Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дайте акъл за конфигурация

Featured Replies

• Автор
защо ти е Delux ако няма да правиш Кроссфайр?

Разликата само това ли е?

Еми начи зимам ASUS P5Q-E /P45/LGA775 и това е.

А относно захранването нищо не казахте

защо ти е Delux ако няма да правиш Кроссфайр?

Я ми отговори защо делукса да е за кросс като е п45? Кой луд ще даде пари за него и 2 хубави карти ,че да прави крос на него? Баси само на изуст ли говорите ?

Редактирано от xpleomax (преглед на промените)

Разликата само това ли е?

Еми начи зимам ASUS P5Q-E /P45/LGA775 и това е.

А относно захранването нищо не казахте

Като няма да правиш клок и няма да ъпгрейдваш, захранването ще стигне. И още нещо. За целта, която е да се монтират тия компоненти е достатъчно и дъно P35 DS3L.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Клок мисля да не правя, а и не знам как се прави.

Мисля да си запазя конфигурацията от първия пост.

Само обмислям варианта да сменя дъното с ASUS P5Q-E /P45/LGA775 или да скоча на ASUS P5Q DELUXE /P45/LGA775, но там вече цената скача много та ще видим.

Относно захранването това FOXCONN 3GTLA-436/420W PFC, дали ще е достатъчно?

Във общи линий делукса е със по хубаво охлаждане и поече кондезатори и глупости натъпкани.Вземи това което имаш пари все е тая като няма да ръчкаш.

Правила за ползване на форумите

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Пич, вземай това, което ти предлагат, но помоли човека да ти клокне процесора, че е грехота ве брато!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Автор
Пич, вземай това, което ти предлагат, но помоли човека да ти клокне процесора, че е грехота ве брато!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това какво означава, че трява да взема по убавото дъно и да нажуля честотата на проца :) .

Ами ще видим сега какви цени ще ми дадат за тея другите дъна и пак ще я мисля.

Мерси на всички включили се.

Нещо не сващам за Е8** ли става дума да клоква и ,че било грехота? Ти тогава отговори защо да го прави какво ще спечели във днешно време за по нататъка ще има смисъл но в момента какво ще печели той няма да бенчи.

Нещо не сващам за Е8** ли става дума да клоква и ,че било грехота? Ти тогава отговори защо да го прави какво ще спечели във днешно време за по нататъка ще има смисъл но в момента какво ще печели той няма да бенчи.

Ами тоя пич говори на изуст... Не правят разлика вече от "бенчене" и нормална работа на процесор (компютър въобще).

• Автор

От цялата работа разбирам че:

Мога да взема по добро дъно като за в бъдеще ще мога нещо да ъпгрейфна или да клокна проца.

Мога да си запазя това дъно ако не ръчкам повече.

Обаче първото ще доведе до смяна и на захранването.....

Това води до увеличаване на кинтите.....

Мога са сметка на това да намаля от цената на проца, като взема по слаб, с идеята след това да го клокна - и в крайна сметка ша получа пак същото....

Става един омагьосан кръг.... biggrin.gif

Абе май ша зимам тва дет са ми предложили.... и тва ша е..

Май говориш наизуст. Проца е на 2.66 GHz. Дори с просто око се усеща клока от 30 % примерно! Хубавото на серията Е8*** е, че държи много повече на клок от Е6*** .Както казах, съм с Е6750, който в момента работи на 3.44 GHz с бокса и зацапан вентилатор. Да, ако става въпрос за игри, това не е важно много, но да вземем следната ситуация. Чакаме да изтеглим нов филм с nTorent, пускаме антивирусната, защото не сме я пускали месец, отворили сме Опера и няколко страници между другото, които ни мързи да затворим или просто сме забравили, имаме над 40 стартирани процеса, и ние не знаем защо( може би, защото обичаме да експериментираме и сме забравили да деинсталираме и почистим ненужното)...Изобщо стандартна ситуация в днешни дни. А, да, отворили сме и някой друг документ с Open Ofisе и... Чудим се к'во да прайм! Ми ко? Да пуснем една игричка! Да, де, ама DOOM3 ни е омръзнала, FarCry сме я превъртели 10 пъти...Ми давай тогава да подпалим галошите с NFSPS!!! Точно в целта! Проклетата игра използва хубавата ни играчка - двуядрения процесор, на 100 %! И кво сега? да не играем ли или да затворим проклетата Опера, която незнайно защо товари много компа при много отворени прозорци?

ОК, ако човека е геймър, не му трябва тоя клок . Да, но ако не играе игри толкова често, а ползва компа си за... конвертиране да кажем ? 30-40 % увеличение честотата на процесора са си 30-40 %!!!!

И кво значи да бенчи ве пи4? Проца влияе само на резултатите в 3DMark. Тоест, 100%-но увеличение на честотата му, води приблизително до 50% увеличение на FPS. Странно наистина, защото в реалните игри го няма това увеличение. Да, няма го, но го няма и онова пшроклето засичане, когато сме пуснали 1000 процеса!

Не разбрах кой какво защитава - готовите конфигурацийки или ненужните дъна?

аз предлагам да се вземе по-евтин проц и едино дъно GB P45 DS4

Май говориш наизуст. Проца е на 2.66 GHz. Дори с просто око се усеща клока от 30 % примерно! Хубавото на серията Е8*** е, че държи много повече на клок от Е6*** .Както казах, съм с Е6750, който в момента работи на 3.44 GHz с бокса и зацапан вентилатор. Да, ако става въпрос за игри, това не е важно много, но да вземем следната ситуация. Чакаме да изтеглим нов филм с nTorent, пускаме антивирусната, защото не сме я пускали месец, отворили сме Опера и няколко страници между другото, които ни мързи да затворим или просто сме забравили, имаме над 40 стартирани процеса, и ние не знаем защо( може би, защото обичаме да експериментираме и сме забравили да деинсталираме и почистим ненужното)...Изобщо стандартна ситуация в днешни дни. А, да, отворили сме и някой друг документ с Open Ofisе и... Чудим се к'во да прайм! Ми ко? Да пуснем една игричка! Да, де, ама DOOM3 ни е омръзнала, FarCry сме я превъртели 10 пъти...Ми давай тогава да подпалим галошите с NFSPS!!! Точно в целта! Проклетата игра използва хубавата ни играчка - двуядрения процесор, на 100 %! И кво сега? да не играем ли или да затворим проклетата Опера, която незнайно защо товари много компа при много отворени прозорци?

ОК, ако човека е геймър, не му трябва тоя клок . Да, но ако не играе игри толкова често, а ползва компа си за... конвертиране да кажем ? 30-40 % увеличение честотата на процесора са си 30-40 %!!!!

И кво значи да бенчи ве пи4? Проца влияе само на резултатите в 3DMark. Тоест, 100%-но увеличение на честотата му, води приблизително до 50% увеличение на FPS. Странно наистина, защото в реалните игри го няма това увеличение. Да, няма го, но го няма и онова пшроклето засичане, когато сме пуснали 1000 процеса!

Не разбрах кой какво защитава - готовите конфигурацийки или ненужните дъна?

Момче не знам няма да ти обеснявам ти да ми говориш за опери и доом3 просто си неадекватен ! Бенч зависи във повечето случай от тактовата честота на процесора и някой от тестовете не стоят на тези 50% които ти си мислиш.И това със малката разлика от 2.6 на 3 се усеща със някой кадър повече но не и така.

От цялата работа разбирам че:

Мога да взема по добро дъно като за в бъдеще ще мога нещо да ъпгрейфна или да клокна проца.

Мога да си запазя това дъно ако не ръчкам повече.

Обаче първото ще доведе до смяна и на захранването.....

Това води до увеличаване на кинтите.....

Мога са сметка на това да намаля от цената на проца, като взема по слаб, с идеята след това да го клокна - и в крайна сметка ша получа пак същото....

Става един омагьосан кръг.... biggrin.gif

Абе май ша зимам тва дет са ми предложили.... и тва ша е..

Пи4, едва ли ще ъпгрейдваш точно проца в бъдеще. Най много да смениш видеото, ако ти се играят новите игри. Едва ли ще пуснеш и RAID0, защото след като загубиш данните си от хардовете, ще се откажеш, въпреки бързата работа на дисковете. Аз мисля, че тая конфигурацийка е супер. Не говоря за цени, щото не съм гледал. Може би, след като смениш видеото, за да играеш игрите от следващата есен, ще трябва да се замислиш и за RAM. Все пак, едно дъно с чипсет P35 е напълно достатъчно. Можеш да спестиш някой друг лев.

Та идеята ми е, да не буташ проца, а да се замислиш над клок сега и в бъдеще. Видеото е достатъчно добро, ако не си геймър. Ако си геймър, не е добро!!!!

Момче не знам няма да ти обеснявам ти да ми говориш за опери и доом3 просто си неадекватен ! Бенч зависи във повечето случай от тактовата честота на процесора и някой от тестовете не стоят на тези 50% които ти си мислиш.И това със малката разлика от 2.6 на 3 се усеща със някой кадър повече но не и така.

Първо, съм момче на 35 biggrin.gif Благодаря ти за комплимента! Второ, не говоря за 3 GHz, защото ако е така, тия смешните честоти се постигат и с Е2160! И да ти кажа, някой кадър вповече е добре дошъл. Естествено, кадри вповече няма да получиш с просто вдигане честотата на процесора! Писал съм доста по тая тема в тоя форум и съм публикувал толкова тестове, колкото никой друг в тоя форум! Така, че дай черно на бяло, какво имаш предвид и после ще поговорим за бенч! При мен игрите винаги се пускат заедно с FRAPS, ако ти говори нещо това, защото вече не съм сигурен.

аз предлагам да се вземе по-евтин проц и едино дъно GB P45 DS4

Дай да видим, защо дъно DS4! Ще ъпгрейдваме ли, какво? Kакво може DS4, което не може DS3? И ако държим на дъно, защо да е точно DS4?

Според мен, конфигурацийката му е добре! Все пак, една 8800GT ще му е от полза. Още малко RAM също, ако е с Виста. 40 -50% увеличение честотата на Е8200 е препоръчително! Една хубава кутия с добро охлаждане и няма защо да се притеснява поне две години! Като казвам - "притеснява", имам предвид ИГРИ, които няма да му вървят! То за това се и ъпгрейдва една конфигурация главно!

Лека вечер !

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

А относно видеокартата кое е по добре:

PALIT 9800GT 512M DDR3

или

ASUS EN9600GT/HTDI/512M

и двете са на горе доло една и съща цена?

Едната по маркова но пък другата 9800?

На компютъра ще се пускат CAD 3D приложения с тежка графика, незнам дали може да се сръвнява с игрите

А относно видеокартата кое е по добре:

PALIT 9800GT 512M DDR3

или

ASUS EN9600GT/HTDI/512M

и двете са на горе доло една и съща цена?

Едната по маркова но пък другата 9800?

На компютъра ще се пускат CAD 3D приложения с тежка графика, незнам дали може да се сръвнява с игрите

Според мен няма значение,че едната е Asus.На твое място бих взел Palit-а,но ти си решаваш. ;)

За да не пускам нова тема... Сглобих това за около 1000лв. Ще е за игри с евентуален лек клок. Моля за мнения относно баланса.

Дънна платка GB EP43-DS3/P43/LGA775 138.54 лв.

Процесор C2 DUO E7200 /2.53/1066/3M BOX 174.50

RAM KIT 2X1GB DDR2 1066 A-DATA 65.94

Твърд диск 500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB 89.25

Видео карта PALIT HD4850 512MB DDR3 219.79

DVD ASUS DRW-2014L1 LS BLACK 38.50

Кутия ASUS TA-861 /NOPSU/ATX MIDTWR 34.63

Захранващ блок PSU FORTRON BLUESTORM II 500 89.91

За да не пускам нова тема... Сглобих това за около 1000лв. Ще е за игри с евентуален лек клок. Моля за мнения относно баланса.

Дънна платка GB EP43-DS3/P43/LGA775 138.54 лв.

Процесор C2 DUO E7200 /2.53/1066/3M BOX 174.50

RAM KIT 2X1GB DDR2 1066 A-DATA 65.94

Твърд диск 500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB 89.25

Видео карта PALIT HD4850 512MB DDR3 219.79

DVD ASUS DRW-2014L1 LS BLACK 38.50

Кутия ASUS TA-861 /NOPSU/ATX MIDTWR 34.63

Захранващ блок PSU FORTRON BLUESTORM II 500 89.91

Под "лек клок" колко имаш предвид?За видеото-виж постовете по нагоре. ;)

Първо, съм момче на 35 biggrin.gif Благодаря ти за комплимента! Второ, не говоря за 3 GHz, защото ако е така, тия смешните честоти се постигат и с Е2160! И да ти кажа, някой кадър вповече е добре дошъл. Естествено, кадри вповече няма да получиш с просто вдигане честотата на процесора! Писал съм доста по тая тема в тоя форум и съм публикувал толкова тестове, колкото никой друг в тоя форум! Така, че дай черно на бяло, какво имаш предвид и после ще поговорим за бенч! При мен игрите винаги се пускат заедно с FRAPS, ако ти говори нещо това, защото вече не съм сигурен.

Ама не знам първо говориме за Е8** и после ти кимва да ми говориш за някой Е21** които без клок е зле.Та така или инче спора беше за Е8*** че във момента не се нужда е от клок ти си баеш някви опери айде да оставиме това настрана.Тва ,че си писал и побликувал мен не ме късае аз влизам тук за да се посмея.При теб и със каквото искаш да се пускат игрите не ме късае няма смисъл да обесняваме и тука да си говориме и да спориме няма смисъл просто се1 да споря със радио. А най вече не знам дали трезво говориш или по природа така неадекватно обесняваше горе.

Ама не знам първо говориме за Е8** и после ти кимва да ми говориш за някой Е21** които без клок е зле.Та така или инче спора беше за Е8*** че във момента не се нужда е от клок ти си баеш някви опери айде да оставиме това настрана.Тва ,че си писал и побликувал мен не ме късае аз влизам тук за да се посмея.При теб и със каквото искаш да се пускат игрите не ме късае няма смисъл да обесняваме и тука да си говориме и да спориме няма смисъл просто се1 да споря със радио. А най вече не знам дали трезво говориш или по природа така неадекватно обесняваше горе.

За съжаление ще се наложи да се повторя (или потретя или ....). Писането във форума е по желание ! Никой никого не кара насила да пише !

Що се отнася до забавленията, те са в друг раздел на форума, озаглавен " Празни приказки и забава" !

В раздел " Хардуер" е прието сериозно отношение към проблемите на потребителите, особено когато се отнася до рационалното харчене на пари за компютър. В доста от случаите тези пари са събирани трудно, а този, който се обръща за помощ не е толкова запознат с материята, за да реши сам кое е най-добрият вариант. Това е и причината за пускането на съответната тема и потребителят разчита на сериозно отношение от страна на останалите. Прието е също така писането да става на що годе разбираем български език ( със съответните препинателни знаци), за да може и останалите да разбират за какво става въпрос.

За съжаление ще се наложи да се повторя (или потретя или ....). Писането във форума е по желание ! Никой никого не кара насила да пише !

Що се отнася до забавленията, те са в друг раздел на форума, озаглавен " Празни приказки и забава" !

В раздел " Хардуер" е прието сериозно отношение към проблемите на потребителите, особено когато се отнася до рационалното харчене на пари за компютър. В доста от случаите тези пари са събирани трудно, а този, който се обръща за помощ не е толкова запознат с материята, за да реши сам кое е най-добрият вариант. Това е и причината за пускането на съответната тема и потребителят разчита на сериозно отношение от страна на останалите. Прието е също така писането да става на що годе разбираем български език ( със съответните препинателни знаци), за да може и останалите да разбират за какво става въпрос.

Нищо не съм казвал против това ,че е несериозна работата.Но не съм аз човека които се е излагал и да прекарва хората да взимат П45 дъно и да правят крос или да взимат куад8200.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.