Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кажете за 13-та зодия

Featured Replies

• Автор
Тируриру

Аз съм си истински Стрелец

Много моля не ме мешайте с гадните Скорпиони (нищо лично-просто имам душевна алергия към хора от тази зодия)

biggrin.gif

Ха, странно. И аз не се разбирах много със скорпионите. Те обичат да командват, а аз не обичам да ме командват.

• Отговори 90
  • Прегледи 22,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• бръм-бръм
    бръм-бръм

Абе, не знам колко зодии има. Ама онази седмица ми подхвърлиха, че имало и 13-ти месец в годината. Та таку-виж се окаже, че и годината е по-дълга и зодиите били повече... P.S.Данчо, ти защо така

• какъв ти е проблема сам да си търсиш в руските и английските сайтове?

• Тайна зодиака Долгое время маги и астрологи скрывали от людей существование 13-го знака зодиака - Змееносца, покровителя периода времени, когда силы Добра и Зла вступают в борьбу за души людей...

Това, че виждаш картинката ТАКА на свъзведията, не значи, че е било така преди милиарди години. Галактиката се развива сега, както казва прекрасната лейди Лайла :"Астрологията е най-бързо развиващата се религия след моята"! :clap::wors::blink:

Преди милиарди години(разбирай повече от 4-5 милиарда) Земята я е нямало като планета. Някой от звездите също ги е нямало там където са сега, обаче популярната астрология(ако има такова нещо) е от преди няколко хиляди години, а тогава картинката на съзвездията е била почти такава каквато е и днес(преместването на звездите за период от 4000 години е незначително). Галактиката се развива и сега и след 2-3 милиарда години Слънцето въобще няма да минава през съвременните зодиакални съзвездия.

Не карам никой да не вярва на астрологията. Всеки има право да вярва в каквото си иска. Това от предишното ми мнение, което обхваща и картинката и милиардите години и развитието на галактиката е :

А това, което най-много ме кара да не вярвам на всякакви астролози, астрологии, зодии и зодиаци е, това че в крайна сметка излиза, че планетите и всичките 100+ милиарда звезди в нашата галактика(от които само около 6000 видими с просто око) са създадени с едничката цел да предсказват бъдещето на хората, да определят техния характер и житейския им път и от време на време да избухват в супернови, да се свиват и да се превръщат в звезди джуджета или пък да образуват някоя и друга черна дупка, но това са само странични неща, най-важното е да светят за да може хилядите астролози да ги гледат и да предсказват бъдещето.

Ако някой вярва, че всички звезди са там за да определят бъдещето и да предсказват разни идни събития нека си вярва, няма да тръгна да го убеждавам в противното.

Тируриру

Аз съм си истински Стрелец

Много моля не ме мешайте с гадните Скорпиони (нищо лично-просто имам душевна алергия към хора от тази зодия)

biggrin.gif

Много често човек има алергия към подобни нему хора.Сети се за магнита.кои полюси се привличат и кои отблъскват? cool.gif

Преди милиарди години(разбирай повече от 4-5 милиарда) Земята я е нямало като планета. Някой от звездите също ги е нямало там където са сега, обаче популярната астрология(ако има такова нещо) е от преди няколко хиляди години, а тогава картинката на съзвездията е била почти такава каквато е и днес(преместването на звездите за период от 4000 години е незначително). Галактиката се развива и сега и след 2-3 милиарда години Слънцето въобще няма да минава през съвременните зодиакални съзвездия.

Не карам никой да не вярва на астрологията. Всеки има право да вярва в каквото си иска. Това от предишното ми мнение, което обхваща и картинката и милиардите години и развитието на галактиката е :

Ако някой вярва, че всички звезди са там за да определят бъдещето и да предсказват разни идни събития нека си вярва, няма да тръгна да го убеждавам в противното.

Напълно съм съгласен с теб!

Значи, става дума за Сидерална Астрология, ориентирана към Галактическото Слънце а знаците са "Слънчеви домове". Земята дали е имало какво значение има? ohmy.gif ... Астрологията да не би да казва, че архетипите са само за Земята?... ohmy.gif

Нали обърна внимание на това как се е 'развивала' бройката на архетипите, респективно на зоо-диес, с течение на развиването на Спиралата на галактиката?.. :wors:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Значи, става дума за Сидерална Астрология, ориентирана към Галактическото Слънце а знаците са "Слънчеви домове". Земята дали е имало какво значение има? ohmy.gif ... Астрологията да не би да казва, че архетипите са само за Земята?... ohmy.gif

Нали обърна внимание на това как се е 'развивала' бройката на архетипите, респективно на зоо-диес, с течение на развиването на Спиралата на галактиката?.. :P

Тук вече ме метна в оркестъра и утрепа рибата с ток!За кое галактическо слънце говориш???В центъра на нашата галактика знаеш ли какво е най-вероятно да има?Ти след малко ще почнеш да ми говориш за ефекта на пеперудата,май! :)cool.gif

Тук вече ме метна в оркестъра и утрепа рибата с ток!За кое галактическо слънце говориш???В центъра на нашата галактика знаеш ли какво е най-вероятно да има?Ти след малко ще почнеш да ми говориш за ефекта на пеперудата,май! :ph34r:cool.gif

А сега де? какво има в центъра на Галактиката ни?.. :wors: Някой казвзт черна дупка, с 0-ев обем и безкрайна маса която държи в гравитацията си всички слънца.Но от там светлина не може да се отрази, защото поглъща всичко, като ламя и ваген. cool.gif

Но дотука свършва приказката за астрномията и физиката. cool.gif

В задачата се пита: какво има в тази 'черна дупка', че нейния 'пръстен' да придава блестящ ореол. Ще ти помогна: 'топло' винаги се редува със 'студено', но на друго ниво. :P

А сега де? какво има в центъра на Галактиката ни?.. :P Някой казвзт черна дупка, с 0-ев обем и безкрайна маса която държи в гравитацията си всички слънца.Но от там светлина не може да се отрази, защото поглъща всичко, като ламя и ваген. cool.gif

Но дотука свършва приказката за астрномията и физиката. cool.gif

В задачата се пита: какво има в тази 'черна дупка', че нейния 'пръстен' да придава блестящ ореол. Ще ти помогна: 'топло' винаги се редува със 'студено', но на друго ниво. ;)

Единия от възможните отговори:Тунел през времепросранството които води много далеч във всеки един смисъл.И е по вероятно топлото да е от другата страна. cool.gif Но с удоволствие ще прочета твоята версия, ако я споделиш с нас. :wors:

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Единия от възможните отговори:Тунел през времепросранството които води много далеч във всеки един смисъл.И е по вероятно топлото да е от другата страна. cool.gif Но с удоволствие ще прочета твоята версия, ако я споделиш с нас. :rolleyes:

Да, има и "тунел", но от едно време-простраство- в друго. Това е "ефекта" на допрените конуси с върховете. ;)

Галактическата Черна дупка е 'двойствена': Тя хем поглъща всичко, като ламя от едната Галактика, но "изплюва" това през друга фуния на друга галактика... cool.gif

http://u-ra.blogspot.com/2008/08/zoo-dies.html

Но аз ти говоря отвъд физичните закони, те физичните закони си циркулират в самсара, ...

Значи, в задачката се пита КОЕ ПРАВИ така това Изкривено време-пространство, бидейки с нулев обем, да има безкрайна маса?... cool.gif Вътре в него има нещо нефизично, не мислиш ли? ;) ... И това е именно Причината за Галактическото Слънце около Черната дупка... cool.gif

.....има ли Резон, макар и да не е 'обрязан'?... ;)

Да, има и "тунел", но от едно време-простраство- в друго. Това е "ефекта" на допрените конуси с върховете. :P

Галактическата Черна дупка е 'двойствена': Тя хем поглъща всичко, като ламя от едната Галактика, но "изплюва" това през друга фуния на друга галактика... cool.gif

http://u-ra.blogspot.com/2008/08/zoo-dies.html

Но аз ти говоря отвъд физичните закони, те физичните закони си циркулират в самсара, ...

Значи, в задачката се пита КОЕ ПРАВИ така това Изкривено време-пространство, бидейки с нулев обем, да има безкрайна маса?... cool.gif Вътре в него има нещо нефизично, не мислиш ли? ;) ... И това е именно Причината за Галактическото Слънце около Черната дупка... cool.gif

.....има ли Резон, макар и да не е 'обрязан'?... :rolleyes:

Има и Резник.Майкъл Резник,макар че не го знам обрязан ли е или не,ама неговия " Гълтач на души " е доста добра история.Звучи много убедително това което казваш! cool.gif

Мисля, че спора за 13 - та зодия е безпредметен.

Както отбелязах преди, броя на знаците може да е произволен, единствения критерии, с който се съобразява тяхното число е целта, която те изпълняват.

Това поставя въпроса, каква роля изпълнява сегашният зодиакален кръг с 12 знака?

Ще започнем от основните понятия в астрологията.

Известно, е че знаците по своята природа се разпределят между четирите елемента, като това прави 3 знака в елемент. От друга страна имаме деление по темперамент, това са кардиналност, фиксираност и променливост. Разпределяйки знаците по групи получаваме делението на 3 групи с по 4 знака. Виждаме повтаряне на двете основни числа 3 и 4. Езотериката е отделила много страници за разясняването на тяхната природа и символично значение, но за да се разясни до известна степен сегашното деление на зодияка, няма да има нужда да се впускаме в подробности, който иска може да ги издири.

Когато съберем 3+4 получаваме 7 или седмица, когато умножим 3*4 получаваме 12 или година, това поставя под властта на тези две числа времето, което е и основната материя, с която се занимава астрологията. Също така 12 изразява цялостта, получена чрез синтеза на 3 и 4, единството на дух и материя, или влизането на душата в тялото - наталната астрология.

Та на въпроса, каква роля изпълнява сегашното деление на зодиакалните знаци, бих дал отговор, че ние получаваме помощ за ориентиране във времето и пространството. Подчертавам ориентиране, защото астрологията не задължава и не определя, тя просто показва най - лесния път, по който бихме могли да поемем.

:P

Разбирам недоверието, с което повечето хора се отнасят към астрологията, а също и на разочарованието на тези, които са й се доверили, но са били неудовлетворени от отговорите й. Само ще кажа, че за да има един човек претенции да е астролог той трябва да има разностранни познания, преди всичко в психологията и психоанализата, след това в математиката, после в сравнителната митология, също и познания в икономиката, РR, и тн.

По моето скромно мнение астрологията е един красив път към нещо много по-възвишено и дълбоко. Поздрави на всички които се занимават с това.

Gothica -

И аз мисля така. Поздрави!

Когато съберем 3+4 получаваме 7 или седмица, когато умножим 3*4 получаваме 12 или година, това поставя под властта на тези две числа времето, което е и основната материя, с която се занимава астрологията. Също така 12 изразява цялостта, получена чрез синтеза на 3 и 4, единството на дух и материя, или влизането на душата в тялото - наталната астрология.

След като събираш 3 и 4 да получиш 7 и умножаваш 3 и 4 да получиш 12

Невиждам каква е промлемът в логиката да събереш и умножиш 7 и 7 и да събереш и умножиш 12 и 12 ? :speak:

те.е имаме 14 и 49, както и 28 и 144. Което е по-голяма 'цялост' от споменатата от тебе.

4 и 3 са числата, съответно на: Астралът-ВИРаж(14,28) на Долния Астрал-МИРаж(49,144).

Опитах се да си намеря информация на руски или английски, но не намерих НИЩО! Ако вие успеете да намерите, кажете ми къде, за са прочета.

Ето ти информация за 13-тата и за 14-тата зодии на руски - ТУК и ТУК.

Дали информацияте е истина или не всеки да реши сам за себе си ;)

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Хора тука намерих малко информацийка и да ви кажа, че тази прословута зодия Змиеносец (или нещо такова) не съществува.Преди е имало само тази наричана паяк.Това е от мен. cool.gif:wub:

В древни, незапомнени времена астролозите действително са боравели с 13 зодии. Те наричали тринадесетата зодия “Паяк”. Символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята.

В съвременната астрологична литература не можете да намерите и едно единствено изречение за тази тайнствена тринадесета зодия. Тук-таме се срещат само намеци за някаква “забранена зодия”. Само в някои апокрифи може да се намери цялата истина по въпроса.

Както вече отбелязах, мнозина астролози, подвизавали се преди нашата ера, разделяли Зодиака на 13 части, като на зодията Паяк отреждали периода между 16 май и 12 юни. Смятали, че регент н тази зодия е Луната с цялата нейна променливост и непостоянство.

От редица прашни документи става ясно, че зодията Паяк е била известна и в древна Гърция. С нея са боравели обаче и жреците на друидите. По всичко личи, че зодията е била заличена или забранена в Римската империя. Считали, не без основание, че този знак е опасен и зловещ. Защото родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади.

В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка-твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юни се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Този тип хора все още минават за вълшебници, магове и гениални творци.

Хората, родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати. За да не бъда голословен ще разкажа за няколко “паяци”, които с действията си са смайвали целия свят.

Петер Хуркос бил ненадминат майстор на психометрията и можел да даде подробно описание на всеки един човек само след едно докосване на някаква негова вещ. Чрез своите необикновени дарби Петер Хуркос многократно е помагал на полицейските служби по света. Хуркос е описал и разкрил не само прословутия Бостънски удушвач, но и убиеца на Шарон Тейт-зверски убитата съпруга на режисьора Роман Полански.

Не по-малко интересни и загадъчни са биографиите на други световно известни “паяци”- певецът Джо Кокър и китаристът на групата “The Who” Пит Таунсенд.

Джо Кокър се прочу с няколко успешни кавър-версии. Позамогнал се от тях, той взел че изхарчил всичките си пари за индустриални количества алкохол и хероин. Заболял много тежко и се лекувал дълго време от тази политоксикомания. Всички го били отписали, но за всеобщо учудване певецът не само че се излекувал от гибелните си страсти, ами започнал да пее много по-добре от преди. Почти всяка негова песен и до ден днешен мигновено се превръща в хит и се продава в милиони екземпляри по целия свят.

Още по-смайваща е историята на Пит Таунсенд. Той така се пропил, че дори по време на концерти започнал да пада от сцената… При такъв един инцидент тежко наранил главата си. Тогава Пит решил да се лекува…Обърнал се за помощ към прочутата лекарка Мат Патерсън, излекувала от различни зависимости десетки звезди на шоу бизнеса. Таунсенд напуснал клиниката и напълно излекуван. Отново станало чудо-посредственият китарист най-неочаквано започнал да композира и създал… първата рок опера, станала известна под името “Томи”!

До ден днешен се смята, че човек много трудно може да се изплъзне от влиянието на “паяците”. Мнозина от тях са оказали влияние върху цялостния исторически процес. Такива “паяци”, не ще и дума, са Джон Кенеди, Далай Лама, папа Йоан Павел II и Симеон Сакскобургготски.

• 4 месеца по-късно...
Опитвам се да си намеря информация за 13-та зодия - зодия паяк, независимо от това дали информацията ще е на английски или руски език. На български има само една статия, която останалите сайтове са копирали.

Опитах се да си намеря информация на руски или английски, но не намерих НИЩО! Ако вие успеете да намерите, кажете ми къде, за са прочета.

За тези, които не знаят, 13-та зодия е съществувала в миналото и се е наричала паяк. Нейният знак е бил кръста. Тази зодия е била забранена - май от някакъв римски император. Има две версии за това защо е била забранена. Първа версия - защото нейният знак е бил кръст, а тогава е имало гонения срещу хриситияните. Втора версия - защото тази зодия се е смятала за зодията на магьосниците, а тогава са се страхували от магьосниците. Смятало се е, че чрез забраната на тази зодия и премахването и ще се намали нейното влияние.

Между другото, аз съм зодия паяк, но поради липсата и, сега съм зодия телец.

Между другото, зададох този въпрос в Yahoo Answers, но представете си, забравих как точно си формулирах въпроса и сега не мога да намеря отговора на въпроса. Помагайте бре.

vuv bibliotekite ima stari izdaniq na vestnici speciqlno po tazi tema za 13 zodiq ......mejdy drygoto se e s4italo 4e ima 14 suzvezdiq ne 13...

добре дошли, BaNaNaHaMa!

съжалявам, че Ви посрещам със забележка ;)

"...2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение."

това е едно от правилата, които спазваме тук /има ги в горния ляв ъгъл на менюто/

За нас ще е удоволствие да си разговаряме :)

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.