Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кажете за 13-та зодия

Featured Replies

• Автор

Може наистина зодиите да са били 14, но такова нещо никъде не пише. Сега за пръв път от теб чувам, че са били 14, че и намерих долу-горе данни, които го потвърждават.

http://www.montgomerycollege.edu/Departmen...sign_really.htm

Вижте знака Snakehandler къде е - от 1 до 18 декември.

Пребройте зодиите - 13 са.

Липсва зодия Паяк, която е в края на май и началото на юни.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 90
  • Прегледи 22,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• бръм-бръм
    бръм-бръм

Абе, не знам колко зодии има. Ама онази седмица ми подхвърлиха, че имало и 13-ти месец в годината. Та таку-виж се окаже, че и годината е по-дълга и зодиите били повече... P.S.Данчо, ти защо така

• какъв ти е проблема сам да си търсиш в руските и английските сайтове?

• Тайна зодиака Долгое время маги и астрологи скрывали от людей существование 13-го знака зодиака - Змееносца, покровителя периода времени, когда силы Добра и Зла вступают в борьбу за души людей...

Не разбрах, как ще имам успех във всичко - изясни ми.

Като говорим за самовнушението, ще трябва да пусна отделна тема по този въпрос, защото е интересен. Аз също много пъти се променях чрез самовнушение. Ти какво си постигала чрез самовнушение.

Чрез самовнушение се преборваш със слабостите си- харченето на пари,нежеланието за работа т.е. мързел, страст към храна,опиати, любови към нагли екземпляри.

Лошото е ,че с човеците-анаконди никой не може да се справи.

Анакондите са хора ,които са противни като актьора Джон Войт.

Гледат те и те хипнотизират. И те поставят под властта си. Ставаш техен,все едно са те погълнали.

Като говорим за самовнушението, ще трябва да пусна отделна тема по този въпрос, защото е интересен. Аз също много пъти се променях чрез самовнушение. Ти какво си постигала чрез самовнушение.

Чрез самовнушение се преборваш със слабостите си- харченето на пари,нежеланието за работа т.е. мързел, страст към храна,опиати, любови към нагли екземпляри.

Лошото е ,че с човеците-анаконди никой не може да се справи.

Анакондите са хора ,които са противни като актьора Джон Войт.

Гледат те и те хипнотизират. И те поставят под властта си. Ставаш техен,все едно са те погълнали.

• Автор

Аз до известна степен съм човек-анаконда, но в момента тези ми сили са ми намалени, а и не искам да ги прилагам. А ти защо ги наричаш точно хора-анаконди?

Аз до известна степен съм човек-анаконда, но в момента тези ми сили са ми намалени, а и не искам да ги прилагам. А ти защо ги наричаш точно хора-анаконди?

Един от тях е моят шеф-гледа те и те кара да му играеш по гайдата.

А не вдига заплатата.Противен и грозноват, но не можеш да му откажеш нищо.

Един от тях е моят шеф-гледа те и те кара да му играеш по гайдата.

А не вдига заплатата.Противен и грозноват, но не можеш да му откажеш нищо.

И междудругото е единственото същество, с което не можах да се справя и да победя.

Тия известни книги на Дийпак Чопра и Дънов и други философи за самовнушението верни ли са? има ли смисъл да ги чета?

Може наистина зодиите да са били 14, но такова нещо никъде не пише. Сега за пръв път от теб чувам, че са били 14, че и намерих долу-горе данни, които го потвърждават.

http://www.montgomerycollege.edu/Departmen...sign_really.htm

Вижте знака Snakehandler къде е - от 1 до 18 декември.

Пребройте зодиите - 13 са.

Липсва зодия Паяк, която е в края на май и началото на юни.

tuksum, този Snakehandler всъщност си има име на български и то е ЗМИЕНОСЕЦ, и това е съзвездие което се намира над еклиптиката, като само в единия си край се докосва до нея

И няма нищо общо със зодиакалните знаци, които са само 12 на брой

• Автор

FIGI-78, а ти самата не си ли човек-анаконда? Ако наистина само с един човек не си могла да се справиш, значи и ти си човек-анаконда. А откъде го взе този късмет в любовта и всичко останало? Как го постигаш?

Току що видях, че Snake Handler го наричат още Snake Charmer, т. е. очароващ змиите, някой, който притежава силата на змиите.

Преди имах самочувствие, че съм Паяк. Вече не.Сега съм решила да се превърна в Козирог или нещо подобно. Айде отивам да спя.

FIGI-78, а ти самата не си ли човек-анаконда? Ако наистина само с един човек не си могла да се справиш, значи и ти си човек-анаконда. А откъде го взе този късмет в любовта и всичко останало? Как го постигаш?

Току що видях, че Snake Handler го наричат още Snake Charmer, т. е. очароващ змиите, някой, който притежава силата на змиите.

Май съм анаконда. Безбройните авантюри не са късмет. Късмет е да си родиш едно детенце, да готвиш на някой мъж,дето да си носи заплатката почти цяла в къщи и да сте живи и здрави.

• Автор
tuksum, този Snakehandler всъщност си има име на български и то е ЗМИЕНОСЕЦ, и това е съзвездие което се намира над еклиптиката, като само в единия си край се докосва до нея

И няма нищо общо със зодиакалните знаци, които са само 12 на брой

Ако Змиеносецът не е 13-та зодия, а само съзвездие, това решава проблема с 14-те зодии. Значи все пак зодиите са 13 и 13-та е Паяк. Все пак не мога да преценя дали зодиите са 13 или 14 и дали Змиеносецът е само съзвездие или в миналото е имало и такава зодия.

Ако Змиеносецът не е 13-та зодия, а само съзвездие, това решава проблема с 14-те зодии. Значи все пак зодиите са 13 и 13-та е Паяк. Все пак не мога да преценя дали зодиите са 13 или 14 и дали Змиеносецът е само съзвездие или в миналото е имало и такава зодия.

Винаги - и в миналото и сега в класическата астрология зодиите са 12

• Автор

Но е имало и една 13-та, която се е наричала Паяк.

Така и никой не ми даде никаква информация за тази зодия. Кажете поне къде да търся информация - форуми, ключови думи на руски, английски, кажете нещо.

Но е имало и една 13-та, която се е наричала Паяк.

Така и никой не ми даде никаква информация за тази зодия. Кажете поне къде да търся информация - форуми, ключови думи на руски, английски, кажете нещо.

Никога не е имало такава зодия - това са спекулации на съвременни учени-недоучени пишман астролози

Какво значи "Класическа Астрология".

ohmy.gif

Астролгията стартира с 1, после 4, после 7 и 10 съзвездия. Последното е "Сцепването на Скорпиона" на две- "Скорпион-Дева"(Шива-Линга и майа-шакти). В резултат се появява Везни, като балансьор или Лаксми/ Рада-рани. Общо 12.

Говорим за зодии=архетипи, които тепърва ще се изявят, не че са били. Тези новите 2.

А всеки астролог знае, че зодиакалния кръг е преливане на архетипи, там няма рязки граници. :wub:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

ohmy.gif

i az ne podozirax za temata kogato pusnax tova: Зодия Щурец tuk

p.s. prostete imam nqkakuv problem s kirilitcata sad.gif

Кирчо е Скорпи.. cool.gif Ако нямаш 'кирилица'-ползвай 'маричковица'!... :):baby::jeer:

Значи астрологията се развива..

Не подозирах..не,че ме интересува :)

Да, прекрасна Лайла: На 2-ро място по развитие. :P Знаеш кой е на 1-во?! cool.gif

Абе, не знам колко зодии има. Ама онази седмица ми подхвърлиха, че имало и 13-ти месец в годината. Та таку-виж се окаже, че и годината е по-дълга и зодиите били повече...

P.S.Данчо, ти защо така несериозно гледаш на тези вестници като източник. Аз им вярвам на 100% biggrin.gif

• Автор

U.Ra, ти шегуваше ли се като казваше, че зодиите са били 14? Змиеносец само съзвездие ли е или е било или зодия?

Айде да не се шегуваш и да кажеш истината.

Явно от този форум няма да стане работата. Тук никой не търси информацията на чужди езици и явно нищо няма да откриете. Ще задам въпроса във форуми по астрология и мистика, въпреки че се съмнявам, че те ще знаят. Съмнявам се, защото четох писанията в един форум по астрология - там хора, каито претендират, че разбират от астрология никога не са чували за 13-та зодия.

Като не можете да намерите информация за 13-та зодия, можете ли да ми намерите англоезични и рускоезични форуми по астрология, в които да задам въпроса?

какъв ти е проблема сам да си търсиш в руските и английските сайтове?

какъв ти е проблема сам да си търсиш в руските и английските сайтове?

ахахахах, подписът ти ме бутна под масата! :lol6:

"туксъм" явно събира информация на български, докато учи сега русскьй яз. и английски?... cool.gif Щото вече трябва да стане "tam-sam" :hush::P

Тайна зодиака

Долгое время маги и астрологи скрывали от людей существование 13-го знака зодиака - Змееносца, покровителя периода времени, когда силы Добра и Зла вступают в борьбу за души людей...

Знание о Змееносце было унаследовано ариями, предшественниками нынешних европейских народов, от некой исчезнувшей цивилизации. В наибольшей мере оно сохранилось у индуистских и зоро-астрийских жрецов, а также в тайных славянских «кругах» - закрытых сообществах, которые берегут обычаи прародины человечества. Змееносец правит две недели. Первая из них, с 15 по 21 ноября, выпадает на окончание периода Скорпиона, вторая, с 22 по 29 ноября, на восхождение Стрельца.

В символическом гороскопе, состоящем из 12 равных частей, в скрытом виде содержится и многомерный знак Змееносца, имеющий выход в иные миры - астрала, ментала, кармических взаимосвязей. У Змееносца нет четко определенного места в зодиаке. Графически он является проекцией Млечного пути на зодиакальный круг.

Символ Змееносца похож на букву «Ж», только посередине у него две палочки. Боковые дуги означают Жизнь и Смерть. Они неразрывны, их связывает горизонтальная нить- ведь каждый человек когда-нибудь умирает. Вертикальные черты - Добро и Зло, идущие, не соприкасаясь с жизнью, так как их воплощения - боги и демоны - бессмертны.

Время Скорпионо-Змееносца с 15 по 21 ноября иногда называют «сожженной дорогой», символизирующей в астрологии путь, на котором нас ждут самые тяжелые испытания. По древнегреческой легенде, в это время пролетавший над Землей в огненной колеснице сын Солнца Фаэтон сжег все живое, и на поверхность из космического хаоса вылезли чудовища. Древние арии в такую пору вспоминали царя Вселенной Закхака, соблазненного силами Тьмы. На плечах у него выросли змеи-людоеды. Скорпионо-Змееносец - период могущества зла, от которого оберегают старинные обычаи.

В течение двухнедельного шествия Солнца по Змееносцу люди могут рассчитывать лишь на самих себя. Змееносец учит: страх - главное оружие зла, а самым ужасным его проявлением является ложь. Тот, кто способен это понять и преодолеть страх, будет свободен. Других в худшем случае ждет повторение судьбы мифологического Фаэтона - искушение ложью, провал и «сожженная дорога» под ногами. Момент перехода от Скорпиона к Стрельцу (т.е. 30-й градус Скорпиона или нулевой градус Стрельца) называется точкой освобождения.

Одним из атрибутов Змееносца считается понятие пустоты (эфира), символизируемое пауком и паутиной, что логично связать с Интернетом: ведь во время сеансов виртуального общения очень активно включаются самые тонкие кармические взаимосвязи, за которые и несет ответственность Змееносец.

источник: http://kyrier.ru/dosug_2005_46.php

ахахахах, подписът ти ме бутна под масата! :hush:

"туксъм" явно събира информация на български, докато учи сега русскьй яз. и английски?... cool.gif Щото вече трябва да стане "tam-sam" :hush::lol6:

само да не почне после да ни врънка и за превод :P

много мързелив народ, ейййй!

• Автор

Няма да те врънкам за превод. Аз вече си го преведох, но не ми върши работа. Така и не ми стана ясно дали 13-та зодия се нарича Змиеносец или Паяк. Тук са я обявили за зодия Змиеносец, но какво стана с Паяка? Освен това, тук нищо съществено не казват.

Съществуват 12 основни космически принципа, всеки един от които се представя от едно от съзвездието. Това, което наричаме зодиакални съзвездия служат за проводник, т.е. осъществяват връзка между съответните принцип и земята. Те трансформират енергията по начин даващ възможност на хората да я възприемат. Тези принципи могат да се разделят на кардинални, подвижни и неподвижни (в три групи по четири) и в четири групи по три знака според елементите. Така всичките дванадесет принципа се получават от взаимодействието на четирите стихи и трите качества (които също могат да се разглеждат като елементи, но на надфизическо ниво). Така се получават седемте лъча за които се говори в някои езотерични източници. Тройката, четворката, седмицата и дванадесетицата във всички времена са се почитали като свещени числа и причините за това са много. Всичко във Вселената е основано върху тези числа и астрологическите отношения не правят изключение.

явно Паяка е в отпуск по майчинство :P

Няма да те врънкам за превод. Аз вече си го преведох, но не ми върши работа. Така и не ми стана ясно дали 13-та зодия се нарича Змиеносец или Паяк. Тук са я обявили за зодия Змиеносец, но какво стана с Паяка? Освен това, тук нищо съществено не казват.

Доколкото не ме лъжи паметтта и архивите, ти не знаеше за "Змиеносец" вчера?..... Днес разбра, че има и такова животно. :lol6: От мене имаш 'храната за размисъл' дали може 2 зодии :P на 180 градуса да образуват 1. cool.gif

Съществуват 12 основни космически принципа, всеки един от които се представя от едно от съзвездието. Това, което наричаме зодиакални съзвездия служат за проводник, т.е. осъществяват връзка между съответните принцип и земята. Те трансформират енергията по начин даващ възможност на хората да я възприемат. Тези принципи могат да се разделят на кардинални, подвижни и неподвижни (в три групи по четири) и в четири групи по три знака според елементите. Така всичките дванадесет принципа се получават от взаимодействието на четирите стихи и трите качества (които също могат да се разглеждат като елементи, но на надфизическо ниво). Така се получават седемте лъча за които се говори в някои езотерични източници. Тройката, четворката, седмицата и дванадесетицата във всички времена са се почитали като свещени числа и причините за това са много. Всичко във Вселената е основано върху тези числа и астрологическите отношения не правят изключение.

Щом има 7 и 12 не може да няма 14-ка! .... След като се наемаш да анализираш нумерологията трябва да разширяваш от това, което си прочел за езотериката в рамките до Египет и Месопотамия?.. ;)

явно Паяка е в отпуск по майчинство :P

Единствения вариант е когато зоо-диите(животинските полубогове или АРХЕТИПИ на астрално съзнание!)да са нечетно е когато са 1 и 7. За това 13 не могат да бъдат никога! ;)

По принцип, появата ана 13-а е било не от паяка а от змиеносецът, т.е от макрокосмосът. Скорпион-Стрелец е много важна част от нашата небула. И до сега се смята, че Галактическия център-Брахма(който е Сидералния Водолей) е ориентиран към съзвездието Стрелец, който се счита за 'гуру' в Горхния Астрал. В Риг Веда, първоначално за Върховния Бог се е считал не дори Брахма(Сидералния Водолей), а ИндРа(сидералния Стрлец(, който е известен на римо-елините на U-Piter/Zeus, на славяни -Перун, на прабългари-ТангРа.... cool.gif

както казах зоо-диес са спектър на преливане от архетипи, а не :Pчерно-белия :hush: спектър на семитите- "тука има, тука нема Бог".. :hush:

• Автор

Ето и нещо по-забавно. Прочетох статия в Internet, която се нарича "Как да трансформираме хороскопа с мисълта си" Става въпрос за това, че със силата на мисълта можеш да се промениш. Можете да прочетете статията, като напишете заглавието и на български и пуснете търсачката. Аз ще пусна нова тема за силата на мисълта, но не ми се иска да изоставите темата за 13-та зодия, защото още не откривам информация за нея.

U.Ra, искаш да кажеш, че зодиите не са били 13, защото 13 е нечетно число, така ли?

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Има и 22 (3+7+12). Ама ти тях не ги долюбваш нещо.

Четиринадесетицата са две седмици. Седем обективни и седем субективни свята. Това се отнася до глобусите съставящи земната планетарна верига.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.