Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подово отопление?!?!

Featured Replies

Извинявам се. Не съм прочел внимателно въпроса ти относно комбинацията - радиатор и подова серпентина. Аз по-горе коментирах варианта при ползване на стандартни високо температурни инсталации. При ползване на ниско-температурни, няма проблем да ги комбинираш. Трябва само да отчетеш намаляването на мощността на радиатора от това, че работи с топлоносител с по-ниска температура. Тази комбинация има още една екстра - намалява инертноста на инсталацията и по-лесно се регулира - стига да се монтира само термоглава на радиатора.

• 4 месеца по-късно...

Комшията над мен има, плаща яки пари за ток,а аз когато не е много студено не пускам климатика, защото той ме топли.Според един приятел който работи в Белгия, на запад са се отказали от този метод на отопление.

Подовото отопление е може би един от най-икономичните и ефективни начини за отопление. Твоя комшия явно не е попаднал на правилната фирма. Когато ми поставяха моето преди каквито и да било други уточнения ми съобщиха, че задължително помещението което желая да отоплявам с нагревателни кабели трябва да има подова изолация иначе се губи 70% от отоплителната енергия. На него явно не е имало кой да му го обясни. Много съм доволна от фирмата и от отоплението като цяло. Сметките ми за ток определено са по-ниски от времето когато използвах ел. уреди. Междодругото фирмата към която се обърнах беше Екофлоор България. Изпратих запитвания и на други фирми но цените на екофлоор бяха най-разумни и самите хора с които разговарях бяха ммого мили и ми обясниха всичко с подробности, много малко хора са наясно с основните изисквания за използването на подово отопление и някои фирми се възползват от некомпетентността ни.

• 4 седмици по-късно...

Заповядай в София на "Ботевградско шосе"215/ъгъла с "проф.Беню Цонев"/ и ще получиш отговор на интересуващите те въпроси.Има различни варианти за изпълнение.

• 1 година по-късно...

Приложението не е лошо. Разгледах го и наистина са взети много от факторите под внимание. Единственото нещо, което ми направи впечатление е, че прави "проекти" САМО за ЕЛЕКТРИЧЕСКО подово отопление, което не е особено трудно за проектиране. Проекта изглеждаше по-скоро като наредени тапети на стена, което сигурно не се и различава от реалното изпълнение на този тип подово отопление. По-интересно ще ми е да видя приложение за проектиране на водно подово отопление, което е по-сложно и има смисъл от проектиране. Не виждам причина да се проектира ел. подово отопление, при положение, че неговото поставяне е не по-трудно от лепенето на тапети.

• 1 година по-късно...

Комшията над мен има, плаща яки пари за ток,а аз когато не е много студено не пускам климатика, защото той ме топли.Според един приятел който работи в Белгия, на запад са се отказали от този метод на отопление.

И при мен така. Съседа над мен гръмна сума ти пари за да го направи и явно е било калпаво, защото като го ползва ме топли и мен. (мисля, че трябва да се слага нещо под него за да обръща топлината само нагоре, не да отива надолу). Ползва си го 2 зими и накрая се отказа (то милионер да си няма да смогнеш на сметките). На Запад (Западна Европа/Америка) това не се практикува (неефективно е и дори за тях скъпо)

• 2 седмици по-късно...
Ragnarous

Писал си в тема от преди две-три години.

Подовото отопление е нещо хубаво, и не е скъпо или разточително, ако се направи както трябва.

В цял свят има хора които го предпочитат като начин за отопление има и такива които го отричат.

Повечето хора са настроени негативно, защото са се сблъсквали с подовите правени преди повече от 20 години.

В момента технологията е  напреднала и загубите са сведени до минимум.

Кабелите са с пълна екранировка и с мощност от 15 до към 50W за линеен метър.Различните производители предлагат различни продукти и технологии.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Върху бетонната плоча се полагат няколко слоя изолация и чак тогава се "реди" кабела или тръбата.

За помещение 3,5 х 4,00 14кв.м отиват към 45-50 метра кабел.

Проста сметка показва че при пълна мощност разхода е малко над 1 киловат на час.

Толкова гори и средно статистически климатик.

Снимките са от "нета".

Подовото си е подово, кой каквото иска да си говори, не могат да се сравняват просто с климатика, ама най-добре си е камината според мен! :)

и аз съм съгласен, че е много добър вариант ако се изчисли и изпълни правилно. даже може  да е по икономично от климатик - заради акумулираната енергия - не е като да проветриш и айде наново... имах колега дето беше сложил и за изолация под него - затапени бутилки от газирана вода (празни естествено) но сега бутилки такъв размер от де... нямам си идея... квадратни половин литрови като от зехтин - даже ще е още по ефективна изолацията...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.