Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

[Guide]Как да си направим Lineage 2 Gracia2 Server!

Featured Replies

• Автор

Стъпка :: 7

Сега трябва да регистрираме името на сървъра!

Влизаме в C:\server\login\ и стартираме RegisterGameServer.bat.Изчакваме да зареди и пишете ID-то на избраното от

вас име.

Всички имена можете да видите Тук.

Пишете ID-то и натискаме Enter.

Ще се появи файл наречен hexid(server 1).txt

Преименувайте го на hexid.txt и го преместете в C:\server\gameserver\config\

Тук ми дава някаква грешка, ако може да ми кажете как да я оправя Публикувано изображение

Публикувано изображение

В конзолата на базата данни за сървъра ти (l2jdb) въведи следната заявка:

CREATE TABLE `gameservers` (

`server_id` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',

`hexid` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '',

`host` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '',

PRIMARY KEY (`server_id`)

) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

• Отговори 364
  • Прегледи 92,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пробвай да си преинсталираш базата данни. Така тряабва да добави таблицата. Другия начин е да си я направиш ръчно ;)

Едва ли е проблем само с тая таблица по добре наново да инсталира датабазата ;)

от Tools/Database instaler.bat

• Автор

Едва ли е проблем само с тая таблица по добре наново да инсталира датабазата ;)

от Tools/Database instaler.bat

В конзолата на базата данни за сървъра ти (l2jdb) въведи следната заявка:

CREATE TABLE `gameservers` (

`server_id` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',

`hexid` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '',

`host` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '',

PRIMARY KEY (`server_id`)

) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

Аз съм му я дал тая.. пък не се знае какво му липсва и какво не така ,че не бързайте с изводите...

• 1 месец по-късно...

New settings will be created for this tool to run in your computer, so I need to ask you some questions. 1-MySql Binaries -------------------- In order to perform my tasks, I need the path for commands such as 'mysql' and 'mysqldump'. Both executables are usually stored in the same place. I can try to find out if the current setting actually works... C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin\mysql.exe Not Found I found MySQL is in your PATH, this will be used by default. If you want to use something different, change 'use path' for something else. Write the path to your MySQL binaries (no trailing slash needed): (default use path): добре де това ли трябва да ми излиза като отворя database_installer ? и от тук какво пиша path ли ?

Darkyy, много благодарности за споделения опит в темата. Преди 2 дни я видях и... вече се сдоби с нов ученик. :) Всичко си изтеглих, настроих и login и game сървърите взеха, че тръгнаха! Проблем се появи след това като стартирах играта. Когато въведа потр. име и парола ми казва, че паролата, която съм въвел, не е коректна. Да съм си бил потвърдял информацията за акаунта и да пробвам по-късно пак да се логна...

Редактирано от shutdown (преглед на промените)

преди години бях фен сега не си намерих подходящ сървър а искам да си начеша крастата и викам ще си спретна един ...

всичко на 6 малко стари линковете ама поналучкахме и готово - упдейтнах клиента на фул грация 2 финал влизам стартирвам всичко 6 ама като се логна и ми вика опаааа намерихме хакинг толс махни и пробвай пак :P

как да се оправя в тоя случай ? :P

Публикувано изображение

само да добавя не съм слагал моето ай пи защото мисля да си го ползвам само за мен от моя компютър и затова си оставих стандартното не мисля че е от значение де но все пак :help wanted3:

Редактирано от AMOUN (преглед на промените)

• Автор

Урока е ъпдейтнат с нови линкове, подновена информация и леки промени.

@AMOUN изтегли си пачната система за l2 gracia 2 ---> http://l2.headoff.com/systemCT2.2.rar

виж урока за употреба на файл едит: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=99093

• 2 седмици по-късно...

значи пи4ове имам следния проблем направих си сервер на грациа 2 нали.... и като пусна сервера и тръгна да влизам в л2 ми дава критикал ерор и без да сам слагал систем с оригиналната си грациа 2 пак немога пусна играта до вчера можех нз що така плс хелп ето и кфо ми излиза 2009.5.24 10:38:04 OS : Windows XP 5.1 (Build: 2600) CPU : GenuineIntel Core2 Processor @ 2409 MHz with 2047MB RAM Video : ASUS EAH3650 Series (6764) PosCode : LS1:0:0:0 2/0 General protection fault! History: CL2NPKCrypt::OpenKeyCrypt <- NCAuthWnd::ShowWindow <- UIGameStateManager::ShowUI <- UIGameState::ShowUI <- UIGameState::OnEnter <- UILoginState::OnEnter <- UIGameStateManager::SetState <- NConsoleWnd::Initialize <- NConsoleWnd::Init <- UGameEngine::Init <- InitEngine

значи пи4ове имам проблем направих си сервер на грациа 2 като дръпнах и гледах сичко от тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=93881 сервера работи има играчи обаче аз немога да се логна.... нз що така мисля че направих всичко както трябва влизам в л2 пиша си акаунта нали тръгва да влиза стигне до листа с логините или там катко се вика нали там на бартз дам нали ок и ништо нестава неми влиза по натам плс хелп :huh: ту предварително и сри за правописните грешки

ами аз разгледах темата и невидях решение за моя проблем

w00t е имал същия проблем но не е написал как го е FIX

плс help me

П.С. hexid.txt имам ма не знам какъв е проблема с него Публикувано изображение

untitled.bmp

Редактирано от xxxvojdaxxx (преглед на промените)

Имам въпрос. Мъчих се много с тия ерори и геймгуарди. Успях да го преборя тоя геймгуард :P . После и ерора, при създаването на герой. Но това ме уби Публикувано изображение . Проблемът е създавам герой примерно човек с име Додо и след това героят седи джудже за изтриване след 12343 дни с име @ Публикувано изображение . Дали е възможно да не ми е наред клиента?

• Автор

Имам въпрос. Мъчих се много с тия ерори и геймгуарди. Успях да го преборя тоя геймгуард :) . После и ерора, при създаването на герой. Но това ме уби Публикувано изображение . Проблемът е създавам герой примерно човек с име Додо и след това героят седи джудже за изтриване след 12343 дни с име @ Публикувано изображение . Дали е възможно да не ми е наред клиента?

Ами напълно е възможно да ползваш Грация 2 парт 2 клиент , сървър файловете вече са на Грация Final така ,че си намери грация финала и пробвай с нея.

Да това беше проблема. Сега всичко е добре. Само остана да влезна в час с командите в играта :P. Имам 2 въпроса: 1. Има ли начин, с който мога да видя id кодовете на NPC-тата и предметите? 2. Трябва ли ми още някаква дата за куестовете, защото голяма част от тях не работят или се стига до някаде само? (по конкретно Грация куестовете) П.П. Извинявам се за въпросите. Не се отнасят пряко за направата на сървъра, но зациклих на тези сигурно простички неща.

• Автор

Да това беше проблема. Сега всичко е добре. Само остана да влезна в час с командите в играта :P. Имам 2 въпроса:

1. Има ли начин, с който мога да видя id кодовете на NPC-тата и предметите?

2. Трябва ли ми още някаква дата за куестовете, защото голяма част от тях не работят или се стига до някаде само? (по конкретно Грация куестовете)

П.П. Извинявам се за въпросите. Не се отнасят пряко за направата на сървъра, но зациклих на тези сигурно простички неща.

Ами ако говориш за по-новите куестове то те още не са довършени от L2JServer.com ,а за ИДтата влизаш в навикат , отваряш таблицата и за:

Армори - armor

Оръжия - weapon

Колби, Скоролове и други - etcitem

Гледаш графата ID

Мислех, че съм го настроил като хората, но явно съм оплел нещо. Ще ви помоля да погледнете каде съм сбъркал, защото друг неможе да влезе в сървъра. post-233974-1243890132_thumb.jpg post-233974-1243890304_thumb.jpg

• Автор

Мислех, че съм го настроил като хората, но явно съм оплел нещо. Ще ви помоля да погледнете каде съм сбъркал, защото друг неможе да влезе в сървъра.

post-233974-1243890132_thumb.jpg

post-233974-1243890304_thumb.jpg

Това си е правилно, сега на всички раздаваш хостове/пач с твоето ИП в тях а ти ползваш 127.0.0.1 за да се логнеш.

Това си е правилно, сега на всички раздаваш хостове/пач с твоето ИП в тях а ти ползваш 127.0.0.1 за да се логнеш.

Извинявай, нещо на последък не съм в час Публикувано изображение . Пач с моето ИП, имаш предвид? За system patcher ли говорим, защото аз си мислех, че става само със систем папката :rolleyes: . Явно съм грешал. Ако е възможно да дадеш линк за Gracia Final patcher, ще съм ти много благодарен. Аз намерих няколко на които пишеше Gracia, но всъщност бяха за Hellbound.

П.П. Много благодаря за помоща. Опитвам се да питам в краен случей, но май не се получава :angry: .

плс някой да каже може ли да ми помогне Публикувано изображение

къде бъркам или какво съм пропуснал ....

правих сичко отначало 10 пъти и един и същи проблем

Публикувано изображение

Провери си ИП адреса. И аз имах подобен проблем с логин сървъра точно преди 2 минути. Дори го постнах но се оправих. ИП адреса ми беше сменен. Не съм много сигорен, как така се променя реално ИП. Виж си ИП адреса и виж какво си въвел в пропъртис.

Редактирано от ValhalD (преглед на промените)

здравейте аз съм нов в тоя бранш :P но разгледах цялата тема и мнго добре обеснена Darkyy ти си моя идол на тема правене на сървър на l2 :)

та сега бих искал да задам един вапрос понеже се занимавам с едно сърварче получих следния проблем олимпиадата се прецака много лошо.. защото се опитах да я модефицирам за 2 седмици период не за 1 месец

сървара е gracia part 2 ползва l2jfree може ли някой да ми прати готово файлче че 3 седмици се мъчих да я оправа и неможах

а и вече нямам време та реших да питам ако някой може да ми share едно файлче с олимпиада с цикъл 2 седмици много ще съм благодарен :) или поне да ми обесни как да си го оправа

мерси предварително

Редактирано от chickendinner (преглед на промените)

• Автор

Извинявай, нещо на последък не съм в час Публикувано изображение . Пач с моето ИП, имаш предвид? За system patcher ли говорим, защото аз си мислех, че става само със систем папката :yanim: . Явно съм грешал. Ако е възможно да дадеш линк за Gracia Final patcher, ще съм ти много благодарен. Аз намерих няколко на които пишеше Gracia, но всъщност бяха за Hellbound.

П.П. Много благодаря за помоща. Опитвам се да питам в краен случей, но май не се получава ;) .

Говориме за пачната система... която можеш да променяш l2.ini за да смениш адреса , за останалото виж пак предния ми пост

плс някой да каже може ли да ми помогне Публикувано изображение

къде бъркам или какво съм пропуснал ....

правих сичко отначало 10 пъти и един и същи проблем

Публикувано изображение

Пробвай да регистрираш сървър с ID 5

Провери си ИП адреса. И аз имах подобен проблем с логин сървъра точно преди 2 минути. Дори го постнах но се оправих. ИП адреса ми беше сменен. Не съм много сигорен, как така се променя реално ИП. Виж си ИП адреса и виж какво си въвел в пропъртис.

Пише му "Wrong HexID" в гейм конзолата, как ще е от ИП-то не знам от къде ти дойде тая логика.

здравейте аз съм нов в тоя бранш ;) но разгледах цялата тема и мнго добре обеснена Darkyy ти си моя идол на тема правене на сървър на l2 ;)

та сега бих искал да задам един вапрос понеже се занимавам с едно сърварче получих следния проблем олимпиадата се прецака много лошо.. защото се опитах да я модефицирам за 2 седмици период не за 1 месец

сървара е gracia part 2 ползва l2jfree може ли някой да ми прати готово файлче че 3 седмици се мъчих да я оправа и неможах

а и вече нямам време та реших да питам ако някой може да ми share едно файлче с олимпиада с цикъл 2 седмици много ще съм благодарен ;) или поне да ми обесни как да си го оправа

мерси предварително

Вече ти е отговорено в нашия форум

аааа не знам дали ми е реално ip-то?!?!?!?!?!

нета ми е на евроком

А ние ли да знаеме? Обади им се и ги питай ако не провери си ИП-то 3-4 пъти в периода от 30 минути или 1 час и сам ще разбереш

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.