Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Google Chrome (обединена)

Featured Replies

Здравейте, момчета и момичета!

Започвам с уговорката, че не съм специалист в компютърната техника, затова като имам проблем, предпочитам да попитам хората които знаят, а не да се правя на това, което не съм. И така - да напиша каква е машината в къщи. Старичка е, но я ползвам само за да се ровя в Интернет. Ще кача снимка да се види как е изпълнен компютъра.  Ползвам Гугъл Хром PORTABLE като браузър по подразбиране и имам проблем с гледане на живо но телевизия БТВ.  https://btvplus.bg/live/   До скоро можех да я гледам, но преди няколко дни се показа съобщение, че браузъра не може да се актуализира. В съобщение пишеше, че той трябва да се преинсталира. Не знам къде и какво да пипна в настройките за да може автоматично да става това. Затова, качих нормалната версия на Гугъл Хром, но вече не можех да гледам телевизията. Изтрих я и се порових в сайтовете за вариант PORTABLE... Намерих такава, в упътването на която пишеше, че сама се ъпдейтва и в момента съм с нея. Да, но отново не мога да гледам телевизия БТВ! Качил съм и втори браузър - Мозила Файър Фокс PORTABLE. И при него е същата работа! Ще кача снимка за пригледност. Моля за съвет - къде и какво да променя в настройките, че да може да се гледа безпроблемно телевизията!  Благодаря предварително! 

image.jpeg

image.jpeg

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 438,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode). Затворете всички стартирани програми и браузъри Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. Този път маркирайте

• Точно под хикса горе вдясно има един бутон. Ето го нагледно:   Избираш меню "Настройки". След това правиш така:     Цъкаш на "Задаване на страници" и пишеш в полето, което ще се отвори страни

• Те тука булка: https://support.google.com/chrome/answer/95314?hl=en

Публикувани изображения

има някакъв проблем с плеара

преди 54 минути, liusien написа:

Гугъл Хром PORTABLE

От онлаин инсталатор ли е инсталиран? Ако да - стартирай инсталатора и укажи пътя до папката, в която е насипана портативната версия. Ще се обнови и проблемът ще се реши.
С Google акаунт ли си, логнат лие браузърът и активирана ли е синхронизацията?

преди 1 час, цър-вул написа:

От онлаин инсталатор ли е инсталиран? Ако да - стартирай инсталатора и укажи пътя до папката, в която е насипана портативната версия. Ще се обнови и проблемът ще се реши.
С Google акаунт ли си, логнат лие браузърът и активирана ли е синхронизацията?

И двата браузъра съм ги свалил от този сайт https://portableapps.com/apps  При инсталирането им, съм указал да бъде в "С" директорията на SSD.  Да, с гугъл акаунт съм, но..... Не разбирам - как да е логнат браузъра?!... Синхронизацията ми в Гугъл е активирана (споделена). Така, влизайки в профила си в Гугъл, моментално ми се възстановяват запазени сайтове, пароли и всичко друго. Не знам дали и къде още трябва да направя в настройките на Хром-а......... 

Сваляш
https://portableapps.com/de/apps/internet/google_chrome_portable
и насипваш.
Същото е и за лисицата.
https://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable
Какъв е смисълът от насипване на портативни браузъри на С? След преинсталиране - браузърите в небитието... По-разумният вариант е да си пуснеш синхронизиането на двата бразъра, след което изчакваш 12-25 часа и насипваш новите портативни браузъри примерно в D:\Portables\Chrome и D:\Portables\Firefox.
И при следващото обновяване само указваш съответната папка.
Синхронизирането - кликни горе в дясно, където е достъпът до профила, ще се появи опция за включване/изключване на синхронизиране.
Аз затова уважавам портативните браузъри на portableappz, че са онлайн и при всяко обновяване си теглят последните версии от  сървърите на Mozilla и Google.

преди 21 минути, цър-вул написа:

.................
Аз затова уважавам портативните браузъри на portableappz, че са онлайн и при всяко обновяване си теглят последните версии от  сървърите на Mozilla и Google.

Сега погледнах в Настройките на Гугъл Хром. Най-долу, в настройките "Всичко за Chrome", като отворя раздела, пише следното: "... При проверката за актуализации възникна грешка: Стартирането на проверката за актуализации не бе успешно (код на грешката 1: 0x80004005)..." 

Синхронизацията на двата браузъра е включена. Ако правилно разбирам, заръката ти е сега да сваля от предоставените ми линкове Хрома и Мозилата, но да речем утре вечер (за да минат въпросните 25 часа, както написа) да изтия настоящите ми браузъри, а след това да инсталирам новите като Администратор направо в "D" директорията?! Да направя папка "Портативни програми" и в нея да се инсталират?! 

преди 4 минути, liusien написа:

Сега погледнах в Настройките на Гугъл Хром. Най-долу, в настройките "Всичко за Chrome", като отворя раздела, пише следното: "... При проверката за актуализации възникна грешка: Стартирането на проверката за актуализации не бе успешно (код на грешката 1: 0x80004005)..." 

Това е така, защото в портативния хром е изрязана услугата за акттуализирюне на браузъра.

преди 5 минути, liusien написа:

да изтия настоящите ми браузъри

Не бързай с изтриването. Първо си нагласи новите на несистемен дял (например D:), логни ги и им включи синхронизирането. Те за 1/2-1 час макс ще се синхронизират.
и чак след като се убедиш, че всичко с новите браузъри е ОК, можеш да изтриеш папките на портативките на С.

преди 1 час, цър-вул написа:

.......
и чак след като се убедиш, че всичко с новите браузъри е ОК, можеш да изтриеш папките на портативките на С.

Свалих и инсталирах предложените ми браузъри в "D" директорията. При стартиране на Хрома, влезнах в акаунта си и потвърдих, че ще участвам в синхронизирането! След това направих същото и с Мозилата. Получих на пощата си линк за потвърждение и сега се надявам всичко да е наред! 

PS - Сега пък, като опитах да гледам телевизия БТВ, се появи друго съобщение - ето снимка!   

тв.jpg

Здравей!

Ето ти снимка в момента от твоя адрес със БТВ. Работи отлично със всички браузъри. Изпълни всичко, което ти е препоръчал "Цър-вул", но бавно и внимателно, като четеш изречение след изречение от неговите 2-3 поста. Обяснил ти е отлично как да се справиш. Ако не можеш и чувстваш че няма да успееш, най много да омажеш компютъра. Пак ти казвам. Всеки един канал от този адрес работи отлично. Направил съм ти само една снимка,  за да не се повтарят. Успех от мен и поздрави в

къщи!

ДОБАВЕНО:  Забравих да ти пусна линка от който се гледат тези програми:     https://www.bg-gledai.live/btv-online

ScreenShot013.jpg

ScreenShot014.jpg

ScreenShot015.jpg

преди 39 минути, liusien написа:

PS - Сега пък, като опитах да гледам телевизия БТВ, се появи друго съобщение - ето снимка!   

ти не разбра ли че в момента не работи
до като чакаш може да се пробваш тук
https://iptv-bg.com/btv/

преди 4 минути, овню написа:

ти не разбра ли че в момента не работи
до като чакаш може да се пробваш тук
https://iptv-bg.com/btv/

Не лъжи човека! Всичко си работи както трябва. Виждаш ли горе снимките, които съм дал в моя пост? Как да ги видиш, след като си ме блокирал? Тоя ник много ти прилича!

преди 22 минути, Kolev72 написа:

Здравей!...............

Успех от мен и поздрави в къщи!

Ехееее, приятелю!!!!!!!!!! Много ми е драго, че и ти се включи със съвет!!!!!!!!!!!! Благодаря за поздравите ти! Нека първо да напиша по темата! Снимката която си ми изпратил е гледане посредством линк през който да се гледа. Да, телевизията тръгва, но прави засичане - картината замръзва, а от звука се чува някакво "бръждене"!... Въпроса ми беше, че до миналата седмица можех да гледам телевизия пряко от БТВ, но сега, след преинсталирането на Хром и Мозила, това е невъзможно! Дори и с току-що инсталираните браузъри!

За да не спамя, ще ти пиша на лично съобщение. 

преди 9 минути, Kolev72 написа:

Не лъжи човека! Всичко си работи както трябва. Виждаш ли горе снимките, които съм дал в моя пост? Как да ги видиш, след като си ме блокирал? Тоя ник много ти прилича!

не работи плеара на страницата на бтв дядо стефчо

преди 20 минути, novaki написа:

не работи плеара на страницата на бтв дядо стефчо

В горният ми пост съм посочил линк. Я пробвайте  и напишете някой коментар!

ДОБАВЕНО:  Забравих да ти пусна линка от който се гледат тези програми:     https://www.bg-gledai.live/btv-online

Двата плеара си работят съвсем нормално! Ето нови снимки:

ScreenShot016.jpg

ScreenShot017.jpg

Токущо пробвах и аз линка на чичо стефчо ама ъъъъ мъчи се да зареди плеъра но няма никой. От линка на @овнюBTV си тръгва без проблеми https://iptv-bg.com/btv/ както и от тук си тръгва без проблеми https://www.seir-sanduk.com/hd-btv-hd-online

преди 1 минута, овню написа:

аз не разбрах какъв е проблема всеки сам да избира от къде да гледа?

Е то и аз не видях проблем да има пак и всеки гледа откъдето му е кеф. А това че страницата на BTV не тръгва там плеъра няма никой вина явно си имат проблем, но на други, места си тръгва. Даже бих казал че това не е проблем от версията на браузера. А като се има на предвид че и аз съм с стара версия на хрома 92 ама все ме мързи да я обновявам и карам на нея докато бачка още.

преди 6 минути, овню написа:

"ти не разбра ли че в момента не работи"

Това да не съм го писал аз бре овньо?

преди 2 минути, овню написа:

Проблема е, че до миналата седмица можех да гледам телевизия БТВ пряко от линкът им за онлайн телевизия, а сега, след преинсталиране на браузърите Хром и Мозила, това не може да стане. Може, както виждаме, да се гледа посредством помощни интернет сайтове. 

преди 3 минути, liusien написа:

Проблема е, че до миналата седмица можех да гледам телевизия БТВ пряко от линкът им за онлайн телевизия, а сега, след преинсталиране на браузърите Хром и Мозила, това не може да стане. Може, както виждаме, да се гледа посредством помощни интернет сайтове. 

както казаха съфорумците, проблема е в сайта на БТВ

в тази тема обсъждат същия въпрос
https://www.kaldata.com/forums/topic/314170-бтв-не-се-отваря-с-опера-версия890444737/

:offtopic_s:
А що заливате темата с ненужни постове? 
Знам аз, знаам - за да е гадно на търсещите да четат смислено съдържание подред...

преди 6 минути, цър-вул написа:

.............

Аз писах, защото видях тема "Всичко за Google Chrome"

преди 1 минута, liusien написа:

Аз писах, защото видях тема "Всичко за Google Chrome"

Павел говори за твоята тема - за нея става въпрос. Ä това е раздел или подфорум  "Всичко за Google Chrome" в който е твоята тема.

преди 18 минути, цър-вул написа:

Знам аз, знаам - за да е гадно на търсещите да четат смислено съдържание подред...

защото не се усещаме че темата е за браузъри, а не за сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.