Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Kingsoft Antivirus Free/ IS 2010

Featured Replies

• Автор

Снощи включих продължаващото няколко часа задълбочено сканиране с As Quared Free -намери Root- изменения в регистрите на Win + 2 троянеца - класифицирани и карантинирани -файловете са принадлежащи на Kingsoft ! Пази страхотно от чуждите - работи за своите...Азиатска работа !!! Както каза Nikssi - сапунката като с Rising се повтаря... Е - аз исках лично да се убедя. Този път обаче няма прибързано да я деинсталирам и ще продължа още с тази програма - нека си шпионират ! Споделих констатациите си. Поздрави

• Отговори 302
  • Прегледи 33,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Снощи включих продължаващото няколко часа задълбочено сканиране с As Quared Free -намери Root- изменения в регистрите на Win + 2 троянеца - класифицирани и карантинирани -файловете са принадлежащи на Kingsoft ! Пази страхотно от чуждите - работи за своите...Азиатска работа !!! Както каза Nikssi - сапунката като с Rising се повтаря... Е - аз исках лично да се убедя. Този път обаче няма прибързано да я деинсталирам и ще продължа още с тази програма - нека си шпионират ! Споделих констатациите си. Поздрави

Merci

Тошко........стига с тез китайски манджи бе, човек.......Ама хоби си отгледал....един път........ Публикувано изображение

• Автор

Благодаря .... Бях нарочил четвърти китаец за пробване... Няма смисъл... Май само правителственият Twister донякъде си заслужава - и пак с уговорка - не за всички категории потребители ... Приключвам с китайските пробвания - просто исках да "допопълня мозайката" ... Поздрави

• 3 седмици по-късно...

на домашния съм с Twister на работния с Rising днес сканирах с Gmer и двата компютъра но не откри абсолютно нищо и на двата.не ми стана ясно след деинсталиране на Rising ли започва да шпионира.искам да установя лично дали шпионират китйските продукти.помагайте кажете с какво друго да проверявам.

Тanganika, спокойно бе момче, какви шпиони, какви 5 лв?!

Компаниите на анти-вирусните програми, за които ти си мислиш, че шпионират ги интересуват самите логове на програмите им.

Разработчиците ги интересува, как работи и се справя тяхната програма т.е. прихваща ли заплахи, кога, къде и как ги прихваща...Какви са заплахите и т.н., а не какво ти държиш на компа си, какви сайтове посещаваш и пр...!

Тanganika, спокойно бе момче, какви шпиони, какви 5 лв?!

Компаниите на анти-вирусните програми, за които ти си мислиш, че шпионират ги интересуват самите логове на програмите им.

Разработчиците ги интересува, как работи и се справя тяхната програма т.е. прихваща ли заплахи, кога, къде и как ги прихваща...Какви са заплахите и т.н., а не какво ти държиш на компа си, какви сайтове посещаваш и пр...!

е най-после някой да ме разбере точно това искам да кажа от известно време.100% съм съгласен с теб една кръвна група сме :)

то и най обикновена програма за дефрагментиране като OODefrag стартирам ли я веднага започва да праща нещо някъде но Comodo не спи всичко вижда.

ако дойде време от българи да забогатеят трудна работа почти невъзможна.поздрави

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

Вчера се наложи да инсталирам Kingsoft Internet Security 9 за да се отърва от невидими шпиони в комплект с Rising 21 Free Edition.Нищо друго не ги виждаше. Два броя други шпиони са и с Kingsoft - Dr WEB Curelt тях обаче ги неутрализира. Предоставиха ми валиден ключ до 31.07. 2009 г - изглежда е тримесечен триал. Най-накрая успях да изтегля Comodo IS RC2. Тепърва ще проверявам дали има още шпиони и с него. Поздрави

• Автор
http://www.mydigitallife.info/2008/07/25/d...-days-trial/bg/ Как това да се пусне при промоциите, като е ясно какво е. На някои може да не им е ясно - този пакет е с доста прибавки - трябва една по една да се доизясняват. Първите две са още от авторите на софтуера - това обяснява 90-180 дневните им триали. Нашите творци не зная това дали са го отчели. Всъщност непрепоръчителният софтуер едва ли може да стане още по-непрепоръчителен.Лично на мен обаче пак ми е интересен. Поздрави
  • 2 месеца по-късно...
  • Автор

И без никаква защита,пак не се тегли,скрипта само презарежда страницата.Така,че причината за неуспеха на изтеглянето,не я търсете във вашата защита.

Защо ли с китайския КИС се чувства осезаемо олекване откъм системни ресурси? Спрямо CIS и KIS - интересна работа.... Kingsoft - толкова ли са задобряли? Нищо не пречи да ги позадържа с цел доизясняване... Поздрави
  • Автор

Добавям на следващия ден - оказва се, че още с инсталацията си Kingsoft IS неутрализира вредоносна програмка съжителстваща успешно съвместно с KIS 2010.Нямам представа колко подобни могат да съжителстват с кралския китаец. Автоматично ми възстановиха срок за ползване до 13.10.2009 от предно инсталиране през април - вероятно водят регистър по MAC-адрес и/или IP-адрес.Kingsoft IS е участвал в твърде малко тестове и ми е интересно да го проверя аз, като ще започна от защитната му стена-още информация на http://www.computerra.ru/terralab/softerra/439800/

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...
  • Автор

Сега предоставят тримесечен триал за Kingsoft Internet Security 9+. Обща маса при контролния панел - 360 MB.Измежду азиатците май това е най-пъргавия тежкоатлет. Програмата подхожда със самочувствие при достъп и до най-опасни сайтове - не очаквайте паникьосващи предупреждения,няма да има такива. Това определено ми харесва и ще я позадържа от любопитство. Поздрави

Ето го моето мнение за този пакет - лесно допуска инсталирането на фейкове без да може нищо да направи

и нямам думи нека клипа говори особенно на края :ph34r: Поздрави
  • Автор

И на френски език - фейковете почти всичките са безвредни! Лъжливостта им всички обаче я признават. След всеки експеримент - на края е Xue Tr 0.33 - със или без установени скрити процеси, сервизи, драйвери и т. н.Сега е чисто-няма такива. Вече проверих - реагира правилно на неща, за които Иля може още и да не е чувал... Има време за всичко. Очаквам файл за експериментално инсталиране вместо недообмислени клипове... Поздрави

• 3 месеца по-късно...

Кажете нещо за безплатната версия http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1696? Някаква безплатна регистрация ли се прави? "You haven't used a serial number" ми стои отдолу - иначе си изтегли дефинициите,но за какво му е този сериен номер?

• 4 седмици по-късно...

Kingsoft Antivirus Free 2010 , лошо няма,но да не излиза от Китай обаче :cool:

Какъв конфликт какви 5 кинта :)

Публикувано изображение

При безплатната версия това са ограниченията:

Публикувано изображение

Не се разпознава от центъра на защита при Windows

Публикувано изображение

Тук щеше да ми отнесе процесора при бързо сканиране:

Публикувано изображение

Ти мани ми не може дори eicar да изтрие :cool: (личен тест)

Засича го. Пускам пълно сканиране и открива eicar-а, но не може да го премахне.

@ mihnev_sz, при мен не се забелязва подобно нещо.Бях няколко дни с него и ми допада.Вчера пробвах и последната версия.С portable версията на MBAM няма проблеми, а за ресурсите-по-лека програма не съм срещал.Правих пълно сканиране, през това време сийдвах към 15-ина торента и гледах клипове в YouTube.Няма никакви подобни ограничения, заради това, че е безплатна.Ако махнеш MBAM, сам ще се увериш.Оттам иде проблемът.:cool:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Ти мани ми не може дори eicar да изтрие :cool: (личен тест)

Засича го. Пускам пълно сканиране и открива eicar-а, но не може да го премахне.

Ха ха при мен даже и не го засича:

Публикувано изображение

Не се разпознава от центъра на защита при Windows

Публикувано изображение

Нещо си оплескал генерално.:cool: Разпознава си се от центъра за защита, но като чист антивирус, без antispyware.И с коя версия си, все пак?Това е последната> KAV100817.Да не си с 100720?

@ mihnev_sz, при мен не се забелязва подобно нещо.Бях няколко дни с него и ми допада.Вчера пробвах и последната версия.С portable версията на MBAM няма проблеми, а за ресурсите-по-лека програма не съм срещал.Правих пълно сканиране, през това време сийдвах към 15-ина торента и гледах клипове в YouTube.Няма никакви подобни ограничения, заради това, че е безплатна.Ако махнеш MBAM, сам ще се увериш.Оттам иде проблемът.:cool:

Не знам,относно ресурсите с тези 5 процеса ,така като гледам има много по-леки даже и интегрирани пакети,ако съдим от менаджера:

Публикувано изображение

Нещо си оплескал генерално.:) Разпознава си се от центъра за защита, но като чист антивирус, без antispyware.И с коя версия си, все пак?Това е последната> KAV100817.Да не си с 100720?

От оф.сайта я дръпнах преди два часа,ето това е версията: KAV100817_ENU_DOWN_331020_10

http://www.kingsoftsecurity.com/kingsoft-antivirus.html

Зле е единствено като detection rate, спрямо по-известните имена в бранша.Иначе си е ОК.:cool:

Публикувано изображение

Специално го сложих.:cool:

@clonnning не разбрах това последната версия ли е която сложих KAV100817_ENU_DOWN_331020_10 и ако не,кажи ми от къде да я дръпна,понеже от официалния сайт това предлагат?

@clonnning не разбрах това последната версия ли е която сложих KAV100817_ENU_DOWN_331020_10 и ако не,кажи ми от къде да я дръпна,понеже от официалния сайт това предлагат?

Да, тя е.Ето, по време на сканиране>> Публикувано изображение

Естествено, че подскачат стойностите, но за миг, не ми се е случвало да се натовари системата за постоянно.

Не очаквай чудеса от програмката, наистина е зле в откриването на гадини.:cool:)Иначе ме радва, че си има "облаче" и дефиницийки и е безплатна.:cool:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.