Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

[Guide]Как да си направим Lineage 2 Gracia2 Server!

Featured Replies

• Автор

при стартиране на Gameserver.bat

Дава ми този еррор "Starting L2J Game Server.

loading gameserver config

java.lang.NumberFormatException: For input string: "1.0"

at java.lang.NumberFormatException.forInputString(Unknown Source)

at java.lang.Integer.parseInt(Unknown Source)

at java.lang.Integer.parseInt(Unknown Source)

at net.sf.l2j.Config.load(Config.java:1748)

at net.sf.l2j.gameserver.GameServer.main(GameServer.java:537)

Exception in thread "main" java.lang.Error: Failed to Load ./config/l2jmods.prop

erties File.

at net.sf.l2j.Config.load(Config.java:1907)

at net.sf.l2j.gameserver.GameServer.main(GameServer.java:537)

Server terminated abnormaly

server terminated

Press any key to continue . . ."

Отговорил съм ти на ЛС-то , ще го кажа и тук:

Отвори: l2jmods.properties

Някъде в този файл си въвел стойността 1.0 а не може да има такава на тази опция. Разтърси се малко.

• Отговори 364
  • Прегледи 92,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре,проблема е че аз не съм пипал никаде свалих си файла който си дал.

Намерих тези стойности понеже не знам с какво да ги променя ще ги оставя на 1 и между другото не е само 1 стойност и пак казвам ас не съм го отварял файла!

# Hp Regen Multiplier for Champion mobs.

ChampionHpRegen = 1.0

# Standard rewards multiplier for Champion mobs.

ChampionRewards = 8

# Adena & Seal Stone rewards multiplier for Champion mobs.

ChampionAdenasRewards = 1.0

# P. Attack and M. Attack bonus for Champion mobs.

ChampionAtk = 1.0

# Physical/Magical Attack Speed bonus for Champion mobs.

ChampionSpdAtk = 1.0

Така оправих се с това тръгна сървъра но имам проблем с Гейм гарда. Значи първият път като влезнах в играта всичко ок направих акаунт влезнах стигнах до героите и там ми изписа за хаквете направих онази промяна в хостс файлът след което като влезна в играта ми изписва че ъпдейтването на гейм гарда се е провалило. Какво да правя ?

Така значи това го търсих преди в линковете и го намерих но ми изписваше че има вирус къде ли не го търсих и в гугъл и се вируси но т'ва си стана всичко е точно сървъра тръгна.Ако може да ми дадете линк със Продавачи и GlobalGatekeeper и да ми дадете линк към точен урок как да си ги подредя и да наглася какво да се продава подредба на телепортите и къде точно да ги поставя и как да ги активирам,както и урока за бъфовете колко да трае,понеже не мога да ги намеря. Мерси предварително. :P

Редактирано от Hous (преглед на промените)

• Автор

Така значи това го търсих преди в линковете и го намерих но ми изписваше че има вирус къде ли не го търсих и в гугъл и се вируси но т'ва си стана всичко е точно сървъра тръгна.Ако може да ми дадете линк със Продавачи и GlobalGatekeeper и да ми дадете линк към точен урок как да си ги подредя и да наглася какво да се продава подредба на телепортите и къде точно да ги поставя и как да ги активирам,както и урока за бъфовете колко да трае,понеже не мога да ги намеря.

Мерси предварително. :clap:

Толкова много линкове... я направо скачай ТУК ...

Аз хубаво скачам там но този сайт го знам още преди да влезна да гледам самия урок за сървъра и нещо ми се губи точно това което питам?

Успях да намеря само един линк за Клас мениджъра а и той нещо пише че е само за Game Masters и над него не пише клас мениджър а Event manager и неможах да го сменя.Ами за Глобал киипъра ? Продавачи и Adena trader, Buffer по възможност както в Marines да бъде итем а не spawn и други такива. Смисал аз не искам да си правя понеже гледам ,че има готови пакети но повечето които свалих sql заявката започва със INSERT INTO `custom_npc`

с малките ми познания в тази област разгледах таблиците в Navicat и не виждам такава таблица ? е как и къде тогава да ги въведе тези стойности?

Айде малко помощ :tease:

Ии още един въпрос мога ли да искарам над чудовищата отгоре да пише кой левел са понеже сега пише само името.

И последно за сега от къде мога да взема всички ID на всички Айтеми?

Искам да питам дали тая Gracia ще ми тръгне на компа? Ей тва ми са характеристиките: MS Windows XP SP2 Intel Pentium 4 CPU 2.40 GHz NVIDIA GeForce FX 5200 Или пък ако не Gracia, то поне Hellbound или нещо подобно.

Искам да питам дали тая Gracia ще ми тръгне на компа? Ей тва ми са характеристиките:

MS Windows XP SP2

Intel Pentium 4

CPU 2.40 GHz

NVIDIA GeForce FX 5200

Или пък ако не Gracia, то поне Hellbound или нещо подобно.

Системни изисквания за Lineage II - Gracia

Публикувано изображение

НЕ !

Системни изисквания за Lineage II Hellbound

Windows XP, Windows 98, Windows ME, Windows 2000, Windows 2000 Server,

Pentium 3 1.0GHz,

RAM 512 Мb,

Видео: GeForce3 или съвместима DirectX 9c, Интернет

по скоро ДА !

Успехи !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Аз хубаво скачам там но този сайт го знам още преди да влезна да гледам самия урок за сървъра и нещо ми се губи точно това което питам?

Успях да намеря само един линк за Клас мениджъра а и той нещо пише че е само за Game Masters и над него не пише клас мениджър а Event manager и неможах да го сменя.Ами за Глобал киипъра ? Продавачи и Adena trader, Buffer по възможност както в Marines да бъде итем а не spawn и други такива. Смисал аз не искам да си правя понеже гледам ,че има готови пакети но повечето които свалих sql заявката започва със INSERT INTO `custom_npc`

с малките ми познания в тази област разгледах таблиците в Navicat и не виждам такава таблица ? е как и къде тогава да ги въведе тези стойности?

Айде малко помощ :)

Ии още един въпрос мога ли да искарам над чудовищата отгоре да пише кой левел са понеже сега пише само името.

И последно за сега от къде мога да взема всички ID на всички Айтеми?

Айде ще те учим :) Значи отваряш MySQL, localhost, l2jdb, кликаш с десен бутон върху l2jdb и даваш "Execute Batch File", след което избираш файла/файловете (понякога са повече от един), съответно за бъфър, гейт кийпър или каквото и да е, намиращ се в папка "SQL"(от това нещо което си изтеглил). След това копираш папката "Data" (пак от това нещо което си изтеглил) и я слагаш в папката на GameServer-а. Виждаш ID-то на NPC-то и в играта пишеш //spawn 29020 (примерно) FIX: Забравих да кажа, че може да имаш и папка "html" - нея също я слагаш в "Data" папката Това е. Надявам се да съм ти помогнал и успех! :P -w00t

Редактирано от w00t (преглед на промените)

Айде ще те учим :)

Значи отваряш MySQL, localhost, l2jdb, кликаш с десен бутон върху l2jdb и даваш "Execute Batch File", след което избираш файла/файловете (понякога са повече от един), съответно за бъфър, гейт кийпър или каквото и да е, намиращ се в папка "SQL"(от това нещо което си изтеглил). След това копираш папката "Data" (пак от това нещо което си изтеглил) и я слагаш в папката на GameServer-а. Виждаш ID-то на NPC-то и в играта пишеш //spawn 29020 (примерно)

FIX: Забравих да кажа, че може да имаш и папка "html" - нея също я слагаш в "Data" папката

Това е. Надявам се да съм ти помогнал и успех! :)

-w00t

Това го разбрах и сам проблема е ,че нямам линкове но и тях намерих мисля ,че ги оправих обаче все още не мога да намеря сносен бъфер.

Намерих един но на испански Публикувано изображение някой може ли да ми направи бъфф както е в маринес сървъра има една флейта която се купува в нея можеш да си правиш схеми за всеки герои по 34скила макс като си избираш от всички бъфове и като ти изтече времето за бъф направо отваряш флейтата и си бъфваш по вече готовата схема.

Също ако може някой да даде Ids на всички айтеми в играта?

Или поне на Clear Crystals ,Dynasty sets,Inifnity weapons,Epic Jewels,Icarus Weapons,

И ако има начин да кажете как се променя цветът на енчантнато уръжие примерно искам да е на макс Бяло а не червено... но ако няма здраве да е.

Благодаря предварително :newspaper:

И един проблем Symbol Maker-a Не работи каква може да е причината?

PS:Как мога да си направя героя "Герой" или както се води дам ... Да свети ?

• Автор

Това го разбрах и сам проблема е ,че нямам линкове но и тях намерих мисля ,че ги оправих обаче все още не мога да намеря сносен бъфер.

Намерих един но на испански Публикувано изображение някой може ли да ми направи бъфф както е в маринес сървъра има една флейта която се купува в нея можеш да си правиш схеми за всеки герои по 34скила макс като си избираш от всички бъфове и като ти изтече времето за бъф направо отваряш флейтата и си бъфваш по вече готовата схема.

Също ако може някой да даде Ids на всички айтеми в играта?

Или поне на Clear Crystals ,Dynasty sets,Inifnity weapons,Epic Jewels,Icarus Weapons,

И ако има начин да кажете как се променя цветът на енчантнато уръжие примерно искам да е на макс Бяло а не червено... но ако няма здраве да е.

Благодаря предварително :rolleyes:

И един проблем Symbol Maker-a Не работи каква може да е причината?

Изглежда ,че никак не търсиш в оня форум... относно всички ID-та прегледай таблиците в навикат: etcitems, weapons, armors

Относно героя ти.. (боже.. детски работи..) селектваш си героя и пишеш //sethero

Редактирано от Darkyy (преглед на промените)

Изглежда ,че никак не търсиш в оня форум... относно всички ID-та прегледай таблиците в навикат: etcitems, weapons, armors

Относно героя ти.. (боже.. детски работи..) селектваш си героя и пишеш //sethero

Прегледах го обстойно и намерих повечето неща просто не искам да правя аз НПС за бъфове нещо не се чувствам готов ;)

а ид-та и аз се сетих там но там не пише имената... трябват ми идс и имената им за да знам кое кое е... Публикувано изображение

И проблема със Symbol Maker си стой имам dyes във мен но не ми ги изкарва при него във листата.

А й днес се мъчих да си направя систем папка свалих си декодер енкодер програмката пачнах си систем папката отворих л2.ини файлът смених го с моето ип което е статично и ...дадох сейф.След което ако се опитам да влезна през иконката на играта просто играта не тръгва.

Ако ми помогнете с тези въпроси мн ще съм благодарен и мисля ,че скоро няма да чуете оплакване от моя страна.

Благодаря предварително :clap:

а ид-та и аз се сетих там но там не пише имената... трябват ми идс и имената им за да знам кое кое е... Публикувано изображение

Погрижих се да се разтърся и да намеря ID-тата:

Цък

Дано съм помогнал :)

-w00t

Погрижих се да се разтърся и да намеря ID-тата:

Цък

Дано съм помогнал :P

-w00t

Ами мисля ,че да айде ако може и по другите въпроси да помогнете ;)

PS:Оправих се с Систем папката но има един проблем при един от играчите.

Значи първо да попитам ето итем ид:

1538 Blessed Scroll of Escape искам да го поставя в един Трейдър къде точно ртрябва да го поставя ?

А за систем папката значи всичко е ок със 3-4 човека вече включително и аз цъкам от нея а не от /систем/л2 ами от моя патчната и тн обаче при един от хората които искаха да играят значи тръгва си сървъра влизат си с героя обаче ако е на нормално виждане смисал разстояние и нието горе нито долу гледа половината от екрана просто го няма над главата на героя ??? ако го гледа от горе всичко е ок или отдолу обаче на нормално ниво просто екрана липсва сега ще кача скриин да видите за какво говоря бтв пратих нова пачната систем да не се е прецакала + преинстал на линеаге и пак е така.

Публикувано изображение

1538 Blessed Scroll of Escape искам да го поставя в един Трейдър къде точно ртрябва да го поставя ?

Такаааа...като за начало виж id-то на раздела в магазина, където искаш да сложиш скрола. След това отваряш MySQL, merchant buylists и попълваш

1. ID на скроловете

2. Цена

3. ID на раздела

4. На коя позиция да се намира скрола (можеш да се разтърсиш в листовете или да напишеш ctrl+f съответно да намериш другите итеми от раздела и да видиш следващата свободна позиция)

Останалото преписваш.

Мисля, че така трябва да стане :angry:

FIX: По лесния начин е в играта кликаш shift + lmb върху магазина, даваш "view shop" (или нещо от тоя сорт),избираш раздела, кликаш "add item" (или нещо подобно), пишеш ID-то, слагаш цена и си готов

-w00t

Редактирано от w00t (преглед на промените)

• Автор

Ами мисля ,че да айде ако може и по другите въпроси да помогнете :yanim:

PS:Оправих се с Систем папката но има един проблем при един от играчите.

А за систем папката значи всичко е ок със 3-4 човека вече включително и аз цъкам от нея а не от /систем/л2 ами от моя патчната и тн обаче при един от хората които искаха да играят значи тръгва си сървъра влизат си с героя обаче ако е на нормално виждане смисал разстояние и нието горе нито долу гледа половината от екрана просто го няма над главата на героя ??? ако го гледа от горе всичко е ок или отдолу обаче на нормално ниво просто екрана липсва сега ще кача скриин да видите за какво говоря бтв пратих нова пачната систем да не се е прецакала + преинстал на линеаге и пак е така.

Публикувано изображение

Смени систем папката и ако си слагал допълнителни модификации ги махни.. тогава провери.. открадни си систем папка от някой вече работещ сървър.

Смени систем папката и ако си слагал допълнителни модификации ги махни.. тогава провери.. открадни си систем папка от някой вече работещ сървър.

Така се опитах и то точно с нея понеже оригиналната систем правеше проблеми л2.ехе взех от работещ сървър папката и я пачнах смених ИП-то и опитах при мен е ок обаче при този човек си излиза така ^

;)

• Автор

Така се опитах и то точно с нея понеже оригиналната систем правеше проблеми л2.ехе взех от работещ сървър папката и я пачнах смених ИП-то и опитах при мен е ок обаче при този човек си излиза така ^

:rolleyes:

Кажи му да си дръпне най-новите Видео Драйвери за неговата си видео карта... често срещан проблем при тези е при nVidia..

Стъпка :: 7

Сега трябва да регистрираме името на сървъра!

Влизаме в C:\server\login\ и стартираме RegisterGameServer.bat.Изчакваме да зареди и пишете ID-то на избраното от

вас име.

Всички имена можете да видите Тук.

Пишете ID-то и натискаме Enter.

Ще се появи файл наречен hexid(server 1).txt

Преименувайте го на hexid.txt и го преместете в C:\server\gameserver\config\

Тук ми дава някаква грешка, ако може да ми кажете как да я оправя Публикувано изображение

Публикувано изображение

Кажи му да си дръпне най-новите Видео Драйвери за неговата си видео карта... често срещан проблем при тези е при nVidia..

Дръпнах и му пратих последните за неговата карта пак същата работа айде някой да даде линк към чист систем щот моя е малко бъгнат да го сваля и да го пачна да пробваме с друг понеже вече нищо не се сещам. Публикувано изображение

Стъпка :: 7

Сега трябва да регистрираме името на сървъра!

Влизаме в C:\server\login\ и стартираме RegisterGameServer.bat.Изчакваме да зареди и пишете ID-то на избраното от

вас име.

Всички имена можете да видите Тук.

Пишете ID-то и натискаме Enter.

Ще се появи файл наречен hexid(server 1).txt

Преименувайте го на hexid.txt и го преместете в C:\server\gameserver\config\

Тук ми дава някаква грешка, ако може да ми кажете как да я оправя Публикувано изображение

Публикувано изображение

То ти пише "table .... doesn't exist" Таблицата не съществува имаш някаф проблем с mysql или с датабазата.

дарку ще ти помогне предполагам :)

Пробвай да си преинсталираш базата данни. Така тряабва да добави таблицата. Другия начин е да си я направиш ръчно :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.