такива вече.

Този ли да вземам 500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB 83.00 89.00 USD

Кажете ми дали видеото е същото пак е ддр3 ама незнам :rolleyes:

• Автор

Също искам да кажа,че лелката ми каза няма нужда от вентилатор аз и казах за 2 вентилатора там от 10 лв дето са ама незнам.

Също така другите работи са същите само харда дето незнам какъв още може както каза azot4o от него модел.

В крайна сметка май остана това.

Athlon64x2 5200+ Dual Core (2.7GHz, 1MB, 65W, AM2) BOX

GIGABYTE MA770-DS3, AMD770, DDR II 1066/800/667/533, SATA II, RAID, 1394, GLAN, AM2+

KINGSTON 2 x 1GB DDR II 800

SAPPHIRE ULTMT HD3850 512MB

LG GSA-H55N/58N, Black, Ram 12x, +R 18x, -R 18x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x48x

ATX захранване 400W Fortron ATX-400PNR, Silent, 120mm

HDD ся чакам да ми кажате кое точно това WD го няма там

и кутия някаде до 40 лв си харесах една

и едно FDD ще му сложа да има за всеки случай

Ами неми каза ама сигурно на ремонт :huh: ? и аз незнам точно ама и непродават такива вече.

Този ли да вземам 500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB 83.00 89.00 USD

Кажете ми дали видеото е същото пак е ддр3 ама незнам :speak:

Да този е много добро решение , ако те устройва и финансово го взимай . Все пак се замисли да вземеш 2х320 с по 16 MB cash били то на WD или Seagate и да ги свържеш в RAID масив , тогава производителността ще е малко по голяма , както и капацитета се увеличава с +140 GB спрямо 500 GB , съответно ще ти дойде и 50 лв горница спрямо тези 90 USD които си приготвил за 500 гигабайтовото животно .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.