Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Google Chrome (обединена)

Featured Replies

Приятелю - нещо не си разбрал, пък и като гледам - прекалено си мнителен. Изобщо не съм се обръщал към теб.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

За вируси специално, и изобщо за малуер - много ми е интересно да ми посочиш един, който да работи под Убунту ???

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО, ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА.

Напротив не съм мнителен,нищо лошо нямам против теб приятелю,даже имам добро впечатление за теб,добро момче си,но да ми казваш,че не си се обръщал към мен,след като си ме цитирал е малко наивно,за да се смята,че би било нормално да ти повярвам! ;)

Имам една молба към теб и се надявам да не ми се разсърдиш,и тя е :

Научи се да се изразяваш правилно на Български език,за да не стават такива обърквания и да издребняваме за най-малкото! ;)

-----------------------------------------------------------------------------------

Похвално е че ползваш линукс система - Убунту :handshake: (аз също ползвам ;) ),вярно е,те наистина са добре защитени,но това не означава,че са имунизирани срещу компютърните вируси,нека да не забравяме това! ;)

П.П.

Бях чел някъде за вече създадени вируси и за линукс системите,но в момента не мога да открия статията,при първа възможност ще я постна!

Щастлива Нова Година!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 438,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode). Затворете всички стартирани програми и браузъри Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. Този път маркирайте

• Точно под хикса горе вдясно има един бутон. Ето го нагледно:   Избираш меню "Настройки". След това правиш така:     Цъкаш на "Задаване на страници" и пишеш в полето, което ще се отвори страни

• Те тука булка: https://support.google.com/chrome/answer/95314?hl=en

Публикувани изображения

Проблема е следния:като затворя браузъра (гугъл-хром) на пръв поглед всичко е добре...На десктопа всичко е нормално браузъра е затворен и всичко изглежда наред!

Тръгвам да го отварям отново-гугъл но нищо не се получава.

Тогава отворих диспечера на уиндолс и видях,че си стои отворен браузъра !

Тоест не се затваря по нормалния начен а само от диспечера на задачи!

Нямам представа как да го оправя!?!

С последната версия ли си на Chrome?!

Напротив не съм мнителен,нищо лошо нямам против теб приятелю,даже имам добро впечатление за теб,добро момче си,но да ми казваш,че не си се обръщал към мен,след като си ме цитирал е малко наивно,за да се смята,че би било нормално да ти повярвам! ;)

Имам една молба към теб и се надявам да не ми се разсърдиш,и тя е :

Научи се да се изразяваш правилно на Български език,за да не стават такива обърквания и да издребняваме за най-малкото! ;)

Щастлива Нова Година!

Само за думата "момче" заслужаваш голяма почерпка.

За сърденето - много рядко и трудно се сърдя, почти никога на съфорумници.

Принципно се изразявам правилно, но понякога умишлено използвам в жаргонни, диалектни и прочие изрази.

Здравейте! Както виждате от снимките резолюцията ми само в гугъл кроум е увеличена, но не от настройките..там си е 100 %, както ми е била винаги (но сега е по-голяма). Как да намаля размера и на разделите (най-отгоре). Моля помогнете, защото много трудно се работи!

post-355775-0-78746900-1420229023_thumb.

post-355775-0-73943800-1420229026_thumb.

post-355775-0-92457200-1420229029_thumb.

post-355775-0-04842800-1420229033_thumb.

Нещо цялата резолюция на машината не ми се струва правилна... А размера на табовете Хром сам си го оразмерява, според броя ѝм.

Искам да попитам на гугъл хрома не са ли му много процесите и като бройки и като рам , която заема? То бива бива ама то много ми се струва.

ChromeSet.jpg

А колко раздела са отворени, колко добавки са инсталирани? Натисни Ctrl+Esc и виж там ак е положението. Изтегли си speedyfox, затвори всичи браузъри и скайп. Стартирай SpedyFox и оптимизирай.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ctrl+Esc  все едно натискам уиндоус бутона отваря ми старт менюто .

След малко ще затворя браузъра и ще пробвам софтуера който ми дадохте 

ето какво имам като добавки

extension.jpg

Аз пък да попитам за новата версия на Мозила (която не е много нова де), но нещо постоянно крашва неочаквано. По принцип си ползвам само Мозила и съм много доволен, но все повече се убеждавам, че колкото по-нови версии излизат, толкова по-зле става. Как мислите?

Ти хубаво си питаш, ама не е на място. Има си тема за лисицата!!!

Да отваря ми старт менюто

Не е глупаво да се допусне грешка, глупаво е да се отстоява грешка. Извинявай, не Ctrl+Esc, a Shift+Esc.

Ако си с XP отиди в C:\Documents and Settings\<име-на-акаунта>\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\ или в C:\Users\<име-на-акаунта>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default за 7ца. В папката ще намериш 2 файла: Bookmarks.bak и Bookmarks. За да възстановиш старо копие на отметките изтрий Bookmarks и преименувай Bookmarks.bak на Bookmarks. Не знам от кога е копието, но ако съдържа изтритите отметки ще ги възстановиш. Може да си копираш двата файла настрани за всеки случай преди да пробваш.

Стана точно по описанието за седмицата :yanim: Аз дори от яд бях изтрила хрома и го инсталирах наново. Намерих си от архивираните файлове стария bookmarks.bak и му зададох възстановяване в папката с новите. Там оставих само единия bookmarks и го преименувах на bookmarks.old, а възстановения от архива bookmarks.bak преименувах на bookmarks. И о, чудо взеха, че се възстановиха старите отметки дори в тях имаше и новите, който бях запаметила точно преди настоящата операция. 

Благодаря, спести ми дълга разходка в нета.

От вчера съм с Хром, но не знам при вас така ли бавно зарежда и самия браузър и сайтове?Ето и нагледно как е:

Втория ми въпрос е има ли приложение или приставка за управление на аудио плеър?

Здравейте!

Днес инсталирах Chrome,за да пробвам добавката,която колегата belivakov ми предложи вчера и понеже по едно време ми се видя,че и други неща се зареждат в системата,реших да отворя диспечера на задачите и гледам това :

Psl2vpy.jpg

На какво се дължи това,дали е вирус,или не?

Не, хром е лакомник. Колко добавки има инсталирани?
Стартирай хром с изключени разщирения и виж как е:
chrome.exe --disable-extensions

Не, хром е лакомник. Колко добавки има инсталирани?

Стартирай хром с изключени разщирения и виж как е:

chrome.exe --disable-extensions

Значи добавките,които имам са общо пет (заедно с Audio EQ) ,махнах всички добавки и после пак стартирах Chrome и отново в диспечера на задачите ми показва само три процеса Chrome.exe,защо така?

П.П.

Да разбирам,че тези процеси,които се пускат заедно с chrome са нещо съвсем нормално,понеже chrome е лакомник,нали така,или бъркам?!

Аха,ясно.

Значи добавките,които имам са общо пет (заедно с Audio EQ) ,махнах всички добавки и после пак стартирах Chrome и отново в диспечера на задачите ми показва само три процеса Chrome.exe,защо така?

Отвори хрома.

Натисни горе във дясно на трите чертички.Избери от менюто "Още инструменти"

След това избери "Мениджър на задачите" Виж кои процеси на хрома продълж ават да работят.

Същото като натискането на Shift+Esc - ще ти покаже кои са работещите процеси в Хрома. Сега позаопах по темата:

http://www.ghacks.net/2013/06/14/how-to-tame-google-chromes-memory-use/

Edit: Ей тъй седя и се сещам - оптимизирал ли си базите данни на браузъра? Ако не си - пробвай при спрян браузър да стартираш SpeedyFox.

Преди да отворя task manager-а на chrome,отворих диспечера на задачите и се оказа,че в момента са само два процеса - chrome.exe;

А,ето и скрийншот от task manager-а на chrome :

gfMVBG8.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.