Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

[Guide]Как да си направим Lineage 2 Gracia2 Server!

Featured Replies

• Автор

Мисля, че схванах идеята.

post-233974-1244066137_thumb.jpg

Някви идеи?

А тука проблема е? Като гледам и двата сървъра са онлайн и гейм сървъра се регистрира успеешно..

за нещастие не стана с ID5 както и с поне още няколко

Публикувано изображение а ip-то ми не се сменя

Еми единственото което ми остана да ти предложа е да провериш дали всички настройки са наред и дали си преименувал файла на hexid.txt и въобще дали си го сложил в config папката...

• Отговори 364
  • Прегледи 92,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

на снимката се вижда че фаила hexid.txt е в папката а настроиките съм ги направил както пише в урока tnx за помоща ще видя дали не е на др. място проблема :ph34r::wub::jeer:;);)

така здравейте отново

Ако имаше награда за най-тъпи въпроси аз 100% щях да спечеля но както и да е Публикувано изображение

така следва вапроса за първо място

значи сичко е ок при мен мина успешно НО сега е време да питам понеже играя няколко сървара с пачове

и незнам сега тоя сървар сам ли си подразбира когато пусна клиента или трябва да направя нещо по специялно

инсталиран ли трябва да е клиента или и копиран може ако може някой да ми каже ще съм много благодарен иначе ще се наложи да истрия сички клиенти ;):help wanted3: и да инсталирам наново клиента

Редактирано от chickendinner (преглед на промените)

• Автор

WTF промени си урока не треа да се пише .txt накрая тои фаила си е .txt Публикувано изображение

Ти ако си тръгнал да правиш сървър поне това щеше да разбереш ,че някои хора обичат да си включват да гледат extension-a на файловете.

така здравейте отново

Ако имаше награда за най-тъпи въпроси аз 100% щях да спечеля но както и да е Публикувано изображение

така следва вапроса за първо място

значи сичко е ок при мен мина успешно НО сега е време да питам понеже играя няколко сървара с пачове

и незнам сега тоя сървар сам ли си подразбира когато пусна клиента или трябва да направя нещо по специялно

инсталиран ли трябва да е клиента или и копиран може ако може някой да ми каже ще съм много благодарен иначе ще се наложи да истрия сички клиенти :rolleyes:;) и да инсталирам наново клиента

Просто махаш хостовете които ползваш за твоя сървър за да не се бърка клиента и да можеш да влизаш в другите сървъри и да си сменяш систем папките. Никой клиент не подразбира нищо което ти се мъдри в главата........ дех тоз късмет

Редактирано от Darkyy (преглед на промените)

мерси но имам др проблем понеже в урока си написал Стъпка :: 3 Сваляме последните (най-преснички ) компилирани сървърни файлове от Тук (Датапак) и Тук (Енджина на сървъра) ВНИМАНИЕ: Това са най-новите ъпдейтнати файлове от L2J и никога не се задържат повече от 2-3 дни едни и същи, всеки ден се променят и ъпдейтват и мигрират на други версии на Lineage 2. та аз искам да направя Грация част 2 ще може ли някой да ми постне линкчета :P понеже пробвах с грация част 2 но ми дава грешка на гамегарда макар и да пробвах всичко та в момента си тегля грацич финал но бих желал една датамак и енджин за грация 2 мс ---------> предварително

• Автор

мерси но имам др проблем понеже в урока си написал

Стъпка :: 3

Сваляме последните (най-преснички ) компилирани сървърни файлове от

Тук (Датапак) и Тук (Енджина на сървъра)

ВНИМАНИЕ: Това са най-новите ъпдейтнати файлове от L2J и никога не се задържат повече от 2-3 дни едни и същи, всеки ден се променят и ъпдейтват и мигрират на други версии на Lineage 2.

та аз искам да направя Грация част 2 ще може ли някой да ми постне линкчета :angry:

понеже пробвах с грация част 2 но ми дава грешка на гамегарда

макар и да пробвах всичко та в момента си тегля грацич финал но бих желал една датамак и енджин за грация 2

мс ---------> предварително

http://www.l2jserver.com/nightly/index.php...2j-datapack.zip

http://www.l2jserver.com/nightly/index.php...=l2j-server.zip

• 2 седмици по-късно...

Ей Darkyy имам проблем точно на финала имах проблем с GameGuard доста се мъчих , но все пак се оправих ,обаче сега като вляза и като си направя герой се вижда 1 джудже и пише че ще се истрие след 12456789 часа . МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ :ph34r::wow:

Редактирано от CrtError (преглед на промените)

• Автор

Пробвай с преинсталация на сървъра и играта, ако не стане значи в сървъра е проблема. (Предупреждавам пак ,че този урок е за Gracia Final)

Ако след горното ми предложение нищо не стане значи изчакай няколко дни и пак си дръпни нови сървър файлове и го направи на ново, до сега не съм виждал такъв проблем.

Пробвай с преинсталация на сървъра и играта, ако не стане значи в сървъра е проблема. (Предупреждавам пак ,че този урок е за Gracia Final)

Ако след горното ми предложение нищо не стане значи изчакай няколко дни и пак си дръпни нови сървър файлове и го направи на ново, до сега не съм виждал такъв проблем.

Ок ще пробвам с преинсталация , ако не стане ще пробвам да го направя на Interlude......

мерси за помоща :mark:

• 1 месец по-късно...

Стигнах до точка 7, но имам проблем. Публикувано изображение

Когато отворя RegisterGameServer ми исписва pres any key to continue.

Цакна ли нещо то се затваря и не се появява hexid(server 1).txt . Публикувано изображение

Помогнете ми pls. ;)

• 3 седмици по-късно...

ем хубаво, аз си направих сървър всичко е ок, ама незнам как да ко адд-на в хопзоната(l2.hopzone.net) и трябва ли да имам реално ИП че да могат да влизат и другите?

• Автор

Ако се поразровиш малко ще разбереш как да се регнеш , не е трудно... да трябва да има реално ИП. Ако си през рутер пак може.

The security settings could not be applied. Error Number 1045. Access denied for user 'root'@'localhost'(using password: NO) Някой да знае как да го оправя?

страхотен гуаид но всично хубаво спря на 7 стпка.Отворих RegisterGameServer и ми изпис: 'java' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. Press any key to continue . . . благодаря предварително

Редактирано от varnima (преглед на промените)

• Автор

The security settings could not be applied.

Error Number 1045.

Access denied for user 'root'@'localhost'(using password: NO)

Някой да знае как да го оправя?

Паролата ти за свързване към базата данни не е написана

страхотен гуаид но всично хубаво спря на 7 стпка.Отворих RegisterGameServer и ми изпис:

'java' is not recognized as an internal or external command,

operable program or batch file.

Press any key to continue . . .

благодаря предварително

Не си инсталирал Java като хората.

Darkyy много полезен урок си направил :) Само имам един проблем имам(а преди го нямах Публикувано изображение )- влизам в сървъра влизам при героите и ми дава че е намерило "Hacking tool" пробвах да махна Game Guard защитата от настройките но пак ми дава това. Някакви идеи как да го отстраня този проблем?

Файловете от предишните страници (system) не свършиха работа Публикувано изображение

Редактирано от Meikyo (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

опитвах да инсталирам java-та ама нестава.сега като го отворя ми пише : The registry refers to nonexistent Java Runtime Enviroment instalation or the runtime is corrupted.the system cannot find the path specified. ако можеш да ми убясниш точно кои фаилове и къде да ги инсталирам ще съм ти мноого благодарен.

Редактирано от varnima (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Логвай се с през 127.0.0.1 колко пъти да го повтарям.. че когато ти хостваш сървъра от твоята машина и искаш да влезеш в него това трябва да стане на локална!

Nestava samo s 127.0.0.1 ima6e ne6to drugo deto se butva6e ma nepomniakakvo e i predi imah sa6tia problem i ti mi be6e kazal da promenia nekvi nadpisi niakade (za Darky)

• 1 месец по-късно...

Здравейте.

Имам проблем с създаването на герой. Връзката клиент сървар се бъгва.

Публикувано изображение

Ето ми server.properties

# ---------------------------------------------------------------------------
# Game Server Settings
# This is the server configuration file. Here you can set up the connection information for your server.
# This was written with the assumption that you are behind a router.
# Dumbed Down Definitions...
# LAN (LOCAL area network) - typically consists of computers connected to the same router as you.
# WAN (WIDE area network) - typically consists of computers OUTSIDE of your router (ie. the internet).
# x.x.x.x - Format of an IP address. Do not include the x'es into settings. Must be real numbers.

# Networking
# This is transmitted to the clients connecting from an external network, so it has to be a public IP or resolvable hostname
# Common settings...
# 127.0.0.1 - If you are playing alone on a test server
# 192.168.x.x - This is if you are on a 192.168.x.x type network (behind a standard consumer router) and want other computers from JUST the internal network to be able to connect
# x.x.x.x - WAN IP obtained from http://www.whatismyip.com/. This is if you want people outside your internal network to be able to connect to your server.
# If this IP is resolvable by the Login Server, just leave *.
# Default: *
ExternalHostname = 85.141.22.32

# This is transmitted to the client from the same network, so it has to be a local IP or resolvable hostname.
# This can be the internal IP such as 127.0.0.1 or the computer's IP such as 192.168.x.x.
# If this IP is resolvable by the Login Server, just leave *.
InternalHostname = *

# Default: 127.0.0.1
LoginHost = 127.0.0.1

# Default: 9014
LoginPort = 9014

GameserverHostname = *

# Default: 7777
GameserverPort = 7777

# Database
# Uncomment the appropriate driver and url for the database you're using. If you don't know what this is... www.google.com
Driver = com.mysql.jdbc.Driver
#Driver = org.hsqldb.jdbcDriver
#Driver = com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver
URL = jdbc:mysql://localhost/l2jdb
#URL = jdbc:hsqldb:hsql://localhost/l2jdb
#URL = jdbc:sqlserver://localhost/database = l2jdb/user = sa/password = 
#Database user info (using root user is not recommended)
Login = root
Password = *********

# Default: 100
MaximumDbConnections = 100

# Misc Server Settings
# This is the server ID that the Game Server will request.
# Example: 1 = Bartz
# Default: 1
RequestServerID = 1

# True = The Login Server will give an other ID to the server if the requested ID is already reserved.
# Default: True
AcceptAlternateID = True

# Datapack root directory.
# Defaults to current directory from which the server is started unless the below line is uncommented.
#DatapackRoot = C:/Work/tmp/DataPack

# Define how many players are allowed to play simultaneously on your server.
# Default: 100
MaximumOnlineUsers = 100

# Minimum and maximum protocol revision that server allow to connect.
# Warning: You must make sure that the minimum revision is always less than or equal to the maximum revision.
# Default: 12
MinProtocolRevision = 10

# Default: 17
MaxProtocolRevision = 40

# Misc Player Settings
# Character name template.
# Example: CnameTemplate = [A-Z][a-z]{3,3}[A-Za-z0-9]*
# The above setting will allow names with first capital letter, next three small letters, and any (capital or not) letter or number, like OmfgWTF1
# Most rational to have CnameTemplate = [A-Z][a-z]*
# The above setting will allow names only of letters with first one capital, like Omfgwtf
# Default .* (as many of any symbols)
CnameTemplate = .*
PetNameTemplate = .*

# Maximum number of characters per account.
# Default: 7 (client limit)
CharMaxNumber = 7

Ето и host

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

127.0.0.1       localhost
127.0.0.1 L2authd.lineage2.com
127.0.0.1 l2testauthd.lineage2.com

Какво да направя.

p.s Благодаря предварително

• 3 седмици по-късно...

Здрасти Darkky. При мен проблем има след като се логна и трябва да ми отвори да саздавам герой и бие критикал ерор.Имаш ли идеи от какво може да се получава. Мерси предварително.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.